Nadal otočil zápas s Blakem

2. 4. 2008, 23:06
Aktuality 1
Rafael Nadal, světová dvojka, dnes v Miami dokázal znovu po 14 dnech porazit Američana Jamese Blaka, přestože s ním předchozí tři duely prohrál. Španěl sice úvodní sadu ztratil, ale Blake s nasazeným tempem nevydržel a Nadal se tak může těšit na boj o finále, v němž může narazit na Berdycha. V semifinále turnaje žen je už Srbka Jankovičová.
Rafael Nadal v Miami porazil Jamese Blake

Před letošní sezonou měl Rafael Nadal s Jamesem Blakem bilanci vzájemných zápasů 0-3. První skalp nad osmadvacetiletým Američanem si připsal teprve před 14 dny na turnaji v Indian Wells, když ve čtvrtfinále vyhrál 2-1 na sety. I dnes šlo o souboj o postup do semifinále. A předzápasové prognózy slibovaly další vyrovnaný a dramatický duel.

Hned od úvodu se do sebe tenisté pustili hlava nehlava. Oba předváděli tenis světové kvality. Až do stavu 4-3 pro Blaka si Američan i Španěl drželi svá podání. Ale v osmé hře první sady Nadal poprvé nabídnul soupeři možnost k prolomení servisu a Blaka se šance okamžitě chytil. V následném gamu brejk potvrdil a vyhrál tak úvodní set 6-3.

Druhé dějství mělo podobný průběh jako to předcházející - zlomovou hrou se opět stal 8. game, když byl pro změnu na returnu Nadal. Vypracoval si několik brejkových příležitostí a až tu pátou využil. I on už závěr setu zvládl a po výhře 6-3 srovnal stav na 1-1 na sety.

Rozhodující set přinesl domácímu tenistovi horké chvilky už ve třetím gamu - Blake při vlastním podání dokázal odvrátit tři hrozby ztráty servisu v řadě, ale ještě v té samé hře šestý brejkbol neodvrátil a dostal Nadala "na koně". Tím spíše, když Američan nedokázal využít dvou možností k rebrejku. Blake začal chybovat a světová dvojka si už postup zkušeně pohlídala, když Nadal třetí set dovedl do vítězného konce v poměru 6-1.

Španěl tak během 14 dnů snížil vzájemnou bilanci s Blakem už jen na 2-3. Dnešní výhrou si zajistil postup do semifinále, tento rok už čtvrtého. Na první letošní triumf však stále čeká.

Na Nadala může v semifinále narazit Tomáš Berdych, nejdříve však dnes v noci musí porazit Rusa Andrejeva. Favoritem je český tenista.

Dementěvová vzdala Jankovičové
Třetí semifinalistkou ženské dvouhry se stala Jelena Jankovičová. Srbka dnes jasně přehrávala Jelenu Dementěvovou, která ale celý zápas nevydržela - za stavu 1-6 1-3 vzdala kvůli bolestem zad. Jankovičová si o finále zahraje s vítězkou nočního souboje dvou dalších Rusek - Safinaové se Zvonarevovou.

"Zranění Eleny mi trochu kazí pocit z výhry. Zápas mi ale dodal hodně sebevědomí do závěrečné fáze turnaje, dneska jsem se cítila psychicky velmi silná," řekla čtvrtá nasazená Jankovičová.

ATP Masters Series Miami - středeční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Špa) - Blake (9-USA) 3-6 6-3 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Coetzee/Moodie (JAR) - Clement/Llodra (7-Fra) 4-6 6-3 10-5
Bhupathí/Knowles (4-Ind/Bah) - Hanley/Paes (8-Aus/Ind) 6-2 6-7(8) 10-6

WTA Miami - středeční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Jankovičová (4-Srb) - Dementěvová (10-Rus) 6-1 3-1 skreč J.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Stubbsová (3-ČR/Aus) - Lichovcevová/Raymondová (8-Rus/USA) 3-6 6-3 10-6
Azarenková/Peerová (7-Běl/Izr) - Kuzněcovová/Mauresmová (Rus/Fra) 7-5 4-6 10-6
Srebotniková/Sugijamaová (2-Slo/Jap) - Davenportová/Hantuchová (USA/SR) 6-4 3-6 10-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist