Nadal Španělům ve čtvrtfinále Davis Cupu proti Francii nepomůže

27. 6. 2010, 08:20
Aktuality 8
Španělští tenisté si ve čtvrtfinále Davisova poháru s Francií budou muset poradit bez světové jedničky Rafaela Nadala. Pětinásobný vítěz Roland Garros se rozhodl červencovou týmovou soutěž vynechat, aby se dal zdravotně do pořádku před US Open.
Profily hráčů
Rafael Nadal v barvách Španělska

"Rád bych hrál Davis Cup, ale nechci riskovat, že bych šel na US Open ve špatném stavu," uvedl Nadal po včerejším pětisetovém vítězství ve 3. kole Wimbledonu nad Němcem Philippem Petzschnerem. Během zápasu si nechával ošetřovat bolavé koleno a následně si stěžoval na únavu. 

Španělsko, které obhajuje loňský zisk Davisova poháru, se ve čtvrtfinále představí na půdě Francie. Ta si své soupeře pozvala na tvrdý povrch do haly Grande Halle d’Auvergne v Clermontu. Zápasy jsou na programu 9. až 11. července. US Open, kde chce Nadal hájit pozici světové jedničky, začne 30. srpna.

Čtyřiadvacetiletý Nadal letos v Davis Cupu ještě nenastoupil. Naposledy hrál loni na podzim finále proti Čechům, kdy dvěma body pomohl k titulu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
stejně si myslim že rafa pojede před US Open ještě do Toronta nebo do Cincinnati na oba 2 turnaje určitě ne protože jsou hned posobě ale na jeden znich určitě pojede nemyslím si žeby jel hned na US open toje asi kravina
Reagovat
smazaný uživatel
Pojede do Cincinnatti, rikal to v rozhovoru... teda alespon jsem to tak pochopila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim a do Toronta(nebo Montrealu)nepojede?Tam jezdiva kazdorocne
Reagovat
nando
No jo, Rafa zas bude hrát až proti nám ve finále! Jinak ČR si myslím má letos větší šanci než loni na vítězství, teď přes Chile nepostoupit by byla ostuda, pak doma Chor. nebo Srbsko, a ve finále by to mohli být Španělé doma. Hlavně se musí Radek uzdravit.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle me nemuze zde nic moc uhrat,ma zrejme potize s koleny jako vzdy a jen ceka-kdy to bude neunosne,bude hrat kam to pujde a pak da asi mesic pauzu!Jo finale DC by bylo tady u nas s nema super!
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, mně se nezdálo, že by ho zranění nějak výrazně limitovalo v pohybu. Furt tam lítal jako zajíc. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Cetl jsem jeho stranky a mluvi o bolestech kolene od M.C a zkusi hrat dal,ze antuka a trava se da,ale na tvrdy povrch pujde az po mesicni lecbe!Mne se teda vcera nezdal fit!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist