Nadal se na Wimbledon připraví znovu v Queen`s Clubu

10. 4. 2009, 01:00
Aktuality 24
Španělský tenista Rafael Nadal přislíbil svou účast na turnaji v londýnském Queen`s Clubu, kde loni triumfoval. Podnik kategorie ATP 250 je generálkou na Wimbledon, na kterém bude současná světová jednička rovněž v roli obhájce titulu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Turnaj v londýnském Queen`s Clubu je tradiční generálkou na Wimbledon a letos začíná 8. června. V minulosti zde triumfoval Sampras, Hewitt nebo Roddick. Posledním šampionem klání na travnatých dvorcích se loni stal Rafael Nadal.

"Je hezké se vrátit na místo, kde jsem před rokem vyhrál. Přiletět do Londýna jako obhájce titulu, to bude opravdu příjemný zážitek," těší se Nadal.

"Bylo to úžasné," vzpomínal rodák z Mallorky. "Po triumfu v Paříži to pro mě bylo nečekané vítězství. Po příletu jsem měl pouhý jeden den se adaptovat na jiný povrch. Ale předváděl jsem opravdu dobrý tenis. Hrál jsem uvolněně, nebyl jsem pod tlakem a má hra byla skutečně dobrá."

Španěl po vítězství na French Open a v Queen`s Clubu ovládl také Wimbledon a stal se prvním tenistou v historii, jenž dokázal tyto tři podniky během jedné sezony vyhrát.

Na grandslamu v All England Clubu v nejdelším finále Wimbledonu zdolal Federera 9-7 v pátém setu. "Pamatuji si na to moc dobře. Noc před zápasem jsem byl hodně nervózní. Finále pak bylo velmi emotivní. Měl jsem zápas pod kontrolou, vypracoval si mečboly. Ale Roger pak začal hrát skvěle a nakonec měl v páté sadě brejkbol na 4-3. Měl své šance," rád vzpomínal Nadal. "Ten zápas jsem v televizi viděl poprvé až minulý týden. Bylo to úžasné."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
D.A.N
Tady se pořád lidičky přou oto kdo je lepší nebo kdo měl výhrát, jenže na kdyby se opravdu nehraje v tom mají Rafovci pravdu, ikdyž si můžeme myslet něco jiného, každopádně musím uznat Rafovi kvality a posledního roku je nejlepší a má nejstabilnější výkony, jen nemůžu vystát ten jeho styl hry ten mi prostě nevoní a zapamatujte si má slova, že Rafa bude hrát max. 2 roky a končí na kolena pozor to není zmé hlavy ale zdůvěryhodného zdroje a nemusíte mi to samozřejmě věřit ale byl jsem sám tim překvapen, ikdyž vím, že ty problémy má, nicméně samo, že mu to nepřeji.Takže viděl bych to takto ať uvidíme ještě spoustu krásných tenisových bitev mezi Rafou a Rogerem a ať vyhraje ten lepší.LETS GO ROGER.
Reagovat
a.magerova
Souhlasím s Tebou. Jen by to chtělo v tom finále střídat vítěze, samozřejmě Rafovi přeji zdraví a Rogerovi taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky řečeno,ale neřek jsi tu nic nového to že Rafa bude hrát 2-3 roky víme dávno většina.O to větší mám třeba já důvod mu fandit.Mě zas evoní Rogerovo hra ale ok každému se líbí něco jiného.Jen bych chtěl podotknout to že s těma kolenama to slyšim už dva roky a (naštěstí) se pořád nic neděje.
Reagovat
D.A.N
Jo to máš pravdu, že to slýcháváme, nicméně dnes už má 22 let a pokud je pravda co jsem slyšel tak je na tom teď dost špatně a samozřejmě, že to nebude vytrubovat do světa a jsou vážnější, néž-li se na první pohled zdá ale jak už jsem psal přeji aby hrál co nejdéle.Za své výkony si Roger může sám, čili jak hraje Rafa lépe tak si to zaslouží a myslím si , že Rafa se bude soustředit na US Open jelikož to bude chtít stihnout výhrát vžechny turnaje velké čtyřky a čas se mu krátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci ti vymlouvat tvůj názor,ale nikdo podle mě neví co to tělo vydrží.Borg hrál podobně jako Rafa a hrál do 26 u Rafi to podle mě bude podobné.Pořád je ještě spousta času aby dokázal že je nejlepším tenistou všech dob.
Reagovat
D.A.N
Tak to jsi mne rozesmál nejlepší všech dob:-))) aji rafa by jsi poklepal na čelo, kdyby tohle uslyšel, čili ještě jednou :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Můj názor dále se s tebou o tom bavit nebudu :))
Reagovat
D.A.N
Já ti ho neberu, nicméně trocha soudnosti a oběktivity by neškodilo no prostě to byl úlet jako hrom.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro tebe možná tak když může bejt Federer tak proč né Nadal.
Reagovat
D.A.N
Proč Nadal?Jak jsi na to prosím přišel vždyť Agassi byl lepší a také se oněm nikdy ani nepíplo, že by byl nejlepší tenista všech dob.Já bych si ještě pár let počkal a pak se uvidí.Nadal není komplexní hráč neumí hrát servis volej, čili je zalezlí pořád vzadu a takový tenista nemůže ba nesmí bít hodnocen jako nej.to jsi prosím uvědom.
Reagovat
D.A.N
Letos Rafa Wimbledon nevyhraje to je můj tip.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger,Rafa,Murray jeden z nich bude podle mě celkový vítěz.
Reagovat
a.magerova
Doufám, že Roger.
Reagovat
nagini6
Roger by potreboval porazit Rafu na nejakom Grand Slam finale .....
Reagovat
smazaný uživatel
lonský finále si budu pamatovat do smrti.nikdy jsem nic tolik neprožívala jako tenhle zápas:DD brečela jsem asi ještě hodinu po zápase.a do dneška tvrdim že ten zápas acelý wimbledon měl být rogerovo
Reagovat
nagini6
ano suhlasim, bol to krasny zapas, mal ho vyhrat Roger, ale ako pisal Nadal Roger mal svoje sance, verim, ze tento rok nejaky Grand Slam urcite vyhra.
Reagovat
smazaný uživatel
měl ho vyhrát roger? to jako že si to zasloužil nebo že to je vaše zbožné přání??byl to zapas roku ,ale nebýt toho deště tak to skončilo 3-0 pro nadala,který hrál líp.,
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už je fakt v prdeli jak můžete napsat že ho měl vyhrát Roger kurňa trochu soudnosti já to taky těžce nesu když Rafa nevyhraje ale tohle je už trochu moc.
Reagovat
a.magerova
Rafa je frajer, uznávám, ale taky nemusí všechna vítězství obhájit, že?! Go Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak jelikož vyhrál Austrálii tak na W mu stačí bejt v semi,finále ale určitě bude chtít obháji.O tom tu ale řeč neni.
Reagovat
smazaný uživatel
tenis sa na kdyby nehraje
Reagovat
smazaný uživatel
hm no to asi ale asi žádný sport:-)
Reagovat
nagini6
ano bolo to len moje zelanie, Rafa vyhral, je jedno ci si to zasluzil alebo nie, je to uzasny hrac a velky sportovec. Fandim vsak Rogerovi.
Reagovat
a.magerova
JO....Svatá slova.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist