Nadal v prvním zápase svedl bitvu s Wawrinkou

12. 8. 2010, 06:40
Aktuality 29
ATP TORONTO - Rafael Nadal se poprvé od triumfu ve Wimbledonu objevil na kurtech a hned svedl nepříjemnou bitvu se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. První hráč světa vyhrál ve dvou setech, o postup ale bojoval 141 minut.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal v Torontu před dvěma lety triumfoval, titul si na Rogers Cupu připsal i v roce 2005 v Montrealu. Stejně jako předloni do Kanady zavítal poprvé po triumfu na Wimbledonu. Španělský tenista si dal odpočinek a čas na doléčení kolen.

Svůj úvodní zápas zvládl, byť se Stanislasem Wawrinkou musel bojovat dvě hodiny a 21 minut. Španělský tenista se v prvním setu ujal vedení 3-2, brejk ale nepotvrdil. Sám naopak v desáté hře na svém servisu odvracel setbol. Dějství nakonec dospělo do tie-breaku, ve kterém měli oba tenisté po čtyřech setbolech. Proměnit ho dokázal až po chybě Švýcara Nadal, který v Torontu odehrál nejdelší tie-break své kariéry. Druhou sadu pak vyhrál 6-3 a uspěl i v šestém vzájemném střetnutí.

"Nikdy není příjemné hrát tie-breaky, protože jste pod tlekm v každé výměně. Ale pokud ho vyhrajete, získáte sebevědomí do další hry. Proto je důležité tie-break vyhrát," komentoval Nadal, který v prvním setu udělal 27 nevynucených chyb a zahrál jen 14 vítězných úderů.

"Cítím se dobře. Přijel jsem sem s velkou chutí hrát svůj nejlepší tenis. Je to výzva, je to pro mě první turnaj po delší době. Chci se zlepšovat v každém zápase a nakonec hrát na nejvyšší úrovni," dodal čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky.

O čtvrtfinále si zahraje s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, který vyřadil domácího favorita Sama Querreyho. Američan po vydřeném titulu v Atlantě prohrál už druhé utkání ze tří.

Hned o čtyři své servisy přišel na úvod druhý hráč světa Novak Djokovič. Juliena Benneteaua z Francie zdolal dvakrát 7-5, když ve druhém setu prohrával 3-5. Teď ho čeká Rumun Hanescu.

Andy Murray zahájil cestu za obhájením titulu na kanadském Rogers Cupu vítězstvím 7-5 6-2 nad Belgičanem Xavierem Malissem. O čtvrtfinále se britská světová čtyřka utká s Francouzem Monfilsem.

Nikolaj Davyděnko, kterému se po zranění vůbec nedaří, zahájil podnik v Torontu očekávaným vítězstvím. Itala Fabia Fogniniho porazil 7-5 6-1 o proti Jeremymu Chardymu se pokusí poprvé od února vyhrát dva zápasy v řadě. Francouz po téměř třech hodinách vyřadil devátého nasazeného Španěla Fernanda Verdaska.

Do skvělé formy se po zranění dostal David Nalbandian. Vyhrál už deset zápasů v řadě, po úspěšném Davis Cupu a triumfu ve Washingtonu postoupil již do 3. kola v Torontu. Španěla Tommyho Robreda smetl 6-3 6-0 a o čtvrtfinále se utká s pátým hráčem světa Söderlingem.

Tomáš Berdych se ve třetím kole utká nečekaně s dalším Ukrajincem. Alexander Dolgopolov totiž zdolal 1-6 7-6 7-5 Rusa Južného.

Francouzský tenista Michael Llodra porazil 7-6 6-2 čtrnáctého nasazeného Španěla Nicolase Almagra a vůbec poprvé v kariéře si zahraje se Švýcarem Federerem.

Výsledky - Toronto (Kanada, tv. povrch, 2.430.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Wawrinka (Švýc.) 7:6 (14:12), 6:3, Djokovič (2-Srb.) - Benneteau (Fr.) 7:5, 7:5, Murray (4-Brit.) - Malisse (Belg.) 7:5, 6:2, Davyděnko (6-Rus.) - Fognini (It.) 7:5, 6:1, Chardy (Fr.) - Verdasco (9-Šp.) 6:7 (7:9), 7:6 (7:5), 6:2, Dolgopolov (Ukr.) - Južnyj (12-Rus.) 1:6, 7:6 (7:4), 7:5, Llodra (Fr.) - Almagro (14-Šp.) 7:6 (7:5), 6:2, Monfils (15-Fr.) - De Bakker (Niz.) 7:5, 6:3, Anderson (JAR) - Querrey (16-USA) 7:6 (7:4), 4:6, 6:4, Nalbandian (Arg.) - Robredo (Šp.) 6:3, 6:0, Hanescu (Rum.) - Polansky (Kan.) 6:4, 7:6 (7:4), Kohlschreiber (Něm.) - Troicki (Srb.) 6:4, 3:6, 6:0, Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Mathieu (Fr.) 3:6, 7:6 (7:3), 7:6 (7:5).

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák
/Mertiňák (ČR/SR) - Bopanna/Butorac (Indie/USA) 3:6, 6:3, 10:5, Knowles/Štěpánek (Bah./ČR) - Almagro/Robredo (Šp.) 5:7, 6:3, 12:10.

2. kolo:
Benneteau/Llodra (Fr.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Ind.) 6:1, 7:6 (8:6).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vždy, když je někde spousta příspěvků, je jasné, že úřaduje Mapped. =D Viděl tu od něj někdo poslední dobou tenisový příspěvek? Já myslím, že zcela určitě překonává Brože i Barneyho.

Jinak Rafa s Wawrošem předvedli dobrou podívanou, ač jsem se o kvalitu předváděné hry Stanislase bál. Ale hrál útočně, tlačil se k síti a Rafa se zapotil. Klobouk dolů. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě opět dokázal, že má nejlepší psychiku na okruhu, možná vůbec v historii tenisu. Neuvěřitelná odolnost a chuť vítězit.
Reagovat
smazaný uživatel
Milánku, moje příspěvky se snad tenisu netýkají? Ty ubohosti a nesmysly, co zde dnes a denně plácají někteří "čtenáři", nebudeš komentovat?
Reagovat
smazaný uživatel
AD 1) Nejsem žádný milánek, aby bylo jasno. =)
AD 2) Zatím tu působíš spíš dojmem poučovat ostatní, takže souvislost s Mappedem jistá je, stejně Tě beztak jen paroduje.
AD 3) Ano, týkají, mám doma pět satelitů na okně a jen díky Tobě můžu sledovat TV stanice, jež jsou polovině světa nepřístupné.Tvé příspěvky se snažím přehlížet, takže Ti blíže neodpovím. Sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tu žádné velké blbost nevidím, kolikrát je horší přehnaná chytrost, než blbost, jíž si ten daný člověk třeba ani nemusí být vědom. Pod tímhle článkem vidím jen opravování Mappeda a na to jsem reagoval. Že jsem použil přirovnání k Tobě, může být souvislost čistě náhodná, ale jsi pohotový. Holt bezchybný uživatel.
Reagovat
smazaný uživatel
No ty budeš extra objev. Zatím tě sepisování románů baví, ale ještě uvidíme, jak to dlouho vydrží. Pohotovost "čistě náhodná", pár dní jsem nepsal nic, dnes jsem zrovna odpovídal na vzkazy. Úroveň komentářů na TP je tragická, můžeš se zpětně přesvědčit, obzvlášť při grandslamech.
Reagovat
smazaný uživatel
Vydrží, neboj, já se nikdy nevzdávám jen tak a navíc mám v tom praxi. =) No hlavně v článcích o Rafovi či Rogerovi se najdou zajímavé komentáře. Spíše ale dříve, nyní tu vídám jen Mappeda. Objev asi ano, pro některé.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak vím, co se tu děje/dělo, nejsem zde nový. I když v Diskuzi jsi mě přispívat nikdy vidět nemohl, to je ztráta času.
Reagovat
carolyn
Jéé prj Santos a objev :-D
Tak to je goool a to říká Brož, kterej každýho pozná :-P:-D
Reagovat
smazaný uživatel
carol jevím se Ti jako extra objev? =P =D
Reagovat
carolyn
jasně! ty jeden objeve, nováčku :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Řekneš mi, jak to tu chodí? Abych se nepřipletl do nějakých rozepří nebo nekalostí, nevím komu mohu důvěřovat a komu ne. =P =D Budeš můj průvodce pro nováčky. =P
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, diskuze je žumpa, tady se zajímavé názory aspoň občas objeví. Třeba jsem slepý, ale mě jeho styl nebo ten smajl =) nikoho nepřipomíná. Kdo je to?
Reagovat
smazaný uživatel
nicy mě poznala, máš se od ní ještě co učit teda... Diskuze jsou žumpy na většině fórech, nenaděláme nic.
Reagovat
steve79
Mapped:Jsi normální? Já o tom pochybuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Původně jsem ti chtěl navrhnout, abys udělala z té poslední věty ve 2. řádku, která je uvedena v poměru odporovacím, větu vedlejší podmětnou, ale pak jsem pochopil, že jednodušším řešením bude použít místo věty vedlejší podmětné obyčejný předmět vyjádřený slovesem v infinitivu nejít.
Reagovat
Mercury
Co je ti vůbec do toho, jak kdo píše? Proč máš pocit, že o tvé rady někdo stojí a že právě ty jsi ten, kdo radit má? Odpovíš mi?

To co tu předvádíš, to je vrchol trapnosti. Už si předehnal i Barneyho, o prsa.
Reagovat
smazaný uživatel
tento de*ent jenom provokuje nejvic ho na*eres kdyz nebudes reagovat...
Reagovat
smazaný uživatel
V tom 2. řádku jsi měla použít místo vztažného zájmena to spojku souřadící ale, jež je používána zejména v poměru odporovacím, např. Ten člověk není Čech, ale cizinec....
Reagovat
smazaný uživatel
V tom 2. řádku jsi měla použít místo vztažného zájmena to spojku souřadící ale, jež je používána zejména v poměru odporovacím, např. Ten ten člověk není Čech, ale cizinec....
Reagovat
Vojtiik
ten ten se asi potentoval :D
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za úpravu mého textu. Zatím však vaše rady nepotřebuji. Obrátím se na vás ve školním roce, až budu psát sloh.
Reagovat
tito
ne ten ten ale Tin Tin - to je cizinec :)
Reagovat
Stan_Borowitz
si ten první set prohrál sám tím, že v klíčových momentech při setballech v tie-breaku neměl dost odvahy zahrát nějaký winner. V takových chvílích hrál moc na jistotu a čekal, že to Nadal zkazí. To je sebevražedná taktika. Jinak to byl hezký a napínavý tenis, zejména v tie-breaku. Nadal sice dělal spoustu chyb z forhendu, ale zase na druhou stranu dokázal několikrát úžasně zrychlit hru. A to, jak si umí oběhnout bekhend až někam doprava mimo kurt, to je fakt famózní. Po tie-breaku už to bylo jasný, tak jsem šel spát. Nicméně, kdyby Wawrinka proměnil některý setball, měl by docela rozumné šance na úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
V tiebreaku Rafa předvedl psychickou sílu šampiona.
Reagovat
Stan_Borowitz
ta odvaha a vůle zvítězit jsou jedinečný. To neumí snad žádný jiný tenista. Ale z pohledu diváka je škoda, že Wawrinka ten první set nevyhrál, mohl to být krásný tříseťák. Na druhou stranu bych se vůbec nevyspal...
Reagovat
smazaný uživatel
Byl by to nádherný tříseťák, ale to by ho museli dávat od 17h :) Já už takhle měla zas od 9 trénink a dneska se chci dívat zase, to bych asi nepřežila, nejít vůbec spát :D A pravda, momentálně takhle silnou psychiku nemá nikdo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, máme to my diváci kolikrát těžší než hráči :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist