Nadal nebo Djokovič se triumfem v Paříži zapíše do historie

9. 6. 2012, 16:16
Aktuality 65
Vítěz nedělního finále mužské dvouhry na Roland Garros se zapíše do rekordních knih. Španělský tenista Rafael Nadal může na pařížské antuce získat již sedmý titul, což ještě nikdo nedokázal. Srb Novak Djokovič zase útočí na čtvrtý grandslamový vavřín po sobě, a to se na mužském okruhu nikomu nepodařilo už 43 let.
Profily hráčů
Nadal - Djokovič

V duelu světové jedničky Novaka Djokoviče a dvojky Rafaela Nadala se očekává velká bitva. Na antuce možná i delší než jejich letošní finále na Australian Open, které po téměř šesti hodinách vyhrál Djokovič. Na kluzkém povrchu je ale favoritem Nadal.

"Jak těžké je porazit na antuce Nadala? Neuvěřitelně," řekl slavný Američan John McEnroe. "To je jako s Björnem (Borgem) v mé éře. Bylo to jako hrát proti zdi. Byl rychlý, nekazil a skoro se proti němu nedal míč ukončit," uvedl McEnroe.

Levou rukou hrající Nadal prolétl letošním turnajem jako blesk. Během šesti zápasů ztratil pouze 35 her a jedinkrát si prohrál servis. Má nakročeno k sedmému titulu z French Open. Ten první získal rodák z Mallorky již v roce 2005 a od té doby triumfoval pokaždé s výjimkou roku 2009, kdy ho v osmifinále vyřadil Švéd Robin Söderling.

Na antuce vyhrál Nadal nad Djokovičem jedenáct zápasů z třinácti. "Nikdo v současnosti nemůže být proti Nadalovi favoritem, ani Djokovič, a myslím, že jsou hráči rádi, že se na antuce nehraje celou sezonu," řekla Martina Navrátilová.

"Vím, že musím hrát stabilně dobře na velmi vysoké úrovni, abych tady v zápase na tři vítězné sety porazil Nadala. Je to velká výzva. Moje hra se zvedá, když je to nejvíce potřeba. To mi před finále dodává sebevědomí," řekl Djokovič po semifinálovém vítězství nad Švýcarem Rogerem Federerem.

I Nadal si věří, v semifinále hravě zničil krajana a šestého nasazeného Davida Ferrera. "Od loňska jsem se zlepšil, v posledních zápasech hraju možná svůj nejlepší tenis na antuce," řekl Španěl.

Pro Djokoviče je možnost zisku nekalendářního grandslamu obrovskou výzvou. "Je to jedinečná možnost a motivace jako hrom. Jsem na vrcholu kariéry, hraju nejlepší tenis v životě, čehož musím využít a věřit si," řekl Srb.

Finále dvouhry mužů začne na hlavním dvorci Philippa Chatriera v neděli ve 14:00. Vítěz si stejně jako šampionka ženské dvouhry vydělá 1,25 milionu eur.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

65
Přidat komentář
Sonja
Nervičky pracujou, co:-)))
Pokud bude Nadal tak nervózní jako jeho fanoušci a na druhé straně Nole tak klidný, jako jsme my, máme velkou šanci:-))
Reagovat
Matti
Ty prevítko jedna. :-)
Reagovat
spaniel
Ja jen doufam, ze Rafa bude ferovy a jako prekazil 4GS v rade Federerovi 2006 a 2007, tak to prekazi i Nolemu. Do tretice :)
Reagovat
tito
Doufám též. Spravedlnost musí být!!
Reagovat
gigin
Co to zase meleš ??? :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
rozlosovani:
http://www.gerryweber-open.de/Ergebnisse/Singles-Draw
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak může někdo přát výhru Djokovičovy aby zkompltoval čtvrtý Grand Slam jak Faderer a Nadal . Nikdo jiný než Rafa si nezaslouží víc vyhrát Roland Garros , od samého začátku tu Rafa předvádí neskutečné výkony a jen hlupák může říct že si výhru zaslouží Djokovič.Djokovič Rafovy sebral 3 grand slamy v řadě to vám nestačí ? proč by si Rafa nezasloužil vyhrát svůj grnad slam ? za to co předvádí letos na antuce ? nikdo jiný si to nezaslouží víc jak Rafa už jen s toho důvodu že Rafovy pokaždé sebral grand slam právě ve finále Djokovič , jako neřeknu kdyby Djokovič nevyhrál tři grand slamy v řadě a předváděl na antuce neskutečné výkony a Rafa by vyhrál před Roland Garros Australian Open tak to může přát Djokovičovy jenom fanatiky zaujatý za to co Rafa letos předvádí na antuce .
Reagovat
smazaný uživatel
Zasluzi si to ten, co dnes vyhra :-).
Reagovat
Matti
Každý fandí tomu svému a pokud Nole Rafu porazí, bude zasloužený vítěz.
Reagovat
Sonja
vigor: přesně tak;-)...já vůbec nechápu, jak někdo může vyplodit takovou otřesnost, jakou vyplodil ballbe:-O, kor jestli je to myšleno vážně...
Reagovat
smazaný uživatel
Jažiš marja tak samozřejmě že si to zaslouží ten kdo vyhraje ale reagoval sem na spodek co tam psali že si to zaslouží vyhrát Djokovič aby zkompletoval výhru nebo že to přejí víc Djokovičovi .Na to sem reagoval a ne na to co tu píšete za kraviny , to je snad úplně jasný kdo vyhraje tak si to zaslouží ale když někdo řekne že to přeje víc Djokovičovy nebo že si to zaslouží vyhrát spíš Djokovič tak sem to odůvodnil proč si to nezaslouží zas , nic víc v tom není .
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, máš pravdu, pokud je RG vyvrcholení antukový části sezony, tak si to Rafa zaslouží nejvíc, navíc tu hraje skvělý turnaj bez ztráty setu. Ale finále je specifický v tom, že se tohle vše může setřít, nevěřím moc, že by Rafa nebyl ani trochu nervozní, to by pak neměl asi pořádně respekt k soupeři a já myslím, že ho k Novakovi má.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se mu nepodařilo Fdedererovy a Nadalovy ? zkompletovat všechny 4 grand slamy ? Rafa vyhrál všechny 4 grand slamy a Federer taky .
Reagovat
smazaný uživatel
Steve myslel 4 grandslamy v řadě.
Reagovat
steve79
Já bych to přál Rafovi. Federerovi i Nadalovi se to nepodařilo, tak by se to nemělo povést ani Djokovičovi. Já si myslím, že to ani není možný aby to Novak vyhrál z hlediska fyzického. Odehrál dva pěti setové zápasy a ve druhém setu proti Federerovi vypadal v jednu chvíli, že zkolabuje.
Reagovat
Matti
Jsem nervozní i za Rafu. Ty tři předchozí prohry jsou stínem. Pokud se od nich dokáže oprostit, měl by to zvládnout, protože formu má lepší, nicméně psychicky je ve výhodě Djoko. Takže ještě pár hodin relativního klidu a pak to začne. Vamos Rafaeli.
Reagovat
smazaný uživatel
můžeš mi říct s čeho by měl být Rafa nervozní ? si myslíš že on si připustí že hraje finále tak důležité ? vždit tu vyhrál 6 krát prober se , on to vezme jako jeden normální zápas on si ani na vteřinu nebude připouštět že hraje důležitý zápase sezony , též tak hrál čtvrt finále a semifinále tak proč by si najednou měl připouštět že hraje finále a chybí mu jedna výhra , Rafa je psychicky hodně silný zejména na antuce a vůbec si nebude připouštět že hraje naké finále aby ho to rozhodilo .
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna bude pod tlakom. Nie preto, ze ide o finale a sanca na rekord. Ale preto, lebo posledne tri finale GS s Djokovicom prehral a sam vie, ze antuka je skratka jeho a ak by prehral dokonca aj tu, bola by to prenho velka rana.
Reagovat
Matti
Přesně tak. Australian open si Rafa prohrál dle mě hlavou. Herně byli spolu vyrovnaní, nicméně Djoko byl silnější psychicky.
Reagovat
smazaný uživatel
aha tak Rafa bude pod tlakem a co Djokovič ? ten nemá šanci se zapsat do historie zkompletování čtyřky ? nebo že vyhraje po sobě čtyři krát co nikdo nedokázal ? aha tak že jenom Rafa bude nervozní že bude mít šanci na rekord aha .Rafa to po šesté ani jednou nedal znát že byl nerovozní a jak má ještě větší zkušenosti tak bude naraz nervozní a Djokovič se může zapsat to historie ale on nervozní nebude protože si to řekl ty tak bude nervozní jen Rafa a Djokovič Rafovy nadělí třikrát kanára .
Reagovat
facom
Rafa to dá!Věřím mu.3:0
Reagovat
nando
Tak jsem si projel výsledky Rafy na letošním RG, a jen Almagro ho dostal alespoň do tiebreaku. Djoki je v podstatě bez šance, i vyhraný set pro něj bude úspěch. Zeptám se místních historiků: Už se někdy v minulosti stalo, že by někdo vyhrál GS bez ztráty setu ?
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba právě Nadal vyhrál už FO dvakrát bez ztráty setu..nebo Federer Austrálii 07. A asi bychom jich objevili i víc.
Reagovat
a.magerova
Rafa FO 2008, 2010 - bez ztráty setu, FO 2007 mu vzal set až Roger ve finále
Roger AO 2007 a ve Wimbledonu 2006 mu jeden set vzal až ve finále Rafa
Reagovat
a.magerova
na AO 2008 přišel o set taky až ve finále s Tsongou.
Reagovat
smazaný uživatel
V open ere se to povedlo Rosewallovi (AO 1971), Nastasemu (RG 1973), Borgovi (W 1976, RG 1978, RG 1980), Federerovi (AO 2007) a dvakrat Nadalovi (RG 2008,2010). Wikipedie to vzdycky jisti :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to bude jednoznačná výhra Nadala, na pařížský antuce a ještě k tomu finále neprohrává... Do teď se hrálo někde v cizině ale kurt Philippa Chatriera to je jako hrát u Nadala v obýváku :D Typuju 3:0 max. 3:1 pro Nadala... Momentálně má větší formu a na antuce obzvláště! Myslím, že tahle sezóna bude pro Rafu lepší, než ta minulá... Zítra si to užiju, až zase Djoko bude kroutíc hlavou koukat na Mariána a nadávat si... Možná, že se mu Nadal za ten zítřejší debakl i omluvý... A vše to začalo už v Monte-Carlu, stejně jako v roce 2010, kdy začala Nadalova sezóna... Doufám, že se historie bude, protentokrát, opakovat :D Už se těším na zítřek... VAMOS RAFA!!! :D
Reagovat
spaniel
Souhlas az na dve veci:
- typuju
- omluvy
Reagovat
a.magerova
Teď když už v tom nebudu citově zaangažovaná, tak bych snesla i pětisetovou bitvu...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš pravopisné chyby??? :D
Reagovat
anton77
tak tyhle jsou fakt výživný
Reagovat
W.G.M.
A jeste teda ten prechodnik ;-). Jinak teda nemam ve zvyku upozornovat na gram. chyby, ale kdyz uz se to tu nakouslo, tak myslim neni od veci se poucit i o prechodnicich ;-). Spravny tvar by byl: kroute hlavou. U podmetu rodu muzskeho vzdy v pritomnem -a nebo -e (podle kmene). Zensky a stredni ma -ouc nebo -ic, plural -ouce, -ice.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
Tak to já to zase tak jednoznačný rozhodně nevidím,Nole se zvedá a dneska se to projeví, bude to velká bitva a já věřím ve velké překvapení,Novak má velkou motivaci není favoritem utkání to mu taky pomůže,zkrátka Novak dneska vyhraje i když jsem asi jediný kdo mu věří :-) Dneska mám narozky a Nole mi dá pěknej dárek! :-)A kdyby náhodou ne, tak se "skoro" taky nic nestane, rafa mi nevadí a přeju mu to, hlavně že je fedex venku :-) Jinak hlavní je, aby nepršelo a vůbec se hrálo, aby se bylo na co dívat a ostatní přijde :-)
Reagovat
Sonja
Rozhodně nejsi sám, kdo mu věří:-))...Všechno nej k narozeninám;-)
Reagovat
gigin
Všechno nejlepší !! A IDEMOOOOOOOO !!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Rafu letos na antuce nikdo neporazí a ani Džoky to nedokáže. Takže jednoznačně - rekord zní: 7 x vyhraný RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre oboch najdôležitejší zápas ich doterajšej kariéry. Rafa bude nastupovať na kurt v oveľa ťažšej pozícii, než v predošlých troch finále. Bude totiž jasným favoritom, nič iné ako víťazstvo sa od neho neočakáva, bude "musieť", kdežto Djokovič len "môže". Verím, že Rafa nebude pôsobiť ako uzlíček nervov, hoci v kontexte ich predošlých zápasov by som za to ruku do ohňa nedal. Preto bude dôležité, aby zachytil úvod zápasu. Na výhru bude potrebovať dokonalý výkon, Djokovič vyhral predchádzajúce finále najmä rozdielom na returne, tá antuka do veľkej miere limituje. Bude dôležité útočiť a končiť výmeny aj z BH strany, ak bude môžnosť. Rafa nesmie zabudnúť, že obojručný defenzívny BH je Noleho najlepší úder a preto bude musieť často útočiť aj inside out FH..ROvnako bude musieť fungovať FH longline, ktorý sme zatiaľ často nevideli..A koniec koncov bude musieť aj menej kaziť, než Djokovič samotný. Tomu sa UE vyhýbajú, Srb má však tendenciu viac kaziť, ak je nútený niekoľkokrát vystriedať FH a BH počas výmeny. A možno bude tiež dôležité začínať set servisom, stav 4:5, resp. 5:6 včera Federer neustál, rovnakú skúsenosť má aj Djokovič z QF..Verím, že sa z toho Rafa pri žrebe poučí..Toť moje postrehy, na zajtrajšok sa paradoxne neteším, nemám rád stresové situácie..
Reagovat
spaniel
Mas z Novaka prehnany respekt. Vloni hral lepe a i tak by to bylo 50:50. Navic si myslim, ze Nole slam je vetsi zatez nez vyhrat po sedme RG, takze tlak bude i na Novaka enormni, vzdyt je svetova jednicka, to k tomu patri. A kdyz je tady ten rekord pres 40 let nedobytny, bude zrejme tezsi jej prekonat nez sedme RG. Rafa je uz ted hodnocen jako lepsi antukar nez Borg.
Reagovat
smazaný uživatel
To že hral vlani lepšie nič neznamená. Stále totiž vyhráva, len menej jednoznačne..Má najlepšie výsledky za rok 2012, čiže pôjde do toho zápasu ako najúspešnejší tenista roku. + Súhlasím s tým, že vyhrať kariérny GS je psychicky náročnejšie ako vyhrať 7GS. Za normálnych okolností. V tomto prípade to však neplatí, keďže jeden z finalistov utrpel práve tri kruté porážky práve s Djokovičom a bude sa hrať na kurte, kde vyhrával iba on. Pre mňa osobne by to bol obrovský stres a depresia, ešte pred zápasom a som si istý, že Rafa je tiež len človek..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, taky to nevidím tak jednoznačně pro Rafu, sice tu má super formu, ale jak správně píšeš, ta prohraná gs finále :-(((
Jsem nervozní, už aby se začalo..
Reagovat
Heather_Fedex
bylo pekne, kdyby novakova kamoska jeste vic zvysila jeho motivaci na to, aby zitra predvedl to nejlepsi, co umi. byla by to hodne pekna symbolika, zavrseni karierniho grandslamu v muzske i zenske dvouhre. nerikam, ze se to stane, ale bylo by to zajimave
Reagovat
smazaný uživatel
Je to aj súboj značiek Head vs. Babolat...Ak chceme byť poverčiví, Maria neuspela v GS, kde uspel Novak. Tentokrát uspela Mária, verím že sa tradícia neporuší..
Reagovat
Heather_Fedex
letos v melbourne to byl head vs wilson
a head vs babolat
takze az takova tradice to neni ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz je to však rovnaké aj v mužoch a ženách..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to dá ! :) max 3:1 na sety :)
Reagovat
smazaný uživatel
pripadne stvrte prehrate finale v rade by sme mnohi uz asi nerozdychali ,nechcem si ani predstavit tam vrestat toho paviana ako oslavuje titul ,nastastie vsetko hovori v prospech rafu a to naj ze antuka tlmi djokovicovu najvacsiu zbran proti rafovi a to return ako sme videli v rime v ostatnych veciach ma rafa na na antuke mierne navrh a snad sa to potvrdi.
Reagovat
gigin
Kdo je u tebe pavián ??!! Ty to neumíš napsat normálně ?? Tak si zařve, no a co ??!! A když tu meleš, že Rafa vyhraje, tak můžeš být v klidu .. Otřesné toto, fakt .. Pravopis, slitky a malé písmena ti vyhodnotí Broz. Nazdar !!
Reagovat
Heather_Fedex
i ja pisu malymi pismeny ;-000
Reagovat
gigin
Tak taky dostaneš za uši, že jsi líná psát velké :-DD
Reagovat
Heather_Fedex
JA NEPISU ANI CARKY A HACKY. JEBEM DIAKRITIKU ;DDD
Reagovat
Sonja
:-D:-D:-D
Reagovat
gigin
:-DDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
re: gigin
Pavian je u mna ten simulant co v kazdom druhom zapase si podvrtne obidve nohy a vyklbi obidve ruky a potom z nicoho nic beha vresti ako pavian v zoo a budem si ho nazyvat ako chcem a teba je do toho ko... ked mam z neho nervy tak ho budem nazyvat aj vulgarnesie tak isto ako si tu beru mnohi do huby rafu a ty si posledny panacik co mi bude hovorit koho mozem ako nazyvat to mozes skusat na kamaratoch zo skolky.
Reagovat
gigin
Ve školce mne vyzvedává a.magerová. Můžeš se jí klidně zeptat, že jsem dítko poslušné, nekonfliktní. Jen jsem tě slušně, bez vulgarit požádal, abys nekopal do Noleho. Dělám to snad já? Teď jsi mne tak rozrušil, že nebudu moct jít brzo spát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak to bolo prehnane tak sa ospravldlnujem nemam a nechcem sa tu s nikym urazat ale som podrazdeny a nervozny zo zajtrajsieho zapasu a mam obavy zo stvrej prehry rafu vo finale gs, co by som tazko znasal a djokovic je jediny co mi poraza rafu a kazi zazitky z tenisu preto mam proti nemu taku averziu a sem tam si musim nan ho zanadavat.
Reagovat
gigin
V pohodě, mazki. Buď v klidu. Omluva jasně přijata. Zítra řežba, těším se moc :-)) Jste jasní favoriti, tak nevyšiluj :-)))
Reagovat
a.magerova
co to tady říkáš?! Nedělej ze mne stařenu, která má dítě školkou povinné :-)))
Hele kluci dejme si čokoládu - ta zaručeně pomůže - mám ji jako součást první pomoci (po včerejšku opět doplněna) , jak doma tak v autě :-))) např. tuto:
http://img.ahaonline.cz/img/18/gallery/1078587_.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Mazki- já ti rozumím :-))

a.magerova

Já si raději dám na uklidnění banán, mně pomáhá :-)) na zítra mám nakoupený zásoby :-))
Reagovat
tito
V klidu sedím u kompu se svou kšiltovkou s býčími rohy a pozoruji vše se stoickým klidem....:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jen doufám, že ho v nervozitě nejíš jako Kevin Spacey :-))))

http://www.youtube.com/watch?v=zSzVaKfRG9k
Reagovat
gigin
A není ti líp nakonec ??!! Proč se tady do toho vůbec seru zase .... nedám si pokoj a nedám .. cype starý ...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))))
Dostala jsem záchvat smíchu :-)))) To mi nedělej, já už to nebudu otevírat :-)) Ale Kevin můj oblíbený herec, Americká krása..super:-)
Takhle ho nejím, vychutnávám pomalu, je na nervy, ne ..;-)
Reagovat
a.magerova
Takže kompromis.... :-)))
http://1.bp.blogspot.com/-rwixs5MomrI/T6-zFhVStGI/AAAAAAAABDI/J_GiyRIYTyc/s320/P1110735.JPG
Reagovat
smazaný uživatel
To je na mě moc sladký, taková kombinace, já raději bud samotnou čokoládu, nebo banán..a kdybych se cpala jen tou čokoládou třeba 5 h, co budou kluci hrát, tak by mi sledování tenisu mohlo způsobit obezitu a banán je zdravý..:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Už tě úplně vidím, jak budeš zabraná do rozhodujícího setu, že kousneš do neoloupaného :-)). Ale v klidu..pátý set zítra nebude :-).

Jinak Kevin..jo, spousta super filmů..tahle scéna z Prota mi ale utkvěla hodně, jak ho s chutí spořádal :-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist