Nadal koleno nevyléčil, v Torontu hrát nebude

2. 8. 2012, 21:24
Aktuality 55
Rafael Nadal se odhlásil z turnaje Masters v Torontu. Šestadvacetiletý Španěl má stále potíže s kolenem, kvůli kterým už přišel o obhajobu zlata na olympijských hrách v Londýně, kde měl být navíc vlajkonošem španělské výpravy.
Rafael Nadal

"Chtěl jsem v Torontu hrát a dělal jsem pro to všechno, ale ještě potřebuji nějaký čas dát se do pořádku," uvedl jedenáctinásobný grandslamový šampion.

Nadal bude na kanadském turnaji chybět poprvé od roku 2004, kdy na něm startoval poprvé.  O rok později už Rogers Cup v Montréalu vyhrál, triumf pak zopakoval v sezoně 2008 také v Torontu. Loni vypadl senzačně hned v úvodním zápase s Chorvatem Dodigem.

Vedle bývalé světové jedničky účast v Torontu odřekli také další Španělé David Ferrer s Fernandem Verdaskem a Francouz Gael Monfils, který zůstává na marodce kvůli problémům s kolenem.  

Turnaj série Masters 1000 v Kanadě začne 6. srpna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

55
Přidat komentář
Teo
Tohle je věc, kterou mu nejen odborníci předpovídají už léta. Teď na ně došlo.
Reagovat
Roger_Federer
To neni sen ale realita, že krom cihli skoro 2 roky Nadal nevyhral žadny turnaj...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to je to prvoplánové videnie, ktoré vidí iba víťazstvá..To, že nevyhral betón, neznamená, že má na ňom zlé výsledky..Štatistika je ovplyvnená Djokovičom, keďže minulý rok vyhrával iba on..Hneď po ňom nasleduje, čo do počtu bodov (Masters+GS) nasleduje Nadal..
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Účast v posledních pěti GS finále očividně vypovídá o nedostatku formy a vůbec o celkovém úpadku..
Reagovat
dappe
Nadal už moc dlouho hrát nebude........
Reagovat
a.magerova
Chci věřit tomu, že se mýlíš....
Reagovat
smazaný uživatel
bude hrat karloviš v torontu?
Reagovat
smazaný uživatel
To ze Rafa vynechá Toronto sa dalo vytusit uz z jeho pobytu na Europskom kontinente..Verím,ze Cincinneti si už nenechá ujsť,hoci jeho forma bude otazna..Jeho pripadný návrat vrati tenisu stratenú iskru..

P.S - Neprajníci, zlezte z tych oblakov..Nadal je mimo jeden mesiac a nie jeden rok..Stale je to kratkodobá bolístka..Pozrite sa na DelPotra,Monfilsa,Soderlinga..To boli zranenia..O ziadnom sa nenakecá tak vela ako o Rafovych kolenach,ozývajúcich sa pravidelne raz za tri roky..V plnej forme je to stále najlepší tenista a nepochybne to potvrdí ešte mnohokrát..
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling měl nějaký vážný zranění?
Reagovat
Heather_Fedex
"V plnej forme je to stále najlepší tenista a nepochybne to potvrdí ešte mnohokrát"
- to mela byt provokace, nebo....?
Reagovat
smazaný uživatel
Ideme sa chytať za slovíčka?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no..Kazdý mame svoj nazor..;)
Reagovat
spaniel
Zadna ztracena jiskra neni, ale budu rad, az se vrati.
Nejlepsi? Kdyz jsem se naposled dival byl treti, kdyz uz ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand: Tak to není chytání za slovíčka, prostě když mluvíme o zraněních, tak mi nepřijde vhodný zmínit hráče, kterej má mononukleózu.

Heather: Kdyby to byla provokace, tak stejně na adresu fanoušků Djokovice a pravda asi je, že Nadal opravdu je momentálně kvalitativně nejlepší tenista. O Rogerovi už nemůže bejt řeč, pohybově jde prostě dolů, což odnáší často i kvalita úderů.
Reagovat
smazaný uživatel
I když na druhou stranu on tu kvalitu prokazuje už jen na antuce... Čekal jsem, co ukáže na trávě a neukázal nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Robin ma vazny problém so zdravím,da sa to v urcitom zmysle chapat ako zranenie..Aj zranenie fyzického charakteru je stále problém so zdravím..

Ak sa vráti v Cinci,tak budem spokojný..Myslím,ze niekde medzi riadkami "potrebujem este nejaky cas" sa da vycitat,ze v Cinci už bude...Alebo moc do toho vidim a vobec tam neplanuje ist..:)..Kazdopadne prajem vsetkym dobru noc,zajtra bohuzial miniem druhé semi,z celej OH som zatial videl akurat vecerné plávanie :)
Reagovat
Heather_Fedex
a ja si naopak myslim, ze novak je kvalitativne za posledni rok nekde jinde, nez rafael. ale samozrejme, jak spravne podotkl forehand "Kazdý mame svoj nazor" ale samozrejme byla takova ta provokace z frustrace, coz se da akceptovat
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrú :)
Reagovat
smazaný uživatel
No ano, forehand je typická ukázka frustrovaného fanouška :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj,celé sa to nesie v takom frustrovanom tóne..Heather,mas cit..Si fakt len jedna :)
Reagovat
smazaný uživatel
"V plnej forme je to stále najlepší tenista a nepochybne to potvrdí ešte mnohokrát.." - a ty sa smeješ na fanúšikoch Federera :)

Mimochodom, v plnej forme znamená na antuke ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nie..Znamena to na trave a raz za dva roky ;)
Reagovat
Roger_Federer
Podle informací, které prosakují z tenisového prostředí, je to zranění vážné a není vůbec vyloučeno, že nebude zpátky ani do us open
Reagovat
smazaný uživatel
A táto informácia je odkiaľ ?
Reagovat
smazaný uživatel
Je pekné, že tomu veríš :)

Ale na druhú stranu nevyhral Nadal titul mimo antuky už skoro 2 roky. A zrejme si nevidel hrať Federera v plnej forme ... Na to sa nechytá ani Nadal, ani Djokovič, aj keď vek nezastavíš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Menej snivaj,viac sleduj..
Reagovat
Roger_Federer
Psal jsem to tady hned když ohlasil ,že vynecha olympiadu..Mam to od jednoho našeho hrače, jmenovat samozdřejme nebudu..
Reagovat
freeteepek
S těma jeho kolenama to bude čím dál horší. Dávám mu ještě pár let. Kdo skončí s aktivním tenisem dřív, Rafa nebo Roger?
Reagovat
Tominoo
Roger sa vyjadril pred nedavnom v jednom rozhovore , ze si vie predstavit aj OL 2016... a o 4 roky rafa uz asi nebude hravat tennis
Reagovat
Pe3k
Je to neodhadnutelné. Nadala odepisujou už od roku 2009 a pořád hraje. Rogera odepisujou už od roku 2008, že to má za sebou a pořád je nejlepší na světě a vyhrává dál...Skončí to spolu, protože bez nich to stejně už nebude nikdy ono :)
Reagovat
Heather_Fedex
to nevim.....rafa by si urcite nechtel nechat ujit oh, kt. se budou hrat na antuce. teda, predpoklada se, by se hralo na antuce.
nicmene, tenhle problem s kolenama se resil jiz vic nez 2 roky naspatek a kouknete, co vsechno od te doby povyhraval. ne, nee, jeste si ho nekolik let uzijeme, tim jsem si jista ;)
Reagovat
malchar
Roger přežije všechny :D Ten bude hrát i na Olympiádě za 8 let
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je mi známo, Roger se cítí dobře, má chut do hraní, žádný avizovaný konec jsem neregistrovala..a Rafa, to záleží jen a jen na něm, jak dlouho bude moci být připraven tak, aby podával maximální výkony..pokud nebude, třeba ze zdravotních důvodů, tak asi skončí..podle předpovědí měl už dávno skončit, a on stále hraje..takže otázka : kdo dřív? je prostě v tuhle chvíli předčasná..
Reagovat
Labi
Nadal je mladší ale jeho zdraví jde do kytek, z to Roger už má hodně zasebou ale pořád ho to baví.... jestli to Roger myslí s rokem 2016 vážně tak to ho obdivuju a jsem rád že takhle uvažuje, ví co má a ví že když s tím sekne tak nikdy v životě už nebude nastupovat před plné stadiony prostě ví co chce...ne jak Hašek s jiní kteří 2x skončí a pak jim dojde že největší vášeň je pryč...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná, že bude postupně upravovat svůj hrací kalendář, bude se hlavně soustředit na antuku a RG, ale na brzký konec to nevidím. A psát, že je odepsaný....., to už tady bylo kolikrát. Je to bojovník, bude hrát tak dlouho, jak to půjde. Možná nakonec budou s Rogerem v tom Riu oba.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Haha..Hurónsky smiech :)
Reagovat
spaniel
Ta antuka neni vubec jista, zatim je 50/50 antuka/HC...
Reagovat
a.magerova
Konečně se to tady někdo nebojí napsat naplno, jo i za 8 let !!! :-))
Rafovi přeji uzdravení i když teda pokud hraje proti Rogerovi, tak to ho moc ráda nemám, ale jinak jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala odpisovali už na konci roku 2005, a bol to dokonca sám strýko Toni - ktorý vtedy povedal do médii niečo na spôsob "Rafa je blízko koncu kariéry" ... a hrá doteraz :) Preto veľmi takýmto šplechom neverím.
Reagovat
Pe3k
Kolik bodů v Torontu Rafa obhajuje?
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný, prohrál hned ve 2. kole s Dodigem jak je uvedeno v článku. Ani v Cincinatti loni nic neuhrál. Tak hlavně, aby byl ready na US open, jinak ho Murray už předskočí
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi to tak líto, tenis bez Rafy je pro mě neosobní, chybí mi ta vášen, když hraje Rafa. Nic a nikdo mi to nemůže vynahradit..
Snad se dá brzy do pořádku, moc se mi po něm už stýská :-((
Zlato přeju Andymu, dívám se už na chlapy jen ze setrvačnosti..spíš koukám na holky, to pak nemusím myslet na to, že u mužů prostě jeden šampion chybí :-(
V Torontu to bude to samé..ale hlavně, at se vrátí, až se bude on sám cítit 100 % fit.
Reagovat
gigin
Já ti rozumím. Maximálně rozumím a chápu :((
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, trochu to na mě padá, když to čtu..i když jsem to čekala, stejně to pak bolí :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hrozný, znám to moc dobře a chápu. Snad se dá brzy do pořádku, aby ti zase mohl svou přítomností na kurtech dělat radost a aby pro tebe získal mužský tenis opět ten správný "šmrnc".
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, přesně, chybí tam pro mě někdo, na koho se pokaždý těším, s kým se můžu radovat, nadávat, třeba pak i brečet..prostě emoce.
Když chybí dlouhodobě jeden ze špičkových hráčů, myslím, že to ve výsledku ubližuje samotnýmu tenisu, vždyt vzájemný souboje s Rogerem, Novakem, to je to koření..bez toho je to bez chuti, mdlé..tedy pro mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně ti úplně rozumím, je to přesně jak popisuješ. To samé jsem si nesčetněkrát zažil se Serenou. Naposledy jsem myslel, že už se ani nedokáže vrátit. Ty turnaje prostě nejsou ono, člověk to sice sleduje, ale je mu to víceméně jedno. Není tam to pravé zapálení a nálada. A i když čekáš, že nebude hrát nebo že odřekne, myslíš, že jsi připravena na tu zprávu, stejně tě to zasáhne...., protože i tu nepatrnou naději si člověk dělá.:(
A pro tenis je samozřejmě neúčast Rafy na turnajích oslabení a turnaj ztrácí na prestiži. Souboje Rafy s Novakem nebo Rogerem jsou naprosté top, co může současný mužský tenis nabídnout.
Opravdu je mi to líto, ale věřím, že se dá snad brzy do kupy a na USO bude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže jak tady dával někdo před OH, pravděpodobný návrat až v Cincinnati. Se divím, že Toronto se hraje už od pondělí.
Reagovat
Heather_Fedex
myslim si, ze na letosni turnaj v montrealu ze spicky nepojede nikdo....
Reagovat
spaniel
Tak to bylo myslim jasne uz davno, jelikoz se hraje v Torontu.
Reagovat
Heather_Fedex
samozrejme, chtela jsem napsat do toronta ;) a jinak, jsem si jista, ze i u zen se jich nekolik z turnaje v montrealu poodhlasuje...
Reagovat
Sonja
spaniel, ty seš zloun:-D
Reagovat
Heather_Fedex
jsou tady i daleko horsi, ver mi ;)
Reagovat
Sonja
Však to vidím na vlastní oči, neboj:-), na takový bych užila mnohem peprnější označení:-D
Reagovat
spaniel
Pfff, to bylo jen z nudy, az takovej zloun nejsem :p
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist