Nadal: Musím se dál zlepšovat

19. 4. 2011, 11:24
Aktuality 5
V Monte Carlu splnil úkol a odvezl si odtud už sedmý titul v řadě. Ztratil při tom jediný set, úplně spokojený ale Rafael Nadal nebyl. Musím se zlepšovat, řekl nejlepší hráč světa v Barceloně, kde zaútočí na svůj už 31. triumf na antuce.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Potěšilo mě, jak první víkend (na antuce) dopadl," uvedl včera Nadal v katalánské metropoli. "Sebedůvěru z prvního týdne musím využít, abych se dál zlepšoval. Musím být agresivnější, musím líp podávat a důrazněji ukončovat výměry," dodal první hráč světového žebříčku.

Loni odehrál Nadal na antuce výjimečnou sezonu, když ovládl všechny čtyři turnaje na pomalém povrchu, do nichž byl přihlášený. Letos ho čeká jeden turnaj navíc; po Barceloně zamíří do Madridu, Říma a až pak do Paříže, kde ho čeká obhajoba na Roland Garros.

V Monte Carlu měl Nadal o něco lehčí úkol, protože v pavouku nemohl narazit na druhého hráče světa Novaka Djokoviče. Srb letos vyhrál už 24 zápasů v řadě, přičemž v Indian Wells i Miami porazil právě Nadala. Na antuce se ale ještě v tomto roce nepotkali.

"Začal (Djokovič) velmi dobře, k čemuž mu gratuluju," vzkázal svému nejbližšímu pronásledovateli Španěl. "Roger a já jsme odehráli spoustu důležitých zápasů a oba jsme zažili skvělé momenty. Sezona je velmi dlouhá a (Djokovič) je ve výjimečné pozici, musím se ale obávat i spousty dalších soupeřů. Na antuce nejsem neporazitelný. Už jsem na ní prohrál a bohužel mě čeká spousta dalších zápasů, ve kterých prohraju. V posledních letech se mi dařilo, ale nikdo není dokonalý."

Komentáře

5
Přidat komentář
VlS
Musím říci, že se mi jeho postoj líbí a nevypadá jako náfuka. Nando by to k dobrému vzoru neměl mít daleko a jazykovou bariéru by taky řešit nemusel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pmg to snad není pravda!! Berdych se odhlásil! Proboha to snad není pravda. Přitom měl luxusní los!! a navíc nic neobhajoval mohl si polepšit bodově!!
Reagovat
smazaný uživatel
Polepšit bodově? nejseš to náhodou ty, kdo o Tomášovi furt tvrdí, že není schopen porazit nikoho z padesátky? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
...ty vemeno, musis pod kazdym clankem psat o Berdychovi?!
Reagovat
smazaný uživatel
napsal sem to dřív než byl ten článek ty troubo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist