Nadal porazil Ferrera, čeká ho Ferrer

24. 4. 2008, 16:17
Aktuality 5
Souboj dvou Španělů uvidí zítra diváci ve čtvrtfinále turnaje v Monte Carlu. Mezi nejlepších osm dnes postoupil Rafael Nadal, který si hladce poradil s krajanem Juanem Carlosem Ferrere. V dalším kole ho čeká další Španěl David Ferrer, který dnes také ve dvou setech porazil Srba Tipsareviče.
Rafael Nadal

Druhý tenista světového žebříčku Nadal zatím kráčí za čtvrtým titulem v Monte Carlu za sebou hladce. Španělský antukový král dnes porazil třináctého nasazeného hráče Juana Carlose Ferrera po setech 6-4 a 6-1.

"Nikdy není jednoduché hrát s Juanem Carlosem na antuce, takže vítězství 6-4 6-1 je velmi dobré," řekl po utkání Nadal, který od dubna 2005 vyhrál 95 z 96 zápasů na antuce. "První antukový turnaj není nikdy jednoduchý, hlavně letos, když jsem minulý týden hrál Davis Cup v Německu v hale. Pár dnů jsem byl doma na Mallorce a tady jsem měl na přípravu tři dny," dodal.

Ve čtvrtfinále narazí na dalšího Španěla Davida Ferrera. Tomu dnes srbský tenista Janko Tipsarevič kladl odpor jen v prvním setu, ve kterém dokázal favoritovi dvakrát prolomit podání. Turnajová pětka ale dokázala odpovědět třemi brejky a získat první sadu v poměru 6-4.

Tipsarevič, který měl úspěšnost prvního podání pouhých 23%, od té doby nekladl Ferrerovi příliš odpor. Ve druhém setu ztratil všechny tři své servisy a s turnajem se rozloučil po prohře 4-6 0-6.

Rafael Nadal má s Davidem Ferrerem poměrně vyrovnanou bilanci. O pět let staršího krajana sice v sedmi zápasech čtyřikrát porazil, Ferrer ale vyhrál poslední dva vzájemné duely. Oba se však hrály na tvrdém povrchu, na antuce s ním Nadal prohrál naposledy před čtyřmi lety.

Federer dnes drama nepřipustil
Z postupu do čtvrtfinále se dnes radovala také světová jednička Roger Federer. Švýcar na rozdíl od včerejška nezačal suverénně: hned druhé podání mu jednadvacetiletý Francouz Monfils sebral, Federer ale dokázal okamžitě zareagovat a první set ještě dokázal po 34 minutách vyhrát. Ve druhé sadě sebral soupeři podání za stavu 1-1, aby pak bez větších problémů doservíroval utkání do vítězného konce.

Radost španělským fanouškům dnes zkazil Nicolas Almagro, který do čtvrtfinále nepostoupil. V souboji s Rusem Andrejevem strávil na kurtu téměř dvě a půl hodiny. Ve vyrovnaném utkání ztratil první sadu v poměru 5-7. Ve druhém setu se výrazně zlepšil na příjmu a vynutil si třetí set. V něm si oba tenisté drželi svá podání až do stavu 5-4 pro Andrejeva.

V desáté hře už ruský tenista vedl 40-0, Almagro ale dokázal všechny tři mečboly odvrátit a poté ještě čtyři další. Andrejev proměnil až osmý mečbol a postoupil do čtvrtfinále, v němž se utká s Davyděnkem.

Výsledky - Monte Carlo:
Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (2) - Ferrero (13-oba Šp.) 6:4, 6:1, Ferrer (5-Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 6:4, 6:0, Federer (1-Švýc) - Monfils (Fr.) 6:3, 6:4, Andrejev (Rus.) - Almagro (Šp.) 7:5, 4:6, 6:4

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to bude mazec, ale David má nyní takovou formu,že Rafu přinejmenším potrápí,doufám:-).
Reagovat
dabelsobul
Formu má, ale Nadal je stale kralem antuky, tezko MC vyhraje nekdo jiny...
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, teď se udělal chybu já, spíše tedy moje zdroje, máte to správně.
Reagovat
smazaný uživatel
Zejtra hraje Rafa s Federerem, ne s Ferrerem, máte v tom trošku chaos.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tom máš chaos úplně ty!!!
Rafa by se s Federerem utkal až ve finále. Dneska RAfa porazil Ferrera (Ferrero) a zíra bude hrát s Ferrerem (Ferrer)
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist