Nadal: Nechci mít image člověka, který se vymlouvá

26. 1. 2011, 17:13
Aktuality 52
V dnešním čtvrtfinále Australian Open utrpěl nepříjemnou prohru s Davidem Ferrerem. Na kurtu měl Rafael Nadal zdravotní problémy, ale po utkání o nich mluvit nechtěl. Hrál jsem s výborným soupeřem, na kterého jsem neměl, odmítl Nadal přičítat porážku svým potížím.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© australianopen.com)

Můžete nám říct něco o svém zranění? Co vám David říkal na konci zápasu?
O zranění nemůžu říct nic. Popravdě bych o něm mluvil nerad. Zaprvé o tom zatím nic nevím a z respektu k vítězi a příteli bych raději mluvil o zápase. Myslím, že hrál na velmi vysoké úrovni. Chtěl bych mu pogratulovat a popřát hodně štěstí v semifinále. Na turnaji si vede fantasticky, jestli mu to vydrží, má tady slušnou šanci.

Co mi řekl David u sítě, bylo určené mně, a tak to i zůstane.

Jak byste dnešní večer popsal?
Je to těžký den. Snažil jsem se hrát co nejlíp, víc už jsem dělat nemohl. Řekl bych, že jsem dnes narazil na skvělého hráče, skvělého protivníka. Vážně jsem nemohl nic víc dělat. Hrál výborně a já se s ním dnes nemohl měřit.

Bude těžké něco napsat, když nevíme, jak jste na tom byl. Vypadalo to, že se nemůžete pohybovat tak, jak byste chtěl. Mám pravdu?
Viděl jste zápas?

Dále čtěte:

Ano.
Tak pak o tom můžete napsat. Není potřeba říkat, jak jsem se cítil na kurtu, protože jsem se celou dobu snažil podat co nejlepší výkon. Samozřejmě jsem se necítil nejlíp. Už na samém začátku utkání jsem měl problémy, potom už bylo skoro po zápase. Tolik bych k tomu říct mohl.

Je pro mě ale těžké o tom mluvit. V Dauhá jsem nebyl zdravý, dneska jsem měl jiné problémy. Mohlo by se zdát, že když prohraju, vždycky to svádím na nějaké potíže, a takovou image mít nechci. Raději bych o tom dnes nemluvil. Bylo by od vás hezké, kdybyste to respektovali.

Přesto, jaký to byl problém?
Posloucháte mě? Nemůžu vám říct, co mi bylo, především proto, že to nevím. To je má odpověď.

Loni jste dokázal úžasné věci. Jak moc vás mrzí, že to (Australian Open) muselo takhle dopadnout?
V tenisové kariéře zažíváte momenty, kdy jste nahoře, i momenty, kdy jste dole. Já v kariéře zažíval skoro samé úžasné momenty. Je to součást sportu. Loni jsem měl velké štěstí, skoro celý rok jsem byl zdravý a hrál jsem neuvěřitelně. Letos jsem se snažil připravit, abych hrál dobře. Na začátku exhibice v Abú Dhabí se mi to dařilo, ale potom začaly problémy. Byl to náročný měsíc, ale to je součást sportu. Přijmout to, vydržet a na dalším turnaji to zkusit znovu. Víc dělat nemůžu.

Loňský rok byl fantastický, ten letošní ještě začíná. Loni jsem měl na začátku sezony také problémy a nakonec z toho byla nejlepší sezona v mé kariéře.

Jak si podle vás David povede v semifinále?
Hraje fantasticky. Nemyslím si, že by byl favoritem, ale jestli takhle bude hrát dál, má slušnou šanci projít do finále nebo dokonce vyhrát turnaj. To bych byl moc rád. Je to fantastický člověk a můj blízký kamarád, takže mu přeju hodně štěstí.

Kdybyste dnes nehrál se svým kamarádem, vydržel byste až do posledního míče, nebo byste skončil dřív?
Nesnáším, když musím zápas vzdát. To se mi stalo minulý rok, takové momenty nenávidím a nechtěl bych, aby se to opakovalo.

V zápase s Čiličem se zdálo, že se zotavujete dobře. Cítil jste se poslední dva dny nějak nezvykle?
Poslední dva dny jsem se cítil fantasticky. Včera jsem si výborně zatrénoval, dneska jsem se skvěle rozehrál, o tom se dá mluvit jen pozitivně. Ve druhém týdnu turnaje se všechno zlepšovalo: zdraví, přestal jsem se potit, zlepšovala se úroveň mé hry.

Dají se vaše dnešní pocity nějak srovnat s těmi loňskými?
Je to jiné, protože loni to bylo kvůli kolenům. V minulosti jsem s nimi měl velký problém, takže bylo těžké srovnat se s tím, že je to tu znova. Když jsem sem loni přijel, měl jsem za sebou šest nebo sedm nepříjemných měsíců plných zranění a dalších problémů, takže jsem byl v těžké situaci. Letos to bylo jiné. Mám doma tři grandslamové tituly, pár dalších titulů z Masters a dalších turnajů. Nemůžu si stěžovat, protože loňský rok byl pro mě fantastický. Člověk nemůže být pořád stoprocentní. Všechny okolnosti se prostě nemůžou pokaždé sejít tak, abych vyhrál každý turnaj. Loni se mi to dařilo, začátek letošního roku je trochu nešťastný. Miluju tenis, miluju soutěžení, a - v podstatě - miluju i takové těžké momenty, protože když každý den dřete a máte cíl, můžete to změnit.

pva, TenisPortal.cz, australianopen.com

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je super ze bude novy vitez grandslamu. Preji to Andymu a taky bych ho trochu favorizoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bys ho favorizoval? Je pravda, že Andy vyhrál poslední tři zápasy, ale to byl Djokovic model 2008 a 2009. :-))

Já bych naopak vysoce favorizoval Djokera, protože hraje fakt fantasticky a je IMHO i lepším hráčem než Murray, navíc už jeden GS v kapse má.
Reagovat
smazaný uživatel
No, favoritem bude asi Djokovič, ale zas nějak moc, to bych teda neřekl. Murray hraje taky zatím výborně na turnaji, Novaka porazil třikrát v řadě. Právě 2008 a 2009 byly snad jeho nejlepší sezony, tak nevím, co se tady tím oháníš.

Andy se nenechá přitlačit jako Federer, jeho backhand je lepší a bude z něj měnit rytmus hry, bude hrát chopy atd. Oba dva mají výborné dropshoty, jsou to asi dva nejlepší hráči na returnu. Andy má lepší první servis, Djokovič zase druhý. Pro Djokoviče hraje to, že už v Melbourne jednou vyhrál, pro Andho zkušenost z loňska. A myslím, že on sám si bude věřit na Novaka víc, než by si věřil na Rogera.

Come on Andy!
Reagovat
smazaný uživatel
Je simpatický, že se na nic nechce vymlouvat, i když ho to asi muselo bolet.
Reagovat
taffer
Podíval jsem se ještě jednou na ten zápas a co se týče 1. a 2. setu - takhle nehraje zraněnej hráč. Rafa běhal jako vždycky, ale David hrál téměř bezchybně a Rafovi to prostě nechodilo. Ve 3. setu už byl odevzdanej, věděl, že na Davida nemá. Navíc sám říká: "Ve druhém týdnu turnaje se všechno zlepšovalo: zdraví, přestal jsem se potit, zlepšovala se úroveň mé hry".
Jestli se cítil během zápasu hůř, to se stává hráčům dost často a někdy se podaří vývoj zápasu otočit, tentokrát Rafa neměl díky Davidovi šanci. Prostě historie se neptá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafův tenisový předčasný důchod (časem ho srovnáme s ukončením kariéry R.F), díky jeho "stylu" , způsobu hry a itineráři jeho strýčka, se blíží.....
Reagovat
smazaný uživatel
Co tady zvanite zas o nakem stylu/nestylu... kdyby v osmnacti za Rogerem prisel tenisovy buh a naseptal mu-Hele, hraj silou a ziskas 10 grandslamu, tak to rvat bude !!! Tenis je a bude vzdy o presnosti a technice, nic vic, nic mín.
Reagovat
smazaný uživatel
jak někdo může být tak hloupý...proč důchod?nééé,nebudu se vyjadřovat:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak či onak, zraneni/nezranení... Hlavne, ty doslova Polité trika v predchozich kolech, byl evidentni dukaz(pro dementa Pe3k), ze nemohl byt ve vrcholné forme ! To není vymluva, ale fakt.To ze Nadal je Fair Play, ví kazdy na okruhu (uz i ten Berdych-po znamem Madridu...
Reagovat
Karolko2
kdyby byl ve vrcholné formě,možná by Davida porazil,možná by turnaj vyhrál...na kdyby a možná se v tenise(a nejen tam)nehraje.Tak že na tento turnaj se prostě David připravil lépe a Rafa se možná měl léčit už dříve.Celým týdnem se nese,jestlipak je Rafa v pořádku,jak pak se dnes cítí..jako tenisový nadšenec se těším až se uzdraví,protože určitě přispívá velmi k těm nejlepším tenisovým zápasům a je jedno,zda je to múj oblíbenec či ne.
Reagovat
smazaný uživatel
měl ale je to borec a dohrál a nějak nesnížil výkon Davida ba naopak...
Reagovat
smazaný uživatel
je to borec. jestli byl zraneny, tak to klidne mohl rict. ja bych to jako vymluvu nebral. proste kdyz je nekdo herne omezeny, tak proc to nezminit.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tomu se rika sportovec jak ma byt, kdyby se k sobe vsichni chovali tak jak to dela on tak moc problemu mezi lidmi neni.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby jste se pánové nedivili kdo bude v konečné fázi turnaje ve finále, proč tam stále dostrkáváte A.Marrayho resp. Federera, když
se vůbec nemusí ti dva potkat !
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
jojo,já vím že to přeješ Novakovi,ale Já po dnešku Davidovi,tak třebas zajímavé finále:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
kéž by...
Reagovat
tito
je pravda, že s Davidem / až na tvůj názor / nikdo nepočítá ale v SF je, hrál dosud výborně a kdyby hrál finále s Novakem/4-5/,tak proč ne, přál bych mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Nadalovo vyjádření je trochu podivné. Nechce mít image, že se na něco vymlouvá a zároveň naznačuje cosi o zranění, o kterém nic neví a nechce o něm mluvit, i když měl za začátku problémy a pak byl konec. Tak co vlastně chtěl na té tiskovce říct?
Reagovat
Matti
zkus si to přečíst ještě jednou.
Reagovat
smazaný uživatel
Pouštěl jsem si to ještě youtube v originálu - připomíná mi to Standu Grosse, když vysvětlovat, kde vzal peníze na byt.....
Reagovat
Matti
tak proč se ptáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tenhle argument nevím co napsat. Dostal jsi mě ...
Reagovat
smazaný uživatel
...musim uznat, ze vyjadreni je opravdu prapodivne ( mozna preklad..) Ale vymluvu necitim. Novinari maji sílu otazek a chytaků...
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, že ta tiskovka na youtube je sestřihaná. Ten text v článku je zase jen přepis sestřihané tiskovky (omáčka se vypouští). Uvidíme s odstupem času ...
Reagovat
firestarter
Rafa odešel v době, kdy snížil na 1:2 a zároveň si vzal zpět servis, takže k tomu měl vážnej důvod. V tomto momentu by asi nikdo nechtěl zápas přerušovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Já sem teda ten zápas neviděl, ale Rafa musel bejt asi dost limitovanej když takhle dostal..
Každopádně by nemusel tajit co měl za problémy. Řikat že o tom zranění nic neví je sice možný, ale musí vědět co ho limitovalo, mě by to docela zajímalo. A jestli se bojí že si o něm všichni myslej že se vymlouvá, tak to je asi zbytečný. Každej trochu soudnej ví že za normálních okolností by ten výsledek byl přesně opačnej
Reagovat
smazaný uživatel
a tohle právě Nadal nechtěl, aby se zas mluvilo o něm.. má se mluvit o Ferrerovi, ten ho porazil, bude hrát semifinále, místo toho zas všichni brečí, novináři mají miliony otázek jaký má zranění atd., je mi líto, že Nadal vypadl, ale takový je sport, Ferrer je sympaťák, výbornej hráč, postup si zasloužil, sám řekl, že mu je jasný, že Rafa nebyl ve svý kůži, ale má se mluvit o Ferrerovi, ten si teď zaslouží pozornost médií...
Reagovat
Matti
ono možná po semifinále se bude o Davidovi přece jen mluvit více, když porazí Andyho.:-) Hraje tam výborně a nebude pod tlakem a klidně může Andyho udolat. Šance má rozhodně větší než ukazují kurzy.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, při vší úctě k Ferrerovi a jeho formě, tak kdyby Rafa nebyl něčím limitovaný, tak od něj prostě takový nářez nedostal. To je holej fakt. Nejsem Nadalův fanoušek, ale jeho hru sleduju. A dnes i když hrál Ferrer skvěle, tak být Rafa v pořádku, tak 3:0 nedostane.
Reagovat
Matti
ale to já vím. Ale Ferrer hraje celý turnaj výborně a svým stylem, kdy vše vrátí a vyběhá - stejně jako Andy- mu bude hodně nepříjemný a může to být dlouhý zápas s otevřeným koncem.
Reagovat
Pe3k
Tady je to jak u zdi nářků :D Škoda, že nemám čas si s váma děcka povídat :(
Reagovat
smazaný uživatel
ten útok byl na
Tebe zrmdečku..si hrozně nevychovanej spratek...zrm je správně,zmr je taky správně:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
a dost,nešpiň tady Nadala,nejsem zrovna jeho fanoušek,ale je to bojovník a dobrý srdcař,klobouk dolů co předvedl v jeho stavu a v pořádku nebyl...jde vidět že s tenisem nemáš co dočinění,zase nějaký teenegr co má v palici na...fandi tenisu,měj ůctu k soupeři jinak táhni!!!doufám že sem Ti to řekl jasně!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já si sice Rafy taky vážím...ale toho dneška teda zrovna ne, měl to prostě skrečovat, když nebyl od začátku v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se teda taky líbí na Rafovi, že si na nic nehraje...a bojuje..nevymlouvá se..Na druhou stranu, pokud se necítil od začátku dobře, tak to měl prostě skrečnout a každej by to pochopil.
Reagovat
Pe3k
image člověka, který se vymlouvá
No tak na to je už dost pozdě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Běž se vyblít jinam ty hnido ....zasíráš to už pod druhým článkem...
Reagovat
Pe3k
Jdi se vyplakat k mamince :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic lepšího nevypotíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Respektuji oba hráče, takže to co tady předvádíš ty a tobě podobní je naprosto neskutečné a pokud ti to nedochází tak potom je mi tě fakt líto, protože takový bezmozek se jen tak nevidí. Nezapomen mi zas napsat něco dachaplného tragéde:-)))
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Pe3k
Je to na tebe dost dachaplné? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Překlep...to se stane.... ale, že je někdo hnup, to je horší
Reagovat
Pe3k
Člověk s nikem lol bude určitě mentálně v pořádku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud někoho soudíš podle nicku tak jsi ještě větší chudák než jsem si myslel a už nevíš čeho by ses chytl...naprostá nula
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jseš ale dement opravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kašli na Pe3ka, myslet si, že zrovna Rafa se vymlouva, může jen pyj jako on.
Reagovat
Pe3k
Sám si chudák.Já vyjádřil svůj názor na Nadala a ty mě tady jen napadáš...Já chápu, že jsi děcko, ty pochop, že mě nezajímáš...
Reagovat
smazaný uživatel
A tvůj názor na nick lol je taky velice inteligentní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten radoby vysokoškolak Pe3k je vazne žebrak žebraků !!! ten je tak sečtely, schopny, chytry,...a proto je tak zaneprazdnen a všude žadan, ze čumí stale do portalu a možna po Mě-je nejpoctivějším pisatelem...
Reagovat
smazaný uživatel
Strašně se mi líbí jeho přístup...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist