Nadal kraloval i v Římě a pomohl Murraymu na třetí místo

3. 5. 2009, 19:11
Aktuality 13
ATP ŘÍM - Španělský tenista Rafael Nadal potvrdil ve finále turnaje série Masters v Římě svou suverenitu na antuce a obhájce titulu Srba Novaka Djokoviče porazil 7:6 a 6:2. První hráč světového žebříčku dnes v italské metropoli triumfoval počtvrté v kariéře, což se dosud žádnému tenistovi nepodařilo.
Rafael Nadal

Dvaadvacetiletý Nadal přehrál o rok mladšího soupeře za dvě hodiny a tři minuty a po výhrách v Monte Carlu a Barceloně získal třetí titul za poslední tři týdny. Svou neporazitelnost na antukových kurtech prodloužil na 30 zápasů, naposledy na tomto povrchu prohrál loni právě v Římě v prvním kole. Se třemi římskými tituly se dosud dělil o rekord s Thomasem Musterem, Jaroslavem Drobným a Martinem Mulliganem.

Djokoviče bude stát neúspěch při obhajobě titulu třetí místo ve světovém žebříčku. Za týden 11. května, až z hodnocení vypadnou body za loňský rok, ho na pozici trojky vystřídá Brit Andy Murray.

"Měl jsem šance," řekl Djokovič s odkazem na první vyrovnaný set, který Nadal získal za 73 minut. "Zvládl tlak lépe než já, proto je nejlepší na světě. S celým týdnem jsem ale spokojený," dodal Srb, jenž při předávání cen předvedl na žádost publika imitaci svého soupeře, která ho rovněž proslavila. "Nevyhrál jsem na kurtu, ale na umělecký dojem vedu," dodal s úsměvem.

Španěl ve druhé sadě kontroloval hru a nedopustil opakování dva týdny starého finále z Monte Carla, kde mu Djokovič jako jediný tenista v této sezóně dokázal na antuce sebrat set. Svou sbírku z podniků série Masters rozšířil už na patnáct titulů. O jeden méně má Roger Federer, rekordman Andre Agassi vyhrál turnaje této kategorie sedmnáctkrát.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 eur) -
nedělní výsledky (03. 05. 2009)

Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Djokovič (3-Srb.) 7-6(2) 6-2

Čtyřhra - finále:
Nestor/Zimonjič (2-Kan./Srb.) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 7-6(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
1 Rafael Nadal 15290
2 Roger Federer 10420
3 Novak Djokovic 9670
4 Andy Murray 8810
5 Juan Martin Del Potro 4510
6 Andy Roddick 4340
7 Fernando Verdasco 3870
8 Gilles Simon 3750
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nechcem vynmeniť trojku zo štvorkou... :((((
Reagovat
smazaný uživatel
Hele na strankach ATP je Nole stale treti s naskokem 400 bodu na Murrayho. Kez by
Reagovat
smazaný uživatel
teda 800 bodu
Reagovat
smazaný uživatel
jj diky. Uz sem v obraze :) Tak doufam ze ho djoko zase posle zpatky na 4
Reagovat
smazaný uživatel
Jak??
Jeho dalsi nezapocitavany vysledek je ted 90bodu, tzn. ze v Belehradu nemuze ziskat vic jak 160.
Toto mi prosím vysvetli... :)
Reagovat
smazaný uživatel
byl to peknej zápas:-)rafa urcite nehral nejlepe ale novak se snazil a myslim ze to bylo dobré finále:-)skoda ze v nem nebyl roger:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a hlavne ted bude novak hrat doma, tak by za vitezstvi mel 250 bodu, tak snad to bude ok :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jestli dobre pocitam, tak mura preckoci djokera o cca 400 bodu, ale bude zase obhajovat madrid, kde novak vypad asi ve 3. kole, takze by se snad mohl novak brzo vratit na 3. misto, doufam! :-) jinak dneska peknej zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal hraje totální tenis a držet s ním krok, to chce fakt výdrž. Jestli s tímhle stylem vydrží na postu světové jedničky tak dlouho jako Roger, tj. 4 1/2 roku, tak před ním fakt smeknu. Vyhrál zaslouženě, ale Novak mohl odejít s hlavou vztyčenou, předváděl tam hezký kousky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadale Nadale, ty si zrádce :D
Reagovat
smazaný uživatel
myslím ,že ho na nově nazvali antuková mašina:-D
Reagovat
smazaný uživatel
To je dlhé meno :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist