Nadal: Přestávka byla krátká, ale jsem připravený

30. 12. 2009, 18:15
Aktuality 31
Ze všech tenistů světové špičky končil sezonu nejpozději. Po Turnaji mistrů totiž Rafaela Nadala čekal ještě Davis Cup, po kterém měl před novou sezonou volno jen necelý měsíc. Byla to krátká doba, ale jsem připravený, hlásí světová dvojka.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadalovi letos "ušetřila" síly zranění, kvůli kterým mimo jiné vynechal Wimbledon. Tenisový rok potom zakončil až na začátku prosince, kdy pomohl porazit daviscupový výběr Jaroslava Navrátila, a měl jen tři týdny na přípravu na novou sezonu, která mu začíná už tento týden na exhibici v Abu Dhabi.

"Přípravu jsem měl krátkou, ale dobrou, a po třech týdnech jsem jsem připravený znovu začít," řekl Nadal španělskému deníku AS krátce před svým prvním zápasem v nové sezoně. "Na začátku roku budu připravený asi o něco méně než loni," upozorňuje.

Posledním, kdo ho před novou sezonou prověřil, byl jeho krajan Carlos Moya. S druhým hráčem světa si dvě hodiny zatrénoval a odehrál proti němu set, který Nadal vyhrál 7-5. Rodák z Mallorky poté odletěl do Abu Dhabi, kde ho ještě tento týden čeká exhibice.

Na ní se pokusí připravit na obhajobu titulu z Australian Open, jediného grandslamového turnaje, který se mu letos vyvedl. Největší výzvou prý ale pro Nadala bude triumf na Roland Garros, kde letos z rakety Robina Söderlinga utrpěl vůbec první porážku v kariéře.

"Výsledky budou, jaké budou, ale teď doufám, že vyhraju všechno," varuje Nadal. "Protože to je nemožné, musíte udělat všechno, co je ve vašich silách, na každém turnaji. Když se dostanete do semifinále na každém turnaji, aniž byste hráli dobře, což se mi teď stalo, když se cítíte líp a dostáváte se do rytmu, štěstí se nakonec otočí."

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nechci kazit euforii, ale viděl jsem na webu cca 2 - 3 dny zpět kus Rafova tréninku a upřímně řečeno přátelé, zatím je to bohužel velká bída ( a to jsem mírnej! ). Absolutně mimo rytmus, těžkopádnej a v očích výraz zoufalství, no ... :(, tak se to snad změní, ale nevsadil bych si na něj Husákovu korunu, nicméně fandit budu ;), jako vždy mimo DC...

Je to možný, že už tu máme další sezónu? No to to letí :).Tak než se tu v průběhu roku 2010 všichni kompletně zhádáme, tak hlavně, ať je ten příští rok plnej fantastickejch ten. zápasů, ať už hraje kdokoliv!!! ;).
PS. Vypadá to zajímavě i s WTA, docela se těšim, poslední sezóny u dam hrůza, přestal jsem sledovat, tak snad zase začnu.
Reagovat
smazaný uživatel
dobry vecer,jsem tady nova,ale uz to tady asi rok ctu a dal uz to nevydrzim.nejsem zadny pubertak,ale nekdy to cloveka uplne zveda ze zidle.strasne zdravim tech par slusnych.asi se nepripojim k tem co opevuji modlu FEDERERA,MAM RADA RAFU!A to proto jaky je,k jeho skromnosti ma ten 1hrac daleko!tak snad se vrati a ja mu to preju!moc!
Reagovat
smazaný uživatel
Jé....ahoj Saskie...no super, konečně ženská která fandí Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
jasne SILVI,vim o tobe,jsem tady za tebou!myslim,ze trosku kdyz clovek sleduje a posloucha tak pochopi kam se ma zaradit!nikdy me nebavila monotonni hra ROGERA,ale pomlouvat ho nebudu,ale jak jsem cetla ten clanek so rekl ten stary pan o chovani RF,jaby mi mluvil z duse,at je jakykoli!myslim si totez a trochu mi vadi na RAFOVI,ze az tomu RF podliza,moc si ho vazi,ale ano on je KRAL ZA TU DOBU,ale me nebavi!strasna me popudilo jak na AO NA SEBE POUTAL POZORNOST,kdyz to nevyhral alespon plakal aby ten RAFA TU RADOST ZAS TAKOU NEMEL...tot muj nazor,vsak pokecame!dnes je to horsi
Reagovat
smazaný uživatel
Vítej na palubě a v klubu ;)!, tak holky uvidíme zejtra, jak to bude vypadat s příští sezónou..
Čus
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Saskia nepřeháněj ty to píšeš jak kdybys mu chtěla požvýkat jeho koně z trenek.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi tady mistni blbecek?zdravim,vypozorovane to mam.ne hochu doma mam chlapa..o tom zvejkani zkusme nekterou z devcat blaznivych z 2 strany,tam jich je...ja jen konstatuji,zadnou modlu nemam zlato
Reagovat
smazaný uživatel
No.. taky nemám zapotřebí tadu psát špatně o Rogerovi, ale myslím si své,a sotva ses tu objevila už tady do tebe někdo rýpe...to mluví za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
nejaky patek to ctu tady tak vim co me ceka...ze mi toto nekdo rekne,tech 2hych fanatiku tady...neva jsem silna holka...olfess to je fajn kluk taky
Reagovat
majjkaa
To ze je uz uz uz pripraveny sme poculi v uplynulej sezone od neho viac nez casto :) Uvidime ci tentoraz uz je tomu ozaj tak. Adiós :)
Reagovat
smazaný uživatel
šak on sa keď tak nejaký dovod nájde :-) námatkou ma napadá kondička,krátka pauza,únava po dlhom predchádzajúcom zápase,slabšia forma,kolená,brušné svalstvo a podobne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOOSSS, trůn už na tebe čeká .))))
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna to uz nebude ten stary Nadal,upne dominantny na antuke.
Podla mna tento rok toho moc neziska,a moc newerim ani,ze by vyhral French Open.
Mozno sa mylim,ale clovek ma kolena len jedne a po tej prestavke to uz nie je ono.Ten pohyb uz nie je taky ako kedysi a newerim,ze by sa to az tak vyrazne zlepsilo.
Samozrejme nejake turnaje povyhrava..snad..ale ja vidim jedinu cestu v okliesteni poctu zapasov..a musi zacat hrat trosku iny tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ako vcelku mu fandim..vzdy s mi jeho hra pacila,ale taky nahusteny program a dlzky jeho zapasov,dlhe vymeny sa postupne museli prejavit.Ale VAMOS RAFA
Reagovat
smazaný uživatel
RAFA VAMOS,VAMOS,VAMOOOOOOOOOOS!!!!
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Secca je spranej fanda, tak to ma bejt :)
Reagovat
smazaný uživatel
*spravnej :)
Reagovat
carolyn
Jj vždyt já mu fandím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Komu fandíš Carolin ? :D
Když se vyhrává tak to umí fandit každej,ale když je/byla krize tak se má fandit ;)
Reagovat
carolyn
No jako, že v tomhle fandím tobě :-D
že seš správnej fanda víš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :D tak to děkuju :))) ;)
Reagovat
carolyn
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
" Aj chad very šort brejk,no,dident plej maj bezt tenis tudej,no,kongratulejt chim " - vyjadrenie Rafaela Nadala po štvrťfinálovej prehre s Juanom Martinom Del Potrom na AO 2010.....
Reagovat
smazaný uživatel
... Bad achém véry véry chepi, it fos véry véry gůt meč...
Je pravda, ze Nadalova angličtina je dost směšná, ale jsou i větší "borci"... Slyšel jsi někdy mluvit třeba Christiana Ronalda? To je zážitek do konce života... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nj, ten je natom vážne horšie :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Neé,sa priznám,že interview s futbalistami nepozerám zámerne :-) no a u toho konkrétneho hráča s tým ani asi nezačnem :-)
Reagovat
majjkaa
taak to je super! :)) citam a uplne akoby som ho pocula :) juuj dobree
Reagovat
smazaný uživatel
of kors:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
RAFA JE BESTOVNÍ!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist