Nadal v Barceloně zvítězil již pošesté, Ferrer neměl šanci

24. 4. 2011, 19:38
Aktuality 29
ATP BARCELONA - Nejlepší světový tenista Španěl Rafael Nadal vyhrál pošesté antukový turnaj v Barceloně, když v dnešním finále zdolal krajana Davida Ferrera 6-2 6-4. Na svém nejoblíbenějším povrchu tak čeká na přemožitele už téměř dva roky. Naposledy ho porazil Robin Söderling na French Open 2009.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Finále v Barceloně bylo reprízou týden starého boje o titul v Monte Carlu. Ve skvělé formě hrající Ferrer však dnes dlouho zaostával za svým standardem a brzy prohrával 2-6 a 0-2.

Poté ale odehrál několik úderů na hraně rizika a donutil Nadala k chybám. Výsledkem byl obrat na 4-3, světová jednička však znovu zapnula na vyšší stupeň a třemi gamy v řadě duel rozhodla.

Čtyřiadvacetiletý Nadal získal pětačtyřicátý titul v kariéře a načal druhou pětistovku zápasových výher na okruhu ATP. Na antuce vyhrál 34. utkání v řadě.

Devětadvacetiletý Ferrer hrál letos ve finále už popáté; získal tři tituly a dvakrát prohrál s Nadalem. Se svým o pět let mladším krajanem na antuce prohrál už desáté utkání v řadě.

- ATP 500 BARCELONA (Španělsko, antuka, 1.995.000 eur) -
nedělní výsledky (24. 04. 2011)

Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Ferrer (4-Šp.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hraju tenis 12 let závodně, né na profi úrovni, bohužel, na to jsem neměl finance, bohužel tenis je o tom, kdo má jakou podporu a já tu podporu finanční v rodině neměl, jelikož jsem vyrůstal jen s matkou, která nás měla problém uživit. Byl jsem a jsem ročník Berdecha, s kterým jsem kdysi v dorostu hrával v přeborech a dokonce se mohu pyšnit, že jsem ho jako dorostenec jednou porazil, kdo by to byl řekl, že teď bude, kde je, ale holt, tenis je o penězích. Ale o tom jsem se rozepisovat nechtěl. Chtěl jsem jen napsat o tenisu Nadala. Aby si někdo nemyslel, že jsem člověk, co tenisu nerozumí, možná je to tu většina z vás, co tenisu nerozumí a viděla ho jen z gauče, ale o tom jiná.
Tenis Nadala ač se možná nezdá někomu příliš technickej, je možná tenis, kterej je nejvíc na technice založenej a náročnej! Pokud bych srovnal tenis s Rogerem, tak Nadal hraje tenis mnohem techničtěji, protože topspiny, liftované údery, halfvoleje se spinem jsou nejvíc technické údery v tenise! To že se někomu líbí hra Rogera je jiná, protože je elegantní, účinná, rychlá, smrtící, útočná, proto se lidem taková hra líbí, Nadal nehraje údery tak zpříma jako Roger, který tím ukončuje rychle výměny. Ale zase na druhou stranu za zápas udělá 2x více nevynucených chyb, takže tahle jeho elegance a rychlost v ukončování výměn je vykoupena spoustou chyb. Zatímco Nadalova technicky náročná hra slaví úspěch díky minimu počtu nevynucených chyb a chybám soupeřů, kteří s jeho technickejma balonama maj velké potíže. Držení levé ruky je samozřejmě kapitola sama pro sebe.
Chtěl jsem tím jen říci, že z mého pohledu na dva nejlepší hráče historie Nadal vs. Federer, hraje Nadal techničtější tenis než Federer.
Pokud se podíváme na ostatní hráče, tak úplně nejtechničtěji pro mě hraje Djokovič, ale nemá takovou vůli, odhodlání, psychiku a možná i fyzičku jako Nadal a proto ještě není NO1!
Přeji hezký večer...
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím, až se naučí hrát Federer backhand, tak se teprve může Nadalovi vyrovnat, ale už je pozdě...:) Mně osobně se Federerova hra jen přes forhand vůbec nelíbí. Mimochodem vzájemné zápasy mluví za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak až se naučí hrát Federer backhand?!? Tyhle údery ovládá bravůrně ( i když polevil poslední dobou). Asi jsi neviděl Turnaj Mistrů co? Nadal na Fedexovo backhandy byl uplně bez odpovědi! ...
Reagovat
smazaný uživatel
a navic, nemůžeš srovnávat backhand jednoruč a obouruč...
Reagovat
Labi
to Rimidus: běž se vybrečet domu mámě,neznám tě ale tipuji Ti max 12 a to ještě přidávám.Tak si nech ty vulgarismy na doma a na kamoše.
Jinak Nadal ano na antuce ho porazit je těžke nevím jak an tom bude Djokovic ale Nole je podle mě dobry hrač však neni psychicky odolny jak Nadal nebo jak byl Federer, proto si myslím že sláva Djokovice nebude mít dlouhého trvaní. A moc se mi líbí jak v každém článku najdu komenty tykajícího se Federera jakoby už skončil s karierou.Nehraje to co hrával ale jak řekl po AO že ještě není na odpis. A popravdě kdo jiný by se měl ještě z tehle situace vzpamatovat než už ted největší legenda tenisové historie?
Reagovat
smazaný uživatel
Já Nadalovi fandím a úapěch mu samozřejmě přeji, ale přál bych ho i Rogerovi protože vím, že je jeho hra je techničtější a elegantnější. Chci jen říci, že mě mrzí, když tu vidím lidi, kteří se takto vyjadřují... Přitom nikdy to co Rafa nedokážou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Niečo tu nesedí. Nadal by mal mať o 500 bodov viac ako minulý týždeň ved v Barce minulý rok neštartoval
Reagovat
smazaný uživatel
také nejsem zastánce Nadala,ale kroť své hulvátské emoce...prosťáčku,táhni tam,odkut si přišel...,fandím hře Rogera,ale Nadal je ted prostě nejlepší...a patří tam,kde je...on s elegánem posunul tenis o třídu výš...Roger už není to co býval,ale ůspěch přeji i dalším tenistům,včetně Nadala...tak tu po sobě neplivejte...
Reagovat
Frantz
Je prijemne,cist tady plac a vzdychani fans svycarskeho maestra,potom,co Nadal drti jednoho soupere za druhym... Kdyby takhle dominoval ten jejich prestarlej mazlik,to by se tu misto znudenych narku ukajeli stestim :-D
Reagovat
smazaný uživatel
pravda pravda
Reagovat
l00bor
Kdyby jeste dva roky vyhraval tak by většině lez krkem jako Roger.Holt cena za uspěch je vysoká a brzy se zapomíná,co kdo dokázal.Ale i ta vaše španělská modla jednou přestane vyhrávat a fanoušci noveho hráče číslo jedna tady budou psát ty samé humusarny o Nadalovi jako vy o Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
ja vam nabliju do prdele a pak to vysere drzkou vy hovada !!!!!§§
Reagovat
smazaný uživatel
hov.no mi pada z prdele kdyz sleduju toho vopicaka!!!heka jak deb.il a neumi hrat tenis!prase jedno se vsadim ze sere doma do kyble dobytek jeden!jeste ze ma tu svou antuku jinak by byl totalne v prdeli hajzl jeden pochcanej!!!!bych se mu nejradci vyblil do kxichtu kr.etenovi
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že bude ban...
Reagovat
smazaný uživatel
nejsem nadalovec ale ta jeho antuka je jediny tenisový povrch ale to bys věděl kdybys nebyl hloupej
Reagovat
smazaný uživatel
Barcelona letos velké zklamání. Celý turnaj byl hrozně nudnej, nebyl snad ani jeden zápas, co by stál za to. Jinak Ferrer ve finále zklamal, hrál špatně. Asi ho i trochu omezovalo zranění a to je potom proti takovému soupeři těžký.
Reagovat
l00bor
Souhlasím Barcelona propadák připadal jsem si,že koukám na turnaj v Prostějově.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby neprohral tehdy na RG se Sodou tak by to byla ještě větši serie. Rafa je prostě king of clay:) Podle mě kdyby se vykašlal na povinne turnaje a hral napřiklad i serii v Jižni Americe, tak by to vypadalo takhle kde se zučastnil turnaje tam by vyhral - myslim antukove:)
Reagovat
darek.vrana
Kdyby neprohrál, tak by to nepochybně byla ještě větší série! To asi každej, kdyby neprohrál;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal drži rekord ve vitěztvich na antuce za sebou, myslel jsem to tak, že mohl překonat svuj rekord.) A ne,že každej kdo prohraje si zkazi serii.))))) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bola by väčšia asi len o pár zápasov, keďže tesne pred RG prehral v Madride s Federerom 4:6, 4:6.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude dál vyhrávat stereotypně pořád Rafa tak to přestane všechny fandy brzy zajímat!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je len na antuke - rovnako ako Federer na tráve svojho času. Ale len to dokazuje, že Nadal je najlepší antukár v histórii. Dôvod ? Nemá žiadneho typicky antukového konkurenta.
Reagovat
darek.vrana
1) Federer na trávě - to bych nesrovnával, když na trávě se hrají 2 turnaje v roce

2) že je nejlepší antukář všech dob, těžko říct, jsme zase zaujatí, protože to zažíváme teď. Ale Borg nebo Vilas byli taky tak suverénní. Jeden čas byl podobně suverénní taky Muster, ale to bylo jen jednu sezónu.
Reagovat
smazaný uživatel
meles sr.acky ty svine pojebana ti poseri kxicht
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa týka úspešnosti v percentách vyhraných zápasov, je Nadal na antuke na prvom mieste historicky. No Federer mal podobnú šnúru víťazstiev na tráve, nebyť prehry 2008 s Nadalom (stále si spomeniem na ten brejkbal v piatom sete) bola by mega-rekordná.
Reagovat
smazaný uživatel
Darek Vrána :

http://www.atpworldtour.com/Reliability-Zone/Reliability-Zone-Landing.aspx

tu si môžeš zosumarizovať akúkoľvek štatistiku daného druhu ;)

Na tráve je historicky v Open ére najlepší Federer a na antuke Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem... a teraz pekne do Madridu za víťazstvom...
Reagovat
smazaný uživatel
No už je to pěkná nuda, už je za potřebí aby někdo Nadala vypráskal aby mu spadl hřebínek....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist