Nadal po boji ukončil Gulbisovo tažení a chystá se na šlágr proti Federerovi!

14. 3. 2013, 07:56
Aktuality 113
ATP INDIAN WELLS - Už ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Indian Wells na sebe přesně po roce narazí velcí rivalové poslední dekády Rafael Nadal a Roger Federer. V takto brzké části soutěže si zahrají poprvé po devíti letech. Španěl ve 4. kole zastavil po velké bitvě rozjetého a 13 zápasů neporaženého Ernestse Gulbise, Švýcar si rovněž po boji poradil s krajanem Wawrinkou.
Rafael Nadal

Rafael Nadal s Rogerem Federerem se střetli naposledy loni právě v Indian Wells. Tehdy v semifinále zvítězil Švýcar a nakonec místní turnaj série Masters 1000 již počtvrté vyhrál. Španěl ale po Wimbledonu kvůli zranění kolena 7 měsíců nehrál a na další, celkově 29. oficiální vzájemný zápas, si velcí rivalové museli celý rok počkat. 

Vinou Nadalova pádu na 5. místo světového žebříčku si spolu zahrají poprvé od prvního vzájemného střetnutí, které si odbyli v roce 2004 v Miami, dříve než v semifinále. V bilanci vede 18-10 šestadvacetiletý Španěl, v zápasech na tvrdém povrchu má ale mírně navrch o pět let starší Švýcar (6-5). 

"Hrávali jsme spolu ve finále. Teď nás los svedl proti sobě už ve čtvrtfinále, což je škoda pro oba," řekl Federer k elektrizujícímu souboji hvězd světového tenisu. "Tenhle zápas přichází moc brzy. Nejsem na tom tak, abych cítil, že jsem na stejné úrovni," uvedl s rozpaky Nadal, který si proti soupeři z elitní čtyřky zahrál naposledy loni ve finále French Open proti Novaku Djokovičovi. 

Rafael Nadal do Indian Wells přiletěl z turné po jihoamerických antukách, na kterých získal tituly ze Sao Paula a Acapulka. Na prvním turnaji na tvrdém povrchu po 11 měsících si nejprve proti Ryanu Harrisonovi připsal už 10. vítězný zápas v řadě a následně postoupil bez boje už do osmifinále. 

V něm na španělského tenistu čekal rozjetý Ernests Gulbis, který se poslední tři týdny vezl na vlně již 13 vyhraných zápasů po sobě. O dva roky mladšímu Lotyšovi tak rázem stouplo sebevědomí a tentokrát věřil, že po čtyřech těsně prohraných vzájemných duelech bývalou světovou jedničku Nadala konečně porazí. 

Gulbis se postaral o první brejk zápasu, který zaznamenal v první setu za stavu 5-4 a ujal se tak vedení. Ve druhé sadě se mu ale obrat po ztraceném servisu ze sedmého gamu již nepovedl a rozhodnout tak muselo třetí dějství. V něm se lotyšskému tenistovi povedl rebrejk a 5-4 byl třikrát dva míčky od vítězství. K mečbolu se však nedostal, poslední tři gamy získal Nadal, který tak nakonec po 2 hodinách a 33 minutách zvítězil 4-6 6-4 7-5.

"Před čtrnácti dny jsem ani nevěděl, jestli budu v Indian Wells vůbec hrát, proto je postup do čtvrtfinále skvělým úspěchem. Je to fantastický výsledek. Po všech těch problémech jsem schopen vyhrávat a každou výhru si užívám," radoval se Nadal, jenž zároveň přiznal, že problémové levé koleno ho stále občas trápí. "Před turnajem jsem říkal, že jsou dobré dny a dny, které tak dobré zase nejsou. Tentokrát to bylo jakž tak," dodal Nadal.

Pro Gulbise tak skončila těžká 19denní šichta, během níž odehrál 14 zápasů. Prohrál až v tom posledním, v Kalifornii tak nenaváže na titul z Delray Beach. Na Floridu se ale nyní znovu vrátí, aby prohnal favority na dalším podniku série Masters 1000 v Miami.



Roger FedererRoger Federer si ve 4. kole poradil s oblíbeným soupeřem Stanislasem Wawrinkou. Krajana porazil už pojedenácté v řadě a celkově potřinácté ze čtrnácti zápasů, vítězství v Indian Wells se ale nerodilo lehce. 

Favorizovaný Švýcar hned v prvním gamu ztratil čistou hrou podání, to si ale vzal okamžitě zpět vývoj otočil a první set vyhrál 6-3. Ve druhé sadě pak za stavu 5-4 podával na postup, jenže podruhé v zápase a znovu čistou hrou přišel o servis a relativně snadné utkání si zkomplikoval. Dějství ztratil v tie-breaku a ve třetím setu se pak proti houževnatému Wawrinkovi, který se snažil a několikrát vytáhl parádní bekhend jednoruč, musel dlouho strachovat o výsledek.

Federer měl hned v úvodu rozhodující sady pět brejkbolů, ovšem žádný nevyužil a naopak sám neúspěšně řešil potíže za stavu 1-1, kdy při svém podání prohrával 0-30. Následně zahrál 1. servis zhruba 5 centimetrů do autu, žádný z rozhodčích si toho ale nevšiml, Federer čekající na zahlášení autu vrátil Wawrinkův return ledabyle do sítě a pak už se mohl jen marně dožadovat jestřábího oka u umpireového rozhodčího a potažmo i supervisora.

Wawrinka pak po krátké pauze využil hned první brejkbol vítězným bekhendovým úderem po nejisté Federerově smeči, jenže brejk nepotvrdil. Wawrinka pak měl brejkbol ještě za stavu 4-4, Federer ale kritický moment ustál a zvládnutém závěru zápasu vyhrál 6-3 6-7 7-5.

"Zase to ale bylo nadmíru vyrovnané. Ani nevím, co rozhodlo, že jsem prošel dál. Možná moje zkušenosti, větší klid, nebo jen štěstí," komentoval Federer.

Ve čtvrtfinále je také Novak Djokovič, který prodloužil svou neporazitelnost na již 21 zápasů. V osmifinále si poradil po setech 6-0 7-6 s domácím Samem Querreym, který zároveň zůstává jeho posledním přemožitelem na okruhu ATP. Jejich souboj v Indian Wells skončil až téměř dvě hodiny po půlnoci místního času.

V dalším zápase se srbský favorit utká s Jo-Wilfiedem Tsongou. Francouz mezi osmičku nejlepších postoupil po výhře 4-6 7-5 6-4 nad Kanaďanem Milosem Raonicem.

Tsonga se v prvním setu trápil na podání. Ve čtyřech z pěti gamů na servisu totiž čelil minimálně jednomu brejkbolu, ten v páté hře neodvrátil, sám na returnu uhrál jen šest fiftýnů a dějství tak zaslouženě prohrál. V dalším průběhu utkání už ale žádné hrozbě ztráty servisu nečelil. Podobně suverénně si na podání vedl i Raonic, jenže v každé sadě si vybral jednu slabší chvilku a Tsonga ji pokaždé ztrestal proměněním brejkbolu. 



Na postup do čtvrtfinále se nečekaně nadřel Andy Murray. Třetí hráč světa s argentinským outsiderem Carlosem Berlocqem vyhrál až po bezmála dvou hodinách boje 7-6 6-4.

V prvním setu britský favorit dvakrát dotahoval manko po ztraceném servisu, aby nakonec dějství získal v tie-breaku. Ve druhé sadě sám o náskok brejku přišel, podruhé už ale s nadšením hrajícího Jihoameričana do hry vrátit nenechal, a přestože musel ještě odvracet další brejkbol, ukončil zápas ve dvou setech.

Berlocq si během zápasu stěžoval na dlouhé pauzy, které Murray mezi výměnami dělal. Brit zase kritizoval Argentincovo nesportovní chování, během výměn prý hlasitě chraptěl.

"Bylo to opravdu extrémně hlasité. Daleko víc, než jsem zažil u jiných hráčů. Máte ticho a pak to přijde z ničeho nic. Je to torchu šok," řekl Murray po zápase.



O semifinále si pětadvacetiletý Murray, jehož maximem jsou v Indian Wells finále z let 2007 a 2009, zahraje po více než třech letech s dalším Argentincem Juanem Martínem Del Potrem, s nímž má aktivní bilanci 5-1. Sedmý nasazený Del Potro ve čtvrtém kole deklasoval 6-1 6-2 čtyřiatřicetiletého Němce Tommyho Haase, se kterým task neztratil set ani ve čtvrtém vzájemném duelu.

První čtvrtfinálovou dvojici vytvořili už během dne Tomáš Berdych a Jihoafričan Kevin Anderson.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
středeční výsledky (13. 03. 2013)

Dvouhra - osmifinále:
Berdych (6-ČR) - Gasquet (10-Fr.) 6-1 6-4
Djokovič (1-Srb.) - Querrey (23-USA) 6-0 7-6(6)
Federer (2-Švýc.) - Wawrinka (18-Švýc.) 6-3 6-7(4) 7-5
Murray (3-Brit.) - Berlocq (Arg.) 7-6(4) 6-4
Nadal (5-Šp.) - Gulbis (Lot.) 4-6 6-4 7-5
Del Potro (7-Arg.) - Haas (19-Něm.) 6-1 6-2

Tsonga (8-Fr.) - Raonic (17-Kan.) 4-6 7-5 6-4
Anderson (JAR) - Simon (13-Fr.) 6-3 1-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

113
Přidat komentář
Roger_Federer
napiš svoji..Vice, at maže nakurt, co ji zas je, že to skrecla?
Reagovat
Mark976
Berdych - Anderson 2:0
Nadal - Federer 2:0
Murray - delPotro 0:2
Djokovic - Tsonga 2:1

Berdych - Nadal 2:0
Djokovic - del Potro 2:0

Berdych - Djokovic 2:1

jak jednoduché:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi né. To by nebyl letošní Berdych kdyby mu zase nechyběl poslední krůček, nicméně i za to bychom byly rádi já vidím finále naprosto reálně.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray vyhra nad Del potrom
Reagovat
Mark976
jak můžeš napsat byly a potom rádi :o) byli radi jako všichni, nebo muži anebo byly rády jako ženy - to je jak transexuál, který se ještě nedodělal:o))
Reagovat
Roger4EVER
Tak si tu čtu ty komentáře a příjde mi, že zapomínáte na to, jak hrál Roger proti Istominovi respektive Dodigovi, tam nehrál zle a kdyby včera ten zápas dotáhl a vyhrál ve dvou setech, tak tu je tak o 50 % míň komentářů o tom, jak hrál katastroficky, vím, je to kdyby, ale stejně.. Co se týče Nadala, tak na to po jak dlouhé pauze hraje, tak výsĺedky jsou hodně dobré, předvedená hra na antuce byla velmi dobrá, na betonu už je to horší, ale to se není čemu divit, na antuce může hrát i v 60 a porazí tam kohokoliv :-D .. K dnešnímu zápasu - Favoritem je pro mě Fedex, věřím, že předvede dobrý výkon a postoupí ve dvou vyrovnaných setech. A všichni fanoušci tenisu ať Federerovci, Nadalovci, nebo kdokoliv jiný by měli být rádi za to, že Nadal už zase hraje, že vidíme další souboj rivality FEDERER-NADAL a že si dnes můžeme vychutnat tento doufejme krásný match! Sportu zdar a tenisu zvlášť!
Reagovat
smazaný uživatel
Favoritom by bol, keby nemal problémy s chrbticou.
Reagovat
smazaný uživatel
Víceméně souhlas;-)...
Navíc z mého pohledu RF nehrál v zápase proti Stanovi nijak zle, vždyť dva sety vyhrál a jeden prohrál až v TB (chybělo malinko, aby to zvládl ve dvou)...každopádně Stan se prostě jen tak nedal a předváděl místama úžasnou hru (jen těch UE bylo šíleně moc)...
Upřímně jsem ráda, že ho neměl ve své osmince Novak;-)
Reagovat
spaniel
:) nejlepsi je hodnotit hru podle vysledku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehodnotím jen podle výsledku, fakt se mi zdálo, že oba hráli dobře...samozřejmě na obou stranách bylo i dost UE, ale celkově to byl hezký mač, já si ho užila:-)
Každopádně když jsem byla v pozici fanynky hráče, kterého Stan přehrává, taky jsem si to neužívala, takže vás chápu:-D
Reagovat
Roger_Federer
To je hruza, 3:0 a ti blazni prohraji zapas za 10 minut..Asi si vypichnu oči.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Parada mam podane Vitkovice:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak velmi sa tesim na zapas
Murray - Del potro
3,5 roka spolu nehrali a mne sa aj zdalo ze dajak dlho som ich nevidel spolu hrat
Reagovat
smazaný uživatel
nadal sa robi ja nic ja muzikant,ale pritom by bol sklamany keby prehral včera som ho videl hrat po dlhej dobe a nehral super ale hral dobre na druhej strane federer je totalne totalne mino herne fizycky as psychycky a stale si hlada vyhovorky preco mu to nejde no pravdu ze už s tou 1 10tkou extra nevladze nadal vyhra na 99percent len dufam ze to nebudu 2 kanare haha.....no uvidime
Reagovat
smazaný uživatel
Sak len odpisujte Federera jak furt už su ludia s tym trapni
aj v roku 2008 ho odpisovali ked prisla Nadalova era a potom ked zacal vsetko vyhravat Djoko v roku 2011 tiez ste ho odpisovali a uz je nato aj zvyknuty ze kazdy ho odpisuje ale ..............
uvidite co este Roger dokaze
Reagovat
smazaný uživatel
ja teda neviem ako to vidis ty,ale fededer dobre nehra bodaj by sa dokazal este pozbierat ako pises ale skor nie ako ano
Reagovat
J.M.
V roce 2008 bylo Rogerovi 26 let. To je podstatný rozdíl. Roger se nebude z útlumových období zvedat donekonečna.
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak uz bude len horsie ale snad vzhladom na vek to už nie je taka katastrofa teda aspon by nemala byt ,no jeho fans to asi vidia inak teda myslim tych zaslepenych a samozrejme cakaju ze bude vyhravat donekonecne ale to jednoducho nejde...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer
podla mna to berete az velmi prisne sak taky Murray tiez nehra nic moc tiez sa trapil s Donskoyom aj Berloqom
Reagovat
J.M.
Jenomže Federer se trápí už tři čtvrtě roku. To nejsou dva zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Hey 3 stvrte roka a preto prehral na AO az v semifinale s Murrayom a na TM az vo finale s Novakom tak tu mas to 3 stvrte roka
Reagovat
J.M.
Ano, zrovna na AO i WTF se trápil. Ale jinde (RG, USO, Šanghaj, letos Rotterdam atd.) se trápil ještě víc. V podstatě jeho forma skončila prohrou s Roddickem loni v Miami. Pak se mu ještě vrátila na týden v Cincinnati, kde mu podmínky tradičně velmi svědčí (ale i v tom slavném Wimbledonu bylo vidět, že už třeba nestíhá vybírat forhendy z běhu, které ještě na začátku roku vybíral). Jinak, a je to v podstatě už rok, je to hodně znatelný úpadek od toho, jak hrál na přelomu let 2011-2012. Ostatně i experti-komentátoři v tom zápase s Wawrinkou mluvili o tom, že Roger už není ten hráč jako před rokem. Herně ani fyzicky.

A navíc samozřejmě má ty problémy se zády (které dost možná stojí za velkou řádkou jeho mizerných zápasů, ale Roger o tom téměř nemluví).
Reagovat
spaniel
Zajimalo by me srovnani treba poctu es, rychlosti servisu, poctu winneru atd. Tam by se to pekne ukazalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasne uvidime jak to s Rogerom bude
Reagovat
J.M.
To srovnání by bylo opravdu zajímavé. Ale asi příliš mnoho práce na to, aby se do toho někomu chtělo. :-)

Jinak samozřejmě uvidíme. Já Rogerovi přeju, ať vyhraje kalendářní Grand Slam a bude příštích 15 let jedničkou. Ale mám důvod si myslet, že se mu to už nepovede. S Nadalem teď samozřejmě taky může vyhrát, nikdy není nic jasné. Třeba chytne vítr a Rafa zkazí na co sáhne. Ale Rafa dnes podle mě vypadal daleko líp a svěžeji než Roger. Třeba ty jeho pověstné vítězné forhendy po lajně z běhu, to už tam prostě bylo jako za starých časů.
Reagovat
Heather_Fedex
z toho, co jsem mela letos moznost spozorovat u rogera je to, ze ho srazi servis. posledni roky je je zname, ze roger vyhraval sve zapasy predevsim diki svemu servisu. ale letos mu selhava i jeho nejhlavnejsi pilir hry. a to uz je vazne zle
navic se mi zda, ze sve zapasy daleko vic proziva, dava vic najevo sve emoce, kt. bohuzel prilis casto nejsou pozitivni. uz nema tak chladnou hlavu, jak byla verejnost u nej zvykla

muj tip zitrejsiho zapasu: 2:1 pro rafaela
Reagovat
J.M.
No, ten servis může být právě způsobený těmi zády. Podle nějakých komentářů na stránkách ATP má Roger špatná záda už od Rotterdamu, ale kdo ví, co je na tom pravdy. Už na AO servíroval špatně. A bez pořádného servisu to má opravdu těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
ak má naozaj problem s chrbtom ako tu niektori pisete,tak potom uz to s nim dobre nebude dnes prehra urcite a co bude dalej to ukaze cas...
Reagovat
J.M.
Problémy se zády má řadu let (a podle některých zasvěcených stojí za řadou jeho zklamání a neúspěchů z posledních několika let), otázkou je, jak často, jak dlouhé a jak vážné to je. Roger o tom téměř nemluví, teď v Indian Wells po předchozím zápase udělal výjimku, když se ho na to po zápase přímo zeptali (protože to bylo vidět, tak ani nemělo cenu zapírat). Jak na tom je právě teď, to ví asi jen on a jeho blízcí. Ale myslím, že dlouhodobě se to asi bude zhoršovat, tak jako u jiných hráčů z minulosti (u Agassiho to s těmi zády taky bylo každým rokem horší, až to přešlo do chronické fáze, kdy už nešlo dál hrát), a pokud kvůli něčemu jednou ukončí kariéru, tahle příčina může být jedním z předních kandidátů.
Reagovat
smazaný uživatel
tvoje prispevky su v pohode už som to pisal minule zdaju sa mi take normalne
Reagovat
spaniel
http://sport.sme.sk/c/6733748/americky-tenis-stratil-velikanov-ma-uz-len-serenu.html
Reagovat
smazaný uživatel
Amerika nutne potrebuje ďalšieho fenoména. A tým nemyslím niekoho typu Roddicka..Američania sa vždy mali o koho oprieť a zrazu vzduchoprázdno. Najhoršie na tom je, že v súčasnosti sa ani nikto nečrtá, nejaví byť ďalším hrdým vlajkonosičom amerického tenisu.

Myslím, že tenisu ako celku by pomohlo ak by ďalším great one bol niekto z Ameriky, už len kvôli zvýšeniu sledovanosti, keďže Amíci tvoria dosť veľký podiel cieľovej skupiny..
Reagovat
spaniel
Jj. Jinak Hrbaty to dobre vystihl, silovy tenis dneska na top nestaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick mohol mať americkú verejnosť pri nohách ešte aj teraz, len mal smolu že je de facto Federerov rovesník.
Pre tenis je vždy dobré ak ho ťahajú hráči z krajín ako USA či Austrália, a keďže Andy už skončil a Lleyton bude končiť čoskoro treba niekoho nového. Ale keď máte talenty ako Sock, Harrison, Young, Smyczek, Kudla alebo Williams, čo by ste chceli ?
Austrália má aspoň Nicka Kyrgiosa a samozrejme Tomica, ktorí sú budúce svetové jednotky podľa mňa. Aj tam vidno nedostatky prípravy v USA.
Reagovat
J.M.
Občas o tom mluví anglicky mluvící komentátoři při přenosech, a podle nich je velký problém v tom, že američtí tenisté dávají přednost výhodnější tenisové kariéře na univerzitních turnajích (ten univerzitní okruh tam je hodně zavedený a silný) a na okruh ATP se nehrnou. Nebo to na něm zkusí v pozdějším věku, jako Isner, který taky přešel k ATP z univerzity.

Každopádně tenis v Americe hodně ztratil na popularitě od dob zlaté éry tenisu (ne, ta dnešní to není), a to globálně není pro ten sport dobré. Finančně i jinak. Na druhou stranu, třeba dojde k rozmachu tenisu v Asii. Dubaj, Šanghaj a další místa, kde je snaha o expanzi tenisu, to by třeba mohlo nahradit finanční ztráty z úpadku v Americe a trochu tu globální popularitu tenisu vyrovnat.
Reagovat
carolyn
Rafa nebo Roger?
Reagovat
smazaný uživatel
Roger 6:3 a 7:5
Reagovat
carolyn
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
carolyn
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
carolyn
a kde je tvé pověstné vamos?
Reagovat
smazaný uživatel
to přijde až po výhře nad Novakem, takže nikdy...
Reagovat
Mayo
olééééééééé intergalaktický obrat Rafu :) dneska súboj titanov ale zase o troch kua tam :/
Reagovat
Pe3k
Fed-Nad. Pokud oba hrají mizerně je favoritem Nadal. Je to dáno tím, že Federer musí hru tvořit, kdežto Rafa hraje spíš destruktivně. Navíc pomalý povrch favorizuje Nadala. Výhru přeji Rogerovi. Tip 2:1 pro Nadala.

Berdych - Anderson. Kevin je ve formě, ale i tak si myslím, že Tom vyhraje 2:0.

Djoko - Jo. Novak bude hrát mizerně přesto zápas vyhraje 2:1. Přeji to Tsongovi.

Murray - Del Potro. Juan to na Andyho moc neumí, navíc na tak pomalém povrchu bude skot jen vracet míče do kurtu. Vyhraje Murray 2:0, ale přeji to Del Povi.

Takže fandím outsiderům. Omg už jsem jak ti fanoušci Nadala :D
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. před čtvrfinále v IW (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše):

...
4. Ferrer (+1800 bodů)
5. Nadal (+1095 bodů)
6. Berdych
7. Del Potro (-420 bodů)
8. Tsonga (-1080 bodů)
9. Tipsarevic (-1740 bodů)
10. Gasquet (-1870 bodů)
11. Cilic (-2260 bodů)
12. Almagro (-2395 bodů)
...

pokud Tomáš dneska porazí Andersona tak získá do žebříčku dalších 180 bodů ...

Ideální by pro něj ještě bylo kdyby v ostatních čtvrtfinálovejch zápasech zvítězili Federer, Djokovic a Murray. Pak by totiž ještě víc stáhnul ztrátu na Nadala (na 915 bodů) a naopak ještě víc navýšil svůj náskok před Del Potrem (na 600 bodů) a Tsongou (na 1260 bodů) ...
Reagovat
Olympiada
"musim byt realista a v dane situaci uznat, že Roger je favoritem zapasu ....."

Nadal-Federer 75 76: "Opet Rafael dokazal ze je lepsim hracem a Svycar dřevákem ...."
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni rozebírají jen Rogera a Nadala. Já to zkusím celkově. Všechny QF budou hodně atraktivní a už dnes začne Berdych s Andersonem. Narozdíl od zbylých tří zápasů to tady vidím jasně-Berdych ve dvou setech. Uvidíme co Anderson, asi to bude chtít trpělivost a počkat si na šance. Nicméně pokud ho pinkal Simon dokázal breaknout dvakrát za jeden set, tak nemám obavy že by ho hodně dobrý Berdych na returnu neprohnal. H2H mluví taky jasně.

Následuje zmiňovaný šlágr. Bohužel Federer to včera tak natáhnul, že u Rafova zápasu jsem usnul za stavu 3-3 v 1.setu. Nicméně pokud dokázal Rafa udolat takového ranaře na hardu je to hodně dobré. Je mi jasné že mu pomohl i Gulbis ale to jak Federer pomohl Wawrinkovi se naplno dostat do zápasu, to bylo tedy něco. Podle mnohých hrál Wawrinka skvěle, ale podle mě hrál Roger prostě hrozně. Rafa s dobrým kolenem, se špatným kolenem, bez kolena, je to jedno, ale Roger na něj psychicky nemá. Můj tip 2:1 pro Rafu.

Mě osobně přijde hodně atraktivní duel Murrayho s Del Potrem, protože ti dva spolu nehráli už tak 3 roky. Každopádně Del Potro a Berdych (kteří dle mého v budoucích letech budou silně atakovat Top4) mají podobný herní styl a na Murrayho by mohl určitě platit. Doufám ve vítězství Del Potra. A ještě jedna věc. Murray mi přijde čím dál tím víc protivný. V každém zápase se rozčiluje jako malý kluk. Nevím jestli se tak hecuje nebo co to dělá.

No a nakonec světová jednička s Tsongou. Upřímně nevím co od toho čekat. Nole v jednu chvíli naděluje kanáry, pak trochu větší nejistota. Teď už si tolik výkyvů moc dovolit nemůže. Tsonga nemá co ztratit a já mu určitě na ten jeden set věřím pokud Novak třeba jen chvilku poleví. Rád bych mu samozřejmě přál i výhru bojovníkovi. Nechci aby turnaj vyhrál Nole. Zatím mu to stačí no ne? :D

Užijte si zápasy a sorry za natáhnutý koment ;)
Reagovat
spaniel
Pěkný koment.
První zápas bych tipl Toma, snad ve dvou setech. Hrají podobně, ale myslím, že Tom na vyšší úrovni.
Pak asi Rafa a asi ve dvou, jedině, že by Roger přidal, což by byl zázrak s tím jak teď hraje.
Taky si myslím, že by Del Potro mohl překvapit, zdá se mně, že hraje velmi dobře.
Naopak Tsonga se mně moc ve formě nezdá, pořádně sa nadřel a bojoval. Na Novaka to ale stačit nebude. Myslím, že prohraje ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím s tím, že Federer nemůže porazit Nadala. Já osobně jsem velmi zvědav, jak dopadne jejich první vzájemný duel po roce (naposledy zrovna IW loni, Roger vyhrál 6:3 6:4.) a favorizuji Rogera pravděpodobně výsledkem jednoho brejku v každém setu. Ale určitě bude muset Roger přidat oproti včerejšku a odpustit si to, co ve druhém setu.

Jinak souhlas, Murray - Del Potro je extrémně zajímavý zápas, Berdych jasný favorit a Tsonga nemá co ztratit. Bude to skvělý tenisový večer a posléze noc.
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi se tady diví, proč si myslím, že Rafa je zpátky zrovna po včerejším duelu proti Gulbisovi. Duel jsem sice neviděl, ale lidi uvědomte si, že čekat po tenistovi, který rok nehrál na určitém povrchu aby hned střílel hráče typu Gulbise není dost možné. Navíc Ernests rozhodně není žádné ořezávátko a výhra nad ním se cení v jeho současné formě ať ni došlo jakkoliv, takže za mě ano Nadal je zpět a dneska čekám, že přemůže Rogera, rád bych se nicméně pletl.
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi se tady diví, proč si myslím, že Rafa je zpátky zrovna po včerejším duelu proti Gulbisovi. Duel jsem sice neviděl, ale lidi uvědomte si, že čekat po tenistovi, který rok nehrál na určitém povrchu aby hned střílel hráče typu Gulbise není dost možné. Navíc Ernests rozhodně není žádné ořezávátko a výhra nad ním se cení v jeho současné formě ať ni došlo jakkoliv, takže za mě ano Nadal je zpět a dneska čekám, že přemůže Rogera, rád bych se nicméně pletl.
Reagovat
Amputace
Já nevím, ale patrně jsem jediný, kdo je s Rafou spokojen. Od jeho druhého zápasu na hardu jsem neočekával, že tam vlétne a Gulbise rozstřílí jako na antuce Ferrera. Nebylo to samozřejmě tak dobré, jak mohlo být, spousta zbytečných chyb, špatný return, jak už se tady psalo špatné rozhodování a velice ledabylá hra na síti, na druhou stranu Nadal po svém návratu rozhodně zlepšil backhand, soupeřům se už tolik nedaří z jeho backhandové strany těžit, lepší a lepší je pohyb, Nadal je včas u míčů, opět dobíhá neuvěřitelné, nemusí si ani tak často pomáhat slicem, nechybí ani bojovnost a vysoká úspěšnost na big pointech, ani únavu rozhodně nepozoruji. Já jsem před začátkem turnaje doufal v semifinále, kam si myslím, že Rafa dojde. Federer zatím hraje tragicky a Rafa má velikou šanci. Nevím, co kdo očekával od prvních zápasů Nadala na hardu (ano, na Djokoviče to samozřejmě zatím není a v případném finále by to byl patrně debakl), ale toto rozhodně překonalo má očekávání. Teď nezbývá než doufat, že s Rogerem půjde ta hra ještě výš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som možno zbytočne kritický, no uvedomujem si samozrejme aj všetky pozitíva..Tým najväčším je snáď fakt, že Nadal od návratu na kurty prehral iba jeden zápas a na harde porazil hráča, ktorý na tomto povrchu ťahal slušnú víťaznú sériu. To sú fakty hodné šampióna. Nehovoriac o do očí bijúcom zlepšenom backhande, to je skvelá správa.

Kritizoval som hlavne servis a return, od ktorých som očakával viac a taktiež zvýšený počet nevynútených chýb. Som však perfekcionista, takže vždy sa venujem aj mínusom a popritom na plusy nezvýši miesto. No určite som s Rafom zatiaľ nanajvýš spokojný.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska takto
Berdych
Nadal
Azarenka
Kerber
Reagovat
smazaný uživatel
A co s nim?
Reagovat
smazaný uživatel
McEnroe J.
dneska hra
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko tipovat, Nadal nehral nic moc ,Federer hral katastrofálně mírným favoritem je Federer, ale já si myslím že Nadal vyhraje.
Reagovat
spaniel
Nadal: nic moc
Federer: katastrofálně
Mírný favorit Federer
Ale vyhraje Nadal

Dobré no...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je světová 2 a Nadal hraje 1 turnaj na hardu po 7 mesicích, takže ano Federer je favorit ale na Nadala neumí a je to jenom muj subjektvní nazor , takže si odpust ty posměšky.
Reagovat
Amputace
Nadal hrát na hardu naposledy loni v Miami, takže to není 7 měsíců, ale téměř celý rok, co na hardu nehrál. Takže ať si to chce, nebo nechce spaniel připustit, mírných favoritem bude Federer, přestože v IW hraje zatím tragicky.
Reagovat
spaniel
Vy to s tím hardem strašně přeháníte, vždyť je to pomalé jak antuka. Vy se tváříte pomalu jak kdyby měl hrát Nadal s 50kg ruksakem a na kolečkových bruslích.
Nadala koleno pobolívá, ale nelimituje, jak sám říká, u něj jde spíš o vyhranost.
Federer má špatné záda a je úplně z formy. Navíc víme, jaké je h2h, že ano.
Prostě favorit je pro mě Nadal, i když mírný, protože je tam strašně proměnných v této situaci.
Reagovat
Roger_Federer
nemužu se zbavit pocitu, že redakce nema Nadala moc rada..
Vybira same super psichopaticke fotky..kde se tvaři jak magor, nebo do nečeho kouše..
Reagovat
smazaný uživatel
Ak si môžem tipnúť, tak pán Zabloudil je skôr fanúšik Rogera Federera, než Rafaela Nadala. Teda podľa štýlu písania. Ale možno to len dokonale maskuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už to nemůžu vydržet, jak se tady pořád řeší pan Zabloudil. :) Já jsem před pár dny náhodou viděl jeho Facebook a věř, že má v oblíbených Rogera i Rafu. A taky tam má Mashu a Anu. :) No a celkově mi pan Zabloudil připadá jako sympatický člověk... Mimochodem, fandí Barceloně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nevravím, že je nesympatický..Vážim si jeho robotu, myslim ze cely TP na ňom výrazne stojí..Len zlahka odhadujem jeho fanusikovský support :)..

Aj moja babička fandí Rogerovi a nebudem ju za to haniť predsa..

Mimochodom, Barcelona bola v utorok opat raz božská..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím, co se týče Barcelony. :) Lepší fotbal jsem už dlouho neviděl a myslím, že zase dlouho neuvidím...
Reagovat
Denis92
Roger by s vcerajsim vykonom nemal sancu..Pokial sa nezlepsi o 100% tak Rafa ide do semifinale..TIe ROgerove kolapsy su coraz castejsie a nedokazem si to vysvetlit..Tuto sezonu je uplne mimo.Navyse aj ten servsi je dost slaby a to je uz potom velmi zle
Reagovat
spaniel
Když budeš mít 20 leté auto a navíc defekt, taky si nebudeš umět vysvětlit proč špatně jede?
Reagovat
Stan_Borowitz
Že by syndrom vyhoření? Zřejmě se Federerovi do podvědomí vtírají myšlenky na to, jestli to má všechno smysl...

Problém bude v hlavě, to je celé.
Reagovat
Denis92
tak ale Roger mal minulu sezonu paradnu..este aj na turnaji majstrov hral velmi dobre..to za 3mesiace zabudol hrat tenis? ja chapem,ze na tenistu uz ma pomerne vysoky vek a nemozem ocakavat ze bude pravidelne vyhravat..ale tych vypadkov je az prilis
Reagovat
spaniel
Pokles formy, výkonnosti, propad v žebříčku a nakonec ukončení kariéry je u každého neodvratitelný. Otázka je, zda už je Federer tam, zda je to dlouhodobé a bude už mít jen záblesky své bývalé formy, nebo se ještě vzchopí na nějakou delší dobu. Ale asi souhlasím se Stanem, že by to mohla být motivace, hraje bez zápalu, hrozně pasivně jako by už chtěl být z kurtu. Jak se včera pohádal o to jestřábí oko, tak pak přidal.
Reagovat
Stan_Borowitz
ok, oprava - "...něco jako syndrom vyhoření..."
Reagovat
Fandina
Včera jsem se dívala, ale Roger podle mě nemá znaky syndromu vyhoření. Hrál podle situace a nakonec vyhrál. Podle mě je v pohodě. K nezázmu o hru měl jeho projev daleko. To opravdu vypadá jinak.
Reagovat
Fandina
Oprava ... k nezájmu. A dodatek, zapomíná se, že Stan teď hraje moc dobře. Viz AO Nole a DC. Každý může hrát jen to co mu dovolí soupeř a to platí oboustranně.
Reagovat
spaniel
Ale Fandino, prosím Tě. Ani jsi ten zápas neviděla. Stan nehrál tak dobře, kdyby hrál co i jen svůj letošní průměr, tak vyhrál.
Reagovat
Stan_Borowitz
polach16: ok, opět souhlasím - "ztráta motivace" je lepší výraz, i když v laickém smyslu jde asi o totéž. Já si myslím, že on sám o tom ještě neví, proto hovořím o podvědomí..

Fandina: S Berdychem taky hrál podle situace, a nakonec prohrál... jinak samozřejmě souhlasím s tím, že každý hraje tak, jak mu soupeř dovolí. Jenže dřív to býval právě Federer, kdo diktoval, jak se bude hrát. Dnes to jsou často jeho soupeři. Někdy díky své excelentní herní technice a zkušenostem tento handicap dokáže vymazat a vyhrát, ale stále častěji to nestačí.

Problém u Federera není podle mne ve hře ani ve věku, ale v hlavě. Ta už není to, co bývala. A vzhledem k tomu, že má spoustu jiných netenisových zájmů, už asi ani nikdy nebude.

Stačí se podívat na Söderlinga - ten se oženil a k tenisu se už asi nikdy nevrátí.
Reagovat
Fandina
spaniel celý zápas jsem neviděla, takže všechno nevím, jak hrál Stan. Ale to, že Roger hraje bez motivace, to jsem opravdu nezaznamenala. A to, že se dohadoval s rozhodčími neznamená, že nemá zájem. Nemusíš vidět každý detail, aby sis udělal obrázek, jestli Roger hraje na doraz, nebo na to kašle.
Reagovat
smazaný uživatel
citace :..."místo toho aby se vklidu podíval a zahrál do volného prostoru, to jsem nechápal"
tohle již jednou komentoval Berdych s tím, že na kurtu v tenisové špičce na to není čas, už předem musí vědět,kam úder zahraje.Bylo to myslím v show s Donutilem.
Reagovat
tito
S dalšími zápasy půjde jeho výkon nahoru. Každopádně comeback dosud předčil veškerá očekávání. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nic lepšího si svět tenisu nemohl přát!
Reagovat
spaniel
Vubec se neda tipnout. Videl jsem jen Rogera a katastrofa. Ted ctu, ze Rafa taky nic moc. Mam ale tusaka, ze Rafa ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
to video Nadal vs Gulbis... jedním slovem příšerné
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal očividne zlepšil bekhend, Gulbis nemal s BH strany veľa lacných bodov (najmä v prvom sete, počas druhého som už zaspal). Dnes v noci to bude ťažké pre oboch, RF aj RN lebo bude to znieť divne, nemusia vedieť presne čo od toho druhého očakávať.
RF je trochu z formy (snáď bol zápas s Wawom len take zahrievanie po 2 dňoch bez tréningu) a Nadal sa snaží robiť zo seba outsidera, ako vždy síce :) Uvidíme, podľa mňa to bude ťažký 3-seťák a vyhrať môže hocikto.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem,čo za slager kto caká nadal vyhra uplne bez problemu na federera ma vzdy aj keby bol 100x zraneny a psychyka federera prosto dalej nepusti a nie je tam ani zima,čo federerovi dost vyrazne pomohlo v nim roku,takze nadalovi nic nestoji v ceste za dalsou vyhrou nad federerom,ktoremu to jednoducho nejde no skore netipujem,no myslim,ze nadal v pohode postupi uvidime.....
Reagovat
dappe
Tenhle zápas se hodně těžko odhaduje, ale kdybych si musel tipnout, tak vítězství Federera (i přesto, že mě včera překvapil dalším "pěkným" výkonem :D).

Zápas Gulbis - Nadal mě docela bavil, Gulbis byl set a půl o dost lepší, Nadal se ale nevzdal a i díky trochu úbytku sil u Gulbise, dokázal zápas ubojovat a asi zaslouženě vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska jsem hodně zvědavý, vypadá to, že nás čekají vyrovnané zápasy. Anderson-Berdych mírným favoritem je Tomáš, ale ta forma Andersona vzbuzuje respekt, i když to jsme si říkali i v Melbourne a Tomáš to zvládl s přehledem. Rafa-Fedex si vůbec neodvažuju odhadnout. Rafa mě poprvé po svém návratu přesvědčil, že je zpátky ve špičce dnešní výhrou na Gulbou, navíc povrch hraje pro Rafu, pro Rogera bude hrát zřejmě Rafova únava. Škoda, že se opět hraje až nad ránem. Neodvažuju se na to vstávat. Naposledy, když jsem vstával na noční spíl Roger:Rafa, tak to Fedex v Miami prohrál 2:6 3:6...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, mě Nadal taky nepřesvědčil...ale tak nějak se to dalo čekat, bylo by naivní myslet si, že už druhý ostrý zápas na hardu po tolika měsících podá svůj optimální výkon...
V QF favorizuju RF, ale budu fandit Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohli byste reagovat jinak než fanaticky? To, že jste si přáli, aby Gulbis vyhrál nebo byl jednou světovou jedničkou neznamená, že Rafa hrál špatně...chci vidět ty reakce po zápase Rafa-Fedex. To budou zase perly...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem v tom zápase přála Nadalovi:-)...
A řeknu to asi takhle: na to, že to byl jeho druhý ostrý zápas na hardu po tak dlouhé pauze, to byl od něho výborný výkon (osobně jsem nečekala, že to proti rozjetýmu Gulbisovi zvládne)...přesto to má do optimálního Nadalova výkonu daleko:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, takže Andy si stěžuje na extrémní hlasitost Berlocqa, která ho vyrušovala, řekl mu to i u sítě po 1. setu a sudímu na umpiru. Prý ho znechucovalo a vyvádělo z rytmu. Neviděl to někdo?

"It was extremely, extremely loud, more than what I have experienced from any other player on the tour," said Murray.

"It's like sometimes silence and then it comes out of nowhere," said Murray. "It's a bit of a shock.

"That's what I don't understand. To go from nothing to the loudest grunt you can do. It makes no sense."

"When I have been on the court or off it, it's never been something I have found to be really that off-putting," said the 25-year-old Scot.

"But if it's going to be sugge.sted that I am using gamesmanship by taking too long, then you can't be making noises like that on the court. I haven't experienced it like that before."
Reagovat
smazaný uživatel
A sorry za tečku ve slvoě sugg--ested, skvělý místní systém brál gest-ejako zakázané slovo :D
Reagovat
dadaft
tak jsem se díval na kousek Gulbise - ten jeho nový forhend - typická djokárna (u mě interně zvaná "baletní plácačka"), akorát on to navíc vyvažuje takovým zvláštním pohybem ruky bez rakety...
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu dnešnímu zápasu se dá jen říct- Panta rhei.
Reagovat
smazaný uživatel
Querrey mohl klidně vést 2:0, pak se podělal a za stavu 1:3 vyhodil jasný winner. Teď už stahuje, tak pojď Same!
Reagovat
smazaný uživatel
Bože to byl tiebreak, jeden horší než druhý, jeden propásne šance, prohrává 1:5. Druhý ho gentlemansky vrátí do hry, aby pak zazdil svůj setbol nevídaným způsobem. A pak za stavu 6:6, to samé udělá Querrey.
Reagovat
smazaný uživatel
Hnus, ještěže už je konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, co vás čeká teďka, Tsonga že? To bude taky pěkný oříšek, stejně jako pro nás DelPo, Andy se viditelně taky s antukářem nadřel.
Reagovat
smazaný uživatel
A je tu zas to, o čem jsme si psali. Djoko hraje prostě otřesně dokud nenarazí na hráče světového formátu a musí předvést něco navíc. Přirovnal bych to, i když samozřejmě s nadsázkou ke Kvítí, i když ta vždycky narozdíl od Noleho zkolabuje.
Reagovat
smazaný uživatel
No já doufám, že se Nole už sebere, když bude hrát proti hráči top 10, zatím si vždycky dovolil v určitý části zápasu polevit, to už nesmí, jestli chce jít dál...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak kdy, v IW mu to evidentně nesvědčí, nevypadá dobře...je otázka, jestli se zvedne proti JWT nebo vypadne (ani by mě to nepřekvapilo)...
Každopádně ty hodně rád přeháníš, viď?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, už mě to říkalo víc lidí, nevím proč. :D Já bych se toho nebál, Novak zase podle mě zapne na vyšší převodový stupeň a Jo nebude stíhat, navíc ani Francouz nehraje v IW Bůhvíjak. Nerad to říkám, protože bych rád viděl Tsongu v semíčku, ale podle mě to bude dokonce ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi na tom něco bude:-))
Uvidíme, co Nole vymyslí, Tsongu jsem v IW ještě neviděla (jen chvíli proti Milošovi)...tak jsem zvědavá.
Reagovat
smazaný uživatel
A mimochodom, v prvom sete si obaja držali servis až do stavu 4-5..Takze tam máte chybicku..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jdu v půl jedné spát, naštvaný, že kvůli škole neuvidím Nadala ani Federera. A co se stane? Zaspím, takže ani škola, ani tenis :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ne :-D:-D...
Já jsem zas celou noc do rána koukala na tenis a pak jsem zaspala ten hlavní, co jsem chtěla vidět-Nolův:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ti co pozerali rogera pisu ze nema s rafom sancu naopak ti co pozerali rafu asi tiez mu moc sanci proti rogerovi nedavaju mna zial rafa nepresvedcil a zdaleka sa nepriblizil k vykonom z juznej ameriky slabucky return nedostatocne agresivny forhand ,keby nastupil na rogera tak agresivne ako v 11hre 3setu proti gulbisovy bolo by to ine takto pre mna roger favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogera som nevidel, ale súhlasím s popísanými nedostatkami z Rafovej strany..

Na druhú stranu, bol to je druhý match na harde a mozno sa uz prejavuje aj únava..Chýba mi v jeho hre troska energie..
Reagovat
smazaný uživatel
Vydretý zápas, velmi vydretý..Na hranici svojich možností hrajúci Gulbis bol v zápase tým menej stastným..Rafa sa mi z viacerých stránok príliš nepozdával, ale zápas napriek tomu vyhral, čo mu slúži ku cti..S podobným výkonom hlavne na servise však dnes neuspeje..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalov pristup k tenisu je ukazkovy takto sa bojuje takto sa hra!!!
Reagovat
Jiri
Jeho bojovnost je obdivuhodna. Preji vyhru Fedexovi, ale kdyz vidim Nadalovu zarputilost a odhodlani, tak se trochu o Rogora bojim :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tazko tipovat ale som rad ze RAFA JE v takej dobrej forme
Reagovat
smazaný uživatel
Ja osobne fandim Rafovi,jeho navrat je pozehnanim pre tenis,uz som sa bal aby to neskoncilo ako so Soderlingom alebo J.Johansonom.Dufam,ze zlozi Rogera a vyzve Novaka.Nech sa na mna ostatny nehnevaju,ale v sucasnej hierarchii tenisu lepsi duel ako Nadal-Djokovic neexsistuje(samozrejme obaja v plnej forme),Andy,Juan-Martin,Tomas,Jo-Wilfried nie su spatny ale na tych dvoch nemaju.Roger mal pri tom stasti aj trochu smolu,ze sa narodil trochu skor a vyzera to ako keby bol trocha za nimi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist