Nadal se vrátí na antuce v Sao Paulu

16. 1. 2013, 03:30
Aktuality 6
Rafael Nadal se na kurty vrátí v týdnu od 11. února na halovém turnaji na antuce v Sao Paulu. Tak zní nové zprávy o návratu španělského tenisty po více než půlroční pauze.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal nehrál od překvapivé červnové porážky s Lukášem Rosolem ve Wimbledonu a kvůli zranění kolena přišel mimo jiné o možnost obhajovat zlato na olympiádě v Londýně či start na US Open.

Šestadvacetiletý Španěl sice už na sklonku loňského listopadu začal trénovat a zdálo se, že se stihne vrátit na začátku nové sezony, někdejšího nejlepšího tenisty světa se ale fanoušci zatím nedočkali. Přestože měl startovat už na exhibici v Abú Dhabí, musel ji vynechat a po ní i Australian Open - tentokrát byly na vině žaludeční potíže, kvůli kterým se nestihl připravit.

Zvažoval tak návrat začátkem února v chilském Viňa del Mar, kam ho pořadatelé lákali na podzim, kdy mu nabízeli startovné 1,2 milionu dolarů (asi 23 milionů korun). Avou účast ale dosud nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Až nyní Nadal upřesnil svůj termín comebacku: divokou kartu přijal od organizátorů podniku ATP 250 v brazilském Sao Paulu, kde se od 11. února koná jediný antukový turnaj v hale. První dva ročníky soutěže, která se do největšího města Jižní Ameriky přesunula z Costa do Sauipe, vyhrál Španěl Nicolás Almagro.

Pro Nadala by to tak byl první turnaj v Jižní Americe od roku 2005. Na oblíbené antuce, která by měla šetřit jeho problémová kolena více než tvrdé povrchy, získal už 35 titulů. Více jich v 'open éře' nasbírali už jen Rakušan Thomas Muster (40) a Argentinec Guillermo Vilas (45). 

Už dříve španělský tenista potvrdil svou účast od 25. února na 'pětistovce' v mexickém Acapulku.

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
11.2?...Ok, dám si pripomienku, ak by som náhodou zabudol :)
Reagovat
Mayo
nooo a jak sa bude blížiť 11.2. tak tu pribudne článok, že "návrat odkladá o mesiac" :/ :D
Reagovat
carolyn
neplaš, nebo nám tu zas zblázníš tvé fands a pak zas budou zklamaní!! Znáš to :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Vrať se Rafo, hrozná nuda na AO a na to finále vloni budeme nostalgicky vzpomínat.
Reagovat
Labi
možná by bylo nejlepší pořád neplánovat a dát se nejdřív pořádně dohromady a potom třeba bez nějakového většího oznamování začít hrát...takhle si jen příkládá nůž na krk tím, že si stanovuje "deadliny" a média pak řeší znova proč to nevyšlo atd.
Reagovat
gigin
Jen pojď zpět, páč tito už je otravný.... :))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist