Nadal: V top formě chci být v Monte Carlu

4. 12. 2012, 08:20
Aktuality 63
Rafael Nadal je už druhý týden v tréninkovém procesu na novou sezonu, do kterého se vrátil po pětiměsíční pauze. Španělský tenista si od svého návratu neslibuje okamžité úspěchy, načasování formy směruje k začátku antukové sezony.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal od wimbledonské porážky s Lukášem Rosolem kvůli zranění kolena nehrál, před 14 dny však s úlevou oznámil svůj návrat k tréninku a nyní už začíná plánovat načasování formy pro první polovinu sezony 2013.

"Moje zotavení probíhá dobře a lékaři jsou spokojení," řekl Nadal pro španělská média. "Na svou další kariéru se musím dívat s pětiletým výhledem. Uvažoval jsem o operaci, ale lékaři pokaždé preferují léčbu bez rizika," připomněl rodák z Mallorky fakt, proč byl pět měsíců bez tenisu.

Nadalovi během tréninků pomáhá i velký kamarád a bývalá světová jednička Carlos MoyaPrvním Nadalovým turnajem, byť ne oficiálním z kalendáře ATP, by měla být koncem prosince exhibice v Abú Dhabí. Šampion z let 2010 a 2011 se v pátek 28. prosince utká s vítězem duelu Andy Murray-Janko Tipsarevič. 

"Rád bych se vrátil v lednu. Nečekám, že se vrátím a vyhraju Australian Open. Musím být realista, z výsledků na prvních turnajích si starosti dělat nebudu," vysvětluje bývalá světová jednička. "Musím brát v úvahu svou formu po tak dlouhé pauze. Bylo by mi jedno, kdybych klesnul na 15. místo světa, hlavně jsem chtěl vědět, že jsem schopný pokračovat."

V optimální formě chce být 11násobný grandslamový vítěz na začátku antukové sezony, kterou by měl Nadal odstartovat 14. dubna na Masters 1000 v Monte Carlu, kde už 8 let nenašel přemožitele. "Chci být stoprocentně připravený na Monte Carlo a především French Open," prohlásil sedminásobný vítěz Roland Garros, který do nové sezony vstoupí jako světová čtyřka.

Ze Spojených arabských emirátů se Nadal přesune do katarského Dauhá, kde by měl od 31. prosince absolvovat v konkurenci dalších tří hráčů Top 20 (Ferrera, Gasqueta a Kohlschreibera) ostrou generálku na Australian Open. První grandslam roku začíná 14. ledna. Před tradičními březnovými turnaji Masters 1000 v Indian Wells a Miami má v plánu také antukový podnik ATP 500 v mexickém Acapulku, kde se hraje od 25. února.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

63
Přidat komentář
gigin
Vše nej, všem Barunkám. Aj Záhlavové, aj Strýcové.
Reagovat
smazaný uživatel
Do prdele Gigine, drž sa témy..Barunke praj vsetko dobré pod clánkom svetovej jednotky :))
Reagovat
gigin
Akej témy? Téma je jasné - v top formě chce být v Monte Carlu. Pak zas bude po něm.
Reagovat
a.magerova
A to se řekne titovi.... a já mu TO pooovím!!!
Reagovat
gigin
Tak on má určitě kalendář a ví, že Barunky mají dnes svátek.
Reagovat
a.magerova
Já mu řeknu co přeješ Rafovi a né že přeješ Barunkám....
Reagovat
gigin
Nepřeju nikomu nic zlého. Nikdy.
Reagovat
a.magerova
No to jsem přece neřekla...
Prostě přeješ Rafovi a přeješ Barunkám. Já si přeju, aby mě tito vyšlyšel... :-))
Reagovat
Fandina
Tak nevím, ale ten gigin přál vlastně jen jedné konkrétní Barunce ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
ja tam vidim, ze gigin pral vse nej vsem barunkam
Reagovat
Fandina
Heather a jen jedné konkrétní ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
aj neni jen
Reagovat
Fandina
Heather ... já se nepřu ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
to mne tesi. to znamena, ze gigin pral vse nej vsem barunkam. AJ zahlavove, AJ strycove. zadni JEN tam neni
Reagovat
Fandina
Heather to znamená, že gigin přál vlastně jen jedné konkrétní Barunce, ale možná že máš problém, s tím překladem, než s významem, tak to neřeš ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Taky si myslím, že gigin přál všem Barunkám a určitě pokud ho dnes nějaká Barunka obsluhovala.... třeba na pumpě, tak ji popřál též :-)))
Reagovat
Fandina
Toď otázka kolika Barunkám gigin přál, nicméně tady přál jen jedné konkrétní ... úsměv
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
gigin
Já jsem vlastně přál konkrétnímu titovi.
Reagovat
Fandina
gigin ... chytrý to chlapec ... úsměv
Reagovat
tito
Díky brachu. :-)
Reagovat
Mayo
Vamos RAFA...už aby to bolo...verím, že po nejakom čase sa dostane top formy a vyhrá nejaký ten veľký turnaj :)
Reagovat
Roger_Federer
Nadal muže hledet z vyhlidkou na kolik let dopředu chce, u nej je a bude podstany faktor zdravy, takže jake koliv prohlašeni je alibismem a přanim myšlenky.
semifinale na AO je pro nej naprostou povinosti, i po nucene pauze jej mužou porazit tak 4-5 hraču
..takže rozhodne patři mezi favoryty na viteztvi jako vždy, takže opet alibismus..a keci a vymluvy.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé ako meníš rétoriku. Očakával by som, že budeš napriek okolnostiam konzistentný vo svojich vyjadreniach. Pred pár mesiacmi si ešte tvrdil, že Austrália je v Rafovom prípade veľmi ohrozená, taktiež si sa domnieval, že si bude musieť po návrate zvyknúť na prehry v skorších kolách a teraz je už pre neho SF povinnosťou.

Ak je pre dlhodobo zraneného Nadala SF povinnosťou, akú povinnosť majú zvyšní traja?..Finále, či rovno výhra?..Sršíš humorom RF..
Reagovat
Mayo
povinnosť ? však nehral 5 mesiacov...to neni len tak naskočiť do kolotoča...já by som bol so semifinále spokojný teda...
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jaj, až sú tu znova nové diely Rafových táraniniek. Ako keď mu v januári na AO "ruplo" v kolene a povedal, že určite nemyslí na víťazstvo :)

Samozrejme, že realistický odhad jeho šancí je SF, už keď sa tam dostane, môže ísť aj ďalej. Nemyslite si, že mu tá "dlhá pauza" natoľko uškodila :P
Reagovat
Fandina
Jasně, chce a může vyhrát všechno, ale proč to hlásit do světa ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Všetko asi ťažko, taký dobrý nie je ;)

Ja len, že Nadal už býva niekedy otravný v tých jeho frázach "I am not a favourite", takže, tieto jeho slová berte s rezervou ...

Btw, prečo tu nie je aj článok o jeho "inteligentnom" strýkovi, ktorý tvrdí, že je vina ATP že Rafa nevyhral World Tour Finals ? :))))
Reagovat
Fandina
Všechno byl příměr, jinak proč tu zmiňovaný článek o strýčkovi a World Tour Finals je otázka na administrátora, ale hoď sem na něj odkaz ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nech sa ti páči :

http://www.tennisworldusa.org/Toni-Nadal-furious-with-ATP--Rafael-still-didnt-win-a-Master-of-the-end-of-year-because-of-them-articolo7169.html

Inak, už ste si s Ladikom overili, že Berdych nie je v entry liste v Chennai ?
Reagovat
smazaný uživatel
Len podotýkam, že hento je skrátená verzia, originál v španielčine je ešte zaujímavejší :) Keď som si to čítal, skoro som sa udusil smiechom.
Reagovat
Fandina
rfever pokud vím, tak ty jsi o Berdychovi začal a ty tvrdíš, že tam není, takže je to tvoje záležitost. Já se tím nezabývám ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel som, že ste argumentovali proti mne, ale asi sa to nedalo nazvať ani argumentmi :)
Reagovat
Fandina
rfever ta jsi začal s tím, že tam není a že jestli tam bude hrát, tak s tím nesouhlasíš. To je opravdu téma na pobavení. Napsala jsem ti, že jestli tam bude hrát, tak se musí přihlásit u kompéetentní osoby, jako na každém turnaji, nebo může dostat WC a pak je to zase otázka organizátorů. Nemám k toému coé dodat. Hodně mě tvé spekulace pobavily. Jako pořekadlo, dostaneš na zadek, až ti koupím nové kalhoty a až ty si je ušpiníš. Taková hříčka ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Neodporuješ si trochu chlapče?..Sám si povedal, že reálny odhad je SF a vzápätí Rafu obviňuješ z alibizmu, keď sa necíti byť favoritom?..no kedy sa už človek nemá cítiť favoritom, keď nie po polročnej pauze?..

Reálny odhad je QF-SF..Veľa bude samozrejme záležať aj od žrebu, za určitých okolností môže vypadnúť aj v 3. či v 4. kole..
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom k tej téme s Berdychom. Nezapájal som sa, nemám vo zvyku niekomu prilievať do ohňa, no rfever, na tvojom mieste by som s ňou moc nezačínal, len to zhoršuješ :)
Reagovat
smazaný uživatel
ad1, len som poukázal na jeho večné tvrdenia o tom, ako sa necíti byť favoritom, pritom dobre vieme, že -minimálne- v SF bude :)len toľko k tej jeho pauze

ad2, vieš FH, Berdych sa nezahlásil ani do jedného turnaja pred AO a títo mi tu začali vyskakovať pomaly, že ako to ja môžem vedieť :) tak nech si naštudujú hráčske listy turnajov a majú po probléme .. sme síce off topic, ale podľa teba je fajn, keď sa hráč nestihne zahlásiť načas a pritom času mal dosť a potom nezmyselne žiada o WC ? Stačí keď odpovieš jednoslovne, aby sme tu neriešili staré veci :)
Reagovat
Fandina
rfever zjistit si kde je kdo přihlášen umí každý a existují i servery, kde je to psáno i souhrně, ale tady šlo o to, že ty si tady psal specielně o Berdychovi. Vždyť je to jeho věc, kam se přihlásí a kam ne. Úsměvné byly tvé argumenty, že zabírá místo, chce WC. Na pobavení, tak to je vždycky přece, kdyby se přihlásil, tak zase vypadne ten na konci žebříčku a musí hrát kvaldu atd. Úsměvné. Jako kdybys ty byl tím pořadatelem a měl všechny údaje. Pobavils ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina, no už sa zase toľko nehádajme :) Ja som to hovoril všeobecne a ty si si to strašne vzala k srdcu, lebo ide o Tomáška .. To ti nemám za zlé, len niekedy je toho moc.

Myslel som, že pochopíš, čo som chcel povedať, ale to už je jedno teraz.
Reagovat
tito
Myslím si, že ten odhad s MC je ještě hodně nadnesený a už vůbec netuším, proč by se měl vymlouvat nebo úmyslně snižovat svoje šance. A každému, kdo dělal nějaký vytrvalostní sport závodně nad krajskou úrovní také. Samosebou pokud takovou zkušenost nemáš, tak tomu rozumím. Od monitoru to vypadá snadno. Jinak z mého pohledu bude po půlroční pauze ze začátku úspěchem každý vyhraný zápas. A do tempa se opravdu dostane až za několik měsíců...
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávam tito, návrat nebude mať ľahký. Ale Nadal už teraz trénuje, a 6 týždnov tréningu plus hranie turnajov v Abu Dhabi a Dohe je celkom slušná príprava :)

Nehovoriac o tom, že v kondičke sa počas pauzy udržiaval. Múdrejší budeme vo februári :)
Reagovat
smazaný uživatel
SF s tvrdením, že sa necíti byť favoritom dohromady nič nemá, keďže to je presne hranica, ktorá oddeľuje dobrých od fenomenálnych...

Berdycha si riešte medzi sebou, nebudem sa stavať na žiadnu stranu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ďakujem, aj žiadna odpoveď je odpoveď. :)
Reagovat
Fandina
rfever, pokud se týká přihlašování na turnaje, tak jsi stejně argumentoval nelogicky, jak jsem psala, je to v rukách pořadatelů a nezáleží na tom, jestli jsi to aplikoval na Tomáškovi, který je mou srdeční záležitostí. Obecně jsi byl mimo mísu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Prepáč, ale nesúhlasím. Mal čas sa prihlásiť, no takto ak chce hrať, bude musieť dostať divokú kartu. Určite sa to nepáči napríklad domácim indickým hráčom, menovite Devvarman, Bhambri, Singh alebo Vadrhan :)
Reagovat
Fandina
rfever když někdo dá někomu WC tak jí nemůže dát druhému a když se přihlásí někdo zpředu na žebříčku, tak zase vypadne někdo zezadu a když se někdo nepřihlásí včas tak prostě buď nehraje nebo hraje a záleží to na pořadatelých. To je realita a nevím, proč pořád o tom píšeš. Je to fakt a s tím nic nenaděláš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tu ale ide o indických hráčov, nie o nejakého Selu a pod. Ale okej, máš na vec iný názor, to je ľudské :)
Reagovat
Fandina
Ať jde o kohokoli, nech na pořadatelích, jak si s tím poradí, je to jejich starost, problém. Oni jsou směrodatní. A jaký já mám názor není důležité. Toto je realita ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepšie sa vyriešia problémy tak, že sa im bude predchádzať ;)
Reagovat
Fandina
Problém vznikne i když mu stokrát předcházíš, aniž se naděješ ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Takze sa na karieru pozerá s 5 rocnou vyhliadkou..To je ale zaujimave, kedze viacerí odborníci z TP zarucene tvrdia, ze skonci skor ako Federer..To znamená, ze Roger bude hrat do 38ky :))..
Reagovat
Fandina
Za pět let mu bude 31 a to už Rogerovi bylo, takže zmiňovaní odborníci z TP se vlastně nemýlí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Mat 31 a ešte hrať?...to by zmieňovaných odborníkov asi klepla pepka, Rafa mal predsa skončiť už rok dva po AO 2009!..
Reagovat
Pe3k
To, že chce hrát ještě 5 let neznamená, že neskončí třeba za rok...
Reagovat
Fandina
Proč by nemohl hrát Rafa do 31, Rogerovi je 31 hraje a je na žebříčku před ním ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, v rebríčku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Keby len v rebríčku :)
Reagovat
Fandina
v žebříčku i v dosavadních výsledcích a tenisových rekordech ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To je pochopiteľné, keďže je starší. Starší človek vždy urobí viac krokov, než mladší..;)
Reagovat
Fandina
Ano Federer je napřed a to se nená zpochybnit ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nie vždy Forehand, nie vždy .. :)
Reagovat
Pe3k
Rafa return. Rád ho nemám, ale je dobře, že se vrací...Bez něj to prostě není ono a taky nemám už proti komu fandit. Btw. můj tip French Open 2013 vyhraje Djokovic.
Reagovat
steve79
Ten Rafa si nedá pozor. Začíná zase přehuštovat program. Nechápu turnaj v Acapulku a potom hned Indian Wells a MIami. Doufám, že vynechá tím padáme turnaj v Barceloně, jinak to s ním nedopadne dobře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist