Nadal s uplynulou sezonou spokojený není

26. 12. 2011, 19:25
Aktuality 67
Ačkoli letos vyhrál pošesté Roland Garros, ohlíží se španělský tenista Rafael Nadal za končícím rokem 2011 spíše kriticky. Pětadvacetiletého rodáka z Mallorky mrzí, že v rozhodujících okamžicích často nestačil na Srba Novaka Djokoviče, jenž ho připravil o pozici světové jedničky.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"S průběhem sezony ztrácely moje výkony na intenzitě. Forma byla v první polovině roku dobrá, v zápasech proti Djokovičovi to ale perfektní nebylo," řekl listu El País Nadal, jenž s Djokovičem prohrál mimo jiné ve finále Wimbledonu a US Open. 

"Trochu jsem ztratil ze své úrovně. Hrál jsem příliš předvídatelně," popsal své výkony sebekriticky Nadal. "Nebyla to úplná katastrofa, ale nevyhrával jsem kvůli tomu, že jsem byl příliš bojácný," dodal muž, který letos získal kromě Paříže tituly na turnajích v Barceloně a Monte Carlu a dovedl španělské tenisty k triumfu v Davis Cupu. 

Hlavním cílem nového ročníku je pro Nadala obhajoba zlaté medaile na olympijských hrách v Londýně. "Tam bych chtěl být ve vrcholné formě a na tom budu tvrdě pracovat. Pokud budu trénovat ještě o trochu víc, vrátím se zase na vítěznou cestu," řekl desetinásobný grandslamový vítěz.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

67
Přidat komentář
smazaný uživatel
ok, prihodim taky nejake sve strely na pristi v muzich.. do 20ky se vrati Ernie Gulbis (snad si to srovna v hlave aspon na ctvrtinu sezony, to by mu melo stacit na tu 20ku :D), do 10ky pujde Stas wawrinka, jinak v zebricku si znacne polepsi jeste čilič (kolem 10ky), Kei Nishi (10-15.), Tomic (do 20ky) a snad nejaky slusny uspech uz konecne udela i Grigor Dimitrov.. 2012 bude mit 20, kdyby vyhral nejakou 250ku a povedlo se mu usadit ve 30ce stabilne, tak by to bylo fajn.. a sežerte mě!
Reagovat
smazaný uživatel
zas tolik syroveho masa jsi nam nehodil. :-) Muze byt, proc ne. Moc uz ale neverim Gulbisovi a Wawros "stagnuje" (co by za to mnozi dali, vim), pred (misto) neho pujde Isner.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Johny je velky sympatak, tomu bych to i pral ale nevim nevim jestli bude schopny to držet bez zraneni s tou jeho vyskou:)
Reagovat
smazaný uživatel
to je problem, jasne, ale maka na sobe, proporcionalni i vykonnostni zmeny jsou evidentni. A vubec - me by nova sezona bez VELKYCH cilu nebavila! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori zas takový talent není, všichni v něm vidí až moc. Dimitrov, Harrison nebo Tomic jsou na tom lépe.
Reagovat
skott
vazne nejsou extremni tipy, vetsina z toho se stat muze...by ses musel o neco vic odvazat, aby to bylo kontroverzni:) Ale ja osobne souhlasim jen s Grigorem.Taky si dokazu predstavit, ze nejaky mensi turnaj vyhraje, v hale nebo treba Newport, mi prijde idealni prilezitost pro nej.Tricitka je splnitelny cil, ale zalezi taky s kym bude spolupracovat..
U ostatnich mam jiny nazor, na ty pricky se mozna dostanou, ale neverim, ze tam budou napriklad na konci roku.U Marina predevsim proto, ze minimalne zacatek sezony nestihne a to jsou pro nej oblibene turnaje.
Reagovat
gigin
co dělá Rafa? Tož podívej co dělá ten můj cyp :-) Jezdí s bráchů na velblúdoch a píše, že prej tvrdě maká !! To bude vypadat ta hra teda :-)
http://www.whosay.com/novakdjokovic/photos/109637
Reagovat
tito
No užívá si, proč ne./Nole/. Pokud pojede příští rok jak letos, tak je to v pohodě. Rafa hrál mizerně, tak trénuje s Carlosem.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neni jedinej.

http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis/andymurray/8976165/Andy-Murrays-Christmas-wish-Let-the-punishment-begin.html

Tak snad to konečně k něčemu bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, Nadal neměl povedenou sezónu, 6 porážek v řadě s Djokovičem to dokazuje, ale nechápu, proč lidé před začátkem další sezony favorizují více Federera, než jeho. Ano, Federer zvládl konec roku naprosto výtečně (také díky indispozici Nadala a Djokoviče)- ale hala patří vždy většinou jemu. Měli by si však uvědomit, že Federer již skoro dva roky žádný grandslam nevyhrál, zatímco Nadal má vítězné grandslamové vzpomínky poněkud čerstvější. Navíc, když srovnáme bilanci Federera s Nadalem a Djokovičem, s oběma z nich ji letos má zápornou.

Já jako fanoušek tenisu Federera samozřejmě obdivuji, ale příjde mi hloupé dělat kolem jeho osoby až tak velký kult. Vždyť žádný turnajový titul nebyl nikdy získán za zásluhy, kterých má Federer jistě bezpočet...
Závěrem: Ve včera vyhlášené anketě o nejlepšího sportovce Evropy za rok 2011 se umístil v první desítce jak vítěz Djokovič, tak i devátý Federer bez grandslamového titulu...Nadal zde zcela chyběl...
Reagovat
l00bor
Ono je to asi tak že Federer je prostě velice oblíbený a většina lidí mu přeje ,aby dotáhl ten týden co mu chybí na Samprase nebo aby přidal ještě jeden GS.I já bych mu to přál,protože ty předpovědi co na něj vytahovali po Wimbledonu,kdy mu nepřející předvídali konec kariéry.To že konec sezony mu vyšel je jenom dobře a my s ním musíme počítat i příští rok.Nic na tom nezmění názory že Nadal a Djok. byli unavení na konci sezony a on to měl usnadněný.Všechny sporty se hrajou až do konce a takové výmluvy bych čekal od malých žáčku v kopané a ne od tenistu světové urovně.
Reagovat
tito
Já ti nevím, fandové obou to tvrdili ale že by Novak či Rafa někde znevažovali Rogerovo výhru na TM jsem nezaregistroval....
Reagovat
gigin
Přesně tak !! :-)
Reagovat
Pe3k
Podlě mého, každý kdo tvrdí, že měl Federer nějakou výhodu, protože se jedná o turnaj na konci sezony je alibista. A to nemluvím o faktu, že Nadal měl před tm měsíc a půl volno, takže o nějaké únavě či indispozici nemůže být řeč...

Turnaj mistrů je nejobtížnější turnaj na okruhu, protože je na konci sezony, ale hlavně proto, že člověk nehraje se slabými hráči, naopak hraje pouze ze špičkou, narozdíl od grand slamových turnajů...
Reagovat
gigin
Já si zase myslím, že to nejde srovnávat. Na TM můžeš prohrát, trošku i kalkulovat (dle vývoje ve skupině)... Já bych to nemíchal a nesrovnával.
Reagovat
Pe3k
Jistě, můžeš prohrát, ale když se díváš na vítěze tm tak ti většinou neprohráli ani 1 zápas viz. poslední dva ročníky Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Federerovo vítězství nezpochybňuji, je to legenda, spíš mi vadí to věčné odepisování Nadala na závěru posledních sezón. Když si projdete články z konce roku 2007, všichni sázeli na Federera a Djokoviče. Na Nadala, pozdějšího vítěze "Golden slamu", většina lidí zapomněla.
Samozřejmě bude hodně záležet na jeho zdraví, které se u něj nikdy nedá odhadnout, rozhodně se ale nedá vyloučit, že se Nadal v dalších letech ještě z důvodu nárůstu konkurence z TOP 10 zlepší.
Reagovat
gigin
Já vím. Jen mi to prostě přijde divné srovnávat TM s GS. Jako míchat hrušky s jabkama. Neumím objektivně určit, co je těžší vyhrát. Podle mne je to ale GS. To je vše, co jsem k tomu chtěl říct. A už vůbec ti nechci snižovat výkony a úspěchy RF na konci této sezony :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že je to relativní. TM můžeš vyhrát s dvěma prohrami nebo bez ztráty setu. Právě proto bychom měli rozlišovat. Loni hrál Federer na TM velmi dobře, vyhrál všech pět zápasů a ztratil jeden set (ve finále s Nadalem), letos vyhrál taky všech 5 zápasů, z toho 3 třísetové. Pořád ale vyhrál všechny zápasy, jako jediný ze všech účastníků 3 ve skupině a pochopitelně semifinále a finále.
Reagovat
misoSK
V zavere sezony bol najlepsi, skoda vsak premarnenej sance na US OPEN, tam mal ukazat svoju velkost, bola to za posledny rok a pol jeho najvacsia sanca ziskat GS titul hoci prehral uz v semifinale, nepochopitelne zlyhal, a tak GS titul tento rok neziskal, skvele sa zmobilizoval v zavere sezony, ale US OPEN ho moze stale mrziet
Reagovat
gigin
Ano, říkám máte pravdu. Nebavím se o tom, jakým způsobem TM Federer vyhrál. Ale Pe3k napsal, že TM je nejobtížnější na okruhu. A to si já nemyslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, každý to může vidět jinak. Nejčastější argument se používá ten, že na GS jsou potřeba k vítězství 3 sety. Dá se s tím souhlasit. Záleží také na postavení na žebříčku. Pokud stý hráč na okruhu vyválčí grandslamový titul, bude muset poměřit síly s hráčem o několik tříd výše již v osmifinále, kde pravděpodobně dostane někoho z první dvacítky, kdežto pro hráče top 3 příjde první těžká zkouška třeba teprve v semifinále, protože řekněme ty za desítkou dokáže hravě porazit a tudíž pro něj nastávají větší problémy až v semifinále, kde se většinou dostanou hráči dejme tomu první světové šestky.
Reagovat
gigin
Já bych to posunul na čtvrtfinále, ty možné (větší) problémy. Taky vem v úvahu, že každý se proti těm top chce vyšvihnout - hraje, co to dá. Teď navíc tebou vzpomínané 3 sety. No a pak v semi rupne a je to v pr...li :-) Nedej bože ve finále :-D A nějak blbě, to musí být hrozné...
Reagovat
gigin
a samozřejmě počasí....
Reagovat
gigin
Vydýchat tu situaci z US OPEN, klobouk dolů. To uznávám, ač mu nefandím. Mne by odvezli na jipku a zbytek života bych strávil na kapačkách !!
Reagovat
VlS
A tak napsat, že světová dvojka neměla povedenou sezónu s jedním W, 2x F a jednou Q v GS - to mi zní jako hodně velká neskromnost. Prostě to byl Novakův rok a uvidíme, co se bude dít v tom příštím a hodně souhlasím s Bernym. Za pár dní to začne.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný Harrison, žádný Raonic ani Tomic, ale Kei Nišikori! To bude podle mě největší raketa na okruhu.
Reagovat
tito
Proč ne? Pořád na něj zapomínám....Už aby se začalo hrát!
Reagovat
smazaný uživatel
a bude zase v top 1
Reagovat
smazaný uživatel
rafa vyhraje olympiádu,french open, a další GS
Reagovat
smazaný uživatel
Kravina, volovina, slepičinec...........
Nadal je mrvej tenista, ten pro mě už dávno umřel, nemá na to !
BEZ DEBAT !
Letošní sezona bude ve znamení velkých změn v žebříčku, na špičku nebo kousek pod ní se na svoje poměry dostanou zcela jiné tváře...

Tomič, Kavčič, Bachinger....
Martič, Marino, Jovanovski ....

Bude to parádní jízda, šňupy-šňupy šnap-šnap šnapíííí !!!!!!
Reagovat
hatatytla
Já očekávám velkej nástup Kevina Andersona, klidně i do top 10. Na svoji výšku velice šikovnej tenista a hlavně se nebojí hrát. V hlavě to má velice srovnané.
Jinak v top 5 bych rád výše vyděl rogera, třeba místo rafy a návrat Del Potra místo vraceče Ferrera.
Reagovat
Berny
Panove vite co ja na tenise uzasne ? ta nepredvidatelnost od roku 07 kdy z neporazitelneho federera se stal smrtelnik, se kazdorocni predpovedi vzdy mýlili, na 08 se cekal meganastup novaka a upadek rady a jak to dopadlo ? ne ze by novak teda 08 nemel skvely ( AO + TC), na 09 nikdo nepocital ze se roger vrati ve stylu 4 GS finale, po vyprasku na RG 08 nikdo necekal vitezstvi v FO 09, nikdo necekal ze z del potra se stane pravoplatny hrac top 5 a vyse, a uz vubec nikdo necekal ze davydenko ubije celou vychvalovanou spicku na master cupu 09 :D porazil rogera, delpa, djokina, nadala kdo to za tyden zopakuje asi uz nikdo:D, na lonsky rocnik s nadalem nikdo nepocital vsichni mysleli ze je mrtvy, na AO10 navic nedohral a co pak ? vsechny znicil, kdo cekal neco od novaka letos ? nikdo nic, cekal za return rogera po fantastickem TC 010, a ejhle nic, a to nemluvim o nazorach jenz jsem pred sezonou cetl ze soderling jde atakovat vrchni patra, pristi rok cekam cokoliv klidne tsongu v 03, tipsarevica v 05, nebo klidne 4 vyhrane GS od rogera bo nadala bo djokovica.. nebo po jednom GS vyhrají delpo, murray, berdych, tsonga.. panove vsechno je mozne, a diky tomu ten tenis sledujeme ne?
Reagovat
tito
Rafa příští rok vyhraje 2 grandslamy a olympiádu. Jen nevím, jestli Rogerův náskok zkrátí o dva či o jeden titul.:-). A z nových tváří - ti tvý jmenovaní? Ne. Možná Tomic se posune výše. Ale hlavní tvář bude Ryan Harrison a Milos Raonic. Pro indiány: proč čekat nějaký zázrak od hráče, který z 30 až 50 místa sleduje své vrstevníky na prvním a druhém?
Reagovat
tito
Ano. Proto tenis sleduji. :-)
Reagovat
Berny
ted se divam zpetna na sezonu 09 a rikam si ze kdybych mel milion pokusu napsat nejaky pravdepodobny scenar sezony 09 tak bych ho prostel nikdy nenapsal, at clovek od kterehokoliv turnaj cekal cokoliv nikdy by si snad netipl dobre:D kdo cekal ve finale GS verdasca, soderlinga, roddick a del potra navic vsechny 4 hrajici nejlepe ve sve kariere ba vic nez bychom od nikdy jeste nebo uz cekali ? kdo cekal ze rafu vyradi soderling ( + samo kolena), cekal nekdo ze roddick na stare kolena muze zahrat uzasne tenis ? o davydenkovi nemluve:D ikdyz jako fanousek rafy ten roky nesnasim, objektivne musim rict ze tezko opakovatelna sezozna
Reagovat
Berny
nemluve detailisti pamatují neskutecne stahovani delpa rogera v te sezone to my taky prijde neopakovatelne, na AO s rogerem uhral 3 gamy ( 3:6,0:6,0:6) v madridu cca 7 gamu, zacal byt dustojnym souperem, na rolandu uz 2 sety a zacal se mu vyrovnavat, na US open ho dokonce porazil, a na master cup uz skoro bez ztraty setu ( nakonec 2:1 ale pamatuju si ze v TB 2.setu ho mel maximalne nalopate)
Reagovat
tito
you're English?
Reagovat
Berny
why? no, iam not
Reagovat
tito
Asi jsi to psal ve spěchu :-).
Reagovat
Berny
jj sorry za chyby:-)
Reagovat
tito
Tak vítej brachu na zdejším portálu. Jako fanda Rafy to tady nebudeš mít lehké.........
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ta narážka? Snad jsi jí nemyslel na mě? Berny se zdá být normálním diskutérem, který má co říci k tenisu a jak to tak vypadá, nebude fanaticky vzývat Nadala a plivat na Federera (a vlastně na většinu ostatních) jako např. Nadalisto či Barney. Tak proč by tady měl mít problém?
Reagovat
gigin
Tito možná ani neměl na mysli pravopisné chyby, jako spíš uspořádání vět, respektive slov ve větách... nebo se pletu tito?
Reagovat
Pe3k
No Verdasco ve finále grand slamu v roce 2009 nebyl a to, že se Del Potro dostane do top 10 se čekal dalo, protože již o rok dřív byl nejmladší v top 50.

Nadal se může vrátit na post světové jedničky, ale osobně si nemyslím, že se tak stane. Naopak přibývá hráčů, kteří jej mohou kdykoliv porazit, ale to platí i o ostatních (Federer, Djokovic).

Na sezonu 2012 se belice těším a nezbývá než si přát, aby byla plná kvalitního tenisu a fanoušek každého hráče si přišel na své :)...

Posílám pár videí co včera vyšly: Petra Kvitová, Federer, Djokovic.

http://www.youtube.com/watch?v=0TF9w4neQR8&feature=g-u&context=G20f122fFUAAAAAAAHAA

http://www.youtube.com/watch?v=yWdKHIkWlZk&feature=g-u&context=G238bf6bFUAAAAAAABAA

http://www.youtube.com/watch?v=K_Wtqh2otKs&feature=g-u&context=G2e447c1FUAAAAAAAEAA
Reagovat
tito
Asi tak :-).
Reagovat
Berny
tak díky za uvítaní, no zdejsi diskuzi ctu uz dlouho, a jako spoustu lidí me odrazuje neustále vzajemné urazení nekterych diskutujicich, toto rozhodne nemam zapotrebí, jinak za chyby sory ale uz jsem byl ospalý, nemocný a bylo pozde:-), myslim ze by se mela prihliset sematicka stranka ne gramaticka, nejsme na cestinarske diskuzi:-). Jsem neskutecny fanousek (ne fanatik !!) rafy, ale klidne bych o jeho zaporech dokazal napsat bakalarskou praci(hyperbola),a nefandim rogerovi(nicmene o nem bych taky dokazal napsat bak.praci o jeho kladech), ale nikdy bych ho neurazel, jinak jsem aktivni tenista a verim ze tomuto sportu rozumím, ale rad se necham v dílčích otazkach za pomocí protiargumentů presvedcit:-)
Reagovat
gigin
ještě mi okamžitě vysvětli tvůj postoj k Novakovi :-))))))
Reagovat
Berny
vsak jsem napsal, ze jsem jeho velky fanda a je muj sportovní vzor, spousta veci mi na jeho hre vadi ( napr. nulová agresivita na returnu 2.podání), ale je mi hlavne sympaticky jeho vystupovanim a chovanim..
Reagovat
gigin
počkej,počkej, teď su zmatený, jak Goro před Tokiem.... Tak Rafa nebo Djoko :-)
Reagovat
Berny
Jéé sory ja si precetl ,,tvuj postoj k nadalovi" pro to mi to nedavalo smysl, no novaka mam vcelku a to i po této sezone, prijde mi jako hrac s obrovskym potencialem, nejlepsi returnujici hrac na okruhu dle me a nejlepsi backhand mozná vubec..
Reagovat
gigin
děkuji ti za odpověď :-) toto by si měla přečíst sojka :-D
Reagovat
tito
Já to vůbec nemyslel zle- chodím i na jiné portály, kde přispívají cizinci žijící v Čechách. Tak se mi trochu zdálo, že by jsi mohl být některým z nich- ale vysvětlení noční hodiny je více než jasné.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a proc tak vychovne? :-) Ja jsem nikdy tenisove kvality hraci Djokovicovi neuprela, jen nemusim teatralniho kluka Djokovice. Zamerne nerikam muze, toho si predstavuju rozhodne jinak. A ze mi vubec nevadi, kdyz dostane klepec? Bozinku i Slunce jasne ma sve skvrny......... :-))
Mimochodem, ono i to Bernyho "vcelku" je velmi diplomaticke vyjadreni, nemyslis??? ;-)
Reagovat
gigin
Ano máš pravdu, Bernyho jsem zkoušel. Vyjádřil se jasně k Rafovi a Rogerovi. Chyběl mi tam Djoko, tak jsem se prostě jen zeptal. On psal, že je tu nový, tak asi nechtěl urazit. On neví, že já su tu taky nový :-) a že mohl klidně říct na plnou "hubu" co chtěl. Ke klukovi Djokovičovi - tady to mám s tebou ujasněné na 100 % :-D Mi přece nevadí a nikdy nebude vadit, že ho nemusíš, a nemusí ho víc lidí. Má to svou logiku a opodstatnění. Jen nesnáším ty nadávky o srbovi s různými přívlastky, nebo přídavnými jmény, nebo co.. A že je teatrální? Jsem rád, že je takový, jaký je :-) Jo a Anička se mi líbí víc, než Isner. Takže asi budeme oba v pořádku :-)
Reagovat
Berny
ja bych nikdy nemel potrebu nekoho urazet, nesnasim spoustu sportovců ( řepka, cely hok.tym z čechova), ale urazet nikoho nepotrebuju, zkusil jsem spoustu sportů a proste tenis mi prijde psychicky uplne nekde jinde, je to opravdu narocny sport, proto mam pochopeni pro jiste vylevy co hraci muzou na kurtu delat nebo jak se chovat, kdyby tam chodila banda bezchybnych lidi nikdo by to nesledoval..
Reagovat
smazaný uživatel
zaverem vlastne vypadam, ze nekoho urazim a nadavam. Privlastky (shodne) se ve skladbe vyjadruji skutecne pridavnymi jmeny, ale najdete, kdokoliv prosim, v mych vyjadrenich jedinou hrubost, nadavku ci urazku. Cely muj zivot se nejakym zpusobem tenisu dotyka, takze me z tohoto vyzneni dost zamrazilo. :-(
Reagovat
gigin
prosím tě, ne !! To nebylo na tebe !! Nikdy bych to z huby nevypustil... Blbě jsem to napsal.. promiň, prosím. Nikdy jsem tě neviděl psát urážky a hrubosti !! Viděl jsem je tady, ale od jiných.
Reagovat
Berny
ode mne tez, ja to taky nemyslel vubec na tebe, vubec te neznam, to bylo na jine diskutujici, dotycní ví..
Reagovat
smazaný uživatel
vysvetleno!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka tu kuituje v hodině sebevrahů..NO TOTO!!
Reagovat
smazaný uživatel
necmuchej? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No toto! Já nikdy nečmuchám s otazníkem :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
mel naznacovat vzestupnou melodii, tedy jistou shovivavost (jeste), ale dobre, priste bude kategoricky a nesmlouvavy vykricnik! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na psa musíš jasnými povely! Jakékoliv otazníky budou nakonec použity proti tobě :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
plati i v lidske risi...... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No taaaak..nesojkuj! ;-) Určitě se najdou dvounožci, kteří vzestupnou melodii nezneužijou :-)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist