Nadal: Program antukových turnajů je absurdní

13. 4. 2008, 05:30
Aktuality 4
Současný tenisový "král antuky" Rafael Nadal ze Španělska si v Německu při příležitosti daviscupového utkání postěžoval na nepochopitelné změny v kalendáři turnajů ATP. Tři antukové podniky série Masters - v Monte Carlu, Římu a Hamburgu se mají odehrát běhěm 28 dní. Navíc v jediném volném týdnu se hraje Nadalův oblíbený turnaj v Barceloně.
Profily hráčů
Rafael Nadal: Program antukových turnajů je absurdní

Každý turnaj série Masters na rychlém povrchu má v kalendáři vymezen na odehrání, včetně kvalifikace, 2 týdny. Například dva nedávno odehrané podniky v Indian Wells a Miami se "táhly" 28 dní, než jsme poznali dva vítěze.

Antukové podniky série Masters v Monte Carlu, Římu a Hamburgu se musí odehrát také za 28 dní. Navíc se v jediném volném týdnu hraje také prestižní antukový turnaj v Barceloně.

28 dní na rychlém povrchu - dva vítězové. 28 dní na antuce - 4 vítězové.

A to se samozřejmě nelíbí tenistům "antukářům". Pochopitelně, největším odpůrcem takto "nabušeného" programu je Rafael Nadal, jenž nemá v současné době na tomto povrchu konkurenta. Pokud by na uvedených turnajích udělal stejné výsledky jako v minulé sezoně, odehrál by během 28 dní 20 zápasů, což je obrovská zátěž.

V sezoně 2007 se odehrály turnaje v Monte Carlu a Barceloně a následovala týdenní pauza. Až po té se hrály podniky v Římu a Hamburgu. Rafael Nadal získal tři tituly, když prohrál až ve finále klání v německém Hamburgu s Rogerem Federerem. Za 3 týdny už slavil grandslamový triumf na French Open.

"Je to výsměch antukářům a evropským tenistům. Tři turnaje Masters během čtyř týdnů, to je absurdní. Pravdou je, že ATP nám hodně ztěžuje životy," upozorňoval Nadal na špatně naplánovaný kalendář antukových turnajů.

"Turnaje Masters však hrát musíme a Barcelona je mým oblíbeným místem, kde hraji velmi rád. Nerad si stěžuju, ale lidé, co to mají na starosti, mé názory absolutně ignorují. Musím to respektovat," dodal Nadal.

Program následujících týdnů - antukové turnaje:

04/14/2008 Estoril, Portugalsko
04/14/2008 Valencia, Španělsko
04/14/2008 Houston, USA
04/21/2008 Monte Carlo, Monaco (turnaj Masters)
04/28/2008 Barcelona, Španělsko
04/28/2008 Mnichov, Německo
05/05/2008 Řím, Itálie (turnaj Masters)
05/12/2008 Hamburg, Německo (turnaj Masters)
05/19/2008 Poertschach, Rakousko
05/19/2008 Casablanca, Maroko
05/19/2008 Světový pohár družstev, Německo
05/26/2008 French Open, Francie

* na tučně označených turnajích je Rafael Nadal přihlášen, pouze v Hamburgu neobhajuje titul (ve finále prohrál s Federerem)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál bych to tak ,že první turnaj = absolutní riziko a jenom rozdávat míčky do stran.Když to vyjde má titul a když ne ,tak bude mít delší čas na aklimatizaci.Tak jako tak by se tolik nenadřel.Vím ,že to není jeho styl ,ale co nadělá ,když to někdo tahle podělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má pravdu.Tenis na antuce je ještě k tomu mnohem fyzicky náročnější. Kterej idiot ten kalendář proboha vymýšlel.
Reagovat
dabelsobul
Asi nekdo, kdo nema rad antukovy povrch :) Je to fakt nepochopitelny, nacpat tri turnaje Masters do ctyr tydnu... To ze chce Nadal hrat jeste v Barcelone, je jeho vec, ale i tak mezi Indian Wells a Miami zadny jiny turnaj neni (krome challengeru)...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist