Nadal porazil Roddicka a poslal Španělsko do finále

21. 9. 2008, 16:27
Aktuality 2
DAVIS CUP - Španělští tenisté jsou prvními finalisty Davisova poháru. Rozhodující třetí bod pro ně v semifinále získal první hráč světového žebříčku Rafael Nadal, který v dnešní úvodní dvouhře porazil hladce 6-4 6-0 6-4 americkou jedničku Andyho Roddicka. Na konečných 4-1 upravil Feliciano Lopez.
Rafael Nadal

Utkání na antuce v madridské koridě začalo kvůli dešti o bezmála dvě hodiny později, ale čtyřnásobný vítěz Roland Garros program urychlil. Měl osmdesátiprocentní úspěšnost prvního servisu a zaznamenal šedesát vítězných úderů. Roddick jeho tlaku nedokázal vzdorovat. Nemohl se opřít o svou tradiční zbraň servis, o který hned pětkrát přišel, a neproměnil ani jeden ze sedmi brejkbolů. 

Nadal drtil soupeře přesnými prohozy, loby i vítěznými údery k čarám. Při Američanovu servisu v deváté hře třetí sady sice neproměnil pět mečbolů, ale pak při svém podání bez problémů uspěl. "Je to jeden z nejúžasnějších pocitů, které jsem mohl ve své kariéře zažít," řekl Nadal španělské televizi. 

"Dnes jsem hrál skvělý tenis. Je to úžasné," těžko hledal slova radosti španělský tenista, který dnes před 21.000 diváky na kurtu strávil hodinu a čtyřicet minut.

Roddick se marně snažil uspět s taktikou rychlých přechodů k síti, ale nezměnil ji. "Nemyslím si, že bych měl nějak velkou šanci, kdybych zůstal vzadu a vyměňoval si s ním rány od základní čáry. Když trefuje míče jako dneska, tak toho moc nenaděláte. Je to nejlepší antukář všech dob," řekl Roddick novinářům.

Do závěrečné dvouhry již rozhodnutého duelu nastoupil místo Davida Ferrera levoruký Feliciano Lopez. Ten si ve dvou zkrácených hrách poradil se Samem Querreym a určil konečný stav na 4-1 pro domácí Španělsko.

Američané tak neobhájí loňský daviscupový triumf, naopak Španělé si pošesté v historii zahrají o cennou týmovou trofej.

Ve finále je čeká vítěz druhého semifinále mezi Argentinou a Ruskem, ve kterém vedou Jihoameričané po čtyřhře 2-1. Ať vyhraje kdokoliv, budou hrát Španělé finále na hřišti soupeře.

DAVIS CUP - semifinálové výsledky:

Španělsko - USA 4-1 ... konečný výsledek 
Nadal - Roddick 6-4 6-0 6-4
Lopez - Querrey 7-6 7-6
páteční a sobotní výsledky:
Nadal - Querrey 6-7(5) 6-4 6-3 6-4
Ferrer - Roddick 7-6(5) 1-6 2-6 6-4 8-6
Lopez/Verdasco - M. Bryan/Fish 6-4 4-6 3-6 6-4 4-6

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jeden ze tří nejlepších výkonů letošní sezony,Roddick neměl šanci,jsem rád že jsem mohl tento zápas sledovat.Pozdrav Máriovi.VAMOS RAFAEL
Reagovat
smazaný uživatel
Neuniklo bylo to na netu,já jsem taky momentálně mimo dosah TV takže ještě že to na tom netu bylo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist