Nadal odřekl účast v semifinále Davisova poháru

11. 9. 2009, 22:39
Aktuality 15
Rafael Nadal nepomůže španělskému týmu v semifinále Davisova poháru proti Izraeli. Třetí hráč světa se omluvil kvůli problémům s břišními svaly, které ho sužují na právě probíhajícím US Open.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Třiadvacetiletý Nadal se neobjevil na tenisových kurtech několik měsíců od French Open kvůli bolestem kolen, na právě probíhajícím US Open jej zase trápí břišní svaly. Ty si nechal již několikrát ošetřovat, naposledy v přerušeném čtvrtfinále proti Fernandu Gonzalezovi z Chile.

V nominaci na utkání, které se odehraje příští týden od pátku do neděle v Murcíi, jej nahradí bývalá světová jednička Juan Carlos Ferrero. Ten tak doplnil trio Tommy Robredo, David Ferrer a Feliciano Lopez. V nominaci chybí také desátý hráč světa Fernando Verdasco.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
cesi sice nastoupi,ale s dekou na hlave.nechce se mi verit,ze by berdych pred cizim publikem lip behal a trefoval ty jeho nahody.stepec je sice v tom co umi a projevu borec,ale cilic ma formu a veri si na neho.asi dva jasny body.ctyrhra 50NA50.a jak debla vyhrajem,musime doufat,ze esman nebo ancic vse doma prohraji .kaderka to zkusil jeste usoudit k nam,protoze tusil zle. hrat se u nas,tak vyhrajem!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal trochu na repre "kašle", ale ani se mu nedivím. Dělají to i jiní hráči, kteří nejsou zdravotně indisponováni, tak jako on (př. Federer). Výhodou našich je, že poslední dobou jdou do utkání v kompletní sestavě (tedy spíše v kompletní dvojce:-)), tak vyzbrojený tým (myslím se všemi špičkovými hráči), má hodně málo reprezentací.
Věřím, že Izraelci tu oslabenou španělskou setavu aspoň trochu potrápí, ať máme v případném finále aspoň nějaké šance a ať náš Španělé neudupou do antuky.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To byl jeden z jeho letošních cílů (prohásil v lednu), vyhrát se Španěly Davis Cup, musí mít opravdu o ty břišní svaly strach ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu věřím, ale jen, že Radek měl př. po Wimbledonu také problémy po stránce zdravotní, přesto do duelu nastoupil, i když jen do dvou zápasů. Tady je vidět, jak důležité je míti v reprezenztaci Štěpánka. Neříkám, že Rafa úplně Davis Cupu vypouští, jen tvrdím, že v jeho žebříčku hodnot se nachází Davis Cup a nižším místě, než u Radka. Může to být ale také způsobené tím, že pohár již Španělé získali a Nadal se svými zdravtoními problémy pravděpodobně nechce mrhat zápasy a soustředí se hlavně na grandslamy. Takový přístup má dnes hodně hráčů (i Federer, Djokovic, Murrayho to asi také brzy omrzí). To je ta velká změna, kterou Davisův pohár za posledních dvacet až třicet let prodělal, k duelům dnes již nenastupuje absolutní tenisová špička.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky je potřeba ještě vzít v úvahu, koho mají za soupeře a kolik mají dobrých hráčů... u nás je to dost jednoduché, nebude Štěpánek, jedeme domu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to uděláno podle toho kde se hrálo naposled, jelikož jsme s Španělskem hráli naposled doma v Brně, tak teď když postoupíme bude se to konat v ESP. To byl tenkrat Nadal hodne mladej...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za vysvětlení ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to, vždyď přece říkali, že když vyhrajeme, tak budeme hrát finále doma? No to by pro mě dost měnilo situaci ve fandění ... Chtěl jsem ČR - ESP v Praze, abych se mohl jít podívat. Španělé teď hrajou taky doma, to jako už budou hrát doma pořád? V tom případě, kdyby se hrálo ve Španělsku, tak to fandím Izraeli ...
Bohužel mám obavu, že pro nás bude Chorvatsko stejně konečná ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vie mi to dakto vysvetlit prosim pekne. Som si vzdy myslel ze sa hra podla toho kto v minulom kole bol lepsi ze napr. jedna krajina vyhrala 4:1 druha 3:2 tak sa hralo u tej prvej. Ako to funguje ? Dakujem
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně aby chyběl proti nám ve finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak som už písala, ja chcem finále CZE - ESP. A naviac v česku, aby to dávala ČT a ja mohla kukat na vječím :)
Reagovat
smazaný uživatel
V pripade ze postupi Spanielsko a Cesko,tak sa bude hrat v Spanielsku,ale nebal by som sa ze to nebude CT davat....
Reagovat
smazaný uživatel
No máš pravdu Viki...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist