Nadal s Djokovičem zvažují zrušení exhibice v Saúdské Arábii

31. 10. 2018, 06:00
Aktuality 17
Dva nejlepší tenisté současnosti Novak Djokovič a Rafael Nadal zvažují, zda po vraždě novináře Džamála Chášukdžího sehrají v prosinci exhibiční zápas v Saúdské Arábii. Zatím svou účast nezrušili a říkají, že na utkání kývli už před rokem.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Novak Djokovič

Saúdská Arábie je v posledních týdnech pod tlakem světového veřejného mínění kvůli vraždě Chášukdžího, jenž psal kriticky o saúdském korunním princi. Novinář byl naposledy spatřen při vstupu na konzulát Saúdské Arábie v Istanbulu a existuje podezření, že byl zavražděn saúdským komandem.

K odřeknutí exhibice, jež se má konat 22. prosince v poutním městě Džidda, už Nadala s Djokovičem vyzvala organizace Amnesty International. "Samozřejmě si vážnost situace uvědomuju. Ale už před rokem jsem slíbil, že tam budu hrát. Můj tým jedná s organizátory, takže uvidíme, jak se to vyvine. Doufám, že se všechno vyjasní co nejdříve," uvedl Španěl Nadal během turnaje v Paříži.

Podobně se vyjádřil i Djokovič. "Jednalo se o tom už před rokem a bylo mé profesní tenisové rozhodnutí, že tam budu hrát. Přirozeně vím, co se stalo, a je to smutné," řekl Srb. Potvrdil, že jeho zástupci se Saúdy jednají. "Musíme získat víc informací o tom, co se děje, abychom se mohli racionálně rozhodnout, zda je v pořádku tam jet, či nikoli," dodal letošní vítěz Wimbledonu a US Open.

Nabídku na sehrání exhibice v Saúdské Arábii původně dostal i Švýcar Roger Federer, ale odmítl. "Ano, kontaktovali také mě. Ale nechtěl jsem tam v tomhle termínu hrát, takže to pro mě bylo velmi rychlé rozhodnutí," řekl dvacetinásobný grandslamový šampion.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Mayo
Exhibície instantne zrušiť, amen.
Reagovat
Kozoroh
Ať se Novak rozhodne jakkoliv, má mou podporu.
Reagovat
George_Renel
Tady se toho člověk dozví.....
Nakonec i to, že snad byl Ježíš Slovák. .-b
Reagovat
Stan_Borowitz
Vzhledem k tomu, že Marie byla židovka, tak musel být Slovák po otci. Potom je tedy logicky nejznámější slovenské pořekadlo "Nech je svetlo!"
Reagovat
janek_da
Bůhví co se dělo na Arše.
Reagovat
Krisboy
Sodoma Gomora.
Reagovat
woody
spousta vaty, nicméně bych nehrál, to jak se chová SA je neakceptovatelné a ještě horší že je velmoci podporují prodejem zbraní pro válu v Jemenu. Je to hnus..
Reagovat
Apple
To je sranda: V SA zabijou jednoho novináře a je to světová pohroma a přitom politika USA už zabila miliony nevinných lidí je v naprostém pořádku, to mě fakt baví. Asi na tom přísloví, zabij jednoho a jsi vrah a nebo zabij statisíce a budeš král, něco bude.
Reagovat
turista
Ano, ale kdyby se to stalo např. v Praze na jejich ambasádě tak by se nám to taky nelíbilo. A ještě se na tom podílel lékař.
Reagovat
George_Renel
Však co. Jeden tady říká - jeden novinář sem, jeden novinář tam. A na Slovensku to musí vědět.... .-b
Reagovat
Pe3k
Ano všichni známe případ neúspěšného pisalka z Petržalky...
Reagovat
smazaný uživatel
Kto je bez viny, nech hodí kameňom. V saudskej si toto slovenské porekadlo zobrali k srdcu a kameňom tam hádžu denodenne, prevažne do zviazaných žien v jame a rovno do hlavy...

Jeden novinár hore-dole..
Reagovat
bIbec
neúčast v SA kvůli vraždě novináře.. a co třeba kvůli Jemenu?

Je pravda, že kdyby tenisté měli hledat všecko, co se kde stalo a kdo je "viník", tak by to mohli zabalit a nehrát snad vůbec nikde.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak o prachy jde nakonec vždycky v první řadě, že, a oni by bez štědrého příspěvku saudskoarabského režimu, který je i bez rozporcovaného novináře docela odpudivý, jistě strádali hlady...

Co na to zásadová paní peggy?
Reagovat
turista
Myslím, že se oba bez podpory středověkého režimu obejdou.
Reagovat
Stan_Borowitz
No právě, tak nad čím vůbec uvažujou...
Reagovat
turista
Taky nevím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist