Nadal je krok od titulu. Porazil i Djokoviče

6. 6. 2008, 16:10
Aktuality 5
Rafael Nadal pokračuje na Roland Garros ve své cestě za čtvrtým titulem v řadě. Zastavit ho v dnešním semifinále nedokázal ani třetí hráč světa Novak Djokovič: v zápase dvou pronásledovatelů Rogera Federera si Nadal znovu nenechal vzít set a je ve finále.
Rafael Nadal (© rolandgarros.com)

Novak Djokovič měl být soupeřem, který dosavadní pařížské tažení Rafaela Nadala Španělovi alespoň zkomplikuje, když už ho nezastaví. Souboj druhého a třetího tenisty světového žebříčku ale antukový král Nadal zvládl výborně.

Hned na začátku prvního setu dokázal trojnásobný vítěz Roland Garros sebrat Djokovičovi podání a o osudu úvodního dějství tak bylo rozhodnuto. Španěl, který jen minimálně chyboval, byl totiž při svém servisu suverénní, a za 57 minut získal první sadu v poměru 6-4.

Nadal pak na další hodinu dění na kurtu Philipa Chatriera zcela ovládl. Druhý set začal podobně jako první, Djokovičovi okamžitě sebral podání, což ještě dokázal zopakovat. Povzbuzený vývojem zápasu téměř nekazil, ve druhé sadě se dopustil jen dvou nevynucených chyb, a po hodině a půl se ujal vedení 2-0 na sety.

Djokovič zazlobil, ale set nevyhrál
Zdaleka největší drama viděli diváci ve třetím setu. Jeho začátek byl opět jednostranným představením Nadala, který Djokovičovi sebral hned dvakrát servis a ujal se vedení 3-0. Srbský tenista se ovšem v tu chvíli nevzdal: poprvé v zápase dokázal prorazit Španělův servis, pak svůj udržel a při dalším Nadalově podání se ujal vedení 40-15.

V momentech, které mohly změnit vývoj zápasu, Nadal udržel nervy na uzdě a nebezpečí dalšího brejku zažehnal. Stejně dopadl i další game, ve kterém druhý nasazený hráč turnaje Nadal za stavu 4-3 podával. Djokovič se sice ujal vedení 30-0, potom se mu ale nepovedly dva returny, kterými chtěl výměnu rychle ukončit, a Španěl si servis znovu udržel.

Za stavu 5-4 Nadal podával na vítězství v zápase - a to už se Djokovič dočkal. Za stavu 30-30 předvedli oba tenisté vynikající výměnu, kterou srbský hráč zakončil ukázkovým kraťasem, a když pak Nadal udělal jednu z mála nevynucených chyb, dostal se Djokovič zpátky do zápasu.

A nechybělo moc a mohl utkání zdramatizovat ještě víc. Za stavu 6-5 měl při Nadalově podání setbol, ovšem španělský tenista situaci ustál a set dotáhl do tie-breaku. V něm vyhrál prvních šest výměn, což pro něj znamenalo šest mečbolů. První tři ještě Djokovič odvrátil, čtvrtý ale Nadal smečí proměnil a jako první tak postoupil do finále.

S kým se v něm utká, se rozhodne v dalším utkání, v němž proti sobě nastoupí Roger Federer a domácí naděje Gael Monfils.

Výsledky - French Open - muži:
Semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Djokovič (3-Srb.) 6:4, 6:2, 7:6(3).

Statistiky:
Délka zápasu:
2 hodiny 49 minut
Vyhrané body: 108 - 90
Vítězné míče: 66 - 58
Nevynucené chyby: 16 - 28
Esa: 0 - 2
Dvojchyby: 1 - 0

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
je pravda ,že Rafa si vítězství více zaslouží
Reagovat
smazaný uživatel
hraje moc dobře,nevím co by se muselo stát,protože Féďa na něj momentálně nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
já přeji výhru Rafovi má vždy těžší los,Federer přijde do finalé jek slepý k houslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Už aby ta antuková sezéna skončila, protože pořád vítězí jenom Rafa, nic jinýho se už nedá očekávat, než že zase RG vyhraje.Myslím, že Regera smete taky ve třech setech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist