Nadal se před antukovou sezonou obhajováním bodů nestresuje. Chce vyhrávat

14. 3. 2011, 16:38
Aktuality 34
Rafaela Nadala čeká během jarních turnajů na evropských antukách obhajování čtyř loňských titulů a tím pádem i 5.000 bodů v žebříčku ATP. Španělský tenista se prý ale touto matematikou vůbec nestresuje.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Až se tenisté vrátí ze zámoří z turnajů v Indain Wells a Miami, čeká na Rafaela Nadala těžký úkol. V čele světového žebříčku má nyní na své pronásledovatele luxusní náskok více jak čtyř tisíc bodů, během dubna a května však bude obhajovat tituly na antukových podnicích Masters 1000 v Monte Carlu, Římě a Madridu a nakonec triumf na French Open. Za tyto čtyři turnaje si loni připsal 5.000 bodů.

Co bude Nadal obhajovat (duben - červen)?
antuka:
Monte Carlo - titul (1.000 bodů)
Řím - titul (1.000 bodů)
Madrid - titul (1.000 bodů)
French Open - titul (2.000 bodů)
tráva:
Queen`s Club - čtvrtfinále (45 bodů)
Wimbledon - titul (2.000 bodů)

Za posledních 12 měsíců Španěl nasbíral celkem  12.390 bodů.

"Ale já žádné body neobhajuju, protože každou sezonu začínám od nuly. Na to se soustředím každý rok. Když budu hrát v Monte Carlu, a udělám čtvrtfinále - nebo vyhraju, nevím - tak získám 180 bodů, a ne že jich 820 ztratím. Tak to je a snažím se tak přistupovat ke každému turnaji," vysvětluje Nadal svůj postoj k žebříčku.

"Teď (v Indian Wells) obhajuju semifinále. A když skončím ve čtvrtfinále, mám to brát tak, že jsem ztratil body? Jestli obhajuju nebo ne, na tom mi nezáleží. Pokud nebudu mít co obhajovat, nebudu už světovou jedničkou. Není to o tom, zda body obhájíte, nebo ne," pokračoval ve své teorii devítinásobný grandslamový vítěz.

"Vždy se snažím hrát dobře a vyhrát. Protože když hrajete dobře, máte šanci. Obhajování bodů vám lepší tenis nepřinese," dodal čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky.

Nadal si může polepšit maximálně o 500 bodů v dubnu v Barceloně, kde loni nehrál. Otázkou je, zda by letos zvládl odehrát pět turnajů (až 27 zápasů) během osmi týdnů, Po antukové sezoně je přihlášený na generálku na třetí grandslamový turnaj sezony do Queen's Clubu, kde loni prohrál ve čtvrtfinále. A pak už obhajoba titulu ve Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinak teda koukám na zápas Nadala se Sweetingem a je třeba říci, že Nadal se nejeví v nějak obzvlášť super formě. Škoda ale, že v jeho části pavouku je nebezpečnějším hráčem až do SF jen Simon (no, jednou ho kdysi porazil), a na SF tam zbývá už jen Del Potro, popř. Verdasco.

Druhá polovina pavouku je momentálně o hodně silnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš sa lepšie dívať...
Reagovat
smazaný uživatel
Sweeting je dost zoufalec + Nadal, alespoň v prvním setu, dělal dost chyb a opět jeho údery často neměly patřičnou délku.
Reagovat
tito
Většinou s Tvými příspěvky souhlasím ale stejně jako Duduasovi mi hra Rafy nepřipadala vůbec špatná- podání jak na UO 2010 /viz statistika zápasu/ většina zakončení winnerem/ nepočítal jsem a statistiku jsem nenašel/, pohyb jako vždy slušný a ani délka úderů mi nepřipadala špatná...
Reagovat
hazena
nadal udelal za prvni set 5 chyb, to je opravdu priserne cislo za 9 gamu:o)
Reagovat
smazaný uživatel
"nejeví v nějak obzvlášt super formě" neznamená, že hrál špatně. A co se týče těch údajných 5 chyb za první set -- tak já těch chyb viděl rozhodně víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Sympatické je, že se v pavouku rýsuje první historické střetnutí mezi Raonicem a Federerem.

Vtipný je, že Robredo (dávno za zenitem) dnes porazil Younga 6:0, 6:4. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
paráda Soderling vypadl. Jo Koeschraiber je hodně dobrej hráč. Pokud zahraje svůj nadstandart tak hráči typu Berdych či Soderling jsou bez šancí.
Reagovat
smazaný uživatel
*Kohlschreiber
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to je teď obrovská šance pro Del Potra, teď klidně může udělat SF a tam si zahrát s Nadalem. Pome Juan-Martin!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jako osobně by m nepřekvapilo, kdyby jej Dolgopolov porazil. Podle mě je to šikovnější hráč, akorát má problémy s koncentrací (často má hluché pasáže, kdy hraje jako totální lempl).
Reagovat
smazaný uživatel
ale tou agresivitou a razancí připomíná Berdycha za mlada. škoda že dneska už berdych ani neví co je to winner
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo? Del Po?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč Berdycha "za mlada"? Loni na RG a Wimbledonu hrál taky velmi agresivně.
Reagovat
smazaný uživatel
NJN, tak zase jednou vyhrála hrubá síla nad technikou. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu Roddicka, je pravda, že Nadal je dvojnásobný vítěz Wimbledonu, ale tráva je jediný povrch, kde může mít Roddick šanci Rafu porazit. Navíc další Španělé krom Lopeze nejsou na trávě žádný zázrak, kdežto třeba Fish je solidní travař. Ale je fakt, že asi po Wimbledonu bude chtít přejít hned na hard.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Třeba loni v Miami Roddick Nadala porazil na hardu.
Reagovat
misoSK
Ja suhlasim s Tomasinhom, aj ked rovno Nadal uhra dva body tak na trave moze tak Roddick ako i Fish alebo Isner zdolat spanielsku dvojku-ci uz to bude Verdasco, Ferrer alebo Lopez, kym na harde by Verdasco zrejme Fisha alebo Isnera zdolal
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by dali travu tak je dolezite aku- ak daku 100% jak ma Wimbledon tak to by Rafa asi dal Roddicka, ale keby dali daku rychlu travu, proste nie taku aku ma Wimbledon ale fakt ze rychlejsiu, ktora nema sancu za tych par hodin hrania sa opotrebovat tak Roddick by rozstrielal Rafu- vdaka servisu... kazdopadne rychly HARD to isti. Proste rychly povrch treba dat a hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jenže loni v Miami to byl trochu jiný Roddick, Roddick ve skvělé formě schopný na hardu porazit každého. Ale od té doby jde prostě dolů, přijde mi, že nejlepší má za sebou. A nejde jen o to, že Roddick porazí Rafu, ale hlavně americká dvojka by dokázýala hrát vyrovnaně se španělskou. Když přičtu čtyřhru, šance tam je největší na trávě. Ale hrát se bude na hardu no.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to, "jiný Roddick"? Nedávno v Memphisu (?) přece hrál výtečně, viz finále s Raonicem a SF s Del Potrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jiný Roddick, který byl schopná na hardu porazit kohokoliv. Nemyslím, že výhry nad Raonicem nebo Del Potrem tak v polovině své bývalé formy je nějaký úspěch. Od loňské antukové sezony mi přijde prostě na jeho poměry děsně slabý, čím dál méně agresivní z forehandu, horší pohyb. Dle mého pomaličku klesá a bohužel už malinko za zenitem.
Reagovat
smazaný uživatel
Za zenitem možná je, ale proti Del Potrovi hrál od základní čáry jako za mlada. vždyť to tak bylo konstatováno i zde na foru.
Reagovat
smazaný uživatel
Už sa nemôžem dočkať,som Nadalov veľký fanda. Jeho hra je pre mňa zážitok, verím, že tento rok bude opäť super bilancia...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by se stresoval, když ví, že pokud se nezraní, tak zase stejně všechny antukové turnaje ovládne
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba se letos někdo pochlapí, aby to nebyla taková zoufale stereotypní nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
jak pro koho :D Co může být lepšího, než to, když Rafa zase všechny bezkonkurenčně vybouchá .)
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex se jednou dobře vyspí a trochu mu přeruší plány :)
Reagovat
smazaný uživatel
to dřív budou padat tragače :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší je, když jsou takové tři čtyři antukové hvězdy, kt. jsou velmi vyrovnané, takže člověk předem netuší, kdo ten či onen den zvítězí. :-) Ale třeba Djoker konečně porazí Nadala i na antuce. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak si na ně už dávej pozor.. :D
Reagovat
misoSK
Skor ako Roger ho tento rok mozu porazit na antuke Djokovic, Almagro alebo Ferrer
Reagovat
VlS
A nebo dalších 10 hráčů - viz třeba 2. set s Lackem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist