Nadal kvůli přípravě přišel o setkání s královnou. Pak vyhrál v pěti setech

24. 6. 2010, 22:58
Aktuality 9
WIMBLEDON MUŽI - Také Rafael Nadal už musel ve Wimbledonu řešit první vážnější problémy. Ale podobně jako Federer se z komplikací vysmekl a přes Holanďana Haase postupil do 3. kola. Černou kaňkou na dnešním dni však byla omluvenka na setkání s královnou Alžbětou II.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal se do Wimbledonu vrátil dva roky po svém triumfu a v úterý si po výhře 3-0 nad Japoncem Nišikorim pochvaloval nejen výsledek, ale i předvedenou hru. Zároveň upozornil, že další duel se 151. hráčem světa Robinem Haasem nebude jednoduchý. "Má nebezpečný servis," uvědomoval si.

Čtvrtek ve Wimbledonu:

Skvělé! Kvitová, Zakopalová a Zahlavová-Strýcová vyřadily nasazené soupeřky

665 minut, 183 gamů, 215 es. Isner v rekordním zápase porazil Mahuta

Slova světové jedničky se začala naplňovat hned od prvních výměn zápasu. Třiadvacetiletý Holanďan v prvním setu nasázel 13 es a bez ztraceného podání se agresivní hrou dostal k výhře 7-5. Favorizovaný Španěl sice dominoval druhému setu, Haase ale zbraně nesložil a nečekaně se přiblížil premiérovému postupu do 3. kola grandslamového turnaje.

Nadal se tak ocitl v podobné situaci, jako v pondělí obhájce titulu Federer, který prohrával dokonce 0-2. I rodák z Mallorky ale senzaci v úvodních kolech odvrátil a ziskem dvanácti gamů z posledních patnácti her dal jasně najevo, kdo že to měl podle papírových předpokladů postoupit. Haase v druhé polovině utkání bojoval nejen se soupeřem, ale i se zdravotními problémy.

"Jsem šťastný, že jsem dokázal vyhrát těžký zápas v pěti setech. Každý preferuje hladkou výhrou ve třech setech, ale vyhrávat tak pořád je na tomto povrchu nemožné. Mnohdy totiž rozhodují pouhé dva až tři míčky o celém zápasu," řekl Nadal, který v dnes předvedl jen 12 nevynucených chyb a 40 vítězných úderů. "Ve dvou setech jsem udělal asi pouhé čtyři chyby a oba jsem prohrál. Ale jsem rád, jak jsem zvládl čtvrtý a pátý set," pochválil si nakonec Nadal. 

Nejvíce ho však mrzí, že se dnes nesetkal s královnou, jež do Wimbledonu zavítala po 33 letech. V poledne byl pozván na společný oběd, kterého se zúčastnili vybraní tenisté včetně Federera nebo sester Williamsových, Španěl se ale omluvil. "Jsem zvyklý na svůj předzápasový program, nechtěl jsem ho měnit," uvedl třiadvacetiletý Španěl.

"Mrzelo mě to, ale měl jsem kolem dvanácté hodiny trénink, takže to bylo nemožné," komentoval Nadal. "Myslel jsem, že se královna chystá na můj zápas. Byl bych rád, kdybych se s ní mohl potkat po utkání. Ale nebylo to už možné, protože královna odešla ještě předtím. Samozřejmě mě to mrzelo."

O osmifinále si sedminásobný grandslamový vítěz zahraje s Philippem Petzschnerem. Němec dnes rovněž v pěti sadách udolal Poláka Lukasze Kubota.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
čtvrteční výsledky mužů (24. 06. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Haase (Niz.) 5-7 6-2 3-6 6-0 6-3
A. Murray (4-Brit.) - Nieminen (Fin.) 6-3 6-4 6-2
Söderling (6-Švéd.) - Granollers (Šp.) 7-5 6-1 6-4
Ferrer (9-Šp.) - Serra (Fr.) 6-4 7-5 6-7(6) 6-3
Tsonga (10-Fr.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-4 6-4 6-7(5) 5-7 10-8
Querrey (18-USA) - Dodig (Chorv.) 6-2 5-7 6-3 7-6(10)
Isner (23-USA) - Mahut (Fr.) 6-4 3-6 6-7(7) 7-6(3) 70-68
Bellucci (25-Braz.) - Fischer (Rak.) 6-7(11) 7-6(4) 7-6(1) 6-2
Simon (26-Fr.) - Marčenko (Ukr.) bez boje.
Benneteau (32-Fr.) - Beck (Něm.) 3-6 6-2 4-6 7-6(5) 6-3
Petzschner (33-Něm.) - Kubot (Pol.) 6-4 3-6 4-6 6-3 6-2
Kamke (Něm.) - Seppi (It.) 3-6 6-2 6-3 6-4
Fognini (It.) - Russell (USA) 3-6 5-7 7-5 7-6(6) 6-3
Chardy (Fr.) - Lacko (SR) 6-3 7-6(4) 4-6 6-7(5) 8-6
Malisse (Belg.) - Reister (Něm.) 6-7(7) 6-4 6-1 6-4


Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (9-ČR/SR) - Becker/Lipsky (Něm./USA) 4-6 7-6(5) 7-6(4) 6-1
Golubjov/Seppi (Kaz./It.) - Hájek/Schüttler (ČR/Něm.) 6-4 5-7 7-5 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je teda Wimbledon, ze ma Roger problemy, to se da pochopit, ale i Rafa? Nooo to jsem na to zvedavej...
Reagovat
smazaný uživatel
No ja nevim, mne nepripadalo, ze by mel velke problemy. I kdyz pohral 2 sety, nepochybovala jsem ani na chvilku, ze by nemel postoupit. Problemy mel trochu ve tretim setu, ale jinak se mi zdal dost suverenni, nepripadalo mi, ze by byl nejak pod tlakem, ze by ho Haase tlacil kde zdi. Delal samozrejme i chyby, ale nejakou udela behem zapasu kazdy.... Prvni set byl v tiebreaku, a to proto, ze Haase mel neuveritelne podani, pak staci jeden micek (v tom tie breaku) a je vymalovano. Ve tretim, jak jsem psala, mel trochu problemy, ale ten kanar ve 4. byl jednoznacna odpoved :-).

nevim, jak hraje Federer, nevidela jsem ho jeste, ale pokud mel stejne "problemy" jako Rafa, tak neverim, ze by se nedostal do finale :-).
Reagovat
smazaný uživatel
prvni set v tie breaku rozhodne nebyl haase vyhral 7:5 coz znamena ze ho na konci setu breaknul ale jinak si taky nemyslim ze by to rafa nejak nemel pod kontrolou...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to se omlouvam, divala jsem se v praci a mela jsem to dost male, navic jsem k tomu musela i delat nejakou praci :-), takze mi asi tyhle detaily unikly. Kazdopadne fakt, ze si Haase vypracovat pouze 2 breaky podle me trochu svedci o tom, ze to nebylo az tak dramaticke...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hral neskutečný tenis včera, je perfektný...VAMOS RAFA
Reagovat
nando
No Federer hraje zatím dost bídně, třeba s Fallou už byl prakticky na lopatkách, navíc měl lehčí los, takže je na tom určitě hůř než Rafa.
Reagovat
Stan_Borowitz
je nesmysl. Oba mají los přibližně stejně těžký a jen zaslepenec na jedné nebo druhé straně to nevidí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby hrál "neskutocny tenis", tak by vyhrál hladce 3:0. Nehrál špatně, ale na Söderlinga by to na trávě stačit nemuselo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si zase myslim,ze to stacit na Soderlinga bude,pokud se k nemu dostane,zda se mi Nadal silny psychicky a zvlada kriticke momenty skvele!Uvidime.Je fakt,ze Soderling a Murray bez zavahani,ale je to jeste nemusi nic znamenat.A co Ferrer?Nemuze S.ohrozit a vystavit??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist