Nadal podruhé zakončí rok jako světová jednička

16. 9. 2010, 19:11
Aktuality 4
Propočty tenisové asociace ATP potvrdily, že téměř pětitisícový náskok Rafaela Nadala v žebříčku je letos již nedostižným. Vítěz tří letošních grandslamů tak zakončí rok podruhé jako světová jednička. Povedlo se mu to už předloni.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Španělský tenista Rafael Nadal zakončí podruhé v kariéře sezonu jako světová jednička. Čtyřiadvacetiletý hráč byl první v žebříčku ATP na konci roku také předloni.

Letos vyhrál Nadal French Open, Wimbledon a US Open, kde v pondělí jako nejmladší tenista v historii zkompletoval svou sbírku grandslamových titulů. "Byla to neuvěřitelná sezona. Jedna z mých nejlepších, pokud ne úplně nejlepší," uvedl v tiskové zprávě ATP Nadal, který má náskok téměř 5000 bodů před druhým Srbem Novakem Djokovičem.

Vedle tří grandslamových titulů vyhrál rovněž tři antukové turnaje série Masters v Monte Carlu, Římě a Madridu. "Nebylo to lehké," prohlásil držitel devíti grandslamových titulů.

Dvakrát v kariéře zakončilo sezonu v čele pořadí ATP jen devět tenistů. Nadal je po Rogeru Federerovi od roku 2000 jediným hráčem, který získat tuto jistotu už po posledním grandslamovém turnaji roku. Švýcarovi se to povedlo v letech 2004 a 2006.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takže pozor. Kdo by chtěl jet na tenisovou exhibici do ostravy na Lendla, Borga atd. napište mi do vzkazu. Díky
Reagovat
marsmalak
no rozhodně to bude mít dosti těžké, tento úspěšný rok obhajovat
Reagovat
Vojtiik
jednicka by mel zustat i po FO pokud ho nepotka nejake vazne zraneni... po wimblu uz je mozna zmena pravdepodobnejsi mnohem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podruhé v řadě asi ne teda. Podruhé v kariéře, v řadě, to by musel i loni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist