Nadal: Jsem spokojen s tím, co jsem dokázal

14. 1. 2009, 15:05
Aktuality 21
Španělský tenista Rafael Nadal poprvé v životě vstupuje do nové sezony jako světová jednička, ale žádný tlak nepociťuje. Po fenomenálním loňském roce, v němž vedle Roland Garros vyhrál i Wimbledon a olympiádu, chce začít znovu od nuly.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Nemám pocit, že bych měl něco obhajovat. Je mi dvaadvacet a vyhrál jsem pět grandslamů, dvanáct turnajů série Masters, olympijské zlato a jsem světovou jedničkou. To mě uklidňuje," řekl Nadal agentuře Reuters.

V podstatě už je spokojený s tím, co dokázal. "Kdyby mi někdo před sedmi lety řekl, že za celou kariéru nasbírám tyto tituly, tak bych to okamžitě podepsal," poznamenal.

Životní rok pro něj skončil zraněním kolena, kvůli němuž přišel o Turnaj mistrů i o finále Davisova poháru, ale už je fit a plný energie. "Budu dál bojovat, snažit se zlepšovat a usilovat o postup do finále Australian Open. A zkusím ho vyhrát," uvedl před pondělním startem melbournského grandslamu.

Na tvrdých kurtech na turnajích velké čtyřky ještě nikdy nedošel dál než do semifinále, mezi posledními čtyřmi vypadl na loňském Australian Open i na US Open. Na podnicích série Masters se však už na tvrdém povrchu prosadil, což je podle něj důkazem jeho schopností uspět i v Melbourne.

O sebevědomí ho nepřipravily ani porážky v úvodu sezony od Brita Andyho Murrayho a Francouze Gaela Monfilse. Věří, že rychle najde loňskou formu. "Byl jsem dva a půl měsíce mimo hru, ale tvrdě jsem trénoval. Mám pocit, že když se dostanu na svou nejlepší úroveň, tak jsem schopen vyhrávat důležité turnaje, a snad to začne v Austrálii," uvedl.

ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Secaa: No mně tento článek s Nadalovými frázemi přijde úplně o ničem, to ten včerejší byl zcela jistě zajímavější ;-). Proto jsem si rejpnul a čekal co řekneš na tento.. :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ok ovšem neví co je na spekulacích zajímavého ale beru to.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že jediná spekulace, které se Fedex dopustil, byla ta, aby Murraymu neublížila pozice největšího favorita. Ale jinak je přece běžné, že se před velkými turnaji nebo událostmi spekuluje a tipuje jak to dopadne. To k tomu patří :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha radši nezajímaj to se dalo čekat.K tomu že je to debata o ničem je lepší se nevyjadřovat.
Reagovat
carolyn
carolin :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A: od kud jste zakínal?? R: od píky. A: skutekně? neobykejné.
Reagovat
carolyn
Tak to jsme zvědaví, nechme se překvapit :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tenhle článek už bude pro secu o něčem ;-)
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
carolyn
Zas je pravda že všechno to jsou jen spekulace, každý to může někomu přát, ale říkat že vyhraje ten, nebo tamnten ....
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si nedáš pokoj co? :D v tom článku šlo jen o to že to řekl Federer.Kdyby tady zejtra vyšel článek že tamhle Isner řekl že Ao vyhraje Dob Nabil možná bys mi dal za pravdu.AO může vyhrát kdokoliv.Očem je tenhle článek?V podstatě taky o ničem,to že je Rafa šťastnej co dokázal je asi každému jasný a to že chce vyhrát Ao asi takél.

PS:Carolin se mě zastala jo? wow
Reagovat
carolyn
No ani jsem to nepostřehla, jen jsem to konstatovala, a navíc tys přece řekl že mazánek to vyhraje :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No to je jasný jako správnej fanda musim věřit tomu pro mě nejlepšímu ne?To dá rozum,navíc Rfa ukázal že na tom s formou není tak špatně.
Reagovat
carolyn
Jasně že on tomu musí věřit a ty mu to přát a doufat, ale né říct natvrdo uvidíte jak zvedá trofej a oslintává :-D jako každý děcko hned dá vše do pusy :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Já v to nedoufam já tomu věřim jako každej rok.On to neoslintává,to co to jeho gesto znamená možná česem někdy pochopíš.

PS:Nejsi náhodou blondýna?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se těšíš na výzo? :-D
Reagovat
carolyn
Debata o ničem, stejně jako článek
mamánkova gesta mě nezajímají :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No moc ne asi bude nějaká dvojčička. :_(
Reagovat
carolyn
nepofato, jsem blondýna??? :-)) :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Jsi úplná zlatovláska.. :-D
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist