Nadal o čtvrtfinále s Murraym: Musím hrát o mnoho lépe

16. 5. 2014, 15:18
Aktuality 226
Sedminásobný vítěz turnaje Masters 1000 v Římě Rafael Nadal zatím turnajem postupuje, v zápasech druhého a třetí kola však jeho výkon nebyl příliš přesvědčivý, v každém utkání ztratil set a strávil na kurtu už více jak pět hodin hry. Dnes ho čeká čtvrtfinálový zápas proti Andymu Murraymu. Před tímto utkání je si sám Nadal vědom toho, že jeho výkon bude muset být lepší než ty předešlé.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© rafaelnadalfans.com)

Rafael Nadal triumfoval na antukovém podniku ATP Masters 1000 v Římě už sedmkrát (2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012 a 2013) a prohrál tu pouze dvě utkání - v roce 2008 nestačil ve druhém kole na krajana Juana Carlose Ferrera a před třemi lety padl ve finále se Srbem Novakem Djokovičem.

Letos se však světová jednička na turnaji v Itálii trápí, přesto však zatím postupuje. V zápasech druhého a třetí kola pokaždé ztratil set a za dva zápasy strávil na kurtě již více jak pět hodin hry. Po vydřených výhrách nad Francouzem Simonem a nad Rusem Južným ho v dnešním čtvrtfinálovém utkání čeká Brit Andy Murray, nynější osmý hráč světa.

"Bude to velmi těžký zápas a já musím hrát o hodně lépe než v předchozích zápasech," je si vědom Nadal, jenž vede ve vzájemné bilanci s loňským wimbledonským šampionem 13-6. Poslední zápas však spolu tenisté odehráli již v roce 2011, kdy ve finále turnaje v Tokiu Murray Nadala udolal ve třech setech. Na antuce však Brit v pěti vzájemných zápasech vyhrál pouze jeden set.

"Jsem si vědom toho, že Andy je velmi silný soupeř. Musím jít na kurt maximálně koncentrovaný, musím hrát agresivně, dávat do úderů větší cit a rotaci a být silný v klíčových momentech," rozvažoval nad taktikou zápasu Španěl.

"Předchozí dva zápasy byly hodně náročné, strávil jsem na kurtu hodně hodin a teď mě čeká jeden z nejlepších hráčů na světě. Věřím ale tomu, že pokud budu hrát to, co umím, mám šanci na vítězství."

"Řekl bych, že to bude hodně zajímavý zápas, na kterých se ale už teď moc těším. Andy je dobrý člověk a jsem moc rád, že je zase zpátky na tour, i když jako soupeř patří k těm nejtěžším. Má kolem sebe dobrý tým a jeho hra je velmi kvalitní. Musím se soustředit na sebe a věřit, že mohu vyhrát."

Komentáře

226
Přidat komentář
spaniel
Rafa v prvni setu zadny winner, ale neni se moc cemu divit, hral příšerně. Navic Andy předváděl svuj top tenis, servis psal, trefoval forhendy i bekhendy a az jsem se musel smat jak kopcoval a Rafa ve svém stavu si s tim nevedel rady.

V druhem setu totalni obrat, Rafa zacal hrat dobre a Andy příšerně. Servis odešel, znejistel, zacal kazit.

Ve tretim konecne hrali oba dobre az do stavu 4:2, kdy se Andy zlomil a vratil se k výkonu z druheho setu a Rafa to ukončil nabuzeny.

Celkove zábavný zapas, dobry treti set, nekolik skvělých výměn a drama. Překvapen jsem byl Rafovou hrou na siti, byl tam častěji nez Andy, coz se snad jeste nestalo a navic zatímco Andy tam dost micu zkazil, Rafa s jistotou (on na siti kaziva malo, ale taky malo chodi). Na siti ziskal vic fiftynu nez esa s winnerama dohromady.

Vysledek me trochu mrzí, zkusil jsem Andyho s kurzem 5 a nebylo to daleko.
Reagovat
Marduch
To je užasný, tam kde většina hráčů od poloviny posledního setu až tak neriskuje a je to spíš hra nervů, i vzhledem k únavě, tak Rafa to tam pálí, jak kdyby byl měsíc bez tenisu.. Všechno mu tam padalo, často i z těch nejdefenzivnějších, nejkrkolomnějších pozic. Nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, zes nevidel Noleho, co predvadel :)
Reagovat
Mayo
:DD
Reagovat
smazaný uživatel
Titul na RG je po dnešku bližšieDDD, to som si isty
Reagovat
Rafaeoli25
Tyhle vyhraný tuhý bitvy ho neskutečně posilují, třebaže v Římě se mu to může vymstít a fyzicky odejde, pro RG to ale znamená obrovský posílení sebevědomí, se Simonem a dnes se postupně rozehrál k výborným výkonům, takže do Paříže pojede opětně v pohodě jako všechny roky (až na 2009) předtím..
Reagovat
mats23
tak dnes to bol konecne ten Rafa ktoreho pozname a ktory je na antuke nezdolatelny, o tom ze je pripraveny na RG nemam ziadne pochybnosti
Reagovat
smazaný uživatel
dneska Rafovi hodně pomohla perfektní hra na síti. A ke konci ty dropshoty ...
Už jenom smeče a nebude mít prakticky slabinu.
Reagovat
Rafaeoli25
A pak, že to není komplexní a kreativní hráč :)
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak smeče ovládá taky perfektně, když je v pohodě :)
Reagovat
MarcelPersch
smeče? Ty má jedny z nejlepších, když je v pohodě, tak je vůbec nekazí, spíš BH by to chtělo, ale i z něj tam dneska byly světlé momenty.
Reagovat
Rafaeoli25
Jediná slabina je občas ten backhand, ale to samý platí u Rogiho, jinak jsou to oba superdokonalí hráči, Noleho slabinou jsou smeče, naopak co se týče bh a dropshotů nemá konkurenci..
Reagovat
smazaný uživatel
takže není v pohodě? Dneska snad všechny smeče ve výskoku na jistotu a tedy do míst kde byl Andy.
Jasně jinak má smeče lepší. A o bekendu se to všeobecně ví, že je to jeho slabina. Samo, že by jiní chtěli mít takovou slabinu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak určitě neni v úplný pohodě, když smeče nezakončuje neomylně, jak bylo řečeno, i co se týče nich je absolutní špička..
Reagovat
Roger_Federer
Nevim, asi jsem jediny, al Rafa utrpel vyhru, ponekud mu chybi ten jeho kedovy klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo jako vzdy jen s tim rozdilem, ze dnes asi fakt jediny...
Reagovat
J.M.
Myslím, že Nadal je jediný, u koho sousloví "utrpěl výhru" nikdy nelze použít. Tolikrát vypadá, že teď už ho to definitivně složilo, že to už dál nemůže jít, a pak díky té "utrpěné výhře" postoupí dál, a dál, a dál... Až si nakonec kousne do poháru.

Mě by zítra nepřekvapilo nic. Nepřekvapilo by mě, kdyby hrál opravdu špatně, bez energie, a Griša toho využil, ale nepřekvapilo by mě ani to, kdyby na něm ty tři maratony po sobě nezanechaly vůbec žádnou stopu a teď teprve se rozjel do své válcovací podoby.
Reagovat
Mayo
a ešte jedno nechápem...prečo Murray nehráva takto agresívne (hlavne 1. set) častejšie...veď hneď to úplne inak vyzerá
Reagovat
smazaný uživatel
Bo to není třeba no. A není zvyklý takhle hrát delší úseky v zápasech. Navíc mu Rafa sedí, využije FH cross a taky může vypustit BH. On proti Rafovi hraje agresivněji vždycky.
Reagovat
Rafaeoli25
Je fakt, že proti většině takhle opravdu hrát nemusí a v pohodě stačí nižší level, proti Rafovi ale musí a ve všech setech, ne jen v jednom a to je proklatě těžký, i v zápase na dva vítězný, natož na grandslamu, každopádně dnes ukázal velkou kvalitu a zaslouží si maximální respekt, doufám, že se oba potkají i na trávě a hardu a budou to opětně takový dramata jako dnes :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ani nevym, kdo vlasne vihral. dosli my baterki vod tabledu. ale uz sem to zase nabyl,vo to strah nemam. akorad bysem chtel vedet kdo vihral, jesly von nebo ne. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, úžasné. Před zápasem bych něco podobného bral všema deseti, teď jsem fakt smutný a naštvaný zároveň. Takhle blízko to dlouho nebylo. První set fantazie, druhý rozhodl první ubojovaný game, Rafa se rozehrál a bylo jasno. Pak brejk, 1:0, 40:15 a nebylo pochyb, že to Rafa urve. Neskutečně se Andy vrátil do zápasu, srovnal krok. Jenže když přišel brejk, tak místo udržení přišly obří chyby z BH za stavu 15:15 i 40:40 a naprosté prosrání celého comebacku. Od té doby byl Rafa zase lepším hráčem, zase ho Andy nakopnul a ke konci nebylo pochyb, Rafa dokonce víc sil než Andy.

Takové malé Deja vu s Římem 2011. Adny jako velký outsider zabojoval a i přes brejk ve 3. setu tehdy neporazil Djokoviče a nezpůsobil mu 1. porážku v sezoně. Po třech letech podobný scénář 3. setu, tentokrát ale už před tiebreakem. Fatk děsná škoda, jak jsem psal v úvodu, bral bych ten výsledek, ale po tom průběhu jsem zklamaný. Snad mu to teda dodá trochu toho sebevědomí a nevezme mu ho, protože to tak zesral. Stejně jako s Djokovičem v Miami po brejku odešel.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Deja vu s Římem, celý zápas jsem si to říkal a nakonec to tak opravdu dopadlo. :-(
1.set byl neskutečný. Bylo jasné, že to tak nevydrží celý zápas. Po Nadalově brejku na 1:0 ve 3. sem myslel, že je hotovo, ale ještě to byla bitva. Škoda toho ztraceného brejku. Jen sem nechápal ten jeho servis. V tom nebyla žádná síla, vždyť od 1.setu nedal ani jedno eso a snad ani přímý bod.
Kařdopádně s výsledkem zklamání, s hrou velká spokojenost (zvlášť po té hrůze co letos předváděl)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl tam zajímavý moment ve druhém setu za stavu 0:1 30:0. Andy na síti zkazil volej do kterého musel skákat a pak se chytal za koleno. On to sice dělá dost často, ale tady mi přišlo, že to mohlo trochu ovlivňovat jeho podání. Pak už byl až do konce zápasu na servisu poloviční.
Reagovat
spaniel
On si do toho kolena vrazil rukojeť rakety. Ale nevsiml jsem si ze by ho zrovna toto ovlivnilo, spis bude náhoda, ze pak mu odešel servis.
Reagovat
Mayo
fantastický zápas, snáď sa budú stretávať častejšie ... Andy predviedol dobrý výkon na antuke proti nemu ... Rafa ďalšie vydrené víťazstvo ale som zvedavý zajtra ... bo tie hodiny strávené na kurtoch je šialenosť...každopádne vamos Býk
Reagovat
Rafaeoli25
Já už vim, proč tohle všechno Rafa dělá..on prostě chce v Římě vytvořit rekord v čase strávenym na kurtu na turnajích, kde se hraje na dva vítězný :D. Tak jo, chápu vzkaz, takže zítra aspoň čtyři hoďky a ve finále pět :)
Reagovat
Mayo
Andy odpadával po 3 setoch...nečudujem sa že, na antuke mu to ani nejde...on nemá takú fyzičku ako nadal a djokovič či ferrer...
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl, jenom prostě pořád nemá až tolik natrénováno. On má fyzičku výbornou, však se podívej, jak byl fit v 5. setu finále US Open a jak Djokovič odpadával. On spíše není zvyklý takhle konstatně hrát razantně, proto mu trochu těch sil ubylo, jinak většinu hráčů fyzičkou fakt dokáže porazit.
Reagovat
Mayo
ale je to pre neho škoda...pretože keď hral agresívne , tak naprosto dominoval...ale mal si pravdu zase proti Rafovi nahodil takýto agresívnejší tenis ... snáď sa budú stretávať častejšie :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tenkrát neměl Djoker den volna před finále.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale měl dva sety, které vyhrál hladce docela, měl víc jak 24 hodin. To zase není až taková nevýhoda. Nadal měl na AO 2012 taky o den více a byl to Djokovič, kdo vydržel déle.
Reagovat
smazaný uživatel
tuším to byly 3 sety a kousek. S Ferrem sice vyhrál hladce, ale víš jaký David hraje tenis.
Reagovat
J.M.
Moc kruté pro Andyho. Ale může si za to i sám, ty hloupé chyby v klíčových momentech Nadal pořád umí využívat.

Jsem zvědavý na zítřek. Člov+k by si myslel, že teď už toho Rafa musí mít opravdu dost, ale na konci mi naopak přišel, že teď se konečně dostal do tempa, herně, nabuzením i sebedůvěrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal od 2 setu bol niekde inde, ale Andy si môže položiť otazku čom som doteraz hral resp. nehral na tej antuke? tak ako dnes
Reagovat
Rafaeoli25
Pro mě je to taky velká záhada, on na antuku hru má, je schopný udržet se v dlouhých výměnách a to je základní předpoklad pro úspěch na ní. A po tom, co předved před těmi třemi lety s Nolem v Římě jsem si už myslel, že i na ní konečně začne naplňovat svůj potenciál, o to nepochopitelnější bylo, co pak na ní až do včerejška předváděl..
Reagovat
SwissMaestro
Rafa neuvěřitelnej, co víc dodat.....získává si mě pořád více a více. Jenom nechápu toho Tommyho. Ví, že má problém s ramenem a po náročném utkání s Wawrinkou jde hrát ještě čtyřhru aby následně musel vzdát mnohem důležitější zápas.....fuck logic
Reagovat
Rafaeoli25
Dík za milej koment :)
Reagovat
spaniel
? Singla hral nejdriv, skrecoval a do debla ani nenastoupil.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem polovinu 3 setu, Murray absolutně bez servisu, ulehčená práce pro Nadala.

Nechápu, jak Murray hrál začátek setu, protože to, co jsem viděl já, byla hra absolutně bez síly a bez mozku.

Nadal dává míč do středu pole, Murray náběh na síť a... lehoučký forehand přímo na Rafu. Neskutečně odevzdané.

Tak zítra zas.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa z 1 setu RG nevyhra
Rafa z 2 a konca 3 setu isto RG vyhraje
voto strah nemam
tak nevym no cau:DDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi komik :D
Reagovat
Pe3k
Ten samý případ jako Berdych. On nejde zápas vyhrát, on jde zjistit jak na tom Nadal je...Konec zápasu zcela odevzdal. Jak takový hráč mohl vyhrát dva grandslamy? Už vím, vyhnul se Nadalovi a Novak mu to odevzdal.
Reagovat
smazaný uživatel
:-((((((((((
Reagovat
smazaný uživatel
od obou, Andy určitě nabral sebevědomí po takovém výkonu a Rafa splnil povinnost. Bohužel zítra to asi bude pro Rafu konečná, nedokážu si představit, že by zvládl další zápas po cca 9 hodinách tenisu ve 3 dnech ...
Reagovat
J.M.
Nevím, mně Rafa na konci přišel daleko svěžejší než na začátku, nebo i před několika dny.
Reagovat
MarcelPersch
Asi to bude konečná, ano, ale Rafa po těchle těžkejch zápasech může být sebevědomější, než kdyby všechny vyhrál ve 2, i když asi zítra prohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
já tam viděl asi v 6.gemu Rafu 2x vzdát míč. No ale to jakoby se připravoval na závěrečný útok.
jj, rafa se ke konci jenom třepal aby mohl hrát.
Reagovat
Pe3k
Jako vypadá to, že Nadala neunaví nic, on prostě není člověk. Když to vyhrál 4x v řadě tak není žádný důvod si myslet, že to zítra nevyhraje zase...Sice ten jeho tenis je tragický - čekat než se soupeř sám položí psychicky nebo fyzicky a až pak ho začít přehrávat, ale když to funguje, tak proč ne?
Reagovat
Rafaeoli25
Děláš jakoby to dělal pořád, holt složitější období, kdy to musí ubojovávat, loni rozhodně na zlomení soupeřů nečekal, ono se to zase otočí, neboj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vamooooooooooos Rafa ano toto je naj hrač
Reagovat
smazaný uživatel
pre teba, dopln
Reagovat
Rafaeoli25
A taky pro mě, ale Nolda je hned za nim, oba to jsou Borci :)
Reagovat
kada.tom
to byla, Andy, hrůzostrašnej game ... :-(
asi hotovo ...
Reagovat
Mayo
Murray toho už má plné zuby evidentne.
Reagovat
smazaný uživatel
So classic... :-((((
Reagovat
Pe3k
Neříkejte mi, ž ten kluk nic nebere. On hraje 3 zápas za sebou na 3 sety a je to Murray kdo odešel fyzicky...Neuvěřitelné, 4 x v řadě měli Nadala na lopatkách a on to 4 v řadě vyhrál...Jdu blejt velebnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
no to je na pováženou, tomu se prostě nedá uvěřit, že je toto normální, ale to je škody Andy, tohle měl dotáhnout, zabojuj!
Reagovat
lexikon
Všichni berou.
Reagovat
Pe3k
Ten kluk se snad koupe v hovnech a kouří péro satanovi, protože jinak není možné kolik on otočí prohraných zápasů. K Můře nemám slov, herně je schopen běhavce svouknout jak svíčku, ale mentálně je na tom tragicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvuj bezmocny vztek je pro me tou nejsladsi odmenou ;-) :-)
Reagovat
Amputace
Však neboj, zítra to budou jatka ve dvou setech. A pokud ne zítra, tak ve finále zcela určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
je vtipnější jak Dobry.kafe.po.vobede ... a to je co říct :D
Reagovat
Pe3k
Já myslel, že spíše vítězství Nadala...No snad mu to štěstí dojde na RG.
Reagovat
MarcelPersch
:D
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, nemusí nic brát, aby tohle ustával, on má prostě zdravé a silné srdce a oběhový systém, Toni říká, že on má ideální tepovou frekvenci, jako málokdo další a tak vydrží takový dávky, takže chce to být takhle dokonale oběhově zdravý a pak se dá vydržet ledasco, to ale těm, kteří ho dokola obviňují asi nemá smysl vysvětlovat že..
Reagovat
MarcelPersch
Myslím, že teď už je jedno kdo postoupí, zítra buď dopadne jako Nishi, nebo dostane nakládačku....
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by, ale u Dimitrova taky nikdy nevíš, každopádně takhle jsem se u tenisu dlouho nebavila, ani bitka Djokyho s Davidem nebyla taková
Reagovat
Rafaeoli25
To už tu někteří říkali hned po prvním zápase se Simonem :)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak tedko sem ani nevydel,kam mu to pink. mam moc malej tabled,vydim tam skoro jemon maly pandulaki. tak nevym. taky se my libila ta holka, jak mu davala ten hadr, aby se moh utrit. vo to strah nemam. ale asy neska vyhraje, to zase jo. tak nevym.no. cau.
Reagovat
Amputace
:D Toto je nářez.
Reagovat
Rafaeoli25
To je :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
se mi zdá, že Rafa už je přece jen fyzicky načnutý
Reagovat
Mayo
pri pohľade na tento tenis ma bolí celé telo...to je vražda
Reagovat
smazaný uživatel
nejdřív jsem si myslela asi jako všichni, že to bude jednoznačnej debakl Andyho, nakonec jsem měla pravdu, že to bude nejmíň do půlnoci a najednou je z toho neskutečnej masakr a Dimitrov se válí na gauči a dobře se baví :D
Reagovat
Rafaeoli25
Myslim, že Dimi se určitě smíchy neválí, myslim, že tuší, že ho čeká něco podobnýho a třeba ještě horšího než Andyho :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klasický Murray - získám brejk = koncentrace o 50% dolů, jeb tam pár chyb a je to :D
Reagovat
smazaný uživatel
tedkomc mu to tam ten ve zlutym pekne pink. to se my lybilo, to zase jo. vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně si tam pinkaj :)
Reagovat
kada.tom
a ještě neuvěřitelnější!!
Reagovat
smazaný uživatel
ten pod tebou je neuvěřitelnej :D ale jo ty kráááááááso není možný, všimli jste si, komu stadion fandí? Pokud to udrží a Rafan utrpí porážku od outsidera, tak to na 9 z Roland Garros rozhodně nevidím!
Reagovat
kada.tom
asi myslíš "modry tryčko z tabledu", co? :-D a neudržel :-(
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: ten provokatér i nad tebou :D tvl to snad není možný tohle Rafa fist pumping and crowd is going crazy, Rafa totál šílenec :D
Reagovat
kada.tom
neuvěřitelný!
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ja sy myslym,ze sy musely vymenit trycko. tedkon ma flek vod spiny zase ten ve zlutym tryku. voni to delaji vsehno tak ryhle,ze sem sy ani nevsim. tak nevym. ale ja mam moc malej tabled. ale voba sou moc dobry, vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
nOO Keby takto hral Murray ako dnes ta nema na antuke 5 vyhry za 3 roky:DDD
Reagovat
Amputace
Ve třetím setu zatím skvělý tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ja sy myslym,ze ten v modrej trycku je docela dobrej a neska mu to de. vo to strah nemam. akorad sem si vsim, ze ma spatne umyty nohi, dyt tam ma nakej spynavej flek. ja sem si vsim. tak nevym. no. cau.
Reagovat
kada.tom
LOL :-D ... ty musíš bejt dobrej chudák :-D
Reagovat
Mayo
so špinavými nohami sa lepšie hrá :D
Reagovat
smazaný uživatel
já se dobře bavím hele, tohle má fakt grády :D
Reagovat
MarcelPersch
Myslím, že Rafovi po těch 2 dlouhých zápasech začíná docházet šťáva, zítra by asi stejně odpadl.
Reagovat
kada.tom
Rebreak!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je rachot :D Andy zabeeer, přijde mi dost zvláštní ta proměna, odkud tu agresivitu Rafa najednou bere, on to vlastně potřebuje co nejvíc natáhnout jako vždycky všechno a pak všem předvést nasranýho bejka, jestli se Andy vrátí do zápasu, tak to bude mít teprv grády :D
Reagovat
smazaný uživatel
Víc se mi líbil Simon, který to pral Rafovi do forehandového rohu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak zrovna koukam na tabled,tak nevym. jemon by me zajimalo,proc tam voba tak pryserne hejaki. to uz je skoro jako tamta, co tam furt tolyk kryci. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
čoveče, tys nám tu chyběl, už jsem málem chtěla napsat pseudokoment typu "ten modrej je docela dobrej,to zas jo,ale moc se šmrdlá a potí v tej zymě tam, von to ten žlutej určytě ještě votočí, tak nevym.no.cau" :D
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Dvě chyby a DF. Začínám tě poznávat Andy :-)))
Reagovat
kada.tom
tak je asi hotovo ..
Reagovat
Pe3k
4 zápas v řadě na antuce ve 3 setech. Moc ho nechápu, když ví že ten zápas vyhraje, proč ho raději nevyhraje ve dvou? Ta únava se mu časem nemusí vyplatit...
Reagovat
Amputace
To je až neskutečné, nakolik může jeden break zcela proměnit tenistův herní projev. Najednou je tam jistota z FH, z BH, přechody na síť, servis funguje. Tyhle "návraty" do zápasu umí Rafa jako nikdo jiný. Vamos!
Reagovat
Rafaeoli25
Tři čistý hry na servisu v řadě, jo, to se to hned hraje jinak :)
Reagovat
lexikon
Na to že je Nadal obranář tak je u sítě hodně šikovnej.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když vyhrál v deblu asi deset turnajů, tak musí bejt u sítě zatraceně dobrej :)
Reagovat
MarcelPersch
to že je obranář (loni obranář zcela jistě nebyl) je nějak podminěný tím, že by neměl umět voleje, to obranáři neumí? Jen útočníci ? :DD
Reagovat
Roger_Federer
Nene; Rafa je typicky utocnik.
Reagovat
Mayo
takéto backhandy si predstavujem od Rafu, keď to má aj dĺžku lepšiu
Reagovat
MarcelPersch
jenže on musí zahrát 3 v řadě aspoň, aby si je takhle troufl hrát ;)
Reagovat
MarcelPersch
Panebože, ty BH teď, kdyby si Rafa na BH víc věřil, má jistotu a důvěru ztracenou na AO hned zpátky. Vamos!
Reagovat
kada.tom
tak jdem na 3. set, no ... asi vyhraje Rafa, ale kdyby ne, byl bych radši
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je na síti opravdu výborný, škoda, že tam nechodí častěji
Reagovat
kada.tom
pršíííííí :-D
Reagovat
smazaný uživatel
u mě taky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hm a už se to veze :D Jeden vybojovaný game od Rafy, přišla jistota, větší agresivita, u Andyho trošku ubrání z agresivity, poprvé většinu míčů přes 2. servis a najednou je to 3:0.
Reagovat
dadaft
rolling stone
Reagovat
Amputace
Díváte se na to někdo přes stream? Ten můj vypověděl službu, nevíte o něčem?
Reagovat
kada.tom
http://live.drakulastream.eu/static/popups/2201361271364800.html

taky mi vypadl, ale už zase fachá :-)
Reagovat
lexikon
Nova sport HD :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bestsportgo.tv/20140512/vv-819697-tennis-536ff60c87b063.64724951.html
Reagovat
Amputace
Dobrej stream, díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ochhhhh Božičko moj, Vamossss Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Můra, kdo by to byl řek, copak šance tam byla, ale tohle je totální debakl zatím, nechci předbíhat, Rafa přepne na god mode, začne vamosovat a bude králem comebacku, klasika :D ale tady přeju víc Andymu, aby to dotáhnul a pohřbil antukovýho krále do jeho vlastní zeminy, letos to ani jinak dopadnout nemůže, i když ani skalp pro Dimitrova by nebyl špatnej...jen ať si to jednou zase Rafa vyzkouší, jaký to je dostat čočku :P
Reagovat
smazaný uživatel
To je ale radosti z druhého vítězného gemu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně mě to napadlo, first game -> fist pump :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafu s Andym vidím hrát poprvé, nemusím ani jednoho, ale Andy hraje moc dobře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vlastně taky :D ale něco z jejich zápasů jsem viděla a tady hraje Andy podstatně líp, což je u něj na antuce netypický, přišel na taktiku, zatímco Rafa hraje pořád stejnou tužku, nevim, proč byla celá jeho lóže před zápasem vytlemená :D ááá pozor, Rafan nahodil vyšší level, možná to byla součást taktiky navnadit Andyho a darovat mu první set a pak teprv začít hrát brutál :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo přesně, Andy se utahal, uběhal a teď ho Rafa dobije a ve třetím zabije :D
Reagovat
smazaný uživatel
Oba si zřejmě oblíbili kopcovitý terén :D:D
Reagovat
Pesek12
Píšu jako včera po prohraném 1.setu, Rafa to ještě otočí.
Reagovat
dadaft
čistá práce.
Reagovat
smazaný uživatel
WTF, zdá se mi to? :D Andy drtí Rafu na antuce. A pak, že zázraky se nedějí :-)))

Parádní výkon zatím, FH hodně spolehlivý, hlavně cross a BH, co dodat. Taková Murrayovská klasika proti Nadalovi. Zatím uhrál proti Rafovi na antuce jediný set, v MC 2011 druhý set 6:2, ale tohle je mazec. Rafa hraje špatně, ale Andy super. No snad to bude takhle pokračovat. Už i tak ale obrovská vzpruha pro sebevědomí na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten křižný BH, takhle se musí na Rafu:)
Reagovat
Mayo
ten backhand Murrayho v najlepšej forme je famózny ale Rafa mu to tam bude furt trepať
Reagovat
smazaný uživatel
Andy na to vlétl. Jak brání Nadalovi IO FH..mmm. Ale tohle nemůže trvat dlouho tahle dominance...
Reagovat
smazaný uživatel
To je snad tréninkovej forehand, ne ? Vůbec žádná síla, absolutně neškodnej, furt to cpe Andymu do BH a nic nezahraje po čáře, i když si o to situace řiká ... Zatím ostudný výkon, úplně bez šťávy ...
Reagovat
kada.tom
zatím poprava antukového krále ... Andy občas chybu udělá, ale jde mu servis a chyby napravuje ... no - jsem zvědav na 2. set, aby se Andy nezadrhl ... hraje zatím úžasně :-)
Reagovat
Mayo
fúha Mary ho ničí totálne...dúfam sa vyhne aspoň kanáru a v druhom to bude lepšie bo des a hrôza
Reagovat
babolat.cz
to se Andy naučil hrát na antuce, nebo ho Rafa trénuje?
Reagovat
Pesek12
Uvidíme druhý set, Rafovi nejde nic, i smeč vyhazuje.
Reagovat
smazaný uživatel
poprava
Reagovat
smazaný uživatel
Slabý, hodně slabý ...
Reagovat
MarcelPersch
I tak si myslím, že v grandslamech na 3 sety, bude pro 95% hráčů příliš těžké Rafu porazit, ale tak jak hraje jsem si myslel, že bude hrát až v roce 2017 na sklonku kariéry.
Reagovat
kada.tom
tak žádný zdatný sekundování, Andy hraje parádně a Rafu naprosto sehrává ... 4-0 :-)
Reagovat
steve79
Pane jo. rafa zatim dostava.
Reagovat
MarcelPersch
Rafovi údery už prostě nemají žádný impuls, snad se v průběhu sezóny stane zázrak a Rafa začne hrát aspoň svůj standardní tenis :(
Reagovat
dadaft
zatím drť.
c´mon Andy, dneska fandím tobě.
(teď ovšem Rafa předvedl svůj forhend, co tak hnusně lítá a hnusně skáče,,,,,,,,,,,):))

zápasy na dva vítězné jsou super - v podstatě se dá říct, že mám v mužském podání už dnes raději "tisícovky" než grandslamy. ((
Reagovat
kada.tom
Tak Andy zatím zdatně sekunduje Rafovi a hraje zatím dost dobře :-)
Je to těžký, když fandím Andymu i Rafovi, ale tak ... v SF čeká Grigor :-D ... no komu já mám teda fandit ... no dneska asi Andymu to přeju o trochu víc :-)
Reagovat
Mayo
reči bokom, Vamos Rafa !
Reagovat
smazaný uživatel
WooW, to bolo pre fajnšmekrov..Nole sa na antuke začína pohybovať jak ozajstný antukár, vykrýval každý centimeter štvorcový. Aj v tej najhlbšej defenzíve, pri vyberaní najostrejších uhloch pôsobil sebaisto, akoby mal ten úder na krok. Skvele predvídal a bol mimoriadne trpezlivý..Proste, keď súper nepovolil po 10 krížnych BH, tak skúsil ďalších 10 takých istých..

A Ferrer?..ten hrá snáď najlepší antukový tenis kariéry, ten jeho dobiehaný BH, pri ktorom vyzerá tak nejak skrčene, nekoordinovane, akoby mal každú chvílu padnúť a udreť si raketou po nose a výsledkom je ukážkový obranný úder. Konštantný bez ohľadu na fázu zápasu, po minúte aj dvoch hodinách si hrá tvrdohlavo to isté. Naozaj maratónska fyzička a to je fajčiar..Osobne som prekvapený, že ľudia z niektorej značky cigariet na ňom nepostavili ešte svoju komunikáciu..Už teraz vidím ten bilboard, kde z Davidových shortiek vytrča miesto guľatej loptičky, hranatá cigaretová krabička s headlinom "Advantage Ferrer"..
Reagovat
Grape
Na chalengeru v Bordeaux hraje Jirka Veselý čtvrtfinále s prvním nasazeným J. Benneteauem, první set vyhrál 7:6, ve druhém 4:2 vedl, ale nakonec prohrál 5:7. Tak snad ve třetím setu ještě zabere, bylo by to cenné vítězství! :)
Reagovat
PetaM
No, ten první set byl pro mě taky celkem překvapivý. Koukal jsem ze začátku, vedl 4:0, pohodička. Pak jsem musel jít pryč, vrátil jsem se a ono to nakonec skončilo 7:6 :D :D :D
Reagovat
Grape
Tak bohužel, Jirka právě prohrál :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši Maria to čo ma na sebe Radwanska za komunisticku bluzku.DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
Mayo
Dobre a teraz poprosím na plac Rafu s Andym...aspoň 1 tenis (ten najpodstatnejší pre mňa) si pozriem
Reagovat
smazaný uživatel
Slovensko hokej ma prednosť pred Nadalom
Reagovat
Rafaeoli25
Aj pre mňa, snad to buďe zlatý hreb dňa :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to ani omylem, ani slovenský, ani český, hokej mě zajímá nejdřív v čf :)
Reagovat
smazaný uživatel
Keby to bol dôležity zapas napr. RG ale take niečo tak ešte by sa dalo pouvažovať ale žijeme hokejom:DDDD
Reagovat
Mayo
šak hokej pozriem tiež :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja na mobile sem tam kuknem score, ale tak verim Nadalovi na antuke to daaa
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale aspoň v přestávkách se na něj dívat budete ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to určiteeeeee!
Reagovat
Denis92
Krasny zapas! Nole sa dostava do skvelej formy a ukazuje ze to s vyhrou RG mysli vazne. Vyzera to tak, ze zranenie ho uz nelimituje.
Djokovic je momentalne najvacsi favorit na zisk RG, ale este sa moze vela zmenit. Hlavne sa musi vyvarovat tym nedopodavanym setom.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě nejotevřenější RG za celou dobu Nadalovy éry, asi bych ani neoznačoval nikoho za nejvýraznějšího favorita. Vidím to tak 42% Rafa, 38% Nole, 8% Roger, 6% Ferrer, 6% others.
Reagovat
smazaný uživatel
Dostalo se nám to, co se čekalo. Bitva jako řemen. Plná nádherných výměn, míčků. Boj, a nebojím se říct, že kdyby tohle bylo finále, lidi by byli spokojení. To byl ku**a tenis!
Nole nastoupil o něco méně nervozně o to více nervózně zápas ukončoval. Už nechci mluvit o těch nevyužitých příležitostech. Těch bylo ale ty střídal přenádherný tenis. Hlavně druhý set byl od Noleho pastva pro oči.
A tohle je to co potřeboval. Pořádnou zkoušku ohněm. Pořádného protivníka, co mu nedovolí hrát opatrně, ale donutí ho rvát se a vsadím se, že jestli Nole byl nervózní nebo opatrný, při tomto zápasu na to nemyslel.
Nole je pomalu, pomalu zpět. Zlepšit hlavu, a je to tam. !!
Bavil jsem se, nervoval. A stálo to za to.
Gratulace Davidovi, skvělé představení.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale příležitosti nevyužívali oba, David tak neproměnil x breakballů, vyhrát mohl i on, hodně se to přelévalo..
Reagovat
smazaný uživatel
David hrál hodně dobře, to nesnižuje Noleho skvělou hru, z hodně breaků se dostal skvělou hrou. Navíc nemusel být ani třetí set. Měl ho na lopatě. Kdyby dal ten ´lehký´ míč u sítě na konci druhého setu, vedl by 40:0 a pravděpodobně by srovnal. Ale to je kdyby. Každopádně, David hrál skvěle. A Nole je ve skvělé formě.

Letos si jde za tou věcí!
Reagovat
Rafaeoli25
Neříkám, že nejde, ale hodně napoví neděle, po ní budeme moci soudit víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Bezpochyb. Tak at se vecer dobre fandi!
Reagovat
Rafaeoli25
Dík, nápodobně, ať to jsou v neděli a pak na RG bitvy, na jaký budeme dlouho vzpomínat jako na tu loňskou pařížskou, ať vyhraje ten momentálně lepší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřila jsem, že se z toho Nole vyhrabe, ale šampion je šampion, což Ferru není, ale řádně do něj bušil, zvuková kulisa samý ééé ááá ééé ááá :D nechci ale za těchto okolností vidět zase finále Nadal-Djokovič, radši bych viděla krásný zápas Dimitrov-Djokovič :)
Reagovat
MarcelPersch
Zajímavé je, že většinou, když je Nole během turnaje ověnčený několika těžkými zápasy, pak Rafu smázne ve finále....

Snad se to tady v Římě nebude opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že se to bude opakovat :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Hlavně aby se to neopakovalo na RG, v Římě by mě to tolik nebolelo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rím je len akýsi warm-up hlavnej párty v Paríži. Ten, kto vyhrá Rím na seba akurát ušije tlak na RG, keďže bude ten, kto minule vyhral a mal by aj teraz..Prehra vo vzájomnom zápase v Ríme môže byť ešte osožná..
Reagovat
Mayo
Raonič, Dimitrov, Djokovič ... moje tipy zatiaľ vyšli akurát som tipoval Djokoviča 2-0 ...
Reagovat
Rafaeoli25
Já tušil, že mezi Nolem a Davidem to bude tříseťák..
Reagovat
smazaný uživatel
RG 2014 otvorenejši GS za posledne 8 roky nebol
Reagovat
Pe3k
Dneska končí :)
Reagovat
Pe3k
Dělám srandu...
Reagovat
Rafaeoli25
Srandu sis nedělal, nemusíš se korigovat..
Reagovat
Pe3k
Jsem rád, že ty víš lépe jak já co jak myslím...Chtěl jsem napsat dneska končí Nadal :D
Reagovat
Rafaeoli25
Teď už to nezachráníš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cože??? Nole!!!
Reagovat
MarcelPersch
Naprosto bezpředmětně vyvádíš, 1. set vyhrál a tenhle ještě otočí proboha .
Reagovat
kada.tom
odstoupili, dalo se to čekat ... a já jsem rád za Bryany :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná slova od Nadala. Je i přes nedobré zápasy jasným favoritem a cokoliv jiného než výrha 2:0 by mě překvapilo. Andy to herně na něj umí, v tom zmiňovaném Tokiu ho zničil křižným BH, což by mohlo fungovat i dnes. Paradoxně si myslím, že Murray odehraje proti takovému soupeř lepší zápas než s hráči jako Giraldo, donutí ho to hrát lépe. A proti Nadalovi hrával pravidelně svůj nejútočnější tenis. Uvidíme co dneska. Stačit to zřejmě nebude, ale doufám, že aspoň něco předvede a zvedne si před RG trochu sebevědomí.
Reagovat
Davor1
Na antuke ho nikdy neporazí, ale verím, že na hardoch už bude mať prevahu Andy, keď sa dostane naspäť do formy...škoda toho žrebu, mať v QF Chardyho alebo Dimitrova, tak by bola šanca na SF celkom vysoká...
Reagovat
Rafaeoli25
Na hardech už bude mít převahu..on jí nad ním někdy v minulosti měl? Co se týče gs tak určitě ne..
Reagovat
Davor1
Posledný zápas na harde odohrali ešte pred Lendlom, už vtedy ho dokázal Murray porážať na harde a od roku 2012 spravil výrazný posun. Keď sa dostane do formy z konca roka 2012, ktorá mu vydržala až do Wimbledonu tak bude úplne vyrovnaným súperom na harde Novakovi a Nadala by mal porážať. Vychádzam z posledných Rafovych zápasov na harde s Novakom, kedy ho od UO niekoľkokrát hladko porazil. Myslím, že Nadal už na harde dosiahol svoj zenit.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud se Rafa vrátí do formy z léta, tak ho Andy ani na hardu moc porážet nebude, no a taky je otázka, zda-li se Andy ještě do formy z roku 12 někdy dostane..
Reagovat
smazaný uživatel
Murray..Hráč, ktorý Rafovi nepriamo zobral na USO 2008 štyri GS za sebou..
Reagovat
Pe3k
Nadal je hráč, který nebyl NIKDY ve finále všech grandlsamů v roce...
Reagovat
smazaný uživatel
Federera by tehdy na US Open neporazil, Federer byl imperátorem amerického grandslamového mistrovství, v posledních ročnících US Open už byl jen stínem toho někdejšího vládce.
Kdyby Federer na US Open 2010 předváděl výkony z US Open 2007, 2008, tak by Rafan neměl nárok na americký GS titul.
Reagovat
nitrotaj
Akorát jsem koukal na reprízu co dávali na skysports. Murray ten den hrál stabilně, agresivně. Ten zápas hrál ve dvou dnech, a ještě se přesouval z Armstronga na Ashe.
Reagovat
smazaný uživatel
To je inteligence... FO 08, wim 08, AO 09, takže mohl mit 4x za sebou titul a o finále vůbec nikdo nic nepsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Reakce na Pe3ka
Reagovat
Amputace
KDYBY Rafa na RG 2009 předváděl výkony z let 07, 08 či 10, Federer by nikdy nezískal kariérní GS.
Reagovat
Rafaeoli25
Na USO 08 Roger zářil? Vždyť ho tam do pěti setů dostal Andreev a on to s dost velkym štěstim ustál, takže nevim, proč by ho tehdy Rafa nemohl dát, pokud by býval postoupl do finále..
Reagovat
smazaný uživatel
už *** hubu *****e, co si dokázal ty ? Krom šťourání v rypáku a psaní na tenisportále, velká hubo.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas s Andreevem byl sice pro Fedexe náročný, ale ustál ho. Ze sedmi zápasů, které Fedex na USO 08 odehrál, to byl jediný pětiseťák. Djoker v SF vzal Fedovi set, všechny ostatní zápasy vyhrál Fedex ve třech setech (i finále s Murraym).
Krom toho by do hypotetického finále USO 08 Federer-Nadal šel první jmenovaný s vidinou odplaty za Wimbledon. Fanoušci by stáli na straně Roga, což by mu dodávalo velkou sílu a motivaci. I Rafan by si v ten den uvědomoval, že US Open je Fedexova bašta, kterou bude těžké dobýt...
Reagovat
Pe3k
Naspal jsem jen pravdu. Nadal nebyl nikdy ve finále všech čtyř gs v roce a ani za sebou, takže těžko mohl někdy něco takového vyhrát. Každopádně letos má šanci, alespoň na všechny 4 finále...
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže tehdy už i na betonu byl Rafa velmi jistý, jak ukázala předtim olympiáda, která ho ale dost vyčerpala, takže na USO už to kdovíjaký nebylo. Kdyby ale byl pln sil, nebyl důvod, aby tam nemohl Roga porazit, jak se pět měsíců poté ukázalo v Austrálii, ten zápas by vypadal asi podobně, byl by to pětiseťák a rozhodovaly by detaily jako vždy v té době mimo antuku..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak Fedex na RG, tak Rafan na USO využili toho, že ten druhý (Fed na USO a Rafan na RG) měli slabší rok a vyhráli.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé je, že sem pleteš Melbourne, kde je pomalejší beton. Pomalejší povrchy víc vyhovují Nadalovi než Federerovi, o rychlejších površích platí opak.
A ještě něco: Murray v SF porazil Rafana ve čtyřech setech. Jakto že pak ve F nevzal Fedexovi žádnou sadu?
Reagovat
Amputace
Protože každý zápas je jiný?...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale jak jsem psal, Rafa byl tehdy na USO totálně vyflusanej a nebylo divu když tehdy od dubna hrál samý finále, v tom sf nemoh fyzicky, proto hlavně tehdy Andy postoupil, třebaže hrál dobře..
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál samý finále? Ale kdeže! Vždyť v Římě tehdy vypadl ve 2. kole s J. C. Ferrerem a v Cincinnati vypadl v semifinále s Fishem, takže od dubna do USO nebyl ve všech finále.
Reagovat
Amputace
Nevidím důvod, proč by Nadal z roku 2010 nemohl porazit Federera z roku 2008 na US. To jsou jen tvé hypotézy. Nadal hrál tehdy svůj životní tenis, servíroval nejlépe za celou kariéru, navíc pokud připočteme dlouhodobou Rogerovu herní impotenci v zápasech s Rafou, nevidím jediný důvod, proč by tehdy Rafa neměl šanci..
Reagovat
Mayo
ty táraj jaký si si istý...Nadal hral na USO 2010 fantasticky
Reagovat
Rafaeoli25
Já to neřikal kvůli těm finále, vím, že v Římě vypad dřív, ale jinak byl ten zápřah maximální, praktický každý týden od května do září hrál plnou pálku a prostě nevydržel..
Reagovat
Roger_Federer
TO se muzes jen domnivat, protoze na RG 09 spolu nehrali..a Rafa tam proste prohral.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Rafanův "maximální" zápřah se akorát zrodil v tvé hlavě. Rafan od dubna do září hrál tyto turnaje: Monte Carlo, Barcelona, Hamburg, Řím, Roland Garros, Queens Club, Wimbledon, Montreal, Cincinnati, LOH, US Open. Třeba v roce 2011 všechny tyto turnaje odehrál (kromě LOH a Hamburku, který byl vystřídán Madridem) a na většině z nich byl ve finále. Byl však na US Open vyšťavený? Ne! Došel do finále, kde podlehl Djokovičovi.
Reagovat
rod_laver
takže teď už se jen neřeší, kdo byl nejlepším hráčem historie, slabá éra tenisu ale i to, kdo by vyhrál/nevyhrál, kdyby se střetli? :))
Reagovat
Amputace
Ano, stejně jako se Flagicon může pouze domnívat, že Rafa z roku 10 by neměl proti Rogerovi z roku 08 na US šanci.. Nic víc, nic míň.
Reagovat
Grape
Myslím, že dneska to dá Nadal ve dvou.
Reagovat
Pe3k
Se opět zkušeně pasoval do role outsidera :D Realita bude taková, že to pro něj bude lehčí zápas než poslední 3 co hrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Musel jsem se tomu smát. :D
Reagovat
Rafaeoli25
A to má po úvodních dvou zápasech vydávat sebevědomá vyjádření?
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží, jak si slovo sebevědomí interpretuješ. Nadal ví, že Murray hraje po pauze na 50% svých možností, a i navzdory tomu, že se letos na antuce na své poměry docela trápí, hovoří o šanci na vítězství, jako kdyby to nebyl jasný favorit, kterým i přes to všechno určitě je. Líbí se mi úcta k soupeři a zcela rozumím diplomatickým vyjádřením, protože se chce maximálně možně vyhnout tlaku, ale z tohohle vyloženě číší umělost a trochu neupřímnost. Ale ne, že by mě to nějak trápilo, jenom mi to přislo vtipné, nic víc. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímalo by mě, co je to tu za experty, že v každém článku a dokonce i v expres zprávách denně najdu nejednu chybu nebo překlep, to si to po sobě ani nepřečtete??
Reagovat
smazaný uživatel
Mohu se zeptat, kde jste narazil na chybu? Je množné, že v tom množství textu, který každý den zprcováváme, občas nějakou tu chybku přehlédneme. Omluvte nás, jsme jen lidé.
Reagovat
J.M.
No, nechci být nějak negativní, ale "občas nějakou tu chybku" mi přijde trochu jako eufemismus. V posledních týdnech a měsících mi přijde, že je těch chybek při "zprcování" víc než příliš, opravdu spousty nejen překlepů, ale i porouchaných gramatických vazeb, slov (tím, jak se věty různě přepisují do finální podoby, pak vznikají pokažená spojení typu "antukového králi", která se tady vyskytují opravdu hodně často, nedávno skoro v každém článku), což je pak obzvlášť zvýrazněné tím, že mnoho pasáží v článcích tady je tvořeno pořád dokola stylem Ctrl+C a Ctrl+V, tedy i s těmi chybami, takže se tady ty překlepy, šotky a popletené věty klonují leckdy i sériově v několika článcích po sobě. Stejně tak se bohužel opakuje i řada faktických chyb, které se taky kopírují pořád dokola. Například na to, že Federer neuspěl v MC počtvrté, byla redakce upozorněna, opravila to... A pak tu chybu zase v dalším článku i zprávičce několikrát po sobě zopakovala. Je toho podle mě v poslední době opravdu moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vidím, že nějaký ty chybky jste už opravili, ale stále je tam třeba "proti Andy Murrymu" chápu, že to musí být rychlost, ale přece jen si toho všímám už každej den a často v expres zprávách, vždyť je to jen pár řádků a co se tam občas objevuje mě udivuje :D
Reagovat
smazaný uživatel
to se povedlo, česky mi zní víc "proti Andymu Murraymu"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist