Nadal: Nedařilo se mi, ale na antuce to snad bude lepší. Je to jeho povrch, říká Djokovič

12. 4. 2015, 19:22
Aktuality 24
Rafael Nadal si díky svým skvělým výsledkům na antuce vysloužil přezdívku 'antukový král'. Úvod letošní sezony se Španělovi příliš nevydařil, s přechodem na antuku ale devítinásobný šampion Roland Garros věří ve zlepšení. Antukové kvality Nadala vyzvedl před startem turnaje v Monte Carlu i Novak Djokovič. Antuka je jeho povrch a on je na ní hlavním favoritem, řekl vedoucí muž žebříčku ATP.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal zatím v letošní sezoně nevykazuje příliš dobrou formu. Na začátku března sice vyhrál antukový turnaj v Buenos Aires, na velkých turnajích se mu ale příliš nedařilo - na Australian Open skončil ve čtvrtfinále, v němž ho vyřadil Tomáš Berdych, na prvním letošním turnaji kategorie ATP Masters 1000 v Indian Wells skončil rovněž mezi osmičkou nejlepších a v Miami vypadl dokonce již ve druhém kole.

Tento týden se však mužská tenisová špička přesouvá na evropskou antuku a Španěl přiznává, že je moc rád. "Turnaj v Monte Carlu odstartuje mou oblíbenou část sezony, takže se moc těším," konstatoval aktuálně pátý hráč světa po příletu do Monaka.

"Vím, že jsem na předchozích turnajích nehrál moc dobře, ale snažím se a doufám, že se to brzy změní. Vím, že tady budu muset předvést lepší tenis, jinak nebudu mít šanci na úspěch. Tohle je ale povrch, který mi maximálně vyhovuje, takže to snad bude dobré," řekl Nadal, jenž prestižní turnaj v Monte Carlu osmkrát vyhrál.

"Kdybych nevěřil tomu, že mám šanci uspět, tak bych tu nebyl. Pokaždé má člověk nějaké šance a je jen na něm, jak je využije. Já jsem teď hodně trénoval a věřím, že jsem dobře připravený. Nechci dělat nic jiného, tenis miluju a stále v sobě nacházím vášeň a touhu jít na kurt a hrát, což je pro mě velice důležité."

"Důležitá tu bude i psychika, protože tenis jsem nezapomněl," podotkl s úsměvem Nadal, jenž si díky svým skvělým výsledkům na antuce vysloužil přezdívku 'antukový král'. "Vím, že můžu znovu uspět, protože tohle je můj oblíbený povrch. Když budu v klidu a budu si věřit, tak pak budu hrát lepší tenis. To je to, čeho chci dosáhnout. Mám na tento turnaj krásné vzpomínky a i toho bych rád využil."

Turnaj v Monte Carlu je prvním ze tří antukových podniků kategorie Masters 1000, které předcházejí grandslamovému French Open, kde Nadal vloni vybojoval už rekordní devátý titul. "Na to teď nemyslím, chci se soustředit na turnaj, který mě čeká právě teď," řekl Nadal na začátku antukové sezony.

Antuka je jeho povrch, míní Djokovič
"Jakmile se hraje turnaj na antuce, tak by měl být Nadal pokaždé uveden jako favorit číslo jedna," řekl vedoucí muž žebříčku ATP Novak Djokovič na adresu Španěla. "On je na antuce opravdu tím nejlepším hráčem, už tolik toho na ní dokázal a zaslouží si onen titul 'král antuky'. Na Roland Garros prohrál jen jeden jediný zápas a to už o něčem vypovídá."

"Rafa (Nadal) teď sice bojoval nějakou dobu se zraněním a nedařilo se mu tak, jak by asi chtěl, ale teď jdeme na antuku a to je prostě jeho povrch a on je tu favoritem," dodal Srb.

TenisPortal.cz, tennis.com

Komentáře

24
Přidat komentář
Roger_Federer
Nasel jsem stary rozhovor z Rafou z Prosince 2011.

sport.idnes.cz/nepotrebuji-psychologa-rika-tenista-nadal-radeji-se-ozenim-pov-/tenis.aspx?c=A111214_110413_tenis_ma

"Excelentní sezona 2010 mu vzala energii. Touha španělského bojovníka po vítězství a psychická odolnost byly ta tam. "Ztratil jsem vášeň pro hru, mé údery byly méně intenzivní, chyběla mi síla nohou i mentální odolnost," popisoval Nadal uplynulý rok v rozhovoru pro agenturu DPA."

Vcelku me to teda musim rict udivilo, protoze si myslim ze 2011 rozhodne pro neho zas takova tragedie.
Nevim co si teda musi doopravdy rikat loni a letos.
Reagovat
Roger_Federer
m.denik.cz/denik/c/priklad-z-federera-a-djokovice-nadal-nechci-slavu-chci-rodinu-a-deti-20150304.html
Reagovat
letityfanousek
Nadal není to, co býval. Letošní výsledky jsou slabé. A právě teď musí obhajovat spousta bodů. I Djoko to ví a taky ví, že letos má šanci konečně vyhrát Paříž. Pokud Nadal nevyhraje svůj RG a bude mít stejnou úspěšnost jako dosud tak horko těžko bude mezi nejlepšími.
Reagovat
Pe3k
Novak Djokovic - The Unstoppable (Amazing Points) | Tribute | 2015
https://www.youtube.com/watch?v=DxJJgfTzERw
Reagovat
Mayo
vamos E2 Matador
Reagovat
janek_da
Válcoval už letos někdo? Výborně se tak získává kondice.
Reagovat
EllNino
:D já válcoval ! včera, 3x :)
Reagovat
janek_da
Já válcoval s válcem naplněným vodou. Vtipné scénky tam byly při roztlačování.
Reagovat
EllNino
:D já válcoval ! včera, 3x :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa bolí lakeť :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa može na antuke vela získať, kľudne komplet stratené sebavedomie a ľahkú ruku na tráve aj letno-jesennom harde, no zároveň veľa stratiť..

Ono sa to nezdá, ale to isté sa týka aj Djokovica, ak zlyhá na RG, tak si to so sebou ponesie a može chvílu trvat, kým sa z toho vyhrabe..On sám musí cítiť, že v takejto pozícii pred antukovou sezónou ešte nebol..Osobne mu dlhodobo predpovedám v Paríži triumf, ale skor v sezóne, kedy nebude pod takým tlakom..
Reagovat
panzer.dragon
nadherný finále by bylo djok a roger, oba b to do toho šlapaly na doraz, rafa toho vyhrál už dost
Reagovat
PH94
To budou luxusní souboje mezi těmito dvěma :)
Reagovat
Davor1
objavil Ameriku :DD
Reagovat
babolat.cz
dělá si jen alibi, ví,že na RAfu letos má a chce případné vítězství zveličit a kdyby prohrál, tak to vlastně říkal...
Reagovat
George_Renel
Na toho letos, popravdě řečeno, má kdekdo....
Reagovat
Amputace
Uvidí se na jeho - možná - druhém nejoblíbenějším turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu svojim sposobom..Noleho reči sú šachy, kedy sa snaží zbavit zodpovednosti a prenáša ju naopak na stranu Nadala..
Reagovat
janek_da
Je to aspoň celkem uvěřitelné, na rozdíl od Nadalova "nejsem favorit" před zápasem se 124. hráčem rankingu.
Reagovat
SubOptikT
+1
Reagovat
r.Fever
s Gombosom ? :D verím, že aj tam by prišli alibizmy, ale proti gustu...
Reagovat
janek_da
13.04.2015
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2015/04/15/Monte-Carlo-Nadal-Preview.aspx

"I?m not the favourite for anything."

Gombos už visí 5 let na 124.místě? Jina4 to byla samozřejmě trochu nadsázka.;)
Reagovat
Kozoroh
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle alibi si dělá jeden, jak druhý, tak třetí. Všichni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist