Nadal: Pod tlakem? To jsou i Argentinci

29. 11. 2011, 16:22
Aktuality 21
V pozici jasných favoritů jdou do finále Davis Cupu španělští tenisté, kteří o víkendu přivítají v Seville Argentince. S výhodou domácího prostředí a Rafaelem Nadalem v týmu se od nich očekává třetí titul v posledních čtyřech letech. Podle Nadala ale domácí před důležitým soubojem žádný velký tlak necítí.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Jsme pod stejným tlakem jako oni, musíme vyhrát Davis Cup," prohlásil dnes Nadal, který od své porážky z rakety Jiřího Nováka v roce 2004 vyhrál v Davis Cupu 17 zápasů v řadě.

Druhý tenista světa je součástí úspěšného španělského výběru kapitána Alberta Costy, který v Davis Cupu triumfoval už v letech 2008 a 2009. V roce 2008 Španělé uspěli ve finále právě proti Argentině, která doma prohrála i přesto, že Rafael Nadal musel před závěrečnou dvouhrou kvůli zranění odstoupit. Jihoameričané proto na svůj první triumf stále čekají.

"Finále v roce 2008 bylo pro Argentinu bolestivé, takže je normální, že tentokrát budou mít speciální motivaci," říká další hráč ze španělského výběru Fernando Verdasco, jehož kapitán se k šancím svých svěřenců nechtěl příliš vyjadřovat. "Je těžké říct, který z týmů má větší procentuelní šanci vyhrát. Nerad říkám nějaká čísla. Když se nám bude dařit, tak máme šanci. Jedno je jisté: že všechny zápasy budou dlouhé a náročné," dodal Costa.

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Del Potro a Nalbandian nebudou jednoduchý soupeři (pokud budou v použitelným stavu, což se jim letos dařilo střídavě). Bude to zajímavé, protože Nadal taky není v kondici. Nejspíš to zachrání běhavý Federer se svým konzistentně nadprůměrným výkonem.
Reagovat
UnrealTom
Roger se dal ke Španělům jo ?:D určitě jsi myslel Ferrera :)
Reagovat
a.magerova
No tak počkat, Roger by mohl raději hrát za Čechy, Španělů a dobrých je dost :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý překlep :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo, překlep. Až teď jsem si všiml jak mají podobná jména. Asi bratranci, nebo tak nějak .....
Reagovat
smazaný uživatel
Španělsko to dokáže věřím tomu Rafa na antuce neprohraje pome Rafa!!!!
Reagovat
Pe3k
Naštěstí pro něj, se bude hrát na antuce, kde mu stačí jen nekonečné vracení míčků dokud soupeř neskazí. Nemusí nijak tvořit hru ani hrát vítězné údery, což je taky jeho jediná šance jak něco vyhrát...
Reagovat
Matti
Minule ti vadilo, že jsem větu nezačal velkým písmenem. Ale napsat slovo nezkazí se... s se ti líbí? Mně teda ne.
Uvidíme v jaké formě se Rafa ukáže. On dovede hrát vítězné balony, obzvláště na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že tu každého jebe za chybu a udělá takovouhle:D u něj je každy pitomec ale přitom je koukám taky blbej jak malovaný saně v létě ......
Reagovat
smazaný uživatel
Vitaj Armstrong..Dovoľ, aby som ťa privítal v diskusii pod Rafovým článkom...čo ty tu?
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))))))))

Jinak tvůj zoufalý stav ani okomentovat nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Bozkávam vás chlapci, oboch...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to bolo pred dvoma rokmi, kedy sa Rafa na konci sezóny chytil práve vo finále DC v súboji s Čechmi..Taktiež to bolo doma na antuke....Kiež by sa história opakovala..Hoci škoda, že vo finále nehrajú Srbi, malo by to väčší náboj.
Reagovat
smazaný uživatel
Inak, priznám sa, že práve v súboji DC s Čechmi v roku 2004 som Nadala prvýkrát zaregistroval..myslím, že to bolo v Brne, kedy prišli Španieli s béčkom, keďže Moya, Ferrero a ďalší sa na súboj o záchranu vyprdli..Štepánek v rozhodujúcom zápase viedol 2:0 a Nadal to otočil. Nečakal som, že z toho puberťáka vyrastie "taký zlobivý kluk" :)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Matti
tak to jsme dva. Pamatuju, že prohrál s Novákem tehdy, ale už se mi zalíbil svým zaujetím a rvavostí.
Reagovat
darek.vrana
Az na to, ze to nebylo o zachranu, ale 1. kolo, nebyl to rozhodujici zapas, a Stepanek nevedl 2-0, nybrz prohral 0-3:)
Reagovat
smazaný uživatel
Bol to stopercentne rozhodujúci zápas a Stepánek v ňom viedol 2:0..O záchrane presvedčený nie som, ale mám pocit, že išlo buď o postup, či záchranu..
Reagovat
Matti
Štěpánek dostal 3/0 od Rafy. V 5 setech prohrál s Davidenkem v Ostravě. Tam myslím vedl 2/0 na sety, aby v 5 setu dostal kanára.
Reagovat
darek.vrana
Rozhodující zápas to byl, máš pravdu, ale první kolo a 0-3.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm...Zaujímavé..Štatistiky fakt píšu 0:3...Zrejme som sa mýlil, no odprisahal by som, že to bolo inak :)..V konečnom dôsledku to je aj tak jedno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist