Nadal pokračuje bez ztráty setu. Teď ho čeká Ferrer

24. 1. 2011, 12:57
Aktuality 17
V Melbourne chce získat čtvrtý grandslamový titul v řadě a v jeho cestě za ním nedokázali Rafaela Nadala zastavit už čtyři hráči. Tím posledním byl dnes Chorvat Čilič, který se světovou jedničkou prohrál 2-6 4-6 a 3-6. O semifinále si Španěl zahraje se svým krajanem Davidem Ferrerem, jenž ukončil turnajové tažení kanadského kvalifikanta Raonice.
Rafael Nadal (© australianopen.com)

Rafael Nadal nastoupil proti zatím nejtěžšímu soupeři dva dny po utkání s Bernardem Tomicem, ve kterém měl s domácím mladíkem překvapivé problémy. Tentokrát podal proti Marinu Čiličovi soustředěný výkon a už na něm nebyly znát následky virózy, která ho trápila na začátku sezony.

Španěl postoupil v Melbourne do čtvrtfinále už popáté v řadě a navíc si prodloužil šňůru vítězných zápasů na grandslamových turnajích na 25. Rekord může v případě úspěchu na Australian Open zlomit až na svém oblíbeném Roland Garros, historický zápis Roda Lavera se totiž zastavil na 29 výhrách v řadě.

Utkání s Čiličem odstartoval Nadal výborně. Chorvatský tenista sice v prvním gamu vedl 40:0, ale své podání ještě ztratil, čímž bylo o úvodní sadě rozhodnuto. Čilič si sice proti méně chybujícímu Nadalovi také vypracoval brejkbol, ten ale neproměnil, naopak ještě jednou přišel o servis a po necelé hodině set prohrál 2-6.

"Před dnešním zápasem jsem byl trochu nervózní, protože Čiliš dokáže hrát hodně agresivně a je velmi nebezpečný," řekl po utkání Nadal. "Chtěl jsem hrát s velkým nasazením a řekl bych, že to byl zatím nejlepší zápas, který jsem na Open odehrál," dodal Španěl, který na tom prý byl od svého zápasu s Tomicem fyzicky lépe.

Dále čtěte:

"Dneska jsem se tolik nepotil. Před dvěma dny jsem se potil hrozně a cítil jsem se unavený, ale dneska jsem se konečně cítil fyzicky perfektně," uvedl Nadal.

I proto Čilič proti jeho hře marně hledal protizbraň. V těžkých chvílích dokázal při svém podání vytáhnout překvapivé přechody na síť a zažehnat tak nebezpečí, Španěla ale při jeho servisu příliš neohrozil, a když mu Nadal potřetí v zápase sebral podání, na zvrat v setu už se nezmohl.

Obraz hry se nezměnil ani ve třetím setu, v němž Čilič kupil místo vítězných úderů chyby, a po dvou a půl hodinách se Nadal dostal ke třem mečbolům. První ještě turnajová patnáctka odvrátila esem a další bodem z podání, dvojchyba už ale poslala Nadala do čtvrtfinále.

V něm se světová jednička utká s dalším Španělem a svým kamarádem Davidem Ferrerem. Ten dnes ukončil překvapivé tažení kanadského kvalifikanta Milose Raonice, který s Ferrerem prohrál 6-4 2-6 3-6 a 4-6.

Raonic patří mezi objevy letošního Australian Open; po postupu do hlavní soutěže si dokázal poradit s Michaelem Llodrou a dokonce i Michajlem Južným z Ruska. Dobře odstartoval i proti sedmému hráči světa, kterému sebral první set. Ferrer začal roli favorita potvrzovat až od druhého setu, kdy začal výborně podávajícího Raonice přehrávat.

"Myslím, že to byl hodně těžký zápas," komentoval průběh svého duelu Ferrer. "Milos je neuvěřitelný hráč. Moc dobře podává a měl pár příležitostí, které nevyužil. Lehčí to bylo, až když jsem vyhrál třetí set, ve čtvrtém už začal být unavený," dodal na adresu soupeře, který proti Španělovi vypálil 15 es.

Ferrer si za celý zápas připsal pouhých 10 nevynucených chyb, zatímco Raonic jich měl na kontě 68. "Celý zápase jsem hrál hodně, hodně konzistentně. Za celý první set jsem udělal jednu chybu. Je neuvěřitelné, že vám jedna chyba může prohrát set." 

- AUSTRALIAN OPEN MUŽI (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
pondělní výsledky (24. 01. 2011)

Dvouhra - osmifinále:
Nadal (1-Šp.) - Čilič (15-Chorv.) 6:2, 6:4, 6:3, Ferrer (7-Šp.) - Raonic (Kan.) 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Čtvrtfinálová dvojice: Nadal - Ferrer.

 

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
V SF konci s Murraym. Murray je zatial najlepsi hrac turnaja, jediny suveren z tej absolutnej spicky a NAdal by musel zazracne byt 100% fit aby som odhadoval jeho sance 50-50 s Murraym vo forme. Kedze fit podla mna neni - zdravotne a ani herne nehra svoje maximum tak neviem si predstavit ako chce zobrat Murraymu 3 sady. Pomaly ale iste zacina sa schylovat k prvemu NOLANDY finale cize Murray- Djokovic
Reagovat
Matti
ano souhlas zatím to vypadá, že Muray bude pro Rafu velký problém. Ale co dnes Soderling? Taky zápasy předtím s přehledem a dnes klopýtnul. Každopadně, pokud na sebe půjdou Nadal s Muraym, tak při jejich stylu hry se budou rvát 5 hodin a vyšťaví se.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano da sa ocakavat dlhy zapas- vela dlhych vymen atd..
Dolgopolov a Ferrer inak nemaju sancu- to len medzi recou- Dolgopolov po 2 -5setakoch proti takticky vyspelemu Murraymu nema sancu Andy nebude robit nic cim by ho Dolgopolov zaskocil tipujem 3:0 pre Andyho, Ferrer s Rafom - obaja budu hrat dlhe vymeny- Nadal ma silnejsi forehand, je rychlejsi a ma lepsi servis tiez 3:0
Soderling je hrac co dokaze hrat super- ale este stale asi nie je psychicky na to tak dobre aby si neodpustil taky vypadok- raz za cas on zahra taketo biedne zapasy- si pamatam ako pred RG v Nice tusim 2010 vypadol s Rochusom co som nechapal v tom zapase bol rovnako tragicky ako vcera- proste Soderling vcera zozral Dolgopolovi vsetko aj s navijakom- Dolgo vsetko vracal a Soderling daval bomby do outu do sietky atd.. nerozmyslal vobec nemal plan B plus nic nic vyhrale lopticky po 1. servise viem ze mal strasne slabe cislo. To iste Cilic dnes s Nadalom -RAFa mu vracal chopovane backhandy a Cilic to chcel triafat k lajnam ale 4x trafil a 5ty krat uz out.. Treba rozmyslat a ne bezhlavo buchat k lajnan- ala Gulbis. SF Murray- Rafa- myslim si ze momentalne ma lepsiu formu Murray ak by sa slo do 5steu tak kondicne Murray bude lepsie- kedze Rafa neni 100% zdravy plus, Rafa nema servis ako na US open cize Andy ma tvrdsi servis- viac lacnych bodov pre Andyho preto tipujem Murrayho 3:1 pre Murrayho je moj tip SF ak budu hrat s Rafom.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně se těším na parádní zápasy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.facebook.com/pages/Tenis/187711501258165 Podporte nas Diky
Reagovat
smazaný uživatel
V zápase Čilič - Nadal mě zaujal jeden moment ve třetím setu, kdy Čilič podával druhý servis, nadal ho na plno odehrál do autu, ale hned potom si vzal challenge. Rozhodčí tuto situaci naprosto nezvládl. Mám pocit, že letos je těch chyb nějak hodně. Jsem sám?
Reagovat
Matti
jsi. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Ano, stav byl 2:0 3 3 a 30:30 ... podivny moment ! Cilic se ohradil a nepochopitelne rozhodci souhlasil s J.okem. od Nadal.Musim uznat, ze od Španela to nebylo ušlechtile...
Reagovat
Pe3k
Včera večer zde byla zpráva, že Nadal ještě není ok, že cítí příznaky nemoci(virozy).Dnes je Rafael již zdráv. Zajímalo by mě jak to dělá...Každopádně z jeho losu musí mít všichni jeho fanoušci radost.Ze startu naprostí outsideři, nyní první kvalitnější hráč, zdecimovaný 5-ti seťákem a tudíž snadná kořist pro Rafu. Rád bych viděl jak by se Španěl vypořádal s tím, kdyby měl v další mole Wawrinku.Tak jak tak, na kdyby se nehraje, takže se těším na semifinále Nadal - Murray což bude jeden z vrcholů celého turnaje.Btw. snové finále Berdych - Murray není nereálné :)
Reagovat
Matti
je fakt, že už se nepotil, tak jak posledně, ale výkon pořád nic moc. Nicméně výhra se počítá a snad se bude kolo od kola zlepšovat, protože pokud se mu podaří dostat do semifinále, tak Murray bude hodně tvrdý oříšek.Ale bojuje jak je jeho dobrým zvykem.
Reagovat
tito
zdá se, že už se dostává do formy, i když dnes se mi jeho výkon taky nelíbil - myslím, že to měl vypustit už v Dauhá s Lackem a vykašlat se tam na čtyřhru. Jisté je, že po viroze je dobrý každý den volna a rekonvalescence probíhá rychle./ pokud se nejedná zrovna o únavový syndrom a inf. mononukleozu o čemž by Federer, Ančič či Štěpánek mohli vyprávět./
Reagovat
Matti
fakt nechapu, proč si nedal v tom Dauha hned pauzu. No snad na to nedoplatí teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam docela obavy o celkovem uspechu. Tentokrat to strycek Toni pravdepodobne prokaučoval....Ale samozrejmne Rafu neposilam na letiste-je schopen všeho
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme
Reagovat
tito
je pravda, že kdyby to vypustil, tak je dneska v lepší kondici ale zase by možná vypadl z herního rytmu....Ale- myslím si, že s Davidem F. problém nebude, Murryho dá 3:1 a ve finále už si to podrží.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda,z pripadneho finale strach nemam...ale ten Skot !
Reagovat
tito
Andy hraje výborně ale ta psychika na GM ..Navíc je Rafa na tom lépe než minulý rok - klouby v pohodě, podání zlepšeno, větší respekt- trochu mi zápas s Marinem připomněl, jak hráli soupeři proti Rogerovi 2004-2006 - maximální riziko a hodně moc UE.Tak uvidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist