Nadal plánuje návrat na srpen, hrát by mohl v Montrealu

14. 7. 2009, 20:42
Aktuality 77
Druhý tenista světa Španěl Rafael Nadal se již zotavuje ze zranění kolena, které ho trápí od Roland Garros, a od pondělí chce znovu začít trénovat. Do zápasového zatížení by se měl vrátit příští měsíc na turnaji série Masters v Montrealu, kde obhajuje titul. Uvedl to v prohlášení na svých internetových stránkách.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Rafa dnes podstoupil v Barceloně další zdravotní prohlídku. Pomalu se zotavuje a od pondělí se vrátí k tréninku, aby se 8. srpna mohl představit v Montrealu," stojí v prohlášení.

Výsledky testů velmi potěšily i samotného Nadala, který se nemůže dočkat návratu na kurt. "Mám velkou radost z toho, co mi řekli lékaři. Už se moc těším, až začnu znovu trénovat a dělat to, co mám nejraději - hrát tenis. Turnaj v Montrealu je velmi důležitý a věřím, že budu připraven nastoupit. Do té doby budu pokračovat v rekonvalescenci a tréninku," prohlásil Nadal.

Španělského tenistu trápí již delší dobu zánět šlach v obou kolenech. Kvůli tomu neobhájil tituly na French Open i na Wimbledonu, kde mu zranění nedovolilo ani startovat. Navíc tak přišel o pozici světové jedničky, na níž se vrátil Roger Federer. Dokonce se již ozývaly hlasy, že Nadal bude muset ukončit kariéru.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

77
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa po vyléčení hned vystřídá Federera na trůně vím to a doufám ( i love you Rafo)
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne, akorat skoda wimblu i kdyz stejne si nemyslim ze by obhajil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle zbytečný zacpávání diskuzí furt stejnými přispěvky fakt minuji. Přispěvky typu jsme proti Fedoušovi podlidé mi připadají hodně hloupé, ty se již tady sice nevyskytují, ale pár fanoušků to tady po Wimbledonu šířilo, já nechápu, jak někdo mohl říkat něco o teorii podčlověka a nadčlověka, to spadá do období nacismu.:-)
Ale ten můj příspěvek berte trochu s nadhledem, ale jen nevím, proč vzhlížíte k jedné osobě a obdivujete neustále její dokonalost, když v jiných odvětvích by stál za straou belu.
Reagovat
smazaný uživatel
Když někdo žádá o nadhled nad svým příspěvkem, měl by ho použít i u jiných....:) A jestli bereš doslova všechny výlevy radosti fanoušků nad tím, že jejich oblíbený tenista vyhrál, je to tvůj problém. Trochu smyslu pro humor a ne tak vážně, nebo dopadneš jako Barney :)
Reagovat
majjkaa
Ze planuje navrat? no sak nech sa paci, kazdy to uz ocakava...je to len otazka casu kedy, nie je na tom nic extra. Pride bude to aspon pestrejsie :)
Reagovat
carolyn
Jé tak olfess mě docela pobavil, tím že zrovna napofatu zařadil mezi ty které tu píší o tom jaký hráči mají ksicht nebo oblečení :-))) je vidět že namá moc přehled kdo co píše - hlavně že rejpe. Kdyby si přečetl starší komenty možná by se zamyslel nad tím co právě nepofatovi adresoval :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Carolyn :)

Kdyby si četla pozorněji, tak zjistíš, že to bylo míněno na Fed Fans obecně, na Nepofatu spíš směřovala reakce na hráče Almagra (byla to otázka na mne, viz. níže snažil se tahat rozumy kluk ušatá:))))))), ale abychom to nešmudlali někde dole na stráce, tak jsem odpověď vytáhl jako první příspěvěk, aby to nepřehlédl. Myslím, že to všichni pochopili, pokud se zrovna tobě nezadařilo, nevadí - třeba příště. Dobrou noc :).
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to míněno na Fed fans obecně (mezi které já nepatřím, skoro sem už nechodím :-D), ale nadpis tam byl nepofata. V poho carolyn, já taky pana profíka olfesse nepochopil. Olfessi, neboj, už z tebe tenisové rozumy tahat nebudu, nemá to totiž smysl, ty odborníku na Rafaela :-)).
Reagovat
carolyn
nevím jak dlouho sem chodíš, ale vždycky jsme všechno psali pod to na co právě reagujeme, tudíž i hodně dolů a neplenili jsme to tady novými komenty nahoře(každý si to našel,nebj) pokud se reagovalo na více věcí (lidí) vždy se to tam napsalo.......no nic asi se tu hodně změnilo od dob starých.....asi to tady nemá cenu řešit
Reagovat
a.magerova
Tak to je super, že bude Rafa OK :-))
Už se na něj těším.
Reagovat
cmoro
Už jste tu probrali kde co, tak teď znovu opakuji prosbu:
Ví někdo proč se ten turnaj v Kanadě jmenuje Rogers Cup?
http://www.rogerscupmen.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Tuším, že mezi sponzory turnaje je společnost Rogers cables..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, maj odkaz i na stránkách turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj :)
No jasně, že vás provokujeme, že si z vás děláme srandu, že už dopředu tušíme, jak budete reagovat :). Je to dost švanda, fakt! :)) Chytíte se přece vždy.

Ale všimněte si, obejdeme se bez toho, abychom zmiňovali odpornou tvář hráče,divný tvar jeho nohou,špané oblečení, popřípadě začali urážet jeho lóži, jeho přítelkyni, matku, otce a pod. To je ten zásadní rozdíl mezi námi a většinou z vás.

S Almagrem ti opravdu nepomůžu, protože ho znám pouze z posledních dvou let z tréninku španělské reprezenace v rámci Davis Cup, ale při singlech určitě seděl. Mam pocit, že letos na wimbledu hrál nějaký dlouhý zápas, ale zahlídl jsem jenom pár míču. Tedy nemám štěstí v televizi na Almagra, nemám jeho hru nastudovanou, nemohu sloužit. Jo a jinak ještě dodávám, že nejsem sázkař.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj :-)

Mně s Almagrem sloužit nemusíš, já viděl hrát drtivou většinu hráčů z první stovky, nejsem omezený na na první čtyřku, jako většina lidí tady :-). Jen jsem se zeptal..a byl zvědavý, co na to řekneš, když píšeš o ostatních, že o tenisu vědí kulové :-).

Když si do toho vztáhnul i mě tím slůvkem "vás".. Věř, že mi je úplně u p*dele, kdo je číslo jedna na žebříčku, dobré hráče uznávám a žádné neurážím, to si mě asi pleteš. Nicméně nemám už potřebu se dál před tebou obhajovat komu fandím a komu ne :-). Tvé provokace, pokud jde o Federera, mě nechávají v klidu, nic víc asi nabídnout nemůžeš, to měl asi skott pravdu :-D.

Od jisté doby je to tu z 90% jen o "válkách" mezi fans Fedex vs. Rafa.. a ty jdi do toho docela zapadl :-) ať se daří v další provokacích.
Reagovat
smazaný uživatel
*jsi zapadl..pardon :-). Měj se :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoooj,

měj se pěkně :)))))))

P.S. Ty si tenis hrál určitě několik let, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Pár let hrál, ale neměl jsem blízko k tomu, abych byl profík..ty jsi psal, že byl na velmi dobré úrovni. Od takového člověka, bych čekal fundovanější tenisový komenty..je to škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, co ty bys čekal, to je věc jiná ... :)
Měj se hezky a nepumprdlíkuj se tolik, venku svítí slunce.
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni, v tomhle počasí je lepší vycházet až v noci :-)) už mi není 18 :-D.
Reagovat
Kox
Já bych to viděl tak že pokud jakejkoliv tenista odstoupí kvůli zranění a je z top 10 určitě na každym turnaji chybí. Prostě on má místo mezi nejlepšímá 10 a neni na turnaji a to je obrovská ztráta pro tenis. Ať kdokoliv fandí komukoliv tak musí uznat že je pro tenis dobře že se Rafa vrací.
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo az na Simona:)
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, Simon to je jen nějakej trotl co vůbec nic neumí, on to je vlastně každej kromě namistrovanýho rádoby elegána rozbijrakety
Reagovat
smazaný uživatel
videl jsi ho nekdy hrat
Reagovat
smazaný uživatel
viděl, ty bys ho určitě strčil do prdele, elegáne..
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ses asi slepej
Reagovat
smazaný uživatel
někdo, kdo tvrdí, že hráč, který je 7. na světě, neumí hrát tenis je bezpochyb deb*l
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tady napsal ze neumi hrat tenis? Ja napsal, ze si za posledni vykony si nezaslouzi bejt v top ten. jsou tam jiny kone ktery by si to zaslouzili vic, ale NIKDY jsem nenapsal, ze neumi hrat tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni se zde stále špičkujete, zda Roger, nebo Rafa... Já myslím, že oba se již dávno zapsali do historie, ovšem každý jinak. Sám jsem fanouškem dobrého a hezkého tenisu. Přiznám se rovněž, že jsem velkým fandou Rogera, to ovšem nic nemění na tom, že mám rád i Rafu! Já mi Vás zde skutečně líto, neboť se zbytečně urážíte,ale možná si vynahrazujete svou neschopnost! Roger dokázal, dokazuje a myslím, že ještě dlouho dokazovat bude, že patří skutečně k něm NEJ tenistům historie. Rafa je zcela jistě rovněž vyjímečným tenistou, ovšem styl tenisu, jenž mu naordinoval jeho strejde, ho ničí. Co se týče následujících turnajů a tím i návrat Rafy na Nr. 1, nemyslím si, že je to pravděpodobné. Musí obhajovat spoustu bodů, zatímco Roger minimálně... Takže Go FEDEX a VAMOS RAFA!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ono jenom nějakých mizerných 2000 bodů z US Open co to pro pana Rogera je, nic brnkačka, že?
Reagovat
smazaný uživatel
:))))) to vis ze to obhaji nahodou, bude mit lehci los, souperum bude svitit do oci slunicko, bude prohravat a zacne prset a souper se dostane z rytmu, sem tam se nekdo zrani, no proste cista nahoda jako vzdycky uz asi 5 let v kuse:))))))
Reagovat
smazaný uživatel
a v které že nohavici ho elegán měl v tom finále, jak si na průměrným výkonu Andyho R. málem vylámal zuby? :D
Reagovat
smazaný uživatel
prumernej vykon Andyho?:)))))), no tak ty by jsi me rozesmal. Je mi to jasny Rodick je taky prumernej hrac kterej ma akorad podani a forhand mozna:))), von v tom finale byl taky vlastne omylem a nezaslouzene:). Chudinka Andy, von prohral s Rodickem, ale Fedoousovi by dal asi 6 : -1, 6 : -1 a ve tretim setu by par micku skazil tak by vyhral jen 6 : 0. Tak kde jsou ty tvoje hvezdy. Kde skoncil Djoko? Aby hrali s fedou tak museji udelat taky nejakej vysledek. Prece se nepotkaji ve druhym kole.
Reagovat
smazaný uživatel
uchcávej si z toho ještě třeba další rok, ale někdo, kdo ztratí set v tiebreaku když vede 6:2 a prohraje 6:8, podle mě nehraje top tenis! Navíc bez svýho téměř bezchybnýho servisu, by neuhrál ani set, to ví uplně každý a i přesto se s ním elegán sakra natrápil tak, že málem byly další rozbitý rakety :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis a to oddeluje Rogera od ostatnich hracu, ze 6:2 udela 8:6 :). proto je Roger jen jeden a nikdo na nej nema:). A rikej si tou jak chces, vyhral? Vratil na na post svetove jednicky? Tak co ma jeste dokazat, aby jsi uznal ze je nejlepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo na něj nemá :D Další fanatický JOKE :DDD A právě proto, že na něj nikdo nemá má bilanci s Nadalem 7:13
Reagovat
smazaný uživatel
popř. s Murrayem 2:6 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne jsou lepsi, proto jsou v zebricku za nim kdyz jsi na to tak moc upozornoval:). A potom tihle kluci nevyhrajou dohromady tolik grandslemu jak Roger, tak nevim a com chces diskutovat:)
Reagovat
smazaný uživatel
s tebou už asi o ničem, ty tenisovej rádoby experte, nemá to cenu... Tak jinak - víš jakej je rozdíl mezi Nadalem a křivým Féďem? Féďa má na to, aby porazil jednou za čas Nadala, ale Nadal má na to, aby Féďu pravidelně porážel :D
Reagovat
smazaný uživatel
PSSST. To se přece nesmí říkat :)!. Oni jsou zfanatizovaní, nemůžou za to. Každý, kdo jim odporuje, je víš co...
Tak jsme se alespň pobavili, co? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasny, ze o nicem:) Kdyt ty ani nemas cim argumentovat:). Federer je opet no.1, nejuspesnejsi tenista vsech dob, hrajici legenda atd... . A to jeste zdaleka nekonci. Nejni co dodat cisla mluvej jasne:). Az nekdo v budoucnu toho vyhraje vic tak bude nejlepsi tenistou historie on, ale driv urcite ne, a na to si jeste nejakou chvilku pockame:).
Reagovat
smazaný uživatel
RAFAEL NADAL JE CHCIPAK A JESTLI SI MYSLI ZE VYHRAJE MONTREAL TAK TO SE MOC MILI PROTOZE NATO NEBUDE MIT
Reagovat
smazaný uživatel
jejda, další Féďovský analfabet potřebuje pochovat komplex méněcenosti?
Reagovat
Mercury
když už si hraješ na inteligenta a opravuješ lidi, mohl by sis zjistit, že méněcennost je s dvěma n...zase si ukazal, jaky si blbeček :)
Reagovat
smazaný uživatel
a ja myslel ze nejvetsi blb diskuze je Barney, ale ted jsi ho trunfnul, jak tohle muzes napsat
Reagovat
smazaný uživatel
zato ty tady ukazuješ, jak velký fanatický čůráček jseš, hm? .)
Reagovat
smazaný uživatel
Když jseš tu přes ten pravopis, napiš té hvězdě CSKA5, že ve slově mílí se píše tvrdé Y, je od slova omyl.
Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
ac ho moc nemusim, strasne se tesim na jeho navrat, ty turnaje bez neho nejsou ono, proste rafa mi chybi
Reagovat
smazaný uživatel
jj chybí tam tj jasny:-)tesim se na jeho navrat bez nej to neni ono.ikdyz sem ho moc nemusela tak se na nej tesim:-)
Reagovat
cmoro
Rafa se vrací - to je dobře, protože obhajuje 1000 bodů.
Ví někdo proč se ten turnaj v Kanadě jmenuje Rogers Cup?
http://www.rogerscupmen.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi vy jste fakt na palici. Rafa se vraci to je moc dobre, zraneni nepreju nikomu. Ale co to ma spolecnyho s Fedou to nechapu.
Reagovat
krbik13
sakra,a to som dufal ze bude od neho pokoj
Reagovat
smazaný uživatel
Krbíku, jsi pravděpodobně jediný z Fed Fans, který je úpřímný. Klobouk dolů před tebou chlape :), tak to má být.
Reagovat
smazaný uživatel
demence je u fanatiků elegána poměrně častý jev....
Reagovat
Mercury
chlapi, probudte se! vzdyt ani nevite, komu ten chudák fandí...jste tak zaslepení vlastní idiocií, až je mi z toho smutno...těžké si přiznat, že je někdo nejlepší a není to váš kůň, já vím...upřímnou soustrast..
Reagovat
smazaný uživatel
Frede, víš co mi můžeš, že? No to je dobře .)
Reagovat
Kox
No jo ale musíme brát, že Federer neporazil nikoho z top4 od US open a to je skoro rok takže se musí brát že Murray a Djokovic ho můžou klidně porazit
Reagovat
radimd
....zapomel jsi na finale MADRID09, roger defeated rafa :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo , když se Rafa nemohl téměř pohybovat po zápase s Nolem, to tedy ukázal na první světovou čtyřku formu, jak hrom....
Mimochodem, Fedex se zhoršil (respektive ostatní hráči se zlepšují, on stagnuje), ....
Reagovat
smazaný uživatel
jasne stagnuje, jen mu nalozte, jen by me zajimalo kdo vyhral wimbledon a french open, ja zapomel, ze tyhle turnaje se davaji za zasluhy. On nemuze za to ze nehral s Djokem, Andym a Rafou. Kdyby postoupili tak si s nim mohli zahrat. Tak to proste je a stejne by jim nalozil. Je svetova jednicka a to znamena,ze je nejlepsi. A prozradim vam maly tajemstvi. US Open taky obhaji, ale to vam bude stejne malo.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, jako kdyby za to mohl Roger že byl Nadal zraněný, nebo ostatní hráči vypadli dřív než se stačili k Rogerovi dostat..:-) To je směšný.
Reagovat
smazaný uživatel
hh ještě nedávno tady vyřvávals, jak je Rogírek nejlepší i když není světovou jedničkou a najednou je nejlepší, protože je světová jedna!!! Jste ubozí, ale legrační, trapáčkové :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jeee ahoj kamarade, tak co kdo pak nam vyhral wimbledon. Ty musis bejt hodne sklamanej, zase vyhral vid. On byl nejlepsi vzdycky:) timhle to jen potvrdil, ze se dokazal vratit. To jsem napsal specialne pro tebe, kdyz jsi tady vyrvaval, ze je nejlepsi Rafa protoze je to napsany na nejakym papire:) tak ted to musis uznat i ty, kdyz je tam napsanej Fedous:).
Reagovat
smazaný uživatel
Tato věta: "Kvůli tomu neobhájil tituly na French Open..."
zdá se mi poněkud přehnaná... French open hrál a prostě prohrál s v tom zápase lepším Soderlingem... Mám ho rád, ale myslím že on sám ví, že RG si zdupčil sám...
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle asi těžko posoudíme, už v Madridu se nebyl schopný ve finále s Federem hýbat ... Těžko říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je trochu rána, že :), tak v Montrealu to asi žádný zázrak nebude, ale vzhledem k tomu, že je bodový rozdíl mezi Fed. a Nad. malý a vzhledem k tomu, že už toho minulý podzim Rafa kvůli zranění moc nenahrál, tak to by to mohlo vypadat na návrat na 1. místo koncem roku, ale samozřejmě nechci předbíhat...

Nadal má prostě tu výhodu, že mu na pozici světové tenisové jedničky stačí hrát půl sezóny v roce, zatím co jiní hráči se na to pachtí rok celý. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a nekterym "staci" byt jednickou 4 a pul roku a nekterym ani rok.
Reagovat
smazaný uživatel
No vždyď říkám, uvidíme na konci roku :), ale jinak co se týče toho čtyř a půl letého období, tak snad je jasné, že Roger (jako král) nemůže prohrávat s devatenáctiletými dětmi ( i když vzájemné zápasy tomu odpovídají, ale to tu teď neřešíme ).

Nadal ročník 1986
Federer ročník 1981

Nadal
19 let - světová číslo 2.
stále až do
22 let - světová číslo 1.

Federer
devatenáctiletý - čís. 29.
dvacetiletý - čís. 13
21 let - čís. 6.
22 let - čís. 2
23 let - čís. 1

Fedex si to moc dobře uvědomuje, proto ty nervy z Nadala.
Reagovat
D.A.N
olfess:za 1. jedničkou se stal ve 22., ale to je úplně jedno, každý má trochu jiný tenisový vývoj, protože třeba takový Boris Becker vyhrál wimbledon a ještě neměl 18 let, čili takové srovnaní je hloupost a jen historie ukáže co Rafa dokazal či ještě dokáže, nicméně nevíme v jaké formě. Každopádně Roger nikomu nemusí nic dokazovat 15 grandslamu hovoří za vše a to ještě není konečný účet!
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Výborně se bavím, krásně se pumprdlíkujete, to musí být ksichtíček protáhlej, co? To bylo pořád hlavně ať se Rafa "uzdraví", moc mu to "přejeme"...., Kdepak, být Federerovým fanouškem je opravdu spíš diagnóza :). Takže Dane, bylo to později - to první místo - po 22. narozeninách než u Nadala, abychom byli přesní, a beru to po závěrečném ročním hodnocení.
No nic, měj se pěkně
Reagovat
smazaný uživatel
hehehe Fedouš psycho fanatik fans zase chytají z Nadala depku :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D haha tak tohle už je moc, myslim si že Rogerovi je uplně jedno v kolika letech se stal Nadal světovou jedničkou...
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že se tu nic nemění, opět začínající válčení mezi fans :-D Mistře olfessi, provokovat si tentokrát začal ty, tak si nehraj na morální ikonu :-). Tvé příspěvky, které sem píšeš, se týkájí pouze Rafaela, kdybych se tě zeptal, jaký tenis hraje Almagro, tak se asi odpovědi nedočkám. Hlavně mě nezapomeň napsat, že o tenisu vím kulové, tak jako si to napsal skottovi - člověku, který má zde možná největší přehled :-). Mějte se :-).
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře že se vrací.. alespoň bude mít Federer konkurenta kterej ho může porazit:))
Reagovat
no1
delas jak kdyby ho murray nikdy neporazil
Reagovat
smazaný uživatel
no porazil ale to uz je dost dlouho.. ted ma snuru neporazitelnosti uz od kvetna..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist