Nadal: Letos se do vítězné formy možná už nedostanu

18. 8. 2009, 09:00
Aktuality 23
Třetí tenista světa Rafael Nadal připustil, že návrat po zranění kolen bude složitější, než původně předpokládal. Třiadvacetiletý Španěl dokonce uvedl, že do formy, která ho vynesla až do čela světového žebříčku, se možná vrátí až v příštím roce.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Je nemožné dostat se okamžitě z nuly na sto procent. Musím jít pomalu, zlepšovat se den po dni," citovala rodáka z Mallorky agentura Reuters. "Dnes jsem například trénoval hodinu a 45 minut. Za normálních okolností by to bylo trochu víc, zhruba dvě a půl hodiny," uvedl před vstupem do turnaje v Cincinnati. "Nesmím to uspěchat. Důležité je, abych se úplně zotavil. Když to nepůjde letos, doufám, že to vyjde v příštím roce," dodal.

Nadal se minulý týden v Montrealu vrátil na kurty po dvouměsíční pauze. V Kanadě vypadl ve čtvrtfinále s Argentincem Juanem Martinem Del Potrem a z druhého místa v žebříčku ho sesadil Brit Andy Murray.

"Být třetí také není špatné, ale měl jsem trochu smůlu na zranění. Než se to stalo, měl jsem věci pod kontrolou a všechno bylo téměř dokonalé," připomněl Nadal svůj triumf na úvodním grandslamu sezony Australian Open. "Ale už jsem jednou jednička byl a vím, že když se uzdravím, budu mít šanci se tam vrátit," prohlásil.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
nadal odesel do klastera
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je hlavne psychicky dole podla mna. Snazi sa tvarit ze vsetko je v poriadku.

Go Roger Go :)
Reagovat
smazaný uživatel
tvůj elegánovský sen
Reagovat
smazaný uživatel
Psychiku z nich má nejlepší, ale když tě něco bolí, tak se nikdo netváříme dvakrát extra
Reagovat
smazaný uživatel
Se Soderlingem díy za opravu (žiju v domnění, že je zraněnej), ale s tím Del Potrem si to nemyslim, finál prohrál kvůli fyzičce, takže se ještě tak připravit neumí. A v loni měl sice dobrý tah v létě, ale na podzim už to tak slavné nebylo. Prostě tím chci říct, že ta čtyřka co tam je v tom umí zatím chodit lépe než ostatní, i když jinak dobří hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
zase mi to skáče jinam
Reagovat
smazaný uživatel
Se odhlásil kvůli únavě, no to je přesně to, o čem jsme mluvili včera. "nováčci" zjistí, že to není tak jednoduché být neustále v semi nebo fi. Tak buď budou hrát tak technicky jako Fedex nebo budou mít takovou fyzickou základnu jako Rafa (teď i Murray) ( Rafa za cenu sebedestrukce kolen :( ) To samé Soderling, nastupuje až teď po pauze (zranění), když tak zářil v květnu, červnu. Hm, ono to nebude tak jednoduché být stálou 1 nebo 2... uvidíme, komu se to povede.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že se Delpo odhásil ze Cincy mi přijde logický..za posledních 12 dnů odehrál 9 většinou těžkých mačů, navíc měl zdravotní problémy. Nevidím v tom nováčkovskou nezkušenost, jako spíš rozumný krok. On už moc dobře ví, jaký to je hrát v zápřahu, viz loňský léto, kdy měl od Stuttgartu až po USO slušnou sérii. A Soderling v červenci ještě normálně hrál (vyhrál domácí Bastaad) a i v Hamburku se objevil. Až ve Washingtonu měl problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
mně by takové semifinále nevadilo, Rafa by elegána klepnul o kolo dřív a tímpádem by Rogírek protekl víc bodů, když obhajuje "pouhý" 2000 .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli si ho viděl hrát s Potrem, tak myslim, že nezvládne horší hráče. Fedexe porazí, ale musí mít formu ... a musí mu to běhat, bohužel zatím se to tak nejeví.. Jinak mě to taky nevadí, jenom doufám, že "vítězem" nebude Murray, který ve finále dostane úplně vyřízeného hráče z předchozího zápasu...
Reagovat
a.magerova
olfess: moc pěkný komentář, se vším cos napsal souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
"Být třetí také není špatné..." no kdo by si pomyslel, že toto povie Rafan! :) Ale inak celkom chytré a rozumné vety vypotil, ono to snáď aj pôjde, ale tie kolená... no potrebuje to určite čas.
Reagovat
smazaný uživatel
No podla mna si tie vety musel novinar upravit sam, videl soms nim rozhovor teraz pred Cincy a robit s nim interview musi byt pre kazdeho utrpenie...Chlapec bohuzial nevie po anglicky,sice sa to uz vraj zlepsilo za tie roky,ale je to katastrofa, ja sa divim ze mu ten tim ludi co ma okolo seba nedoporuci aspon hodinu denne nejakeho poriadneho ucitela,na nom je vidno ze nevie povedat to co chce a cele jeho odpovede hu hrozne strojene...ono je to vobec problem juhoamerickych hracov...
Reagovat
smazaný uživatel
No to si mi nepovedal žiadnu novinku :) Často krát, keď s ním robia rozhovor, tak sa mu smejú. Ono to ale nie je iba jeho problém, ako si povedal, Španieli a Portugalci, pre nich neexistuje "end" ale "and" :) A máš pravdu, tie jeho odpovede, pripadá mi ako keby stále hovoril to isté, čo mi teda na jednu stranu pomôže, lebo tomu lepšie rozumím :) ale na druhú sa sám ochudobňuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim,ze by si mu rozumela,aj keby povedal nieco ine ako to ze musi "kip wrking chard" atd. :-) ono hlavne ho to strasne obmedzuje ked chce nieco vysvetlit a aj preto potom casto vyzera namachrovane a frajersky,napr.ked komentoval Soderlingovu hru na FO,tak bolo vidiet ze nevie ako to povedat a nasledne to vyznelo ze vyhral Soderling len preto ze Nadal "didnt plej his best gejm"coz zopakoval asi 4 krat...
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz,keď sa nám už ten rebríček trošku zmenil semifinále US OPEN by malo vyzerať asi takto:
Federer-Nadal
Djokovič-Murray.............. dosť neobvyklé,čo??
Reagovat
a.magerova
No jo, za ty roky jsme si odvykli :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mno to máš pravdu.Semifinále Federer-Nadal dlouho nepamatuju.Je to takové divné.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě se zase do vítězné formy dostaneš.VAMOS RAFA!!!
Reagovat
carolyn
Kohopak mi to "VAMOS RAFA" připomíná :-D
Reagovat
smazaný uživatel
prajem rafovi nech sa zotavi cim skor. vobec by mi nevadilo kebyze fedex zvolni a zahra uz len najvacsie turnaje (ale v co najlepsej forme) a zacal naplno kralovat rafa...drzim palce rafa...
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi ho líto.I když jsem fanoušek Federera,těším se až se vrátí na výsluní,docela v tom tenise chybí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist