Nadal je znovu králem Paříže!

6. 6. 2010, 17:35
Aktuality 133
Rafael Nadal popáté v kariéře dobyl French Open. Španělský tenista završil svou suverénní jízdu grandslamovým turnajem dalším vítězstvím bez ztráty setu. V dnešním finále oplatil Robinu Söderlingovi loňskou porážku a po roční pauze tak znovu zdvihl nad hlavu pohár pro vítěze. Díky svému triumfu se navíc vrací na první místo světového žebříčku.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© FFT)

Rafaelu Nadalovi se před zaplněným hledištěm podařila odveta za loňský rok, kdy právě s Robinem Söderlingem prohrál v osmifinále a pařížský titul pak získal Roger Federer. Nyní Nadal vybojoval Pohár mušketýrů zpět do svých rukou a navíc sebral Švýcarovi pozici v čele žebříčku ATP.

Zpočátku se zdálo, že by na Nadala znovu mohla platit Söderlingova razantní hra. Ve čtvrtém gamu měl Švéd brejkbol, ale pokus o vítězný bekhend skončil v autu. Nadal odpověděl fotbalovým nedáš-dostaneš a vzápětí prorazil soupeřův servis.

Čtyřiadvacetiletý Nadal se za základní čarou famózně bránil. Žádný míč pro něj nebyl ztracený a na Söderlingovu půlku kurtu posílal jeden přeliftovaný balón za druhým. Vítězných míčů z nich semifinálový přemožitel Tomáše Berdycha dokázal dát málo.

Za pětapadesát minut vyhrál Nadal první set, což je pro něj vždy velká vzpruha. Na grandslamech totiž před finále vyhrál 94 zápasů, pokud získal první set. Prohrál pouze jediný.

Söderlinga zlomily nevyužité příležitosti
I nadále pak fungovala fyzicky náročná Nadalova "zeď". Klíčový moment celého zápasu přišel ve druhém gamu druhého setu, kdy se Söderling ujal při soupeřově podání vedení 40:15. Španěl oba brejkboly odvrátil, potom i třetí a když udělal jednu z mála laciných chyb, dostal se Söderling ještě ke čtvrtému brejkbolu. Diváci volali "Robin, Robin", ale marně. Nadal znovu prokázal pevné nervy, podání si udržel a od stavu 1-2 pak už na kurtu dominoval.

Nadal získal sedm her v řadě a o vítězi bylo rozhodnuto. Švéd ztrácel morálku, kupil chyby - celkem jich udělal 45, zatímco Nadal 16 - a neměl síly na odpor. Před poslední hrou oběhla hlediště mexická vlna a Nadal si musel počkat na podání, ale pak po dvou hodinách a osmnácti minutách využil první mečbol.

Míč ze strany Söderlinga skončil v síti a Nadal po svém zvyku upustil raketu, zakřičel štěstím a lehl si na záda. Diváci mu tleskali vstoje a dojatý rodák z Mallorky na lavičce slzel štěstím.

"Hrál jsem nejlépe, jak jsem mohl. Ať se ti daří ve zbytku sezony," obrátil se Nadal k Söderlingovi při vyhlášení. Francouzsky pak poděkoval publiku za podporu a výhru označil za nejemotivnější moment kariéry. V rodném jazyce se mimo jiné poklonil španělské královně Sofii v hledišti. "Za rok nashle," loučil se.

"Gratuluji ti k pátému titulu. Tvůj výkon byl skutečně impozantní a pokud budeš hrát takhle dál, tak jich vyhraješ ještě několik," řekl Söderling do mikrofonu ve své řeči. "A já doufám, že se sem za rok vrátím a do třetice všeho dobrého to vyjde," usmál se Švéd, který byl ve finále i vloni.

Nadal tak letos zůstane na antuce neporažen. Získal navíc "antukový Grand Slam". Vyhrál 22 zápasů za sebou a před Roland Garros triumfoval na antukových turnajích série Masters v Monte Carlu, Římě a Madridu.

Více titulů než on na Roland Garros získal pouze legendární Söderlingův krajan Björn Borg, držitel šesti pařížských pohárů. První titul na French Open získal Nadal v roce 2005 a pak vyhrál další tři ročníky. Letos triumfoval bez ztráty setu stejně jako v roce 2008.

Výsledky - French Open - muži:
Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Söderling (5-Švéd.) 6:4, 6:2, 6:4.

Esa: 7:7
Dvojchyby: 1:4
Vítězné míče: 35:40
Nevynucené chyby: 16:45
Využité brejkboly: 4/12 - 0/8
Celkem získané míče: 100:81
Čas: 2:18 hod.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

133
Přidat komentář
smazaný uživatel
chlapci, vy dva byste si měli dát sraz někde na pánskejch záchodcích. A foto Nadala sebou...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem koukal na turnaj v Halle a Roger se v něm představí dokonce i ve čtyřhře!! Panečku, ten začal brát přípravu na Wimbledon vážně ;), možná že to letošní zaváhání přišlo v pravý čas a že se i u něj mnohé změní.
Reagovat
smazaný uživatel
jj změní se u něj akorát tak číslo v žebříčku :DDDDDDD
Reagovat
Vojtiik
s kym hraje? s Allegrem nebo se Stasem nebo s nekym jinym uplne ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje s Nieminenem
Reagovat
Vojtiik
no to hraje singla to vim ale s kym hraje toho debla :D
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, tak to nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Už vím, Allegro:D
Reagovat
Vojtiik
dik :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty myslíš, že to bude už trvalý propad? Já se ti přiznám, že nevím, jenom vím, že se vysr.l na přípravu, patrně se domníval, že mu to bude stačit, jako vždy. Uvidíme, ale myslim, že Wimbledon pro tuto sezónu rozhodne.
Reagovat
smazaný uživatel
Podpisal zmluvu s Weberom ze pokial neskonci karieru vzdy bude hrat kazdy rok v Halle na turnaji na otazku ako bere to ze Rafa ho preskoci ak vyhra finale- to bolo asi pred finale rozhovor ze aj tak ratal ze po Wimbledon RAFA bude prvy kedze neobhajuje body ale jeho cielom je byt 1ck ana konci roka cize uvidime Federer konecne snad zacne hrat aj na MAsters a ne len n aGS:D
Reagovat
smazaný uživatel
Důležitý taky je, že Nadal jinde než na šotolině žádný velký úspěchy - až na pár náhodnej - nezaznamenal a ani letos nezaznamená. Škoda, že se zranil DelPo, mohl být už letos jednička a odkázat Nadala a Federera do tenisové historie.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vloni do Halle nejel, omluvil se, že je rozrušen vítězstvím na FO, či co.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney nemyslí, nemá čím. On akorát umí vyťukat na klávesnici hodně D vedle sebe. A pak je fanaticky zamilovanej do Nadala. Asi je homosexuál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to s tym Del Potrom je skoda je to hrac do buducnosti ak bude zdravy urcite raz 1ka ale neverim moc tomu ze uz tento rok by ich oboch predbehol keby bol fit. Skor by ich vyrapil na GS pripadne 1GS vyhral ale jeho cas este pride. Co sa taky Nadala tak spravil 2x SF na betone IW a Miami co su velke turnaje cize neodpisoval by som ho ale uvidime teraz v Queense ocakavam ze v SF dostane od Murrayho a poto murcite vo F od Roddicka ak da Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
Až na pár vítězných Masters v kariéře na hardu, OH a AO na hardu a jeden Wimbledon, to je opravdu tragický na těch neantukových dvorcích ;)))).. to bude mít v první dvacítce každej druhej ;).
Reagovat
Frantz
A pan je znalec! Nechces tu svoji zumpu vypoustet radeji nekam na pole?
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť to říkám celou dobu, že je hroznej klikař...
Reagovat
smazaný uživatel
To ja som ti odpisal ohladom Del Potra, Potgul bol lognuty a som si nevsimol to je moj spolubyvajuci. Inak preco o Nadalovi si myslis ze ma kliku prave citam konverzaciu:D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhrál v roce 2008, že?
Nečekám, že by to zopakoval, spíš by si asi měl dát voraz a lehce potrénovat při zápasech, nicméně jsem zvědavej na Murrayho, jak mu to letos na trávě půjde.
Reagovat
Frantz
Trotel potesitel samozrejme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi taky zamilovanej do Nadala jako ten zoufalec Bernay? A doufáš ve trojku nebo si spíše s Baneyrem dáte do zubů? A co když Nadal není na kluky, co budete vy hošani dělat?
Reagovat
smazaný uživatel
Hej pred rokom Roger sa odhlasil kvoli vitazstvu na RG co sa da pochopit vyrovnal 14timi Peta plus dosiahol Career grand slam. Ale podpisal zmluvu dnes asi
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2010/06/23/Halle-Federer-Lifetime-Contract.aspx
A co sa tyka Rafu v 2008 ze vyhral v Queense tak to bol uspech celkom lebo Queens ma rychlu travu kym Wimbledon presielna 100% travu- proste zmenili tam dake semiacka a je pomala cize preto aj cakam ze ak narazi na Roddicka v Queense dosatne Rafa lebo servis je sakra vyhoda na rychlej trave.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to jo, podepsali to dneska ;)..
Reagovat
smazaný uživatel
A já jsem si pořád říkal, jak mohl Nadal ten Wimbledon vyhrát. Tak oni mu tam museli vysadit speciální pomalou trávu, aby to "Mr. Zeď" uběhal. No tak to potom jo, tomu rozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urcite to neurobili kvoli Nadalovi- cital som dlhy clanok preco- ide o to ze tenis aby sa pacil divakom a v televizii mal aku taku sledovanost musi abyt vymeny- kedysi na trave sa hralo servis - volej proste par krat isla lopticka cez sietku a bolo to neatraktivne nudne. Preto museli zmenit Wimbledon z 90rokov ked to bolo o par uderoch a servise aby boli vymeny- islo pre dobro tenisu celkovo a popularitu Wimbledonu- preto vysadili novu travu- i ked mali to riesit inac a daat vyrobit dake nove tazsie lopticky lebo dnes je Wimbledon fakt pomaly a aj hraci a hracky sa stazovali ze je to ako na antuke a hard je dneska rychlejsi povrch ako Wimbledon- ale furt su travove turnaje kde je skutocna original trava- a tam to je vidno ze ak sa trafi 1.servis a ziskany fifteen na 80% hned po nom. Cize preto zmenili travu na Wimbledone. Inak zaujimave vide je Roger ked dal Samprasa v 2001 co bol velky sok-
http://www.youtube.com/watch?v=fFf8szWA3t8&translated=1
tam vidno ako Sampras furt bol na sietke nalepeny a Roger tiez ovela viacej ako dneska vtedy este Wimbledon bol rychly v porovnani s dneskom..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale to je zase další důkaz toho, jakou má ten kluk neskutečnou kliku. Kdyby tam tu trávu nevyměnili, jezdil by do Anglie dodnes jen na prodloužený víkend, že. Lendlovi by se bývala pomalejší tráva taky hodila, aby zkompletoval svoje grandslamy. Ale to nebyl takovej klikař jako Nadal
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Soderling. Asi to pro něho musí být na psychiku dost náročné, dostat se dvakrát na stejném gs do finále a pokaždé prohrát. Je mi ho líto, šlo to na něm po zápase vidět. Myslím že mu i nějaká ta slza ukápla. Přeju mu ať to jednou vyhraje, nebo alespoň nějaký Masters, zasloužil by.
Reagovat
smazaný uživatel
a k tomu letos tak smolně, se soupeřem, který byl v podstatě nasazenej až do finále, aby se neunavil.
Reagovat
smazaný uživatel
potesitel nepiš tu kraviny rafa nemuže zato že Söderling hrál delší zápasi třeba berdycha by rafa dal ve 3 setech to že Söderling ho ve 3 nedal zato rafa nemuže
Reagovat
smazaný uživatel
Co to mění na tom, že měl Nadal kliku?
Reagovat
smazaný uživatel
Jen taková zajímavost, průměr postavení hráčů v žebříčku proti Nadalovi. Rekordman je stejně ale Pete Sampras, ten má 141

Gianni Mina -> 655

Horacio Zeballos -> 44

Lleyton Hewitt -> 33

Thomaz Bellucci -> 29

Nicolas Almagro -> 21

Jurgen Melzer -> 27

Robin Soderling -> 7

Average: 116¨

čerpáno z tenniswarehouse.com
Reagovat
smazaný uživatel
Takovou kliku v jedný sezóně, to musí vejít do tenisové historie. To ještě žádný tenista neměl. Na RG se to projevilo nejvíc. Až do finále neměl žádnýho pořádnýho soupeře, v podstatě si jen v pohodě trénoval, zatímco Söderling se unavil souboji s Federerem a hlavně s Berdychem. Porazit totálně vyčerpanýho soupeře pak nebyl problém.
Reagovat
smazaný uživatel
ty ten elegošův pád neseš hodně těžce, viď? :DDDD

Skutečný balzám na duši, tihle uplakaní, ukřivdění elegánovci :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem čo je na tom klika. Áno rebríčkovo nemal najsilnejších súperov ale ak si sledoval FO a videl zápasy tak dnes vo finále hral fantasticky, samotný Soderling povedal, že fyzicky bol ok čomu verím, proste Nadal bol dneska fakt hrozne dobrý, vrátil všetko, na jeho pomery excelentný servis atd.. Almagro ho neskutočne potrápil- dva tie-breaky s Nadalom na antuke je dačo čo je úspech ako hrom. Melzer semifinalista- ktorý mal formu tiež súper, ktorý na tomto turnaji by kopu rebríčkovo vyššie postavených dal. Je úplne jedno, že okrem Soderlinga nemal nikoho z top 10, hral neskutočne a ani Federer, Djokovič, Murray, nikto z tej špičky čo hrali na tomto turnaji by ho nedali a tipujem, že ani set neuhrali.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to blábolíš, chlapečku? Kdo to je ten elegoš? Federer? Co je mně po něm? Ten ať si padá, kam chce. Nadal je prostě klikař a s tím nic neuděláš, tak to prostě je.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer, Djokovič, Murray jsou totálně z formy, del Potro zraněnej, Španělé mají nařízeno s Nadalem prohrávat, aby mu nahnali body a ti ostatní soupeři nestáli za řeč. Söderling je slušňák, tak mu nechtěl kazit radost a přiznat, že je unavenej. To může nevidět jen Nadalfanatik
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak! Ale ono když někdo nemá Nadala s lásce, vždycky se bude utěšovat nějakýma nesmyslama :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:DD

Gratuluju, výhrál si titul BLBA týdne se svým TOP blábolem :D
Reagovat
smazaný uživatel
A hele, hošánkovi došly argumenty, tak začal urážet. Nadalfanatik nechce vidět realitu, tak nadává a píše ty svoje připitomělý déčka...
Reagovat
smazaný uživatel
Tých top hráčov som menoval kvôli tvojmu rebríčkovému poňatiu turnaja, že asi keby vyradil svetovú 1, 3, 4 tak by asi to bolo pre teba ok? A to s tým, že Španieli mu nechávajú body a majú naridene prehrávat :D tak to akože chceš byť vtipný akože doma máš asi 1. apríl:D Soderling po tom incidente čo mal s Nadalom tak nech vraví čo vraví určite medzi nimi neni extra super vzťah čiže pochybujem, že chcel byť slušný- práve naopak na otázku či by dakto mohool poraziť RAfu dnes povedal, že hej keď ma hráč dobrý deň atd- aj on že keď ma vydarený zápas dá každého čiže tvoja teóría, že Soderling zo slušnosti dačo daruje Nadalovi je chorá.
Reagovat
smazaný uživatel
argumenty si můžeš přečíst třeba v tomto článku, blbečku .)))

Btw, kolik sis v dnešním finále vyrval vlasů, když už toho Nadala tak miluješ? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, že ti fanatickej obdiv k Nadalovi brání kriticky přemýšlet, proto tě nechám ve tvém bludu. Každopádně oceňuji, že z nedostatku validních argumentů nezačínáš urážet jako ten zoufalec Bayner...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč se na mne obracíš oslovením, které celý život slýcháš od svých rodičů. Proč bych si měl rvát vlasy? To je nějakej tvůj zvyk, trhat si u televize vlasy? Je fakt, že Nadal na tý špinavý šotolině pinkat celkem umí, ale k tomu má ještě obrovskou kliku. A na tom tvoje slaboduchý závorky a déčka nic nezmění.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že dosť vecí a argumentov je v mojích správach. Nebudem to ale už riešiť evidentne chceš provokovať ale mne je to fuk. Čo sa týka Nadala tak je to dobrý hráč ale predstav si, že ho neobdivujem o nič viacej ako Federera, ale som objektívny a videl som ako hral tento turnaj- a moji obľúbení hráči su Del Potro a Gulbis- mám to aj v nicku čiže nie som Nadalov super fanúšik ťa musím sklamať, len som objektívny a realista viem kto ako hraje atď ale nechajme to tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem myslel, že ti to nedojde ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to romismak rafa mluví hrozně skromně ato je hrozně hezký
Reagovat
smazaný uživatel
fakt je neskutocne skromny. Ci si mysli ze je najlepsi hrac na antuke tak kludne keby povedal ze ano som na prvom mieste spolu s Borgom nemoze nikto nic povedat a tiez ci si mysli ze patri medzi velkych hracov, ze vyrovnavl 7GS McEnroea a Wilandera tiez len povedal ze on by to tak nenazval atd. Klobuk dole na to ze ma 7GS a vyhral 5RG, 5BArcu, 5Rim, 6MC proste fakt kludne keby povedal ze patri medzi velkych hracov historie apovazuje sa za najlepsieho antukara tak nikto nemooze protestovat.
Reagovat
smazaný uživatel
barney drž hubu,pořád si tu na něco hraješ,největší odborník všech dob???jsi obyč úchyl
Reagovat
nando
Přiznávám, že jsem tipoval výhru Robina, ale Rafa mě a mnoha dalším ukázal, že na antuce na něj nikdo nemá. Prostě ty spekulace jako že na něj Robin umí a že je Rafa z formy byly mimo. Koneckonců letos vyhrál všechny zápasy na antuce a ztratil snad jen 2 sety, takže zas tak moc z formy asi není. Myslím, že Robin nehrál vyloženě špatně, jenže to, co mu nevrátili Roger a Tom, mu Rafa v klidu vrátil. A pak byl zásadním problémem servis. Jednak Rafa podával hodně dobře, takže se nenadřel při svém servisu tolik, jak jsem čekal. A pak taky Robin podával dost bídně, první servis mu vůbec nefungoval. Bez toho prostě nemohl mít šanci. Gratulace Rafovi !!!
Reagovat
smazaný uživatel
na ofic. stranek RG
http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/interviews/2010-06-06/201006061275848073382.html
Inak Rafa tam odpovedal preco kuse trofej vzdy a preto aby potesin novinarov lebo prvy krat ked vyhral Masters MC tak kusal trofej a pri druhej vyhre ho novinari o to poziadali kvoli fotkam cize tak:D seci co sa vzdy divili
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Nadalovi.Nefandim mu a nikdy nebudu, ale na antuce je prostě příliš dobrý.Naopak Soderling, jednim slovem hrůza.Naprosto špatná taktika, ale asi nemá víc možností ve své hře, než do toho pouze bušit.Ty jeho nesportovní nápřahy na forhend, na to se skoro nedá dívat.Dnes to bylo zřetelné.A Borg řekne, že bude brzy světovou jedničkou.Asi jako řeči, že Berdych má velkou šanci vyhrát Wimbledon.Po jednom úspěchu jsou všichni vždy moc pozitivní a potom nic.Jinak dnes ve finále chyběl jeden hráč ze Švýcarska a bylo by se na co koukat, ikdyž by na Nadala taky asi nestačil no...
Reagovat
nando
Za prvý nechápu co znamenají ty nesportovní nápřahy na forhend, za druhý jestli si čekal, že Robin bude hrát kraťasy a chodit na síť, tak jsi ho asi nikdy neviděl hrát a za třetí nevím, proč by měl ve finále chybět Švýcar ??? Sám si to prohrál s Robinem ve 1/4, tak co by tam jako měl dělat ??? Navíc všichni víme, jak dopadlo finále RG 2008.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD

Možná tam fakt chyběl švýcar, alespoň bysme slyšeli zpívat kanárka :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Soderlinga sem uz viděl hrát hodněkrát a vždy jsem o něm tvrdil, že je to hráč, který do toho pouze buší, takže jsem nic jiného nečekal, ale ty řeči jak to bude vyrovnané, že si věří a ví jak hrát.Proto jsem čekal o hodně víc.A ten Švýcar chyběl hodně, protože máme letos za sebou dvě nudné GS finále ve kterých jak Fed v Austrálii, tak dnes Nadal vyhráli úplně v klidu.Bez nějakého zlomu zápasu, prostě vše od začátku nalajnované, jak to dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je o com...skvely navrat po tak deprimujucej koncovke minulej sezony. Rafa je na cele uplne zasluzene, vydrete vitazstva a forma. Myslim, ze aj keby fedex neprelomil samprasov rekord (1tyzden hore dole) ma tych rekordov tolko, ze je to prakticky jedno, len statistika pre novinarov. Ak bude mat chut a motivaciu ma nato ho prelmit, no musi zabrat....bolo by len dobre keby ho to dokazalo motivovat, predsalen ma stale co ponuknut a ked hra v top forme su to krasne zapasy, ci uz s rafom, del potrom a podobne....
keby to aj zabalil, ci uz officialne alebo neoficialne tym ze sa bude sustredovat na GS (co v poslednej dobe tak vyzera) nemoze si priat lepsieho nastupcu na trone ako je Rafa....!skvely tenista, dric, sportovec, clovek...uzasne ako dokazal zo seba vydrilovat z "antukara" a "obranara" kompletneho tenistu so vsetkym....agresivne udery, voleje prechod na siet atd...!
Reagovat
smazaný uživatel
když jsem tu loni napsal, že po Wimbledonu nebude elegán No.1, vysmála se mi tu celá smečka fanatických elegounovců! A ono úplně stačilo jen RG a je po arogantovi :D Kde jsou všichni ti viktoři, abudabiové, Soobové a tuny dalších elego psycho hardcore fans???? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=Zck9QLZjZCQ tu je nieco zase z buducnosti co nas caka a dufajme neminie uz sa vela x asi nestretnu tak si to prajme
Reagovat
smazaný uživatel
lidičky kdybyste objevili na youtube náké video stoho dnešního zápasu tak dyžtak dejte odkaz díky
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi, i když sesadil Rogera :-( ...přál bych si aby se Roger zase vrátil na 1 místo kam také patří:D, ale jestli nezabere a nebude pořádně trénovat, tak mu už nepomůže ani svěcená voda..
Reagovat
smazaný uživatel
".aby se Roger zase vrátil na 1 místo kam také patří:

Na tom si byl kde, hlupáčku? To je akorát tvoje přání, ale realita je úplně jinde, elegoune :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
víš co Barney jdi do prdele kam patříš... ano, je to mé přání aby se zase vrátil na první místo, no a co?Podívej se jak dlouho byl Roger světová jednička a jak dlouho Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
kolik je vyšeptanýmu elegounovi a kolik je Rafovi, ty fanatický vemeno?
Reagovat
Vojtiik
jak dlouho budes vytahovat ty roky, federer hraje na sve nejvyssi urovni cca od roku 2k3-2k4 .. nadal od roku 2k5 ... takze je tam rozdil cca rok.. rok!! nejde o roky ale o to jak dlouho vydrzi telo.. borg taky koncil v 26ti nebo 25ti nebo kolika :D .. je mi jasne ze tady zas napises jak se jako chudak elegan fanatik utesuju temahle kecama, ale zkus taky popremyslet nad tim logicky, jakym stylem hraje Nadal a jakym stylem Federer.. kdo si myslis ze muze dele vydrzet ? :/ druha vec je motivace, rodina a podobne veci...
Reagovat
smazaný uživatel
jen plačte, fňukejte, utěšujte se... na výsledku to stejně NIC nemění :DDDD
Reagovat
Vojtiik
jj klasika, nedokazes vest diskuzi a napsat k tomu nic kloudneho, tak se zas mej a zij si svuj svet, tedka je urcite ruzovy ;) :D
Reagovat
smazaný uživatel
doufám žese na youtube brzo objeví náké to video
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hral naozaj výborne. Hlavne servis bol extra klasa. Ani raz sa nenechal breaknúť hoci zato dosť vďačil Robinovi ale aj tak impozantný výkon bez straty setu vyhrať GS turnaj. FO takto vyhral aj v 2008 a dnes za tými výkonmi nezaostal možno hral lepšie ako vtedy. Osobne si myslím, že Nadal má na to ešte tak 3 roky hrať na vrchole čiže 3 FO by mal vyhrať ešte a očakávam, že dáke 2 ostatné by ešte moohol spraviť, čiže ja by som tak realisticky odhadoval, že po skončení kariéry bude mať Nadal 11-12 GS titulov.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš by se mi líbilo, kdyby se víc věnoval teď hardům i za cenu toho, že to měl být poslední antukový GS. Na hardech se toho hraje nejvíc, bylo by to minimálně prozíravé..
Reagovat
smazaný uživatel
No nadal uz v 24 rokoch je jednoznacne tenisova legenda ako Agassi, Sampras, Borg a dalsi- vyhral na vsetkych povrchoch, pocet 7 je sam o sebe skvely, ma zlato z olympiady, jeden turnaj kde dominuje - 5RG- tym sa vyznacovali legendy ze 1 turnaj dominovali- Sampras-Wimbledon, Borg-Wimbledon, RG atd... a este dake GS prida urcite. Na US open by sa mohol zamerat a dosiahol by fakt vsetky 4 GS plus zlato z olympiady to ma tusim len Agassi.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem velký fanda rafi tak že jsem moc rád že zase ukázal žeje na antuce prostě nejlepší ukázalo se že loni rafa prohrál jenom kvuli těm kolenům ted byl zdravý a ukázal že když je zdravý tak na něj nikdo naté antuce prostě nemá ten rozdíl mezi ním a tím zbytkem tam furt je doufám žeto rafa vyhraje ještě aspon 2 abyto vyhrál 7 coš se ještě nikomu nepovedlo a jsem taky rád žeje zase jedničkou
Reagovat
smazaný uživatel
No, rozdíl je taky v tom, že letos šlo o finále a loni o čtvrté kolo. Přes Nadalův výborný výkon je třeba konstatovat, že Soda rozhodně nepodal úplně uspokojivý výon, zejm. co se týče prvního podání.

Jinak já doufám, že se ostatní hráči pochlapí a nenechají Rafu vyhrát žádný grandslam mimo antuku. Poněvadž jeho vítězství na těchto grandslamech je do jisté míry ostudou ostatních hráčů. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
" Poněvadž jeho vítězství na těchto grandslamech je do jisté míry ostudou ostatních hráčů. :-) !"

:(((
..to je škoda, že to vidíš takhle.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc se domnívám, že pravděpodbně i při dnešním výkonu by Soderling mohl být schopen Rafu na trávě porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, s jeho stylem tenisu by jej na betonu, trávě atd. měli davydenko, Roddrick, Federer, Del Potro, Djokovic, Soderling atd. porážet.
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling dneska podal hlavně poloviční výkon a nezlepšila by to ani tráva, ani beton.. Až se ti ostatní, jak říkáš, naučí podávat výkony v klíčových záapasech, jako to zvládá Federer a Nadal, tak to bude jiné, ale do té doby .. budou vyhrávat. Asi to nebude sranda dostat se do GS finále, oni dva už si zvykli!
Reagovat
smazaný uživatel
tak na trave Davydenko by ho nikdy nedal ten ja na trave tragicky ved ma slaby servis jak caj. Ale na betone fakt Nadal by nemal vyhrat GS pokial ostatny nebudu vseci z formy- krasny priklad boli teraz 2x Nadal skoncil v SF na betone v Amerike-IW, Miami- proste dosli Roddick s Ljubicicom ktory proste to odservovali a Nadal proste doplatil na ten jeho slaby servis. Nadal moze hrat fakt dobre ale ked na harde dojde hrac s dobrym servisom tak by mal vypadnut. O Wimbledone nevravim lebo tam je spomalena ta trava a dnes je Wimbledon pomalsi ako US open a Australian open ale napr. v Queense kde je trava normalna teda rychla- tak tam si mylsim ze Nadal konci v SF s Murraym pripadne vo finale s Roddickom tam dostane urcite lebo Roddick ked aj v 2tie-breakoch proste vdaka servisu ho da- naoapk na Wimbledone kde je ina trava - pomala tak tam ma vacsie sance s Roddickom.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale na betonu by toho Nadal tolik nevrátil zpět do kurtu, takže by třeba Soderling urval v druhém setu ten break na 3:1 a hra mohla pak vypadat jinak. :-)

Ale jak říkám, jde jen o otázku osobního vkusu, prostě mám rád útočně laděné hráče a sám tak taky hraju (tenis i pinčes). Takže se asi neze divit, že mi Nadalova hra připadá poněkud "unappealing", i když je úctyhodné, co vše dovede vyběhat a vrátit.
Reagovat
smazaný uživatel
RAfa obhajuje do konca roka iba cca 2500 bodov
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Rafael-Nadal.aspx?t=rb
kym Roger obhajuje do konca roka az 5100 cca
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Roger-Federer.aspx?t=rb
cize ta sanca ze Roger do konca roka sa dostane pred Nadala je fakt skoro nulova kedze Roger obhajuje 2xtolko bodov ako Rafa-Roger musi obhajit Masters v Cincinnati F na US open, vyhrat Wimbledon a stale to su len obhajene body, Nadal obhajuje SF Us open, F na Masters v Sanghaji ale pre Nadala su moznosti na zisk bodov ovela vacsie- napr. eraz Wimbledon moze ziskat vela bodov, na konci roka prehral vsetky zapasy na zaverecnom podniku majstrov cize tam moze dost ziskat, atd..
Reagovat
smazaný uživatel
Co dodat, nádherné...........
Reagovat
smazaný uživatel
Tam ho mozu porazit Roger, Andy a Andy, mozno Soderling ak mu pojde servis. Rafa hral vyborne tento rok na antuke vyhral 3 antukove Masters plus RG, stratil dokopy 2 sety-Almagro, Gulbis. To je fenomenalny vykon a aj ked prajem Rogerovi ten rekord Samprasa prekonat dneska fakt jak hral Nadal uznavam ze si nezasluzil Roger prekonat rekord tym sposobom ze by to Soderling spravil za neho-teda porazil Rafu vo finale. Roger pokial chce pomyslat na prekonanie rekordu a verim ze to da lebo 1 tyzden by bola skoda keby zaostal fakt tak musi vyhrat na 100% Wimbledon lebo ak neobhaji tych 2000 bodov tak uz asi nikdy neprekona ten rekord.
Reagovat
Vojtiik
dobre ze ho jeset nema, ma motivaci zatim aspon nejakou ... a netroufam si ani hadat jestli dokaze obhajit wimbl, doufam ze jo ale bude to krute... ale na druhou stranu pokud federer trochu zamaka, tak tam nema zase toho tolik k obhajobe, kdyz pocitam rafu na finale wimblu a Semi us open, odpocitam treba peking kam podle me nepojede a necham ostatni vysledky tak jak jsou, za masters cup mu treba este pripocitam 400 bodu tak mi vychazi bodove vysledky obou dvou kolem 10200 na konci roku... mohl by to byt slusny battle jeste :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi, plným právem si to zaloužil, vybojoval si to. Ačkoliv jsem fanouškem Rogera Federera, nelze popírat skutečnost, že tímto vítězstvím Rafa zpečetil a potvrdil, že je aktuálně nejlepším tenistou na světě. Takže ještě jednou gratuluji.
Reagovat
steve79
Souhlasím s tebou. Nadal si ten post jedničky zasloužil. Výsledky v této sezoně má suverénně nejlepší. Vyhrál Grand slam, a další tři turnaje Masters, zato Roger vyhrál v uvozovkách jen
Australien Open a byl ve finále Madridu, jinak podprůměrný výsledky na jeho poměr. No ted je před námi travnatá sezona, tak očekávám že Roger neprohraje ani jeden zápas.
Reagovat
steve79
Ale zase na jednu stranu je škoda, že Fedex nepřekonal rekord Samprase, chybělo mu snad jen několik dní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě není všem dnům konec:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se Roger bude chtít vrátit tam, kde byl, očekávám to stejné jako Ty. Osobně mě Roger zklamal, že se nedostal do semifinále, ten rekord mě hodně mrzí a dlouho jsem se z toho oklepával, ovšem je nutné to brát tak jak toje a doufat, že bude mít příležitost na ten rekord dosáhnout. Chce to jen motivaci a půjde to, Roger ještě nepatří do starého železa a jeho výkony jsou pořád slušné.
Jestli jsi si všiml jeho hecování ve čtvrtfinále proti Robinovi, jak dvakrát po sobě zařval Come on. To jsem u něj dlouho něco takového neviděl a je vidět, že o to ještě stojí.
Reagovat
steve79
To máš pravdu, ale mě se zdá že Fedexovi záleží jen na Grand slamech. Na tito velké turnaje nemůže jen spoléhat, ten na to narazil. Přál bych si taky, aby se vrátil ještě jednou na post světové jedničky, ale v této sezoně moc tomu nevěřím. Přece jenom má obhajovat wimbledon, Cincinati a finále US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jeto tak a Rafa nemá co ztratit, může jen získat...
Reagovat
smazaný uživatel
Překonání rekordu vidím spíše na příští rok, rafael bude obhajovat na antuce opravdu hodně, 5000 bodů. Roger "skoro nic". Tam by to mohlo vyjít.
Reagovat
steve79
No taky to vidím na příští sezonu nebo si Fedex řekne: končím už to nemám za potřebí se pořád honit za rekordy.Ne dělám si sradnu. Musí zase pořádně začít třenovát a hrát dobře na všech turnajích. Ne jako po vítězství na Australien Open, kdy potom nic nedělal a po měsíci přijel na turnaje masters a vypadl nejdříve s Bahgdatisem a potom s Berdychem. Sám po porážce z Berdychem přiznal že takové poražky nemá rád a že se musí zase vrátit na tréningové kurty.
Reagovat
smazaný uživatel
hm, to by šlo, ten příští rok, akorád nevíme, zda se nebude vracet Del Potro, protože ten by to mohl překazit. Pojede od února do srpna (možná déle) čistý zisky na turnajích. Masakr, pokud se dostane do loňské formy jako na US, tak bude dělat prpblémy v bodování i Rafovi.
Reagovat
Mercury
Sláva vítězům, čest poraženým. Fenomenální Rafa a (za celý turnaj) výborný Soderling - jeho obhajobu finále jsem nečekal. Velice se těším na Wimbledon, který už klepe na dveře... :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jsem se se svými prognozami šeredně spletl.Rafa hrál dnes vskutku vítěčně,u některých výměn mi přišlo,že se vrátil to let 2007-2008 kdy pro něj nebyl ztracený žádný míček.Poprávu je králem antukové části sezony ve které nebyl poražen.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je prostě král antuky! Gratulace:)
Reagovat
smazaný uživatel
Bonheur absolu par ce dimanche ensoleille :-), bravo Rafa!
Reagovat
tito
Udělal nám velkou radost, že? Co mne nejvíce překvapilo, byla Rafova jistota na podání...
Reagovat
smazaný uživatel
Reaguju na to, co si napsal vedle..VYŠLA NÁM TAKTIKA!! ;))) Máš pravdu a všiml sis, jakmile to dal kratší, byl konec... Nicméně, uznejme, že se Robinův výkon dnes nedal srovnat s tím výkonem proti Rogerovi, ale co, no!? Hrát GS finále není jen tak, Rafan je v tom cvičenej už někdy od 18-ti, 19-ti let; Roger sice trošku později, ale 7-8 let už hraje v posledních kolech na GS hraje a asi je to znát, když Robin měl ve 26 letech druhý. Nebo byl jenom unavenej..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano :-), udelal obrovskou radost. To podani bylo prijemnym prekvapenim, uz teda v minulem zapase mi pripadalo dobre (i kdyz ne tak rychle jako jinych hracu) a dokazal si jim pravidelne pomoct, kdyz slo do tuheho. Dneska 7 es nebo prime body, to je opravdu velice fajn, bylo mi ho vzdycky lito, ze se ze slozitych okamziku nemuze dostat jednoduse nejakym esickem :-), vypada to, ze casy se meni :-).
Reagovat
tito
Měl jsi pravdu :) Trochu jsem se obával, když Soderling odvrátil všechny brejkboly v 9. hře prvního setu ale Tony opravdu funguje jak antidepresivum. / podobně na mne působí např. T. Krupa na rozdíl od Navrátila/. No a začátek 2. setu taky nebyl nejklidnější. To Vale- no pokud bude takhle podávat na Wimbledonu, možná začlení i náběh na síť, na čemž již delší dobu pracuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s Tonym to máme stejné ;), je mi sympatiko, ale slyšel jsem, že spoustě lidí, ne..? Navrátil a Krupa, to je úplně něco jinýho, asi se ho měl Tomáš pustit dřív, ale nedokázal to, tak to Navrátil udělal naštěstí sám a začíná to být znát ;)). Kdyby ten turnaj nebyl tak pokažený po mnoha stránách, tak mám z něj skvělej pocit ;))) Ale stejně mám RADOOOST! Když si vzpomeneš na lońskej rok s Rafou, pak na AO, jak to bylo všechno beznadějný a teď je to úplně naopak, to je krásný :DDD
Reagovat
tito
Vnímám to úplně stejně- neskutečná úleva :-) Už se těším na Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi, Robin to sice nezvládal, ale těžko by dnes proti Nadalovi vyhrál i s lepším výkonem... Už se nemůžu dočkat Wimbledonu!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak,tak Rafa si dnes své vítězství opravdu zaloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi za zasloužené vítězství. Antuková sezona je pryč, jde se na trávu, tam by to mohlo být o hodně zajímavější než na antuce, kde dominoval Rafa.
Reagovat
a.magerova
Gratulace Rafovi.
Reagovat
carolyn
No ta španělština mu jde přece jenom nejlíp, to je mu aspon rozumět :-D
Reagovat
Mercury
je fakt, ze uz nema osmnact a mohl by na tom aspon trochu zapracovat..jakkoliv to s jeho sportovnimi vysledky nesouvisi, dotvari to jeho osobni vizitku a od svetove jednicky bych ocekaval slusnou znalost nejpouzivanejsiho jazyka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by anglická horší vslovnost nevadila, hlavně že by s ní mluvil! Takhle jsem toho ve španělštině moc nepochitila, akorát na konci ,,See you next year!" :D
Reagovat
carolyn
To možná je i jeho vizitka, ale každý nemá hlavu na jazyky (zas jemu jde něco jiného,že) ta anglina mi taky nijak nevadí je to srandovní a už to prostě tak nějak k němu patří. Já jen že pro mě je lepší ta španělština
Reagovat
Mercury
vsak jasne, je to ciste jeho vec...ale spanelsky precejen tolik lidi neumi a ony ty preklady rozhovoru ze strany komentatoru nemivaji valnou uroven
Reagovat
carolyn
já myslím že už dost lidí mluví španělsky (komentátoři možná ne, jen sem tam něco přeloží, ale ono když to neví doslova to může mít nakonec úplně jiný význam)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rafa mluví všude na turnajích anglicky, při každém předávání trofeje, ta španělština byla dneska schválně, jednak tam byla královna a také proto, že Francouzi stejně anglicky hovoří velmi neradi a bylo by jim všechno překládáno do francoužštiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Copak vy jste si nevšimli, že při každém vyhraném turnaji (letos 3x mimo Madridu) mluví k publiku anglicky? Vy děláte, jak kdyby jste to nikdy neslyšeli!???
Reagovat
smazaný uživatel
Nahodou se snazi :-), dost se zlepsil... Dokonce v Rime mluvil italsky a tady chvilku francouzsky :-).
Reagovat
carolyn
já nepsala nic o tom, že by k publiku nemluvil anglicky?
Vale: jojo zlepšil:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je fakt krása :)...Nadalovi věřím od začáátku. Toto je suprová forma..a nedivím se mu,že mu to chtěl oplatit. Ale taky měl Robin krásnej tenis,ale na Nadala neměl. Zaslouží si být na 1.míště svět.žebříčku..je fakt borec :);)Federer ted jaksik spadl..forma mu spadla.. ale pořád je dobrej ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbývá než pogratulovat k úspěchu tomu,kdo byl dnes lepší. Škoda, že se Robinovi nepodařilo proměnit ve druhém setu breakball na 3:1, tam měl na raketě smeč, která sice nebyla jednoduchá, ale dala se zvládnout lépe. Pak by zápas asi vypadal poněkud jinak. Opět se mimo jiné potvrdila důležitost psychiky.

Na zbytek sezony pak opakuji přání, aby Wimbledon i US Open vyhráli jiní hráči než Nadal a Federer. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulace Rafovi! King of Clay! co víc dodat....
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace nejlepšímu hráči, Rafa je zpět tam, kam patří! Elegán je těžce out a není lepšího hráče, který by měl být v čele žebříčku! Elegánovci pukněte zlostí :DDD

Pan tipér Wilander se opět již tradičně znemožnil svým luxusním tipem :DDDD
Reagovat
Mercury
proc tady po každém rafove uspechu/rogerove neuspechu pises at rogerovi fanousci puknou zlosti? ja chapu, ze by sis to asi pral, ale neni kazdy takovy hlupacek jako ty, ze nezvlada svoje emoce..jak vidis vsichni zde Rafovi gratuluji, eleganovce nevyjimaje..tak bud aspon jednou trochu normalni, uzivej si vitezstvi a odpust si ty zbytecne kecy...spis by sis mel z mnoha fanousku ostatnich tenistu vzit priklad a chovat se podobne racionalne kdyz vyhravaji ostatni, predevsim Roger...ale tusim, ze zas hazu perly svinim, no aspon pokus
Reagovat
smazaný uživatel
nebreč, dej si ledovej obklad na čelo a mazej si lízat rány, elegoši :DDDD
Reagovat
carolyn
ty mu napíšeš at na tebe bereaguje a když nereaguje, tak zas píšeš ty jemu...ná to nějakou logiku?
Reagovat
Mercury
to jsem psal u jineho prispevku u nejz jsem o reakci nestal...tady melo jit o "pratelske" popichnuti s tim, ze by si mohl z nekterych fanousku jinych tenistu brat priklad jak prijmat porazky, nic vic..co je na tom spatneho nebo nelogickeho?
Reagovat
carolyn
špatného nic, tak jsem to nemyslela, ale že mu napíšeš nereaguj na mě a pak jinde reaguješ ty na něj, ale to už je jedno, neřešmě to, je to k ničemu se tím zabývat
Reagovat
Mercury
ja tim nevylucoval reakce na vsechny budouci clanky :)...ikdyz by to mozna bylo z me strany lepsi..kazdopadne Rafa je momentalne zaslouzene v cele zebricku a uvidime co nam pripravi zbytek tenisove sezony :o)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nejsem příznivcem Nadalova stylu hry, ale všechna čest, jeho dnešní výkon byl fenomenální a některé míče, zejména když odvracel Söderlingovy breakbally, byly ukázkou toho nejlepšího, co může tenis nabídnout.
Reagovat
smazaný uživatel
to se dalo čekat, že si to Rafa nedá vzít.. celý turnaj bez ztráty setu, nádhera. Chudák Robin, už podruhé se mu to nevedlo, ale jednou se mu to třeba povede nebo taky ne..
Reagovat
carolyn
Jo, to jsem taky říkala, že si to nenechá vzít, ale čekala jsem aspon 4 sety
Reagovat
smazaný uživatel
tež sem čekala aspoň 4sety, ale tak RAfa byl rozjetý tk se to dali i čekat..
Reagovat
carolyn
Gratulace Rafo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOOOOOSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist