Nadal: O žebříček se tolik nestarám, důležité jsou letošní body

29. 3. 2011, 10:09
Aktuality 96
S blížící se antukovou sezonou se stále častěji objevuje otázka, jestli Rafael Nadal udrží pozici světové jedničky. Španěl se prý ale obhajobou bodů nestresuje. Jak řekl po svém včerejším vítězství, důležitý je pro něj žebříček v aktuální sezoně, který rozhoduje o účasti na Turnaji mistrů.
Rafael Nadal

"Nemám dojem, že obhajuji body. Na každý turnaj přijíždím s tím, že jedu body uhrát," řekl Nadal v Miami po výhře ve třetím kole nad kamarádem a krajanem Felicianem Lópezem, se kterým byl večer před zápasem na večeři.

Nadal zdůraznil, že ho více motivuje pořadí za kalendářní rok, tzv. ATP Race, na základě kterého se hráči nominují na Turnaj mistrů. "V tom jsem až šestý, protože jsem kvůli zranění měsíc nehrál, takže musím přidat," řekl rodák z Mallorky.

Až na druhé koleji má Nadal podle svých slov pořadí žebříčku ATP, důležité pro nasazování do turnajů, ve kterém se hráčům započítává 18 nejlepších akcí v průběhu 52 týdnů. "Loni jsem hrál fantasticky, proto jsem první, ale pro mě každý rok začíná od nuly a neznamená to, že jsem lepší než ostatní," konstatoval Nadal.

Nadal má v žebříčku ATP na kontě 12.630 bodů, ale na antuce jich z toho uhrál celých pět tisíc. Před rokem jako první v historii vyhrál v jedné sezoně na antuce za sebou Monte Carlo, Řím i Madrid a přidal triumf na Roland Garros. Aby toho nebylo málo, tak zvítězil ve Wimbledonu, kde ve finále porazil Tomáše Berdycha.

Pokud Nadal vítěznou šňůru nezopakuje, přijde o body, a tím možná i o trůn. Největší šance na jeho sesazení se dávají Novaku Djokovičovi. Srb hraje v životní formě, ještě neprohrál zápas a je v dobré pozici, aby během léta vystoupal na vrchol. "V této fázi sezony je jedno, jestli jsem jednička, dvojka nebo čtyřka. Nejdůležitější je tvrdě pracovat, aby se člověk zlepšoval, ne?" řekl čtyřiadvacetiletý Nadal.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

96
Přidat komentář
smazaný uživatel
lopato vem si lopatu a vykopej si velkou jamu,pak me zavolej a ja te do ni zahrabu ty experte,rozumis leda tak velkymu ho...ty ksychte
Reagovat
smazaný uživatel
Mayer porazil Berdycha. Ale já to věděl. Asi jako jediný z tohoto webu. Opět to jen dokazuje, že sem tu jediný kdo tu rozumí tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
A my ostatní se díváme na jiný zápas :-D
Reagovat
smazaný uživatel
hmm... ale byla to haluz
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně, že jsi tu jediný kdo rozumí tenisu :-D
Reagovat
VlS
Tak máte ještě barák, když jste na to všechno vsadil? On totiž Berdych porazil Mayera
Reagovat
VlS
Lopata totiž se středu kurtu prohazuje po lajně, tak pak se není čemu divit :-))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ze si nevoláte pres Skype !! neskutecny nadsenci jste :) Co vy tady rozebirate....neuveritelny ! / Myslite, ze Sharapova udrži uspesnost druheho servisu 63,22 % po dobu cele druhe sady a bez dalsi vymeny rakety ????????????????????
Reagovat
VlS
Znáte někoho, koho zajímá Váš názor?
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych mu rozhodně nevykal. To si opravdu nezaslouží. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Joo to vykani, to je neskutecne smešné ( myslim, ze ani do sportu napatří ). A Matej to dokonce povazuje za zahsluhu ?! hmm
Reagovat
VlS
Tak nevím, na Floridě to vypadá na docela slušnej problém, to může taky lejt až do rána (asi 50 km na západ jsou docela intenzivní srážky a oblačnost se srážkami je od východu na západ Floridy. )
Reagovat
VlS
No vypadá to, že se to posunuje na západ, tak to snad bude OK
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na Floridě to je klasika, buď je nesnesitelný horko, nebo nesnesitelně leje. Proto tam budou mít oba baseballový týmy zastřešený stadiony, u nějakýho tenisovýho by se to taky hodilo.
Reagovat
VlS
Nevypadá to dobře

look here http://www.wunderground.com/US/FL/Miami.html
Reagovat
VlS
a podrobněji sem:
http://www.wunderground.com/radar/radblast.asp?zoommode=out&num=1&delay=15&scale=0.125&noclutter=0&ID=AMX&type=N0R&lat=25.82897949&lon=-80.28563690&label=Miami, FL&showstorms=0&map.x=390&map.y=214&centerx=407&centery=304&lightning=0&smooth0&showlabels=1&rainsnow=0
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš zatím hraje velmi dobře, evidentně si na mayera věří. Dokonce i servis je lepší než v prvních kolech.

Horší je, že v Miami začíná opět pršet. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
A na síti Tomáš zatím 8/8.
Reagovat
VlS
Poslední dobou Tom na síti hraje opravdu dobře, asi k něčemu ty debly se Štěpánkem byly.
Řekl bych, že zatím nehraje takové ty alibistické míče do kurtu, bylo tam i pár moc hezkejch prohozů po lajně, jeden backhendovej byl do učebnice.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady to vidím na výhru Mayera.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tě nepřekvapí, že tvé názory nikoho nezajímají. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se Dolgo předvede. Ale bude potřebovat vyšší procento prvního podání než nějakých 45%, jako teď s Tsongou. Jsem už myslel, že prohraje, když za stavu tuším 4:4 prohrával při svém podání 0:40, ale ustál to.
Reagovat
VlS
No, bude to mít chlapec složitý, ale fakt je, že na jeho tenis se moc dobře dívá, hraje to tak nějak uvolněně, lehounce, jako že to hraje samo. Trochu mi jeho hra takovou tou přirozeností připomíná Federrera.
Reagovat
smazaný uživatel
Federera, nebo Ferrera? :-)) On při těch úderech tak nějak pozoruhodně téměř baletí. A dovede zahrát velmi pěkné čopy a dropshoty.
Reagovat
VlS
Federrera - prostě to je absolutně přirozenej pohyb. David u toho daleko víc dře.
Začíná Petkovič - Jankovič - tipneš si? Tipnu si Petkovič, Jelena zas bude počítat s chybami a bude hrát pasivně a dneska se přepočítá - ale třeba je to jen blbej žvást.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer se alepíše s jedním "R". :-)

Nevím, viděl jsem Jankovičovou s Pavljučenkovou a Ivanovičovou a ani v jednom zápase mě moc nepřesvědčila. Bude to záležet asi na tom, kolik chyb Petkovičová udělá.
Reagovat
smazaný uživatel
S jedním?:)) A preferuješ spíš Fedeer nebo Federe? Nikdy jsem v tom neměl moc jasno. Mě by asi vůbec nenapadlo k němu Dolgopolova přirovnat, vlastně mě nenapadá žádnej hráč, kterej by měl podobnej pohyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, tak se dvěma, ne se třemi "R". :-)

Co Coria blahé paměti? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak to já těžko zhodnotím. Viděl jsem ho hrát, ale byl jsem o dost mladší, to jsem měl oči jen pro Hewitta a Safina a vystačil jsem.
Reagovat
smazaný uživatel
Se podívej na highlights z jeho zápasu s Nadalem, finále Říma z roku 2005 -- legendární zápas, jeden z nejlepších antukových zápasů všech dob.

Pátý set zde: http://www.youtube.com/watch?v=Nx4j2DyYbQ8

Najdeš tam i highlights z předchozích setů.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, hodil jsem blbej link. Pátej set zde: http://www.youtube.com/watch?v=e3Xsb3x9vVE

První tři sety zde: http://www.youtube.com/watch?v=rvI0ClKPK-w
Reagovat
smazaný uživatel
Potro Potro..a co jako ?? Ja vim, ze byste nejradsi aby uz porazel Nadala, ale pockejte do zari-tam uz bude ve sve kůži. Ale precejenom, ten Španelsky kluk ( jak bylo mozne vcera vypozorovat )pravdepodobne bude opet k neporažení !!!! A pamatuj si to zejmena ty Armstrongu-píšu to Já a to neco Znamena !!!!! Info pro všechny: Borec samozrejme hraje az v pul dvanacty ŽÉÉ ?! Ze vas ty ostatni žebráci vubec zajimaj!? Zvlaste pak nejvetsi stupidita Je, sledovat a komentovat jakejsi ženskej Tenis !!!!! Hra totalne bez Šlajzu, bez Esa, Bez Voleje...Ze se nestydi...jejich kategorii bych pojmenoval jinym sportem.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase mimo, tridevitko, zase mimo...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, myslím si, že bychom na tom byli líp, kdyby to dnes bylo jako v 19. století, kdy lidé tvého typu neuměli číst ani psát a neměli samozřejmě volební právo.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem s tečkou, né s čárkou...diky
Reagovat
smazaný uživatel
Tak DelPo je venku. Je to skoda, ja jej tipoval alespon do SF. Ale tie-break 2. setu se mu teda moc nepovedl, spise asi vubec...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak schválně, kdo vyhraje dohrávku zápasu? Fandím Dolgovi, i když včera nehrál nijak zvlášť dobře (nízké procento prvních servisů, spousta zbytečných chyb atd.).
Reagovat
VlS
Tak bez tipování, Dog ho udělal. Je mi Tsongy trochu líto, podle mě je to jeden z nejsympatičtějších tenistů s největším smyslem pro fér hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga to mohl vyhrát ve dvou setech, kdyby ve druhém setu, když měl break navrch, nezahrál sérii lemplovskýh úderů na síti (nalitý volej, prázdná půlka kurtu a on jej pošle do autu atd.).
Reagovat
VlS
Tak mi připadá, že DelPo má problém, buˇ%d je mu blbě, nebo horko, nebo něco, ale hýbe se čím dál hůř. Snad se ještě zvedne
Reagovat
VlS
Zvedl, ale nestačilo to
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Del Potro je venku. K zápasu se nemohu nijak vyjadřovat, páč jsem viděl jen závěrečný tiebreak. Myslím si ale, že u Del Potra hodně záleží na tom, jestli hraje odpolední zápas na slunci, nebo večerní zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Několikrát ho evidentně chytla bolest v zápěstí, je dobře, že vypad, po tom zranění už nějakou pauzu potřeboval.
Reagovat
smazaný uživatel
Respektive po tom návratu po zranení.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli ho opět chytá bolest zápěstí, tak to pro jeho budoucnost nevěští nic dobrého.Protože díky své úderové technice při forhendu bude to zápěstí nmáhat neustále. :-(
Reagovat
Pe3k
Škoda Del Potra! Ale i tak to byl pro něj dobrý turnaj. Porazil světovou čtyřku a přidá mu to zase pár bodíku k lepšímu nasazování do turnajů. Bože chraň aby bylo jeho zápěstí ok.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme. On díky tomu šílenýmu forhandu vyletěl žebříčkem, ale má spoustu času na to, aby našel i jiný zbraně. Nadal taky hraje jinak, aby se chránil. Když bude Delpo chytrej, tak ho to nemusí zničit.

Ale jinak nemusí to bejt znamení toho, že bude mít dlouhodobý problémy, přece jen ho takhle namáhal poprvý po roce pauzy, takže uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomel si napsat ...a vsichni si doufam pamatujete, jak prevalcoval Nadala 62 62 62...
Reagovat
VlS
Měl těžkou krizi na konci druhého setu, chvíli jsem si myslel, že hodí ručník, ale o přestávce se šel asi refrešnout a dal se tak nějak dohromady. Proti normálnímu Delpovi měl hrozně špatnej pohyb a dost chyb forehand crossů. Fish hrál podle mě jedno ze svých lepších utkání, i když mu chvílemi stávkoval první servis a udělal taky dost divnejch chyb. Hra na síti byla tragédie, z nalitejch míčů dával auty.
Reagovat
smazaný uživatel
kdo dával z nalitých míčů auty? Fish, nebo DelPo?
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě myslí Fishe, v prvním setu to bylo několikrát, dokonce i smeče.
Reagovat
VlS
Fish, až neuvěřitelně, to se snad inspiroval ve WTA
Reagovat
Pe3k
K článku to nepatří, ale není kam jinam to napsat.

Velmi mě překvapitl výkon tohoto argentického hráče. Hrál velice dobrý tenis. Málo chyboval a ve výměnách byl agresivní a na síti jistý. Federer měl co dělat aby zápas vyhrál. Pro mě osobně velké překvapení - myslím tím skvělý výkon tohoto hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze te to porad baví, placat tady ty tvoje žvasty
Reagovat
smazaný uživatel
..."neni to kam napsat"...stale prece zduraznuju, za ta troska uz nikoho nezajima
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi zajimave myslenkove pochody. :-) Pe3k napsal komentar o tenise, v nemz ohodnotil zapas Rogera s Monakem a pochvalil Monaka za dobry tenis. Potom ale prijdes ty a napises, at si sve zvasty necha pro sebe. V tom pripade kazdy, kdo chce na TENISPORTALE napsat komentar k tenisu, by si mel sve zvasty nechat pro sebe. Tak si to myslel, ty magore? :-))))))))))
Reagovat
VlS
Mluvte prosím za sebe a ne za všechny
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste si neodpustim dodatek. Roger neni troska, troska jsi ty (ne-li neco mnohem horsiho). Nemusim ti doufam jiz nadale opakovat, abys vypadl. Nejsi schopen dat dokupy dve vety tykajici se tenisu, porad jenom kritizujes fanousky RF nebo urazis RF samotneho, tudiz zde na TP nemas co delat.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz i to, ze je s Vavrinec...není féér
Reagovat
VlS
Nevím, mě v poslední době (cca rok) připadá, že Fedex kazí docela nepochopitelné míče (To jsou auty o metry, ne o milimetry),občas chce zahrát až moc profesorsky a na efekt (jen tak přepinkne míč místo pořádné rány, počítá, že to protivník nedoběhne a pak se diví). Monaco je určitě velmi dobrý hráč s výborným pohybem a včera určitě nehrál špatně, ale přetahovaná byla spíš výsledkem zbytečných chyb Fedexe.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, Roger na svete zajima jeste spoustu lidi, o tom neni pochyb. Ty to ale te nicce a (pouze) internetovemu hrdinovi 99.9 nejsi schopen vysvetlit, resp. mohl bys, ale on to neprijme. I kdybys mel hory argumentu (jakoze mas/mame), 99.9 bude mit stale svou pravdu a ty, ani nikdo z nas, ho nepresvedcime o opaku.
Reagovat
smazaný uživatel
Na pojmenovaní Fedex, jsem nepricetne alergicky !!!!! To mate po tom stupidnim komentarovi na Nova-to je katastrofa
Reagovat
smazaný uživatel
No myslim, ze ta hvezda jsem ŽE ?!

vím, bylo zas plivaní na Rožera
-------------------------
pro pomatence Armstrong

03.12.2010 00:10

pro Armstrong:
mas pravdu, Španela podporovat asi neni třeba-je čislo 1 a pravdepodobne jim neaky čas ješte bude !( pokud jej nekdo sesadi? počítejte s Novak Djokovič )
Reagovat
smazaný uživatel
No myslim, ze ta hvezda jsem ŽE ?!

-------------------------------------
27.01.2011. 9:32
Djokovic ho prevalcuje, podobne jak v roce 2008 prave tady...(75 63 76 )
Reagovat
VlS
Víš, mě nezajímá ani tak Fedrrer jako tenis a v něm určitě "Fedex" hrál, hraje a ještě nějakou dobu bude hrát podstatnou roli.
Každému normálně uvažujícímu člověku je jasné, že se s ním nikdy nikdo z jeho "Internetových nepřátel na život a na smrt" fyzicky nepotkal, nemluvil, natož aby s ním mohl mít něco společného. Takže nechápu, proč se sem chodí uboze předvádět někdo, komu je tenis fuk a vlastně ho baví jen provokovat a naštvávat jiné lidi. Holt, každej máme svou zábavu
Reagovat
Pe3k
Máš pravdu, Federer kazí mnohem více než jsou lidi zvyklí( i než je zvyklý on sám). Je to jen další z faktorů, z kterých můžeš usuzovat, že má to nejlepší za sebou. A ikdyž to mnohé netěší (mě) tak by jsme měli respektovat co dokázal a hlavně to, že je pořád mezi 3 nejlepšímy tenisty světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi hlavne velky chudak a budizknicemu. Jen pouha nula, ktera nulou zustane az do skonani. V nicem nevynikas, tak si sve komplexy musis lecit za klavesnici na Rogerovi, ktery narozdil od tebe (zduraznuji) NECO dokazal. Jsi omyl prirody, rozslapnute lejno.
Reagovat
smazaný uživatel
On totiž tenhle žebříček oficiálně neexistuje, proto jej na stránkách ATP nenajdete. Zrušili ho od roku 2009 s odůvodněním, že diváky / čtenáře jen mate, když vedle sebe existujou dva žebříčky.

Viz: http://www.atpworldtour.com/Rankings/Rankings-FAQ.aspx#race
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato43 žadám tě,aby jsi se zdržel už veškerých komentařů.Jsi neuvěřitelně tupá Lopata,která k tenisu nepatří.Kéž bych tě někdy potkal.Takovou bych ti od srdce jebl.
Reagovat
smazaný uživatel
troufáš si co? když jste v přesile. Ale kdyby si byl sám tak stahneš ocas a ani necetkneš.
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi se tu smáli Ivetce že dostala výprask, jenže uvědomte si že chytla Petkovičovou, která má životní formu. Kdyby Iveta chytla někoho hratelnějšího tak by vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tupej jo??:))... nejraději bych založil anketu kdo je větší tupec jestli kostej a nebo lopata43 a klidně bych si na to i vsadil. Jo a mimochodem raději budu tupej než-li lhář jako ty!!...
Reagovat
smazaný uživatel
Petkovičová má životní formu! Porazila i Woznackou tak o co ti de???
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Az na to, ze reakce kosteje se tykala neceho jineho. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
si totalni amater...
Reagovat
smazaný uživatel
dík že stojíš při mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuji. :-) Od takoveho retarda jako ses ty je to skoro pochvala. :-)
Reagovat
VlS
Lidi se tu nesmáli Ivetce, která prostě prohrála, což se stává pravidelně i lepším tenistkám. Lidi se tu smáli Vašim výrokům, že když má den, tak vypráská kohokoliv. Ivetka s tím nemá skoro nic společnýho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, nova formace ve slozeni Lopata + Tridevitka. :D To bude legrace. :D
Reagovat
Teo
A co si teď fanoušci Nadala počnou, když i Big Number One uznává, že není nejlepším tenistou současnosti?
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker takhle nevydrží hrát celou sezonu. Je jen otázka času, kdy začne hrát tužku.
Reagovat
Teo
O tom nepochybuju.
Reagovat
Matti
Rafa má tolik úcty a respektu k druhému, že tohle dokáže přiznat. Jsou takoví, kteří něco podobného zdaleka nedokážou. Takže tak.
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte náhodou někdo kde je ke shlédnutí onem žebříček ATP Race za tuto sezonu??... U holek je to jednoduch tam jsou oba žebříčky na stránkách WTA ale u chlapů to né a né najít:((
Reagovat
smazaný uživatel
musiš sečíst body z 4 grandslamů, 8 Turnajů masters1000, 4 turnajů masters500 a dvou turnajů 250
Reagovat
smazaný uživatel
tos mu vubec neodpovedel na otazku :) ATP Race je tady treba: http://tennislive.free.fr/race
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, to,u se říká dobrá rada nad zlato! :-)

Aktuální ATP RACe za rok 2011:
http://tennislive.free.fr/race
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato ty jsi keket!To snad neni pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupáku.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc (hledal sem to už tisíckrát ale nikdy nenašel musím se příště pochlapit:)) ...a také děkuji Lopatě, dlouho jsem se tak nezasmál jak mi dokázal úžasně poradit:)))
Reagovat
smazaný uživatel
ATP race tiez neviem najst na oficialnej ATP stranke na to FR. live ranking chodim tiez, ATP race je suverenne prvy Novak- inak Rafove slova chapem- co z toho ze dakto bud enapr. na 3 - 4 tyzdne jednicka- podstatne je kto bude na konci roka- to sa rata do historie najviac kto bol kolko krat na konci roka 1ka- resp. najlepsi za tu danu sezonu
Reagovat
smazaný uživatel
...
Reagovat
smazaný uživatel
když je tak tupej že to neumí ani najít tak si sem poradil aspon aby si to celý spočítat sám. nic jiného si nezaslouží. At trpí.
Reagovat
smazaný uživatel
7 tisic bodov na antuke neuhral nikdy a minuly rok uhral 5 tisic presne- 2 RG, po 1tisicke 3 Masters turnaje- par bodikov este za DC na antuke tam moze byt cize daco cez 5 tisic.
Reagovat
smazaný uživatel
presne to jsem chtel taky rict :) 7000 bodu na antuce je nesmysl
Reagovat
smazaný uživatel
prosim o opravu na antuce obhajuje jen 5000, na trave 2000 a zbytek je na betonu nebo co to je.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist