Nadal se vrátí o týden dřív, potvrdil účast ve Viňa del Mar

17. 1. 2013, 17:03
Aktuality 24
Situace kolem návratu Rafaela Nadala na kurty snad dostala definitivně čisté obrysy. Španělský tenista dnes potvrdil účast ve Viňa del Mar, kde se antukový turnaj koná už od 4. února. O týden později bude hrát v Sao Paulu a koncem měsíce v Acapulku.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal od loňské porážky ve Wimbledonu s Lukášem Rosolem konzervativně léčil zánět v kolenu a dodnes nehrál. Koncem listopadu už sice začal trénovat a měl stihnout začátek sezony, koncem minulého roku mu ale návrat zkomplikovaly střevní potíže. Nestihl kvůli nim exhibici v Abú Dhabí ani turnaj v katarském Dauhá, a protože se po dlouhé době bez tenisu nechtěl vrátit hned na velkém turnaji, vzdal se i startu na Australian Open. 

Od té chvíle se spekulovalo o místě, kde se dočká prvního turnaje po téměř osmiměsíční pauze. Už delší dobu bylo jisté, že si rodák z Mallorky zahraje poprvé po osmi letech v Jižní Americe, jen se čekalo, kde to bude. 

Dneškem snad Nadal udělal jasno. Během února absolvuje hned tři turnaje na jihoamerických antukách: 4. února začne v chilském Viňa del Mar, o týden později bude hrát v brazilském Sao Paulu a jihoamerické turné před odletem do Spojených států, kde se v březnu konají podniky Masters 1000 v Indian Wells a Miami, zakončí v týdnu od 25. února v mexickém Acapulku

Do Viňa del Mar krále antukových kurtů pořadatelé lanařili už na podzim startovným ve výši 1,2 milionu dolarů, k vzájemné dohodě však došlo definitivně až dnes. 

"Jsem rád, že mohu potvrdit svou účast na turnaji ve Viňa del Mar v Chile. Chtěl bych organizátorům turnaje poděkovat za pozvání. V zemi mám spoustu fanoušků, tak jsem rád, že se s nimi mohu  poprvé setkat osobně a že si zahraju první turnaj po zranění," napsal sedminásobný vítěz French Open a bývalá světová jednička Nadal na Facebooku.

"Rafael Nadal, který je experty považován za nejlepšího antukáře všech dob a jednoho z nejlepších tenistů v historii, potvrdil svůjstart na Chile Open," pyšní se pořadatelé na oficiálních stránkách turnaje úlovkem velké ryby - majitele 11 grandslamových titulů.

Největším Nadalovým konkurentem v Chile bude aktuálně 11. hráč světa a obhájce titulu Juan Mónaco z Argentiny. Dále se turnaje ATP 250, který začíná den po 1. kole Davisova poháru, zúčastní například Tommy Robredo, Jerémy Chardy, Pablo Andújar, Albert Ramos, Santiago Giraldo či Paolo Lorenzi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
nagini6
Tak konecne sa dockame navratu dalsieho skutocneho sampiona akym Rafael nepochybe je.
Reagovat
smazaný uživatel
Hledal jsem odkaz. všechno bylo zrušeno.
Ale našel jsem http://www.vtropen.cl/
Snad to bude návrat
Reagovat
Mayo
RAFAAAAAAAAAAAAAAA si pánes darmo, dúfam, že to už naozaj bude turnaj kde sa zúčastníš :) Rafa mes que un tenista
Reagovat
letityfanousek
že jsem jim nezavolal. Mně by stačilo jen 1,0 melouna a přijel bych. No není mi ten hoch moc sympatický, ale cením si jeho morálních vlastností a jsem rád, že ještě bude na kurtech k vidění.
Reagovat
Roger_Federer
No konečně Rafo..se tě nemůžu dočkat po těch měsících..
Reagovat
gigin
Dnes jsem přemýšlel, jakože, co tak asi děláš, že tu nejsi :DDD
Reagovat
Roger_Federer
Já tady jsem, jenom mlčím..a občas žasnu
Reagovat
gigin
A nad čím, prosím tě? :)))
Reagovat
a.magerova
Reagovat
carolyn
Ale pořád nám nikdo neodpověděl, kdo sem ty obrázky vybírá?
Už minule jsem se ptali u nějakého článku...
Reagovat
Fandina
carolyn a kdoby? Autor článku, je pod ním podepsán ... úsměv
Reagovat
gigin
Na scénu!!! Přeju hodně štěstí!!
Reagovat
Matti
Snad už se taky dočkáme.Dnes se mrknu na mladou, divokou pušku od sousedu, který Rafova krajana dle mého soudu potrápí.
Reagovat
gigin
Když já ho nemám rád :(( Chová se jak .... Křičí na ženu rozhodčí a je celý takový namistrovaný... Ale tak, je to jen můj názor. Tak to vidím já :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nebjoj, sám to tak nevidíš. I když mě nevoní ani Nico, takže radši mrknu jiného španěláka Davídka s Marcosem, dva ukázkové bojovníky.
Reagovat
carolyn
Tak na zápas Davida s Bagdou jsem moc zvědavá!!
Reagovat
gigin
Tak zítra jsou tam pěkné kousky!! Nevidím tam nezajímavý zápas. Jakože chlapi.
Reagovat
Matti
No David s Baghdou to bude teprve zápas, ale ten už uvidím tak maximálně na streamu.
Reagovat
smazaný uživatel
V první větě máte asi chybu, pokud jste teda zamýšleli obrysy ;)
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno
Reagovat
carolyn
odpovídá na otázky čtenářů

Našla jsem starší rozhovor s Nicem, aspon se ho ptají na něco jijého než novináři, jak tu dneska někdo psal, že je to pořád to samé dokola :-))

http://www.20minutos.es/entrevistas/nico-almagro/394/
Reagovat
Fandina
carolyn ... všimla jsem si, že tady hodně o Nicovi píšeš. Ty mu fandíš, nebo je to náhoda. Díky za odpověď, pokud má smysl mi odpovídat ... úsměv
Reagovat
carolyn
Hodně čtu ešp weby a tam se píše nejvíc o ešp tenistech, tak asi tak. Házím sem i o Rafanovi, Davidovi, prostě když mi to přijde zajímavé tak to sem hodím.
Kumu fandím já, ví tady snad každý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist