Nadal: Po Australian Open si udělám pauzu

29. 12. 2011, 19:20
Aktuality 9
Patříte mezi fanoušky Rafaela Nadala? Pak pro vás únor určitě nebude nejzábavnější měsíc v roce. Krátce před svým úvodním zápasem na exhibici v Abú Dhabí druhý hráč světa oznámil, že po Australian Open si dá několik týdnů pauzu a bude jen trénovat. Rameno ještě není stoprocentně v pořádku, vysvětlil své rozhodnutí Nadal.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadal, který v Abú Dhabí obhajuje loňské vítězství, se nemusel objevit už ve Spojených arabských emirátech. O tom, že na exhibičním turnaji přeci jen nastoupí, se prý rozhodl na poslední chvíli.

"Ještě před třemi dny jsem nevěděl, jestli sem budu moci přijet," řekl dnes v Abú Dhabí dvojnásobný vítěz turnaje. "Nebyl jsem si jistý, jestli jsem stačil dostatečně trénovat. Trénoval jsem tolik, kolik jsem mohl, ale ne tolik, kolik bych chtěl. Doufejme, že rameno bude v pořádku," dodal Nadal.

Rameno Španěla zlobí posledních několik měsíců. "Pořád nejsem stoprocentní. Problém s ramenem jsem měl už před Londýnem a před Turnajem mistrů jsem musel deset dnů odpočívat. Cítil jsem se líp, ale vrátilo se to, ani jsem nemohl trénovat. Po Australian Open si budu muset dát pauzu, abych se připravil na zbytek sezony. Její nejdůležitější část začíná v Indian Wells a končí Wimbledonem, a letos navíc až olympiádou," uvedl druhý hráč žebříčku ATP, který podle svých slov nemohl před týdnem zahrát pořádně forhend a od finále Davis Cupu trénoval podání jen jediný den.

Jako první otestuje Nadala jeho krajan David Ferrer, který v dnešním duelu porazil Jo-Wilfrieda Tsongu.

Nadal trénuje v Abú Dhabí:

Komentáře

9
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Taky si myslím, že s nedoléčeným ramenem by neměl exhibici hrát a raději se šetřit na důležitější zápasy. Bolest v rameni je velmi limitující, zejména u servisu. Sám jsem to zažil, bylo to strašně nepříjemný - a to jsem velmi průměrný hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Když nemá doléčené rameno, tak proč hraje na exhibici? To se mi nezdá. Spíš nemá moc sebevědomí, tak roztrubuje dopředu že má něco s ramenem, kdyby náhodou vypadnul na AO moc brzo, aby novináři tolik neprudili. Navíc podání je zobání a vždycky bylo. Jestli bude podavat o 2 km/h víc nebo ne nic nezachrání.
Reagovat
mekmor
Když tomu nerozumíš, tak do tenisu nemluv a běž si číst na jiný web...o Tvé přihlouplé názory na zdravotní stavy tenistů zde nikdo nestojí. Držím Nadalovi palce, ať mu zdraví vydrží!!
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim
Reagovat
smazaný uživatel
Stupidní nazor prosím tě jdi psát komenty raději na vtipky.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nejsi moc chytrý,že? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafo hodně štěstí v Abu Dhabí a pote na AO snad rameno vydrží během AO... Držím palce
Reagovat
smazaný uživatel
nadalova? :D

nadal je nejlepší!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To ze bude mat vo februari pauzu nie je nic neobvykle, v tom case sa aj tak nehra ziadny vyznamny turnaj,sezona pokracuje prakticky az od Indian Wells..Ovela zavaznejsou spravou je fakt o nedoliecenom ramene,kt . ciastocne vysvetluje nizku formu na konci sezony a nedava vela optimizmu ani pred AO..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist