Nadal letí do Londýna, jeho start ve Wimbledonu je ale nejistý

9. 6. 2009, 16:02
Aktuality 66
Španělský tenista Rafael Nadal stále neví, jestli bude moci obhajovat titul ve Wimbledonu. První hráč světového žebříčku má potíže s koleny a přestože příští týden letí do Londýna, o jeho účasti na slavném turnaji se teprve rozhodne.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Budu se na 200 procent snažit, abych byl na nejdůležitější turnaj světa naprosto fit," uvedl na svých stránkách Nadal, který v posledních 36 hodinách absolvoval složité testy. "Hrál jsem v bolestech několik měsíců a takhle to prostě dál nešlo. Bolest mě limitovala při určitých pohybech a to mě ovlivnilo i psychicky. Rozhodně nepůjdu na kurt, navíc ve Wimbledonu, pokud nebudu stoprocentně zdravý," dodal.

Třiadvacetiletého Španěla nyní čekají dva týdny léčení. Do Londýna odcestuje 16. června, Wimbledon odstartuje o týden později. "Má zánět a otoky v obou kolenech. V následujících dvou dnech ho čeká fyzioterapie, speciální cvičení svalů a další léčba. Poté by měl postupně začít trénovat," uvedl lékař španělské tenisové federace Angel Ruiz-Cotorro.

Nadal má s koleny potíže dlouhodobě. Po vyřazení na Roland Garros, kde ve 4. kole překvapivě nestačil Švéda Robina Söderlinga a na pařížské antuce prohrál poprvé v kariéře, téměř nemůže běhat.

Rodák z Mallorky, jenž loni ve Wimbledonu ukončil pětiletou nadvládu Rogera Federera, se kvůli zdravotním potížím odhlásil z tradiční wimbledonské generálky v londýnském Queen's Clubu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

66
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu proč se vůbec vzrušuješ, každý na tomto webu přeci dobře ví, že kolega abudabi je zakomplexovaný slovenský dement, který onanuje každý večer u plakátu s pánem bohem elegánem Federerem a všichni ostatní jsou u něj jen obyčejné nuly, které nic nedokázali, nic neumí, stále se jen vymlouvají a absolutně se nemůžou porovnávat s velkým gentlemanem!!! To je čistokrevný psycho-fanatik ten omezenec!
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem ! Uz som mal strach, ze nenapises.
Reagovat
a.magerova
Rafo dělej vše pro své uzdravení, chci abys ještě "na stará kolena" :-)) hrál s Rogerem turnaje veteránů ve čtyřhře proti bratrům Bryanům :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle web je fascinující.Porovnáváte tu konsistentní a nevyrovnané výkony s vaším bezchybným Federerem,ale trochu zapomínáte že je Nadal o pět let mladší je jasné že od 18 nemůže hrát joko bůh("Federer").Je mi tady z toho webu zle,je to tu čím dál horší.Nikdo by mohl napsat ať jsem nechodím tak vás toho ušetřím a chodit na tento web nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, pokud tě naštval můj komentář, tak mě to mrzí, ale pro tvoji informaci, já jsem fanda Nadala .... :)) ale to přece neznamená, že se nemůžeme na hráče podívat objektivně, ne ?;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne není to že by mě naštval jeden komentář,už to trvá delší dobu a nad tímto webem jsem zlomil hůl.Ano podívat se na to jako ty lze a musím uznat že máš pravdu.Když tu ale někdo píše že má Rafa nevyrovnané výkony tak už nehledí na to že je o 5 let mladší a že to co on dokázal ve 23 je srovnatelné s tím co dokázal Roger.Pak se tu Nadal vymlouvá pořád na zranění a je to pořád něco ... konečně jsem pochopil že na tento web nemá smysl chodit.Mějte se
Reagovat
smazaný uživatel
Ja neviem o co Ti ide. Nikto predsa nehovoril, ze ma hrat Nadal ako Boh.To hovoris Ty. Ja som napisal, ze Nadal nema konsistentne vykony pocas celej sezony. To znamena napr. ze musel vynechat turnaj Masters. On hra od 18 r., to je 5 rokov hry a vyhral 6 GS. Fed za 5-6 rokov vyhral 14 GS. To su fakty, ktore ta nepustia. Nadala vsak nikto neznevazuje, ma pred sebou este karieru a moze este vselico vyhrat. Predpovedaju sa mu zranenia, ale ak sa tak nestane, bude dobre pre neho. Ja mam pocit, ze niektori jeho fanuskovia sa nevedia s tym Fedovym vitazstvom vyrovnat. Ja im to nezazlievam a rozumiem im. Ale tie tvoje zavery skutocne nechapem. Vsak sa tu diskutuje, kazdy moze povedat svoj nazor. Nechcem stale o tom hovorit ale na Feda sa bryzgalo jedna radost a my sme to prezili. O Nadalovi sa hovori, podla mna, velmi slusne a nic zle.
Reagovat
smazaný uživatel
Secoo neblbnííí :), bez tebe to tu nebude ono!!!

Hele, vžij se do pocitu, jaký to musí bejt, když nefandíš Nadalovi, jo. To je hrozně frustrující (já o tom něco vím, protože celá naše rodina až na mě jsou Federerovci) lítá po kurtě, prakticky všechno doběhne a ještě z těch obraných úderů prohazuje, je k neutahání, nervy má jak špagáty, skoro pořád vyhrává, reprezentuje rád svou zemi atd. atd... a já to vidím u rodiny, jak už se nadechujou, jsou přesvědčeni, že Roger musí tuhle výměnu vyhrát a Rafa zase někde vyškrábne ten balonek a vrátí se do hry, jednou Nadal už tak vytočil mého otce, že ho nazval Hajzlík škrbavý :). My máme tu výhodu, že maximálně vidíme v osobě soupeře našeho favorita elegantního tenistu Rogera Federera, ale věř mi, nemít rád Nadala, bylo v posledních 12 měsících pro tenisové fandy opravdové peklo. :))
Reagovat
smazaný uživatel
jj, sorry Secaa, ale presne to, co si napisal nizsie o rafovi, ze ti je jedno, ci je 1 alebo 10 a podobne, sme tu pisali my o rogerovi zhruba pred 3 mesiacmi, ked sa hralo v indian wells, miami a monte carlo. Tych smajlikov ako odpovedi na to sa tu nachodilo riadne vela, boli sme jednoducho za debilov, ked sme rogera videli, ako sa trapi a prehrava a chceli ho vidiet zase vo forme a vyhravat. na tom nie je absolutne nic zle, ze kazdy chce svojho favorita vidiet vitazit
Reagovat
smazaný uživatel
re: Secca
Hlavně to chce trochu nadhledu a smyslu pro humor. Vždyť nám, fanouškům Federera, udělal Roger druhé vánoce. Kudy chodíme, tudy se usmíváme jak měsíček na hnoji a pročítáme všechny oslavné články furt dokola. Tak nám to dopřej a neber všechno tak smrtelně vážně. Vždyť je to jenom zábava!!! :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to mam naopak. Vsetci su proti Fedovi, lebo mu fandim, robia mi to naschval. A lame ich v pase, ako pri jeho vymenach vstavam zo stolicky. Keby sa niekto dival, ako sa u nas sledovalo finale RG a tie poznamky do toho, poslu na nas biele plaste s kazajkami. Ale je to zabava a sranda, je to len sport. Ja uz nebudem komentovat Nadala, lebo Seceu to vzdy naser..... To myslim v dobrom.
Reagovat
smazaný uživatel
to u nas vsetci federerovci, takze to mame jednoduchsie :)
este som chcela dodat, ze prajem rafovi skore uzdravenie, aby nemusel podla kolien predpovedat pocasie, ako ja, ja si s nimi tiez zazivam svoje, takze nech si obaja chlapci riadne odpocinu a naberu sily, nech nam nieco poriadne predvedu na tej posvatnej trave...a roger ty sa riadne priprav na ten 15-ty grandslam :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mi pises z duse. No si cely Ja ! Vianoce uz v Juni !!
Reagovat
smazaný uživatel
Haha. S tym pocasim to bolo dobre. Ja mam nieco obdobne s lavou rukou. Ta mi hlasi, kedy bude prsat.
Reagovat
smazaný uživatel
:) mohli by sme sa postavit do takej tej meteostanice, moja babka to mala, ked vysiel z budky chlapec-malo prsat a ked dievca-malo byt pekne :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Meteostanica. To si vystihla presne.
Reagovat
a.magerova
Brody: s tím "měsíčkem na hnoji" tos vystihl přesně, nepotkals mě náhodou někde, žes to tak trefil?! :-))
S těmi články máš taky pravdu, no já teď ještě pročítám i ty které byly napsány před French Open :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak presne nad tymto som sa vcera dobre bavila, hlavne nad prispevkami k clanku o rozlosovani FO, myslim, ze ich tam je 248 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja doufam ze nastoupi, byla by skoda kdyby nehral uz kvuli tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
No to je bez debat, sice mám radši Federerův styl, ale Nadal je skutečně velký hráč a jeho účast samozřejmě přidává každému turnaji grády.
Reagovat
smazaný uživatel
A právě teď sdělil redaktor na Eurosportu, že Rafa potvrdil svou účast ve Wimbledonu!. Takže, kdepak je pravda. Ona ta zpráva více koresponduje s těmi fotografiemi z neděle, kde se Rafa (údajně se záněty v kolenou) vesele prohání s přítelkyní na vodních lyžích. Já myslím, abchom si počkali na začátek Wimbledonu, to ostatní jsou jen spekulace, nebo mlžení ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano aj ja pozeram EUROSP. Takze som dedukoval, mozno, spravne !?
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, co rikali na eurosportu, ale tenhle clanek vice-mene koresponduje s tim, co ma nadal napsano na strankach.. takze ja verim spis rafovu oficialnimu webu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl na vodních lyžích, seděl na vodním skútru ... To, že má omezený pohyb bylo vidět po vítězství v Římě téměř na všech jeho zápasech, to ho samozřejmě neomlouvá, protože na to se taky hraje. Dokonce si myslim, že dnešní spec.mužský tenis na úrovni top 10 už se na kurtu nehraje dávno, jestli mi rozumíte, rozhodují takové "maličkosti" jako práce s energií, psychikou, hlavou, fyzickou schránkou - zdraví, načasování formy (v tom je machr Federer,vždy maximálně připraven n GS)a pak až tenisové umění, které je důsledkem výše uvedeného. Zazářit dokáže každý, ale udržet to ... a to je také to, co chybí bohužel našim tenistům.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, k tomu není co dodat
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne je ze rafa sa konecne odhodlal k poriadnej prehliadke a pozrel sa pravde do oci mozno sa tej pravdy trosku bal a kvalitne prehliadky vynechaval ,je diagnoza je taka aka je je to za rafom teraz naplnit regeneracny plan a vratit sa 100percentne zdravy ,radsej vydrzime bez rafu este 2 mesiace ale potom si jeho a jeho tenis uzijeme naplno,kym sa nehovori o operacii tak je dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Na prohlídky určitě chodí, minimálně byl na konci roku, kdy se 2 měsíce léčil. Ale máš pravdu, dokud se nemluví o operaci, tak to pořád jde :))
Reagovat
smazaný uživatel
chudak rafa, ale ho ten toni doriadil :-((
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, aj mne sa ten Toni nezda.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto mi na Nadalovi vadi. Prehra zapas a potom sa zacne pisat, ze bol zraneny. Pred RG, po prehre v Madride,povedal,ze v Parizi budu podmienky ine ako v Madride, co som pochopil, ze tam nebude mat problem vyhrat. O zraneni nebolo pocut nic. Ja netvrdim, ze je fit, ale toto sa nerobi. Ak si chce odovodnit neucast vo Wimbledone, prosim, ale mal by to robit diplomatickejsie.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha takže má říct před minutou mě začli bolet kolena je tam zánět můj start ve Wimbledonu je ohrožen nebo jak by sis to představoval.Nechápu v čem hledáš mouchy já bych to spíš viděl na zaujatost.Neviděl jsem někde že by se vymlouval na kolena ba naopak řekl že na RG byl horší proto prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano to mas pravdu. To povedal, ale predsa, voci superom sa mi to nezda fer. Ja nehladam ziadne muchy. Skutocne mu prajem nech je zdravy. Len ho podozrievam, ze si, mozno, vyraba alibi. Je to moj osobny nazor, nechcem nikoho provokovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne neprovokuješ jen tvůj názor je divný,kdyby svoje prohry sváděl na kolena nebo něco podobného tak ani nepípnu.Ty tu ale píšeš o něčem co jsi od něho nikdy neslyšel.Končim tuto debatu protože je o ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
ty tvoje dedukce sou fakt k smichu:-D radši si je nechávej pro sebe ,at tu nejsi za vola:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, beriem, ze hral dokial vladal, teraz vidi, ze to asi tak lahko nepojde, tak zvazuje start. Moze to tak byt.
Reagovat
smazaný uživatel
o a co je na tom nefér vůdči soupeřům??když vynechá wimbledon? víš kolika hráčum se uleví,včertně federera:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano su to dedukcie. Uz sa to stalo aj pred tym, takze dedukovat mozem, nie? Ked hral Fed zle, tiez mnohi dedukovali, ze je s nim konec, dochodok, ozenil uz z neho nic nebude etc. Jeho fanuskovia ho vsak branili. Mozes ma presvedcit, ze sa mylim, ja s tym nebudem mat problem.
Reagovat
smazaný uživatel
O Wimbledon nejde ! Si ma zle pochopil. Ak s niekym prehras a po zapase povies, ze si bol zraneny, znehodnocujes vykon supera. Ak raz nastupis na zapas, tak treba hrat. Ale nehovorim, ze Nadal sa na nieco vyhovaral, to urcite nie. To som vysvetloval vseobecne.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokážeš pochopit že se k tomu musí vyjádřit,jak bych se třeba já cejtil kdyby se oběvilo:Rafa nejede na Wimbledon a nic víc k tomu nevěděl bych proč,jak atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha tak o to ti jde,takže radši má lhát (držet hubu) a říct že po tiskovce na RG blbě upadnul a od té doby ho bolí kolena.Na férovku jde ti o to aby někdo náhodou neřekl že KDYBY byl Rafa zdravej tak ROger nevyhrál RG co?Tos měl říct hned a né tu okolo toho takhle mlžit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, zacali by o tom nekonecne spekulacie ! Ok.
Reagovat
smazaný uživatel
No napadlo tě někdy,že to neříká proto, at to soupeř neví a nepoužije to proti němu?tedka myslím herně bude vědet,že ho boli koleno,tak tomu taky přizpůsobí hru:-)a další věc psychika,když budeš rozhlašovat,že si zraněný ,tak ti to taky moc nepřidá
Reagovat
smazaný uživatel
O to mi vobec neslo. Uz konspirujes. Opakujem, uz sa stalo, ze po zapase povedal, ze bol zraneny. Nic ine, ako alibi, som tym nemyslel.
Reagovat
smazaný uživatel
To patrilo Seceovi.
Reagovat
smazaný uživatel
To mas pravdu, hraci nemôzu rozhlasovat, ze nie su v poriadku. Beriem.
Reagovat
smazaný uživatel
mne len nie je jasna jedna vec: ked povie, ze je v poriadku, ze kolena ho neobmedzuju, ze bandaze nosi len preventivne, a hned na to zavali, ze posledne mesiace sa to nedalo vydrzat, ze to fakt neslo, tak toto mi celkom jasne nie je...necham si to v klude, ale fakt v klude vysvetlit
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak priblizne o to mi islo. Len na mna jeho priaznivci vyleteli ako vcely z ula. Vsak ja mu nic zle neprajem. Len tie jeho nazory su protichodne.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby řekl jsem v **** bolí mě kolena na RG se moc necejtim to by se ho soupeři asi pak moc nebáli co.Taktika hraje svoje.Navíc to co tu řikáš prohlašoval na záčátku antuky ne pokud se nepletu?
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutny suhlas. Este som nepocula ked prehral, aby to nespajal so zranenim. Mne sa zda, ze tak obhajuje svoje prehry. Ale to velki sportovci nerobia.Ak jazdil na vodnych lyziach, tak potom ake bolesti kolena. Aj ked na druhej strane je pravda, ze taky silovy tenis, aky hra on dlho nevydrzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to klobouk dolu,na jeho pohybu to nebylo téměř poznat.Herně to už bylo o ničem jiném.Rafo na W se vyser ať seš v pohodě na US a tam ukážeš že ty jsi ten nejlepší.VAMOS!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal byl dobrej rok a pul a tedka uz ma vykony kolisavejsi na rozidil od Rogera ktery se soustredi jen na Grandslamy a tam vzdykcky ukaze jaky to je hrac za Rogera mluvi vysledky na Grandslamech!!!Federer je nejlepsi hrac historie a to uz mu nikdo nevezme nikdo rikam!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale,ale,ale ty bys mě rozesmál :D:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
jj souhlas at se na wimbledon radši vykašle,federer bude sice zase No1,ale jestli bude zase zdravotně vpořádku tak na něj stejně nikdo nemá:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uklidni se člověče...tohle je článek o zraněném Rafovi, tak...tocha respektu.
Reagovat
smazaný uživatel
To patřilo Chara15
Reagovat
smazaný uživatel
no tak federer nikde nesmí chybet ne?:-D na to už sme si tu zvykli,vždy se někdo najde:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak,ať si Roger klidně tou jedničkou je nakonec za to jak vydřel to RG si to asi zaslouží.Pro mě je fuk jestli bude Rafa 2. nebo 10. hlavně když bude v pořádku,bude hrát ten svuj neskutečnej tenis a všechny je zas porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
majkl: Jinak ale Federer neni tak často zraněný nebo prostě nemá takové problémy tak nevim proč by někam neměl jezdit když mu to zdraví umožnuje. Tak nechápu zas ty tvý narážky...
Reagovat
smazaný uživatel
já myslel na tomto foru, si to nepochopila:-)tak doufám ,že ted už jo
Reagovat
smazaný uživatel
aha :-D tak to promin, jsem to fakt blbě pochopila.. omlouvám se...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Moj nazor je podobny, ze on nie je svojim stylom hry schopny podavat dlhodobejsie konsistetne vykony.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa byl čtyři roky dvojkou...rok je jedničkou...tak nevím o jakých nevyrovnaných výkonech je řeč.
Reagovat
smazaný uživatel
Pisal som konsistentny ! Nepisal som nevyrovnany ! To je podla mna rozdiel. A mal som na mysli hru pocas celej sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
řeč je o tom, že tady má z Nadala zepár ubožáků mindrák
Reagovat
smazaný uživatel
No.... a už je to tady.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist