Nadal potvrdil termín návratu, v Abú Dhabí myslí na hattrick

11. 12. 2012, 14:26
Aktuality 17
Rafael Nadal po třech týdnech v tréninkovém zatížení definitivně potvrdil, že půlroční absenci soutěžního tenisu ukončí koncem prosince v Abú Dhabí. Španělský tenista informoval na Facebooku.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Nemůžu se dočkat, až se koncem měsíce v Abú Dhabí vrátím na kurty," ujistil Nadal své fanoušky o návratu po půlroční pauze. "Exhibici Mubadala World Tennis Championship jsem v letech 2010 a 2011 vyhrál - byl bych rád, aby byla trofej v mých rukách i letos," dodal nabuzený Španěl.

V pátek 28. prosince ho ve Spojených arabských emirátech čeká semifinále proti Andymu Murraymu, nebo Janku Tipsarevičovi.

Nadal hrál naposledy letos ve Wimbledonu, kde prohrál ve 2. kole s Lukášem Rosolem. Byla to senzace, podle ATP i největší uplynulé sezony, sám šestadvacetiletý rodák z Mallorky ale v nedávném rozhovoru prohlásil, že k porážce byl předem odsouzen. Stav zraněného kolena byl prý velmi vážný a bylo chybou k utkání nastoupit.

V nové sezoně se Nadal po Abú Dhabí představí v katarském Dauhá, v druhé polovině na Australian Open, následovat by měl návrat do Davis Cupu, koncem února má v plánu antukový turnaj v Acapulku a v březnu dva podniky Masters 1000 v  Indian Wells a v Miami. Na začátku antukové sezony chce být už v Top formě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Roger_Federer
Vždycky stači nahodit udičku a nejaky blbec se chytne at napišeš co chceš..Zajimave že ?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz hazes udice, ty budes urcite rybar :-) uz jsi nejakou poradnou rybu chytil, nebo jen o tom snis? ;-)
Reagovat
Amputace
Pokud to bereš takhle - dobrá, také nejspíš půjdu něco "nahodit" pod článek o tom, jak Federer odmítá reprezentovat Švýcarsko v DC :D
Budu se zájmem sledovat, zdali se chytíš nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Začíná to vypadat, že oblíbenou činností FFF se stává rybaření. Aby se náhodou zachvíli z tenisportálu nestal rybařský kroužek. Zdejší rybařský baštýř Pe3ík nám všem již ukázal, jaké smysluplné činnosti se vlastně věnuje.
Reagovat
Mayo
tak tuto odohrá čo ja viem 2 zápasy najviac...na GS už trošku viac no
Reagovat
Roger_Federer
Rafa se citi na hatrick vyhru v exibici, ale na AO sa neciti byt favoritom.
Reagovat
Amputace
:D Bože, ty jsi směšný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdeže. Vie byť aj lepší ;)
Reagovat
Amputace
Mě by zajímalo, jestli je vůbec možné, aby udělal Rafa prohlášení, které bude připadat těmto ubožákům v pořádku. Měl patrně říci, že na AO počítá s celkovým vítězstvím - to by nejspíš všichni FFF sklopili hlavy a dále se nevyjadřovali :)
Reagovat
tito
Asi tak.:-) Jenom jsem se zamyslel, jak by to zde vypadalo, kdyby měli zcela opačný přístup k DC. Pochopitelně včetně výsledků -D
Jinak mne může Rafa jen mile překvapit. S moc velkými úspěchy v prvních 4 měsících nepočítám a je klidně možné, že některé tituly na antuce neobhájí. Ale na RG by se již mohl dostat do zápasového a turnajového rytmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray nie je zrejme ideálny partner na rozbeh.

Každopádne sa na turnaj teším, bude to prestížna záležitosť, oficiálne pod zásterkou exhibície, no vyhrať bude chcieť každý..
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je to chyba, ide tam len o prelínanie rokov. Djokovič naozaj vyhral turnaj až v roku sezóne 2012; 2011 a 2010 patril Nadalovi.

Ak to rátame tak, že teraz pôjde o "ročník 2013".
Reagovat
LubosZabloudil
Správně, díky za vysvětlení :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrál v letech 2009, 2010. V roce 2011 zvítězil Djokovič.
Reagovat
Mayo
asi máš pravdu
Reagovat
Sonja
Tak tak...Rafa vyhrál koncem roku 2009 a 2010, Nole koncem 2011
Reagovat
LubosZabloudil
Máte pravdu, ale oficiálně je to exhibice vždy na začátku roku (v minulosti se hrálo třeba 31.12. - 2.1.). Takže letošní ročník už berou jako v sezoně 2013 ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist