Nadal: Musím znovu najít klid

24. 11. 2009, 11:18
Aktuality 59
Ve svém úvodním zápase na Turnaji mistrů byl na kurtu tím zkušenějším a úspěšnějším, ovšem na jeho hře to příliš znát nebylo. Rafael Nadal letos už podruhé nestačil v důležitém zápase na Robina Söderlinga, se kterým prohrál 4-6 4-6. Nehraju teď jako světová jednička, přiznal po utkání Nadal, který může sesadit Rogera Federera z tenisového trůnu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Když jste na Turnaji mistrů ve společnosti nejlepších tenistů světa, nemůžete hrát jen dobře, abyste uspěli. Jak Rafael Nadal řekl po svém prvním zápase v Londýně, nehrál špatně, ale kvůli zdravotním problémům, které ho v uplynulých měsících provázely, také ne nejlíp.

"Druhá půlka roku pro mě byla těžká, nejspíš jsem trochu ztratil sebevědomí a klid," přiznal Španěl. "Ale dřu na tom, abych se dostal do nejlepší formy. Myslím, že k ní nemám daleko. Ale potřebuju si trochu víc věřit a být klidnější. Bude moc těžké zakončit tenhle rok výborným výsledkem. Ale od začátku příští sezony budu tvrdě makat, abych odstartoval dobře. Věřím, že příští rok budu hrát opravdu dobře," dodal.

Vítěz letošního Australian Open má v Londýně stále teoretickou šanci sesadit Rogera Federera z tenisového trůnu. Jak ale sám tvrdí, to se mu zřejmě nepovede.

"Nehraju teď jako světová jednička," říká rodák z Mallorky. "Teď bojuju a hodně trénuju, abych byl co nejdřív připravený se o to poprat. Sport už je takový. Někdy zažijete skvělé okamžiky, někdy horší. Takové okamžiky asi právě prožívám já. Prostě to beru, jak to je, a dělám na tom, aby se to zlepšilo."

Že Nadal prožívá horší okamžiky, je dobrá zpráva pro české tenisty, kteří se příští víkend utkají s Nadalem a spol. ve finále Davis Cupu. Na rozdíl od dřívějších let se prý ale světová dvojka necítí na konci sezony unavená.

"Dlouho jsem nehrál. Necítím se unavený a nechci, aby pro mě sezona skončila," tvrdí Nadal. "Hraju tenhle týden, jeden týden Davis Cup a potom budu měsíc trénovat na Mallorce. Proto se musím dát dohromady, abych byl stoprocentní a příští rok odstartoval dobře a měl šanci vítězit všude, kam přijedu."

Že neprožívá nejlepší sezonu, podtrhuje i jeho vůbec první prohra na French Open. Jeho neuvěřitelnou sérii 31 vítězných zápasů v areálu Rolanda Garrose ukončil Robin Söderling, a ten samý hráč ho porazil i nyní v Londýně.

"Nehrál jsem špatně, hrál jsem OK," komentoval svou porážku Nadal. "Ale v těch důležitých momentech jsem neměl potřebný klid a udělal jsem pár chyb. V ty důležité momenty jsem hrál krátké výměny. Když nejste úplně klidní a když v takových momentech nehrajete opravdu dobře, je moc těžké vyhrát."

Komentáře

59
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nuž je zaujímavé,ako alibisticky vyznievajú v poslednej dobe Nudalove hodnotenia po zápasoch,bohužiaľ len po tých,ktoré prehraje..ešte pár dní dozadu v rozhovoroch hovoril,že je v perfektnej fyzickej kondícii(zatiaľ najlepšej v jeho živote pokiaľ ide o koniec sezóny) a psychickej pohode a že ide zabojovať o post svetovej jednotky...po prehratom zápase sa miesto o dobrej hre súpera znovu hovorí o vlastných problémoch...nuž je asi ťažké prehrať s niekým,s kým sa navzájom neznášam...
Reagovat
smazaný uživatel
tobě ten Rafa ale dává, co? Já jsem tak rád, že ti toho tvýho uplakánka obral o tolik úspěchů, tolikrát ho před celým světem znemožnil a tobě nezbývá nic než si pod každým článkem o Rafu otírat tu tvoji drátenickou držku :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To vis ze jo nafoukanek spanelskej proste neprizna, ze hraje tuzku. Zase vymluvy, tech od nej jeste uslysime, jsem zvedavej co bude placat po DC az dostane cocku od Radka:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tomu síce moc neverím,ale ak by k tomu došlo,tak by zrejme strýko povedal,že diváci v Barcelone nefandili tak ako mali,lebo nevedia Nudalovi odpustiť,že fandí Realu...
Reagovat
Matti
když potka viktor sooba hned jsou mimo oba.
Reagovat
pepi
proc si myslis, ze se nesnasi, jen kvuli RG?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono dlhodobo,teda aspoň čo ja viem,sa títo dvaja hráči nemusia...
Reagovat
smazaný uživatel
nie je to kvoli RG,začalo to už nejaký ten rok naspat,kedy Soderling naštvaný na Nadala ho trošku parodoval a tiež si zahrabol do kadinky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
... pokud ovsem Barney konecne neprozrel a nemysli tim "panem, ktery se z toho nevylize" sam sebe... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimave je, ze v diskusi clanku o Rafovi zminuje 9 z 9 komentaru Rogera. To ponekud nechapu. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně je mezi Federerem a Nadalem v žebříčku rozdíl 945 bodů

Jisté je to, že Nadal nezíská 1500 bodů pro neporaženého šampiona, neboť nezvládl hned svůj první zápas se Söderlingem. Stále však může získat ještě 1300 bodů, pokud teď vše, včetně celého turnaje vyhraje. Aby se ale stal jedničkou, musel by k tomu naopak všechny zápasy prohrát jeho sok Federer. Sám Nadal tomu však už moc nevěří: "Myslím, že šance být jedničkou je už pryč. Sice tvrdě pracuji a jsem na dobré cestě. Ale patřičnou formu ještě nemám. Příští rok ale zaútočím."

Pokud dnes večer porazí Federer Murrayho, bude jisté, že zůstane světovou jedničkou právě Švýcar (i kdyby pak už nic nevyhrál a Nadal by celý Turnaj mistrů vyhrál, byl by v nedostižném plusu 45 bodů na Nadala).
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je naštěstí mladý, odhodlaný a nesmírně motivovaný, takže on se (narozdíl od jednoho pána) z toho příští sezónu určitě vylíže .)))
Reagovat
smazaný uživatel
sory , ale kto veril Rogerovi po nevydarenom začiatku sezóny 2009? :) aj keď budem teraz kydať sama na seba,ale v takom marci som proste neverila, že dokáže vyhrať RG.. samozrejme stále sa bude písať o tom, že nebol s Rafom vo finále a blá blá blá, ale to už je teraz jedno.. proste len som tým chcela povedať, že keď mu to zdravie dovolí, dokáže poraziť kohokolvek :) momentálne nato možno nemá formu, ale dúfam, že on sa do toho o5 dostane, a s Rafom budú bojovať v 5-setových maratónoch..
Reagovat
smazaný uživatel
Z čoho by sa mal tak vylízať ten "pán"? Nechápem o čom točíš synu. Bol 4x vo finále GS, dva vyhral, zatiaľ je č.1. Ak chceš napíšem Ti pár štatistík a bilanciu toho pána. Mám však obavy, že padneš do mdlôb.
Reagovat
Matti
z toho,že když je na druhé straně kurtu Rafa, tak Roger nemá šanci.
Reagovat
majjkaa
Stale bude niekto rozpravat ze roger uz pojde dolu...a on stale prekvapi a potom niekto peni :) ze vas o este bavi :)
Reagovat
smazaný uživatel
"..a on stale prekvapi"

Myslíš to hezké překvapení, jak naposledy vypadnul v druhém kole s outsiderem :DDDD
Reagovat
majjkaa
to vravis ty.......
Reagovat
majjkaa
lebo ta to bavi :))
Reagovat
smazaný uživatel
...ale barniku :)ano prekvapi aj takymto stylom....niekedy pozitiovne niekedy negativne...hlavne ze potesi...raz teba inokedy eleganovcov, fanatikov, rozbijraketu atd....;)hlavne ze sa bavime ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš určite výpadky pamäti. Pozri sa na svojho champa ako prehráva. Nechápem prečo Ťa trápi Fede.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je naštěstí mladý, odhodlaný a nesmírně motivovaný, takže on se (narozdíl od jednoho uplakaného pána) z toho příští sezónu určitě vylíže .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Z čoho by sa mal tak vylízať ten "pán"? Nechápem o čom točíš synu. Bol 4x vo finále GS, dva vyhral, zatiaľ je č.1. Ak chceš napíšem Ti pár štatistík a bilanciu toho pána. Mám však obavy, že padneš do mdlôb.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, já neveděl, že je teď uplakánek ve vrcholné formě, já myslel, že si ho nedávno dával už i outsider Bennetau, který je 50. na světě a že naposledy se trápil s Verdascem, proti kterýmu byl uplná jalovina :DDD
Přestaň si pořád něco nalhávat, elegoš na špici končí, příští rok si vás tady všechny elegánský mrdky vychutnám, to si kuř :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
ps: na ty tvoje štatistiky, bilancie a vůbec celej pravěk, kterej nikoho kromě elego fanatiků nezajímá ti z vysoka víš co, neee? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nostradame, Tvoje predpovede stoja vieš za čo... Prečítaj v archíve, čo si veštil! Tromfol si aj televíznu vešticu Teodoru. Už som Ti povedal, že mám tenisovú nirvánu. Všetko nad 15 bude Eden. Tvoje nervy si ešte skúsia, to Ti nezávidim, kámo.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, kdo z nás se v r 2010 bude smát a kdo nervovat .))))
V tom archive najdes akorat to, ze uplakánek příští sezónu po Wimbledonu NEBUDE světová jednička! To ti klidně zopakuju, protože to tak je a ty jelito ani kdybys sis prst v prdeli zlomil, neuděláš s tím vůbec NIC :DDD

Každý ví, kromě vás elego fanatiků, že McEnroe už má svoje nejlepší za sebou, co kdyby si zkusil se s tím smířit? Nic jinýho ti zdá se ani nezbyde :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
A to si kde vyčítal? V sklenej guli alebo v kartách? Já už tvoje veštby poznám,nič si z nich nerobím. Fede už nebude hráť o jednotky a dvojky, bude zbierať už len turnaje, chlapče.
Reagovat
smazaný uživatel
pojď se vsadit o 10 litrů na to, že ušklebenej nebude po Wim No.1 frajere, když jseš z něho vysranej tak, že ti z něj šibe v hlavě a nedokážeš při přiznat pravdu .)
Reagovat
smazaný uživatel
skleněné guli máš akorát tak v gatích :D
Reagovat
smazaný uživatel
prej pristi rok si nas vsechny vychutnas? to jeste taky neco musi hrat ten tvuj nafoukanej chcipak:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
protoze jestli ma bejt nova svetova jednicka tak to bude Nole a Rafa nebude ani druhej s tim se smir:-), a od Rafana uslysime vymluvi typu, me pichalo v kotniku, me umrel tes kteryho mi maminka dala k 10tejm narozeninam..., ja jinak ten tenis umim nejlip na svete:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
a k tomu vsemu bude mit kometare jeho dementni strycek Toni, kterej se v Rafovi vidi, zene ho dopredu, a chce snim dokazat to co on nikdy nedokazal i za cenu, ze toho kluka vedome skurvil, na sezonu 2010 se opravdu tesim bude to zajimavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Včera som mal super deň, ma nemožeš vytočiť. Tak brzdi, lebo sa vyčerpáš.
Reagovat
Matti
chcipačka maš v trenkách
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa o Rafu moc nestarám. Zaujimavé však bude ako získa tu hrubú silu, čo stratil, keď schudol. Ja si tiež myslím, že strýko a všetci tí ľudia okolo ho zodrali privčas. Pri Španieloch to nie je nič neobvyklé. Za všetkých spomeniem len J.C. Ferrera.
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo, kto to tu nezvláda a šibe mu v hlave, tak ja to určite nie som. Nehádžem si mašlu okolo krku, ked Nadal vyhrá. A už vôbec neurážam tú jeho prťavú Španielku. V Španielsku som bol, ale peknu ženu som tam nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
O čo sa to chceš staviť?
Reagovat
smazaný uživatel
tak co bude s tou sázkou, drátenický mudrlant? Máš strach? :DDd
Reagovat
smazaný uživatel
:D ty wole ty si tak lžeš sám sobě, že tomu nakonec věříš :DD Prej prťavuu španělku, viděls ju někdy, ty hnojníku? Bych moc rád viděl, co máš doma ty, pokud teda nemáš jenom vytahanou dlań :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Strach? Z čoho ? Ty blázon, ty to žerieš.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som ju. Chceš fotku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som doma veľmi spokojný.
Reagovat
smazaný uživatel
Hľadáš fotky?heheh
Reagovat
smazaný uživatel
"Ja som doma veľmi spokojný."

Já ti věřím, pět proti jednomu je paráda :DD
Reagovat
smazaný uživatel
jestli tohle je škaredá a malinká ženská, tak ty jseš ten největší krasavec pod sluncem :DDDD

Nepleť si ji se zpuchlou ošklivkou Mirkou :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
http://m.gototennisblog.com/wp-content/gallery/xisca_perello/rafael_nadal_girlfriend_xisca_perello_08.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přiznám se, že mě ta Rafova slečna taky 2x neoslovila. Malá, plochá, oči blízko u sebe, nosatá ... :( nic moc. Vypadaj vedle sebe jak dva sourozenci. A co mi na ní vadí nejvíc je to, že když je s ním na turnaji, tak Rafa hraje v 90% špatně. (tip pro sázkaře). To se přiznám, že mi elegánovic Mirka, před tím než nabrala kila, přišla proti ní jak Miss Texas...

Co se týče Tonyho, tak za prvé, je to dost velkej sympaťák a za druhé, to je Pan trenér, vede ho od 3 let, smekám, kam to s nim dotáhl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako hovoríš Ty, pravek,poznám. Nemusíš mi posielať fotky ja som to videl. Xisca,či jak ju zovut, nie je môj typ. Ja nemam traumu, aby som sa nej realizoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi záleží na vkusu né.Mě se ta holka taky líbí víc než kdejaká jiná.Navíc když někdo napíše že je malá tak je blb na té fotce je skoro vyžší než Rafa.Ten má 185 cm a to je na ženskou dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tý fotce jí to docela sluší, ale je na chodníku, zatím co on na silnici a má podpadky ....
Reagovat
smazaný uživatel
Pán tréner, dajme tomu, ale chlapáka zodral, ja robotníka v kameňolome. Nejdem riešiť, je to ich problém. S tou Mirkou súhlasím, prestala hrať tenis, trošku nabrala. Ale láska nie je o kilách. On je s ňou happy, a mňa je potom prd.
Reagovat
smazaný uživatel
Over si koľko meria, aké nosí štokle a potom niečo hovor. Ale mne je to fuky fuk. Nebudem tu riešiť ženy iných. Nech chlapci chodia aj s Maryčkou Magdonovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je taky fotka z reálu , ta nemá ani 160 cm...

http://media.photobucket.com/image/rafael+xisca/MariahTennis/Players/Rafael%20Nadal/Palma4.jpg?o=3
Reagovat
smazaný uživatel
Chlap nemá byť krásny, ale chlap. Nebodaj si géluješ a farbíš vlasy a češeš kohúta?
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze fedexova krivka od wimbledonu klesa, a myslim ze bude klesat uz to nebude ten svajciarsky stroj. rafa pokial vydrzi zdravie a jeho pracovitost, o com nepochybujem, bude pred rogerom. zda sa mi oproti fedexovi ovela viac motivovany...zda sa mi to naj rozdiel medzi oboma momentalne
Reagovat
smazaný uživatel
tak taždej už by asi ztratil motivaci po tom,kolik toho vyhrál......Rafan má co dohánět
Reagovat
smazaný uživatel
Krivky klesajú a stúpajú. Fede si ešte ale zahrá, to mi ver.
Reagovat
smazaný uživatel
však ty se ještě zvedneš Rafo,na to,že je konec roku hraješ docela dobře a v příští sezoně budeš před federerem :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist