Nadal: Pauza by mohla prodloužit mou kariéru

17. 9. 2012, 23:25
Aktuality 159
Rafaela Nadala na kurtech uvidíme nejdříve na Turnaji mistrů, letos už možná vůbec. Šestadvacetiletý Španěl, který léčí zraněná kolena, ale svým fanouškům vzkázal: pauza by mohla mou kariéru prodloužit.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal letos vyhrál 42 zápasů a jen 7 prohrál. Poslední porážku utrpěl senzačně ve druhém kole Wimbledonu s Lukášem Rosolem a nikdo v té době nemohl tušit, že se šestadvacetiletý Španěl na kurtu delší dobu neobjeví. 

Jenže Nadal začal mít znovu problémy s koleny, kvůli kterým mu odbornící v minulosti už několikrát předpovídali brzký konec kariéry. Rodák z Mallorky vinou zdravotních patálií přišel o olympiádu i US Open a před dvěma týdny prohlásil, že se na kurty vrátí nejdříve v listopadu. 

Letos tak může stihnout maximálně Turnaj mistrů a finále Davisova poháru, ve kterém se Španělé utkají s českými tenisty. "Chci se vrátit až ve chvíli, kdy mě nebude nic bolet a budu moci hrát bez jakýchkoliv problémů."

Aktuálně čtvrtý hráč světa dnes v Madridu v rozhovoru s novináři uvažoval, že by další vynucená pauzu mohla prodloužit jeho kariéru. "Nevím, jak dlouho budu tenis ještě hrát. Za pět let mi bude 31 a začínal jsem, když mi bylo 16.... Kdo ví, možná mi tahle pauza pomůže prodloužit kariéru," řekl jedenáctinásobný grandslamový šampion.

"Prožíval jsem nejlepší období mého života, než přišlo zranění kolena. Cítil jsem se fit a byl jsem schopný hrát na každém turnaji, kterého jsem se zúčastnil. Pak přišly těžké časy," pokračoval Nadal, který letos vyhrál čtyři antukové turnaje včetně French Open.

Vzpomínka na wimbledonská finále
Nadal dnes také zavzpomínal na prohraná wimbledonská finále z let 2006 a 2007 proti Rogeru Federerovi a na triumf v následné sezoně, kdy se stal poprvé světovou jedničkou.

"Když jsem v roce 2006 došel až do finále, byl jsem velmi šťastný. Porážku v roce 2007 už ale bylo těžké přijmout. Celý zápas jsem hrál velmi dobře, ale na konci čtvrtého setu jsem ucítil bolest v kolenu a přestal jsem se soustředit. V pátém setu jsem už hrál opravdu špatně. Když prohrajete, nikdy nevíte, zda to nebyla vaše poslední šance Wimbledon vyhrát, takže jsem byl hodně zklamaný. Vítězství vám pomůže psychicky, protože cítíte, že jste dostali něco navíc. Získáte trofej a jste na sebe pyšní.

Na otázku, jaké je jeho největšíí vítězství, odpověděl: "Úspěchem není ani tak trofej, ale vše, co vás k ní dovedlo. Šťastným mě dělá jistota, že jsem pro to udělal všechno. Například letos jsem prohrál finále Australian Open a samozřejmě to není něco, za co bych byl rád, ale svým způsobem jsem byl šťastný. Bral jsem to jako úspěch, i když jsem finále prohrál, bojoval jsem až do konce."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

159
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Amputace
A čím jsem byl potrefen? Tím, že jsi infantilně napsal, že jsem zamilován do Nadala, když jsem vyjádřil svůj obdiv k němu jako ke sportovci? Tak to potom ano. Umíš věci nádherně vysvětlit.
Reagovat
Roger_Federer
Dal jsem si praci a přečetl jsem si veškere tvoje přispevky pod timto člankem...
Jednoznačne znich čiši, arogance, povišenost a pokus o nadřazenost nad všemi ostatnimi přispivateli kteřy nesouhlasi z tvoji pravdou..Styl tve komunikace..pokus o zesmešneni, v nuceni nesmyslnych plku..argumenty nula..Jsi jednoznačne velmi mlada horka hlava co kope kolem sebe a snaži se urvat si misto na slunci.. Proč tady, proč na českem portale..??
Reagovat
Amputace
Že to píšeš právě ty.
Musím říct, že tento server je svým způsobem velmi výchovné místo. Kdyby nic jiného, zcela dokonale se zde naplňuje pořekadlo: Podle sebe soudím tebe.
Reagovat
Roger_Federer
ach jo, potrefena husa se vždycky ozve..
Reagovat
smazaný uživatel
Vieš čo, kašli na to..Uprimne lutujem, že som sa s tebou znova pustil do tychto detinskych debát, stiahol si ma na svoju uroven a tam nemám šancu..Prevalcuješ ma skúsenosťami..
Reagovat
Mayo
verím, že Rafa sa vráti vo veľkom štýle ... všetcia pôjdu dole :)
Reagovat
Roger_Federer
pořad pišeš, přetlačuješ...:), musiš??
Reagovat
Roger_Federer
sory, to melo byt dolu..
Reagovat
smazaný uživatel
Hyena je hrozný dravec - od úlovku odežene geparda, levharta, lva i svorku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou aktivní především, ne však výhradně v noci. Většinu dne hyeny v podzemních norách, které si samy hrabou. Pokud však mají možnost, rády obsadí opuštěnou noru hrabáče, dikobraza či prasete bradavičnatého. Někdy přespávají také v jeskyních. Velmi rády se před svými doupaty také sluní.
Reagovat
Pe3k
Osobně si myslím, že ne.
Reagovat
gigin
Tito, Forehand, Ema, Amputace, Mati, čtyřiadvacítka ... další blíže zatím neznám, ale bude jich tu mrak .... :)
Reagovat
Pe3k
čtyřiadvacítka je podle tebe soudný fanda?
Reagovat
gigin
No, jednou už to tu psal Forehand. Když si odmyslíš různé nadsázky a zbytečné vulgarity, tak je. Já chápu, že ti je protivný, jste spolu ve při, jde tvrdě proti RF ....
Reagovat
Pe3k
No forehand je s ním za dobře jen díky tomu, že oba fandí Nadalovi. A pokud si odmyslíš to, jaký je, tak pak, už to není on...
Reagovat
Roger_Federer
Tak Forhend, ani 24 nejsou soudni fandove Nadala...Spiše jsou to vyhraneni extremiste proti Rogerovi Federerovi.. Je jim jedno kdo vyhraje, hlavne když švycar prohraje.. ted je to videt nejlepe co marodi Rafa fandi neskrite Djokovičovi a velkohube 24 vrdi, že je to jeho hrač..To nejsou fandove, ale hyjeny..:):)
Reagovat
Pe3k
Já tady raději svůj názor ani nepíšu, ale každopádně je velice odlišný od názoru diskutéra s nickem gigin.
Reagovat
gigin
Jako klidně ho napiš. Proč ne? Já si myslím, že máme odlišné názory, ale to přece neva :))
Roger_Federer: No když jim vypadl jejich hlavní kůň, tak komu mají fandit? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky fandil Djokovicovi snad v každým zápase proti Rafovi. Djokovic je k tomu dobrej, doopravdy fandit se mu skoro nedá, ale tu černou práci prostě udělá. A teda čtyřiadvacítka je nevídanej pitomec, ať si odmyslíš cokoliv. Čímž nepopírám, že tenisu rozumí.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo je to hyjena?
Reagovat
smazaný uživatel
Hyena je zdatný lovec. Ak loví osamote chytá zajace, zemné vtáky a v močiaroch alebo plytkých vodách ryby. Pri love v svorke sú hyeny schopné zabiť aj dospelé zebry alebo pakone. Má mocné čeľuste, takže zožere takmer všetko z koristi vrátane kostí. Svoju potravu hlce a na jedno nasýtenie je schopná naraz dostať do seba jedlo važiace až jednu tretinu jej hmotnosti. Občas kradne korisť inému predátorovi.
Reagovat
Pe3k
Raději ne.
Reagovat
Pe3k
Hygiena? To je něco co tam u vás nemáte...
Reagovat
gigin
Chazy: Jak jako se mu doopravdy fandit nedá?? Jak tomu mám rozumět?
Pe3k: Jak chceš. Ale normálně jsi to mohl vybalit!! Ať to pára tlačí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, hyena..Tak tú poznám :)

Máš pravdu, hygienu nemáme..Zadočky si utierame do Petríka ;)
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: provokativně!!!

forehand: já vím, ale je to diskuze,kde jsou převážně petřík a roger, takže jsem si řek, že úryvek něčeho smysluplnýho tomu neuškodí.
Reagovat
Pe3k
Kdo je teda ten zdejší soudný fanoušek Nadala. Chazy, když si takový chytrolín, tak sem s tím.
Reagovat
smazaný uživatel
Cojávím, koho to zajímá? Kdo je soudnej fanoušek Rogera?
Reagovat
Pe3k
Určitě nejsem jediný koho to zajímá...Soudný fanoušek Rogera? Magerka, spaniel, Stan, VIS.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, ok, tak to pak forehand, tito, ema.
Reagovat
Pe3k
Forehand? ROFL
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by ma Petrík považoval za súdneho fanúška, nepovažoval by som to zrovna za lichôtku. Vždy je pre mňa dôležité meno hodnotiaceho ;)

Apropos, ďakujem Chazy...
Reagovat
Mayo
ja som soudny fanúšik Rafaela Nadala napríklad :)
Reagovat
tito
Soudného fanouška RF by dle mého názoru nenapadlo komentovat tento článek. A většina tak udělala. Vítal bych přání brzkého uzdravení Rafy. Odlehčením nabízejícího něco z obvyklého chování Crocuty. Bohužel většina přispěvatelů krom Chazyho pochopitelně :-) patří k rodu Sus scrofa.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
Mayo
Vamos RAFA...a teraz zase sa pustite do neho ako je zvykom
Reagovat
gigin
Ty se nech!! Tebe tu bylo při USO taky dost!! Nemístných krků mrak!!
Reagovat
Mayo
čo také?
Reagovat
gigin
Nevím, třeba namátkově - "uplakaný Tomáško" a tak ...
Reagovat
Mayo
jáj hej môže byť...on sa vyhovára na vietor...a pritom každý s tým bojoval
Reagovat
Mayo
ale na Federera neviem žeby som niekedy povedal niečo zlé a to som fanda Nadala..ale opačne to tuto platí neskutočne
Reagovat
Fandina
Když byl vítr, řekl že byl. Kdyby vítr nebyl a řekl to, vypadal by podivně takto vypadáš podivně ty ... úsměv
Reagovat
Mayo
ešte keby vím o čom točíš :)
Reagovat
Pe3k
Omg ty si tupoun, ty snad trumfneš i forehanda.
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávám, že fandininy žblepty je často potřeba dlouze dešifrovat, ale zrovna tohle smysl dává :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k, vieš aký je medzi nami rozdiel?..Že ty si mi ukradnutý, naopak to očividne neplatí.

Zapamätaj si, že nenávisť si musíš zaslúžiť ;)
Reagovat
gigin
A jak se rozumí provokativně? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Pakliže máš všech pět pohromadě, nenajdeš důvod, proč fandit Nolemu -.-
Reagovat
gigin
Jsem tak rád, že mu fandím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky :)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč vlastně Nadal přestal hrát bez obvázaných kolen, nebyla to chyba?!

A malý offtopic, zeptal se někdy n+ějaký novinář Nadala na jeho večné drbaní v zadku a co na to případně nadel řekl, proč to dělá?
Reagovat
Alois_Mlok
Většího komedianta historie tenisu - a sportu vůbec - nepamatuje. Svádět na zranění pět let starou prohru z finále Wimbledonu, to už je vážně moc... Já bych to bral jako dobrej vtip, kdyby to vyšlo v aprílovým čísle nějakýho časopisu, ale on to asi fakt řekl a nejspíš to i myslí vážně. Teď už jsem jenom zvědavej, kdy a na co svede prohry s Djokovičem. Myslím, že je jen otázka času, kdy s něčím přijde...
Reagovat
Pe3k
No to sem rád, že má alespoň někdo všech 5 pohromadě. Nechápu ty Nadalovy fandy co budou neustálé Rafovy výmluvy na všechny možné prohry odlehčovat a promíjet.
Reagovat
smazaný uživatel
Přání otcem myšlenky. :-)
Reagovat
Roger_Federer
Když ja se tady vždycky strašne pobavim u članku o Rafaelovi.. Trošku pichnuti do vosiho hnizda a pak je tady diskuze o 250 přispevcich, pořad o tom samem..dobře se odreaguji..
Navic co se Nadalova zdravotniho stavu tyka mam docela dobre informace, takže si mohu dovolit napsat nejake zkutečnosti a rozviřit vody. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Good one ;)
Reagovat
Roger_Federer
Forehende, ty nesouhlasiš maš lepši informovanost než ja?
Reagovat
smazaný uživatel
A odkiaľ ich máš, hrkútaš si s jeho lekárom?...

Ak nie, tak sa tvoje informácie zakladajú akurát tak na poverách a dohadoch ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bože môj, Petrík, Spaniel, Roger...Pustite už toho Nadala z hlavy, bude vám lepšie..
Reagovat
spaniel
Píše ten, kdo si u žádného článku u RF neodpustí rýpnutí... Kázat vodu, chlastat víno, to by ti šlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc by som neporovnával strohé uštipačné poznámky písané s cieľom diskusiu odľahčiť a siahlodlhé dlhodobo opakujúce sa príspevky s rovnakým obsahom, ktoré vlastne nikam nevedú..
Reagovat
Roger_Federer
ano tady musim souhlasit se slovenskym soudruhem..odlechčit a fanatizovat .
Reagovat
smazaný uživatel
Rogírku, šúchaj nohami a udržuj ich v teple, lebo ti už mierne preskakuje. Prečítaj si po sebe svoje príspevky z tejto diskusie a zamysli sa nad svojim vzťahom k Rafaelovi Nadalovi. Vysporiadaj sa s ním a potom príď s niečim duchaplným.
Reagovat
Roger_Federer
:), bud si opravdu osel, nebo ti unika ta obrovska nadsazka a nadled v mych infaltilnich přispevcich...
Nadal je pro me a vždycky byl fenomenalni tenista, ktery toho dokazal mnoho..A nebyt neho tak tenis od roku 2003-2008 byla One man show..a obrovska nuda..Nejsem opravdu fanouškem jeho stylu tenisu..To je vše..Zbytek je hra.Ja toho vim o tenisu a v realu mam naježdene a nasledovane tolik, že ty by si to nepobral ani za 8 let..Soudruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadsázka a nadhľad?..Kamarát, jediné čo z tvojich príspevkov kričí je značný analfabetizmus a nulová schopnosť objektívnych súdov..A smajlíkom to nezachrániš..

To, koľko máš najazdené ma úprimne nezaujíma, pre mňa nie si človek, s ktorým by som sa naozaj porovnával..;)
Reagovat
Roger_Federer
Ty si opravdu slovenska lidova moudrost sama..:).Z tvych přispevku na tomto foru je citit nabubřelost, arogance, sklon k samolibosti a ignoranctvi a poučovani, nuceni svych neduležitych nazoru ostatnim...Svym vyjadřovanim a utoky si předpokladam kompenzuješ svuj neuspech v realnem živote..Nepametam sa , že bychom boli kamaradi..Natož ze bych se chtel s takovym nymandem chtel porovnavat..
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, ty si ozaj komediant. Skús zamerať pozornosť pár centimetrov vyššie, na záver svojho predposledného príspevku, kde sa porovnávaš..A potom si porovnaj poslednú vetu svojho posledného príspevku, kde sa to snažíš znegovať napriek jasným faktom. Ako ťa potom môžem brať vážne?

Áno, určite v komunikácii s tebou tak pôsobím, ale to len preto, že ide o tvoju osobu a osoby tebe podobným. Možno by stálo za to porozmýšľať, čo je dôvodom tohto správania.
Reagovat
Roger_Federer
Jsi lehce vytočitelny koukam, lehce vmanipulovatelny...chaba osobnost, snažici se ubyt a ovladnout neosobni diskuzi, osobnimi utoky...Koho mysliš tvuj nazor tady zajima??2 -3 lidi co jak mile se odpoji žiji svuj život..?? :).
Pusobiš že je pro tebe krajne duležite, aby si prokazal na teto diskuzi jak dobry jsi, že ty maš pravdu a tvuj nazor je ten pravy..je toto pro tebe realny svet?? Hledaš zde na portalu uznani a zastani? V realnem živote z male slovenske vesničky, kde internet došel před 5 lety??Me to nevadi, vypovidej se,vyblafkej, utoč...tady si poleč ego..Rano se probudiš do realneho sveta..
Reagovat
Roger_Federer
Jsi lehce vytočitelny koukam, lehce vmanipulovatelny...chaba osobnost, snažici se ubyt a ovladnout neosobni diskuzi, osobnimi utoky...Koho mysliš tvuj nazor tady zajima??2 -3 lidi co jak mile se odpoji žiji svuj život..?? :).
Pusobiš že je pro tebe krajne duležite, aby si prokazal na teto diskuzi jak dobry jsi, že ty maš pravdu a tvuj nazor je ten pravy..je toto pro tebe realny svet?? Hledaš zde na portalu uznani a zastani? V realnem živote z male slovenske vesničky, kde internet došel před 5 lety??Me to nevadi, vypovidej se,vyblafkej, utoč...tady si poleč ego..Rano se probudiš do realneho sveta..
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši, kam som sa to zas dostal. Ty si chodiaca strata času. O čom tu prosím ťa točíš?..Píšem si s tebou z polohy ležmo, tvoje slová nemajú pre mňa žiadnu váhu, nemajú ma teda ako vytočiť, chápeš?

Moja osobnosť je v poriadku, nie som rozdvojený, nedávam si nicky známych osobností, to je ozaj trochu choručké.

So svojim osobným životom som nadmieru spokojný, som mladý a stále ho zveľaďujem. Nepotrebujem ho však preboha obhajovať, či popisovať pred nejakým polointeligentom, alebo pred hocikým z netu. Nepripadá ti to ujeté?..Rovnako tak zabaľovať svoju frustráciu do akéhosi kolektívneho kádrovania na základe štátnej príslušnosti, veď ty si ozaj mentálne nevyzretý. Nemyslím si, že by som ti nadával, proste si ťa len nevážim. V mojich očiach si proste blbeček, ktorý píše o osobných útokoch osobnými útokmi a ani si to neuvedomuje. V skutočnosti mi ťa je ľúto.
Reagovat
gocii
opět článek o nadalovi a opět sem naleze plevel kterej bude kritizovat a pak začnou kritizovat ti druzí, že e vymlouv na zranění, dělate jak kdyby nikdo ostatní nic po zápase o zranění neřekl, navíc tohle je rozhovor, doporučil bych redaktorům aby tam psali i ty otázky jaky dostal jinak tady budou furt také hovna
Reagovat
gigin
V Srbsku byla vydána do oběhu poštovní známka Djokárny. Jestli jste někdo schopný mi ji sehnat, prosím ozvěte se mi do vzkazů. Za kladné vyřízení mé žádosti, splním tři (jakékoliv) přání :)))
Reagovat
tito
A nebyl by lepší celý arch do rámečku? Rád bych ti pomohl, ale nevím jak...
Reagovat
a.magerova
Když mi gigin slíbí, že bude slušný, jak tady tak i v srdci na Rogera, tak mu tam pro ty známky i zajedu...
Reagovat
gigin
Čím víc známek, tím líp. Mohl bych třeba poslat uživateli Roger_Federer čumkartu, nebo tak :DD No nějaké sítě mám rozhozené. Problém je v tom, že tam dali do oběhu 10 tisíc kusů a jenom se zaprášilo :(( Jinak Můře v Británii známka u příležitosti vítězství OH taky vyšla ... A tito, nelam si s tím hlavu :DD Já sázím na spaniela, ten mi vyhrožoval darem ze Srbije :DD
Reagovat
gigin
Tak to jsou přání dvě. Ještě ti splním jedno a už startuj káru a pomalu vyraž :DD
Reagovat
a.magerova
A kterou?
http://thumbs3.ebaystatic.com/m/mcgFdOGbBkXwAcxyHbuQemQ/140.jpg
http://thumbs4.ebaystatic.com/m/mdDhxm3W1kGig8jMQ7cvP-g/140.jpg
Reagovat
gigin
No ta první je aktuálnější, to je jas. O tej druhej jsem nevěděl. Obě v množství, které uznáš za vhodné a kolik u sebe budeš mít bankovek :DD Díííííííky!!!
Reagovat
a.magerova
Jsem v klidu, ta přání jsou pro Tebe nesplnitelná, zvláště to druhé...
Reagovat
gigin
Jj, jsem hulvát.
Reagovat
a.magerova
http://www.stampnews.com/stamps/stamps_2010/stamp_1292056834_157773.html
Reagovat
smazaný uživatel
Vydala to posta posta Republiky Srbsky (srbska entita v Bosne a Hercegovine) a ne posta Republiky Srbsko. Mozna to nekomu pomuze. Kdyby to bylo Srbsko, mel bys ji u mne :)
Reagovat
gigin
Díky!! Tato informace je zásadní!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
tak za cca 100 je to tvoje
http://www.ebay.com/itm/Bosnia-Serbia-2011-36-Tennis-World-Nr-1-Novak-Djokovic-Wimbledon-second-print-/120978564760?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c2ae26698
Reagovat
a.magerova
http://www.balkanphilatelie.de/_pics/1249/cid_IMAGE1_2.jpg
Reagovat
gigin
Hvala!!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
nema na čemu :)
Reagovat
Pe3k
Aneb, jak hluboko může ještě klesnout? Vymlouvat se 5 let dozadu na prohrané finále Wimbledonu 2007?! Takový uplakánek v celé historii tenisu ještě nebyl...Proč neumí všechny ty své prohry přijmout jako chlap a pořád se na něco vymlouvá? Turnaj mimo antuku nevyhrál více než 2 sezony, ale on raději mluví o tom, že ho bolí kolínko. Sám sebe ponižuje. Ještě, že Djokovic, který má mnohem více problému to nechce pouštět do médií. Díky bohu za to. Jeden ubrečenec bohatě stačí.

Nyní pro srovnání servis Federera, kdy Roger dokáže uhrát celý gem za 55 sekund a Nadal během té doby stihne podání jen 1...

http://www.youtube.com/watch?v=29EV2I5wt3U&list=FLLse8zGwhmAbjotutLyd5ZA&index=1&feature=plpp_video
Reagovat
tito
Uplakánek? Fakt?...... :-))) No nebudu to dále pitvat.
No s čím ještě přijdeš. Jak malé děcko.
Reagovat
Amputace
Patrně málokomu zde může připadat překvapivé, že jsi vůbec nepochopil, že jde o odpovědi vytrženého z nějakého rozhovoru nebo tiskovky - tedy z nějakého širšího kontextu. Rozumíš - Nadal nepříjde s dvacetiminutovým proslovem, v němž se osmnáct minut vymlouvá, je mu položena například otázka: "Která prohra vás ve vaší kariéře nejvíce mrzí.". On odpoví, načež se tato odpověď oddělená nejen od původní otázky, nýbrž také od celého zbytku rozhovoru, objeví na nějakém tenisovém serveru, kde si ji pritiv jako ty přečte a okamžitě vynese soud. Takhle to funguje. Jen, abys věděl.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasím...ale nikdo mu neodpáře že hodně hraje na city zkrze své zdravotní problémi již nekolik let..
Reagovat
Amputace
Co je v tomto případě hraní na city? To, že mluví o svých zraněních, když je prostě má?
Reagovat
Jan
Bez ohledu na jeho stížnosti na zdraví je postavou tenisové historie a patří k největším hráčům. Takže nějaké uplakánkovství jde stranou. I kdyby si stěžoval tisíckrát, jeho výsledky ho činí nesmrtelným.
Reagovat
Roger_Federer
souhlas je nesmrtelný jak už naznačuje fotografie u tohoto článku:)
Reagovat
Jan
Snad jsem zas tak moc neřekl. Patří k největším hráčům poslední dekády s Federerem a Djokovičem. Jestli jsi fanoušek Federera, musíš uznat, že Roger na něho v posledních letech už neměl. A píšu to nezaujatě, nejsem fanda žádného z těch tří.
Reagovat
Roger_Federer
Vzpomene s tady někdo kdy za posledních X let, když Rafa prohrál nějaké velké finále, nebo duležitý zápas..se nevymlouval na koleno, nebo jiný duvod v čem měl handicap ??Až se vrátí na kurty najednou začne prohrávat zápasy i z horšími hráči a teprve pak se ukáže jeho psichyka jak to ustojí..

Co se týká návratu velmi mlží, až lže ve Španělsku zaiteresovaní vědí, že se nevrátí dříve jak příští sezonu, a pokud by se nesmyslně rozhodl hrát Daviscup, tak kdy ho chce Berdych porazit když ne po pul roce pauzy ?
Reagovat
tito
Rogere, já si naopak nepamatuji, že by se při prohrách s Novakem, což byla většina jeho proher minulý rok včetně letošního AO, na něco vymlouval. A to byly v podstatě jediné prohry, které ho mrzely.
A to, že tvůj favorit nemá tolik zranění je z velké části dar a nikoliv ctnost či chytrost, jak se tady snažíte pořád namlouvat.
A ještě jedna poznámka- zranění má velké množství tenistů ale v případě Rafy se holt o nich píše více. Nechci se dotknout jeho fandů, ale koho zajímá např. zranění Monfilse?
Reagovat
spaniel
Dar? Agresivni tenis, kdy ukoncuje vymeny co nejrychleji a nepinka donekonecna? Chytre planovani sveho kalendare od zacatku kariery? To neni dar, to je chytrost, neco co Nadalovi chybi a az ted se to snazi napravit aspon tim planovanim.
Reagovat
tito
Když odmyslím Rogera, tak schválně- všiml jsi si, že by Murray, Djokovic, Ferrer, Berdych měli při podobném stylu stejnou frekvenci zranění? Ne??? Všichni mají trenéry, lékaře, kondiční trenéry, fyzioterapeuty. Asi v tom bude nějaký háček, což? Zkus se zamyslet.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo hraje agresivnější tenis? Federer nebo Tsonga? B je správně. A kdo má více zranění? Opět B je správně.
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
Roger_Federer
Ale no tak budeme tady pranýřovat nekteré tenisty za to že jsou méně zranění než Rafa?.. A tím mu pan GOTT neposkytl větší šanci být nejlepší všech dob?být ze všech nej?
Ano vzhledem k jeho vrozeným problémům. je to kam se dostal obdivuhodné, ale neustále se vymlouvat?, na prohru starou 5 let?Je čas jít od válu...
Všichni si ho budou pamatovat jako fenomenálního antukáře, Federeruv postrach a hráče který musel zkončit vinou zranění a opotřebovaných kolen.
Reagovat
tito
A proč to bereš jako vymlouvání? Proč to nebereš jako fakt?
A nepranýřuji, pouze srovnávám. Jinak souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
problémy s chápáním psaného textu?
Reagovat
Roger_Federer
opravuji se:
beru to jako omlouvání sama sebe proč se to stalo..

dostatečne jsem to vysvětlil?
Reagovat
Roger_Federer
? z čeho usuzuješ?
Reagovat
tito
No já to beru pouze jako konstatování faktu o dnes již nepodstatném zápase. Kdyby Wimbledon nevyhrál o rok později a poté ještě jednou, dalo by se takhle uvažovat. V tomto případě nikoliv. A dobré by bylo si přečíst celý článek až do konce, včetně posledního odstavce. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tito nikde nepsal o tom, že by se někdo měl pranýřovat za to, že má méně zranění než Nadal. A taky se nijak Nadal nevymlouvá na 5 let starou prohru. Ta nic nezapříčinila. Je to jen Nadalova odpověď na otázku, jak vzpomíná na prohraná finále s Rogerem ve Wimbledonu 06 a 07.
Reagovat
spaniel
Jistěže má i štěstí, ale není to jen o tom, jak někteří naznačují. Kdyby nepřemýšlel, taky mohl být mnohem častěji zraněný. Dar je spíš jeho pohyb, který mnohem míň zatěžuje tělo.
Reagovat
Roger_Federer
jistě..

někdo založil svůj styl na chytrosti a dokonalosti pohybu :)
nekdo na hrubé sýle a vydřenosti a upracovanosti..

Nadal je byl a bude fenomén, ale šupky dupky je čas si otevřít kavárnu...
Reagovat
tito
Ale že tě tyto články tak baví. Pořád máte potřebu dokazovat, jak je Roger dokonalý a jak Rafa upracovaný. Asi tím omlouváte pro sebe tu negativní bilanci, co ? :-)))Nějak to vaše podvědomí vždy zafunguje a přes veškerou snahu o objektivitu musíte utrousit něco negativního. Ale i kdyby jste 1000x tady psali o tom, jak je Roger jedinečný a co všechno vyhrál, stejně mu fandit nebudu. Vím proč. Mne prostě Roger nezajímá. Maximálně pod článkem o něm pogratuluji k případnému vítězství. Toť vše. Přál bych mu, kdyby měl nějaké problémy nebo kdyby se propadl. To potom ano. Rozhodně bych ho neposílal do důchodu a neměl patologickou radost ze zranění. Asi tak.
Reagovat
spaniel
Proč dokazovat něco tak jasné? Mně je jen divné, že to nevidíš ;)
Reagovat
dappe
Neberu mu, že on z různých důvodů trpí na zranění více než dost, ale je evidentní, jak Nadal hodně rád mluví o svých zranění(ted nemluvim o těchto dlouhodobých vynucených pauzách). Potom to vypadá, že on jedinej má zdravotní problémy a všichni ostatní mají štěstí. Ovšem zdravotní problémy a různé bolesti, má úplně každý sportovec....

Znovu se nabízí srovnání s Federerem, který například v roce 2008 prodělal mononukleozu, která ovlivnila jeho výkony a výsledky po celou sezonu, přesto sezonu zhodnotil jako nepovedenou, kterou částečně zachránil vítězstvím na US Open. Rok 2010, kdy Federer téměř celou sezonu bojoval s dost vážnými problémy se zády, nemohl trénovat servis, v hodně zápasech byl limitovaný, s jeho budoucností to nebylo nic moc. Přesto člověk, který by se o něj nezajímal podrobněji, tak by se o tom ani nedozvěděl.

Nadal v tomhle směru určitě trpí, ale neni to tak jednoznačné, jak to někdy vypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas!
Reagovat
smazaný uživatel
?But I've been feeling bad [due to leg and back stiffness] for the last two, three matches now. It's just not good and healthy to play under these kind of conditions. So if there's anything good about this it's I'm going to get some rest.?

Stačilo si přečíst nebo poslechnout jeho vyjádření po porážce s Berdychem ve Wimbledonu a nemusí se člověk nijak o RF extrémně zajímat, aby věděl, že má problémy se zády. O mononukleóze, o souvisejícím tréninkovém výpadku a s tím spojené nedostatečné fyzické kondici mluvil Federer skoro celý rok, i po vítězných zápasech. A jak jinak by taky měl hodnotit sezónu 2008 než jako nepovedenou, když poprvé po 4 letech prohrál za rok víc jak 9 zápasů (celkem 15) a přišel o post světové jedničky? Když předtím vládl takovým způsobem, že vyhrál 8 z předcházejících 10 grandslamových turnajů a ve zbývajících dvou byl ve finále.
Reagovat
pepi
nemyslím že o nich mluví rád,ale nikdo ze spiskovych tenistu nema vrozenou vadu ktera by ovlivnovala celou jeho karieru.musi to byt hrozne frustrujici hravat s bolesti nebo nehrat vubec
Reagovat
smazaný uživatel
a vy zase bežte někam s tím vaším RF. Každý nehraje tak profesorský tenis a mě se zrovna tento typ tenisu nelíbí. Když hraje Novak s Rafou je to záruka super tenisu, viz již zmiňované finále USO 2011.
Reagovat
spaniel
Ahq, takze tobe se nelibi celodvorcovy tenis, nabehy na sit, kratasy, paradicky, zato si ujizdis na robotovi, co cely zapad hraje dokola jeden uder. Parada.
Reagovat
dappe
Z tohoto vyjádření po zápase s Berdychem si poznal, že má téměř celou sezonu vážné problemy se zády? Navíc tohle bylo ještě v emocích po prohře, kterou nezvládl, tak jak by měl. Na mononukleozu upozorňovala hlavně media, on o tom prakticky nemluvil.

Jak jinak mohl zhodnotit rok 2008? Co třeba tak, že jeho GS "neúspěchy" jsou hlavně kvůli nemoci a na konci roku, když už se z toho dostával, tak vyhrál USO, co třeba takhle jí zhodnotit? Vždyt je podle mnohých tady hrozně arogantní ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Use the fucking google.
Reagovat
smazaný uživatel
a sundej si proboha ty růžové brýle
Reagovat
Amputace
To snad nemůžeš myslet vážně - a o tobě jsem si zrovna myslel, že jsi docela nad věcí. Podle tvé logiky by měl každý tenisový gurmán fandit Rogerovi a každý tenisový analfabet Nadalovi? Ano, Federerova hra je komplexní a variabilní, nicméně zase se mu nikdy nepodařilo přenést na mě ten bojovný zápal, kterým Nadal doslova srší. Federerův klid, který mnozí jeho fanoušci vynášejí coby jeden z projevů tenisového gentlemanství, mě naopak zcela odcizil jeho hře. Nezajímá mě, jaké emoce při zápasech prožívá, nezajímá mě nic, co na kurtu dělá. Jeho tenis je radost, radost se na to dívat, ale fandit takovému tenistovi bych přesto nikdy nemohl. (A samozřejmě jsem neměl na mysli jen poslední dva tři roky, kdy už je na pokraji tenisového důchodu - alespoň tedy věkově - a nemá již co ztratit.)

Ty možná vidíš v Nadalově zápasech nekonečné pinkání, já ne. Vidím obrovskou bojovst, vůli po vítězství, se kterou jsem se u jiného sportovce nesetkal. Vidím mnoho emocí. Jeho hra není o jednom úderu, ale o tom je zbytečné se s tebou bavit. Mně připadají například jeho předlouhé zápasy s Djokovičem úžasné a představující současný tenisový vrchol. Ovšem je těžké někomu vysvětlit, že dlouhá výměna někomu (a očividně nemálo lidem, když je tendence v posledních letech tenis co nejvíce zpomalovat a učinit tedy výměny delšími) připadá atraktivnější, než krátká výměna o třech úderech, byť mohla nabídnout třeba precizně zahraný volley.
Reagovat
dappe
Děláš si srandu?
Reagovat
spaniel
Ale vždyť si neodporujeme. To on napsal, že se mu ten styl tenisu nelíbí, což já nechápu. Kdyby napsal, že Federerovi nefandí, ok, s tím nebudu polemizovat, to už je na sympatiích a to je ok. Jako u tebe, že se ti líbí Rafova bojovnost. Ale nikdy nebudu souhlasit s někým, kdo neocení tenis, který Federer hraje. Může ho nesnášet pro mě za mě. Ale pokud neuzná jeho tenis, tak ví o tenisu prd.
Reagovat
smazaný uživatel
ne
Reagovat
Roger_Federer
to už hraničí se zamilovaností...či možná chorobným obdivem :)
Reagovat
dappe
Tak hlavně, že nahoře upozorňuješ na problémy s chápáním psaného textu....
Reagovat
smazaný uživatel
dappe 11:39
Z tohoto vyjádření po zápase s Berdychem si poznal, že má téměř celou sezonu vážné problemy se zády? Navíc tohle bylo ještě v emocích po prohře, kterou nezvládl, tak jak by měl. Na mononukleozu upozorňovala hlavně media, on o tom prakticky nemluvil.

Korkova odpověď Use the fucking google.
Těch vyjádření jak o zádech, tak o mononukleóze měl Roger spousty. A proto by sis měl sundat ty růžové brýle.

A do nějakých keců o arogantnosti mě netahej, tohle já nikdy hodnotit u tenistů nebudu a je mi jedno, jestli to je Federer, Nadal, Djokovič nebo Berdych.
Reagovat
dappe
Tak sorry no, já se nechci zbytečně dohadovat. Já chtěl tak trochu upozornit na to, že se často píše o smůle Nadala na zranění a naopak štěstí o Federerově superzdraví atd. Přitom to není tak jednoznačné, jak to někdy vypadá.(napsal jsem jeden z mého pohledu na věc)

Shrnul bych to tak, že s tebou tentokrát nesouhlásím, stejně jako ty nesouhlasíš se mnou.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně, že jsme se (ne)domluvili ;-)
Reagovat
Amputace
Nechápu proč. Respektive nechápu, co jsem napsal jiného, než tady kdekdo píše o Federerovi - tenisový génius, Bůh, takřka nadčlověk. Já jsem napsal, že obdivuji jeho zápal pro hru a pro vítězství, což snad každý, který Nadalovi fandí. Opravdu nechápu, co na tom shledáváš chorobného.
Reagovat
Labi
říct že mohl objíždět každý turnaj než pak přišlo zranění kolene to je opravdu něco... a co čekal? že ono to zranění nebo ta bolest přijde nejdřiv malinká pak trošičku větší pak ještě větší a než se zraní úplně tak mu to dojde a vyléči to? při jeho stylu hry to je logické že je náchylnější ke zranění ale jestli si myslel že bude hrát na každém turnaji a bude pořád fit...tak to opravdu nevím co se mu honilo hlavou
Reagovat
smazaný uživatel
OT: http://www.youtube.com/watch?v=CHQJko7xc4c&feature=youtu.be

První požádné highlights finále US Open, tři skoro patnáctiminutové části. Další dvě v popisu 1. části.

Dost dlouho poměrně slabá úroveň, i když i tak byly povedené výměny, oba hráči ale hluboko za svým maximem. Nejpovedenější jednaznačně čtvrtý set, už v jeho polovině se začal zápas přelívat zpátky na stranu Murrayho, který sice 4. set nezvrátil a nevyužil své šance, ale věřil si do pátého.
Reagovat
smazaný uživatel
Za loňským finále hrubě zaostává, to byl jeden z nejlepších zápasů vůbec a pro mě i nejlepší grandslamový zápas dvojky Nadal-Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle finále bylo fakt hodně slabé. Dva sety hodně ovlivnil silný vítr a především Djokovič měl problémy s timingem, občas to byly jen pokusy přehodit míč přes síť. Pak se uklidnil vítr i Djokovič, set a půl na kurtu dominoval. Na konci čtvrtého se Murray probudil, hrál postupně lépe a lépe, tam se nejspíše hrál i nejlepší tenis z celého finále. Pak Djoker postupně fyzicky odpadl a ještě to zazdil tím ošetřováním. Tohle mezi dobré zápasy rozhodně nepatřilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, spíše tou napínavostí a zvraty, tenisově to nci extra nebylo. Jak píšeš, 4. set byl dobrý, kdyby byl každý takový, bylo by to super finále.
Reagovat
tito
Pěkně jsi zaspamoval. Ale varoval jsi nás, to je pravda.:-)))
Jinak Rafa krom gratulace k vítězství neopomenul zmínit na svých stránkách postup Andyho na 3 místo. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, první triumf jsem musel takhle prožívat :D Jojo, koukal jsem.
Reagovat
smazaný uživatel
jste trapní, bez Rafy je tenis nuda a i když našim samozřejmě fandím, přál bych si ho na finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne třeba ani moc nechybí ....
Reagovat
Frick
Nešlo by to dát do Sportovní haly?
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřeju mu nic špatného, ale ten DC by stihnout nemusel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa návratu týka, veľa sme sa nedozvedeli. Akurát nám Rafa objasnil dôvod prehry v roku 2007 ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, takový dojemný, chudinka :)
Reagovat
Vojtiik
Píchlo ho v kolínku.. kašpar křivý:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tá fotka Nadala dokonale vystihuje. Bolesť v kolienku, chudáčik maličký.
Reagovat
smazaný uživatel
Človek píšúci takéto infantilné príspevky ako ty by mal v tomto čase už dávno spať, je totiž ešte vo vývine.

Ono sa to časom zlepší. Snáď.
Reagovat
nitrotaj
Že přijede a zažiju tenisový orgasmus ve vyprodané o2.I když na něj bych jel i do Ostravy.
Reagovat
smazaný uživatel
No ,asi něco jako ty :-) Lopato
Reagovat
smazaný uživatel
Vojtíku,(krasné jméno pro lopatu) :-) Mimo toho,že ses přestal v sedmé třídě podělávat,si na tomto světě nedokízal zhola nic.Takže k lidem typu Nadal ,Federer by ses nemalě ani přiblížit a brat je do pusy už vůbec ne.
Reagovat
pepi
nemáš tady celý rozhovor,pravděpodobně odpovídal na otázky novinářů.a i kdyby ne tak to pro nej byly nejdulezitejsi zapasy a nevidim duvod proc by je nemohl vzpomenout.A proč by měl být křivý proboha?takové komenty nikdy nepochopím.závist?
Reagovat
Jan
Chtěl bych vidět všechny kritiky, jak by hráli s bolestí v koleni. Není to sranda. Pak by mluvili jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Paneboze, ale si mi nalozil ...

Kde ta ucia taketo figle, na Paneuropskej "vysokej" skole ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ci to by som ta az prilis "precenil" ? Tvoje komentare na Nadala maju uroven 13rocneho chlapca nad plagatom svojho idola.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako vyzerá komentár 13ročného chlapca nad plagátom svojho idola? :))...Ty aj po sebe čítaš, čo píšeš?..Skús to preformulovať do zrozumiteľnej formy. Ďakujem

S pozdravom
Reagovat
smazaný uživatel
Pouzi predstavivost, paneboze a nedavaj mi tu hlupe otazky. Co si fakt z tej paneuropskej ?
Reagovat
smazaný uživatel
Len hlupákovi môže vysoká škola asociovať hlúposť ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist