Nadal udolal Querreyho a narazí na Fishe

1. 9. 2008, 22:57
Aktuality 7
US OPEN MUŽI - Světová jednička Rafael Nadal dnes poprvé na letošním ročníku US Open ztratila set. V osmifinále se o to postaral domácí Sam Querrey, který se však na více než zisk jedné sady a potrápení favorita v 3. setu nezmohl. Španělský tenista se o postup do semifinále utká s překvapením turnaje Mardym Fishem.
Rafael Nadal

Rafael Nadal vstoupil do dnešního duelu sebejistě a úvodní sadu získal za 31 minut hladce poměrem 6-2. I v dalším dějství byl lepším hráčem rodák z Mallorky, ale koncovku setu nezvládl a poprvé na turnaji ztratil set. Přestože byl v třetí sadě Sam Querrey několikrát blízko k brejku, musel o jejím osudu rozhodnout tie-break. V něm prokázal více zkušeností Nadal, dostal se do vedení 2-1 na sety a získal tak na svou stranu také psychickou výhodu.

Čtvrté dějství už Nadal kontroloval, a když zvládl kritický 7. game, v němž čelil několika brejkbolům, vybojoval si postup mezi nejlepších osm. V New Yorku tak vyrovnal své maximum z roku 2006.

Španělský tenista dnes nebývale často chyboval a trápil se na servisu. Querrey si v zápase vytvořil celkem 16 brejkbolů, ale doplatil na jejich nevyužívání, když 12 příležitostí zahodil. To se mu nevyplatilo především ve čtvrté sadě, kdy se ještě mohl vrátit do zápasu. Ani 20 es mu ale k postupu přes světovou jedničku nestačilo.

Nadal se ve čtvrtfinále utká s domácím Mardym Fishem. Nenasazený Američan dnes ve čtvrtém kole vyřadil turnajovou dvaatřicítku Francouze Gaela Monfilse, kterého porazil hladce 7-5 a dvakrát 6-2. Poražený Monfils, jenž hrál poprvé v grandslamovém osmifinále mimo domácí Roland Garros, si v zápase nechával zatejpovat pravé koleno a viditelně nebyl ve své kůži.

Šestadvacetiletý Fish si zahraje čtvrtfinále grandslamu podruhé v životě, loni se dostal mezi posledních osm na Australian Open. Rodák z Minnesoty letos v březnu šokoval jako hráč z chvostu první světové stovky, když na turnaji Masters v Indian Wells porazil tři hráče elitní světové desítky včetně Federera a postoupil do finále. Tento úspěch ho rázem vyšvihl mezi 40 nejlepších tenistů světa, ale k dalším výraznějším výsledkům se vyšvihnout nedokázal. Až do generálky na US Open - týden před grandslamem si zahrál finále v New Havenu. Současně patří bývalé světové sedmnáctce 35. příčka.

US OPEN - pondělní výsledky mužů:

Dvouhra - osmifinále:
Nadal (1-Šp.) - Querrey (USA) 6-2 5-7 7-6(2), 6-3 Fish (USA) - Monfils (32-Fr.) 7-5 6-2 6-2

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
By mě zajímalo kdo tyhle články píše. Ne že by si Nadal nezasloužil výhru ale to mírné potrápení Nadala jak píšou to je trochu plk ne? První set byl teda jasnej pro Nadala ale to ostatní, neříkám že všechny ale většina Nadalovo podání bylo trápení a musel se nadřít na výhru.... Jinak gratulace k výhře...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byl lepší tak vyhrál!Rafa se v koncovce třetího setu probral a Tie-break byl naprosto jasnej.A třetí set byl taky jasnej až na jeden game za stavu 4-2!Šampióni jako Rafa a roger dokáží vyhrávat ikdyž se nedaří!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Nadal zvádl koncovku druhého setu, tak by nejspíš vyhrál 3:0, takhle tam skutečně platí to: Nadal udolal Querryho.. Jinak Španěl dnes nějak moc chyboval, vyhazoval míčky, které mu normálně létají do kurtu a soupeři nabídl 16 breakballů..to je dost. Tentokrát to na vítězství přesto stačilo, na Fishe to asi bude stačit také, ale co pak..? Nadal musí předvést lepší výkony než dnes, pokud chce uspět.
Reagovat
dabelsobul
Presne tak, nezvladl dotahnout do vitezneho konce dobre rozjety druhy set a pak se trapil.

Kazdy nemuze vyhravat vsechny zapasy suverenne. Ani Federer, ani Nadal. Dycky se najde nejaka slabsi chvilka, a ja na velkych hracich, aby se z krize dostali a zapas dotahli do vitezneho konce ;) To dnes Nadal dokazal, i kdyz podal sotva 75%ni vykon.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to souhlasím, velcí hráči se poznají i podle toho, že dokáží vyhrávat zápasy, ve kterých se jim nedaří.
Reagovat
skott
Ukazalo se, ze tihle ranari na Nadala plati.Mozna, ze Karlovic by ho vyradil.Jesteze Querrey dost riskoval, jinak bych Nadala opet sledovat nedokazal, podobne jako v prvnim kole.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist