Nadal: Finále Davis Cupu není nemožné, ale bude to těžké

10. 10. 2012, 08:27
Aktuality 20
Rafael Nadal nevyloučil, že by se ještě v listopadu stihl vrátit na tenisové kurty a zahrál si Turnaj mistrů nebo finále Davisova poháru v Praze. Po vleklém zranění kolena si nechce dávat žádné termíny, ale v posledních dnech má pocit, že se rehabilitační proces konečně ubírá správným směrem.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Není to nemožné, ale bude to hodně těžké," prohlásil šestadvacetiletý lídr Španělů o možné účasti na Turnaji mistrů a ve finále Davis Cupu. To budou hostit čeští tenisté v pražské O2 areně 16. až 18. listopadu, Turnaj mistrů pro osmičku nejlepších hráčů sezony se bude hrát v Londýně o týden dříve od 5. do 11. listopadu. 

Jedenáctinásobný grandslamový vítěz a momentálně čtvrtý hráč světa Nadal nehraje od šokující porážky s Lukášem Rosolem v druhém kole červnového Wimbledonu. Měl v levém koleně natržený patelární vaz a zánět. Poslední dny rehabilitace podle něj už přinesly zlepšení a dávají mu šanci, že se brzy vrátí k tréninku a závěr sezony ještě stihne. 

"Bylo to pro mě velmi těžké, protože jsem cítil, že se stav kolena nelepší tím správným směrem... ale poslední týdny konečně cítím zlepšení a to mi pomáhá, abych i nadále každý den tvrdě pracoval," řekl Nadal, který odmítl operaci a koleno léčí konzervativně.

"Denně chodím do tělocvičny a plavat," prozradil ze svého domova na Mallorce, když během telekonference potvrdil účast na březnové exhibici v New Yorku. V prosinci by každopádně chtěl stihnout podobnou akci v Abú Zabí. Aby už začal trénovat na kurtu, na to se však ještě necítí. "Ale pracuju na tom, abych se už brzy na kurt dostal."

"Každopádně pauza byla dlouhá a abych se dostal zpátky do hry, na to budu potřebovat nějaký čas. Nevím, jestli to budou dva týdny nebo měsíc a půl," uzavřel.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Hook2424
Vsichni vime, ze je Rafa jednim z tech hracu, kteri k tomu,aby predvedli perfektni formu potrebuji formu. Zkratka mit natrenovano, zapasovy rytmus. Nedovedu si predstavit, ze by prijel po zraneni, byt uz uzdraven a predvadel na kurtu 100% uderovou jistotu. Tak jak jsme od nej zvykli! I kdyz zase na druhou stranu. Zrovna Stepanek s Berdychem jsou jedni z tech hracu, kteri kdyz jdou na kurt proti Rafovi! Jako by si sebou nesli nejaky komlex nebo co. . .
Reagovat
smazaný uživatel
Snad rafa prijede, ne kvuli tomu ze mam koupeny listek, ale aby nas vsechny smetl z kurtu a radne znicil sen, protoze nasim klukum jsem nikdy v zivote nefandil, nefandim a ani nikdy jim fandit nebudu, ani nahodou. Jsou to vazne namachrovany blbecci. Snad nasi DC nevyhrajou, prosim moc pana boha! A to jsem cech, SPAIN VAMOS, SPAIN VAMOS!
Reagovat
gigin
Tak to já jsem slabý odvárek s tou Srbijou :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
co za jelito může napsat "SPAIN VAMOS"? A je úplně jedno, v jaké souvislosti.
Reagovat
ArcusII
Máš pravdu a proto jsi si přece koupil lístek... jsi važně blbec :-))
Reagovat
ArcusII
pana boha popros spíš o rozum ;-)
Reagovat
tommr
by byl kdyby Nadal přijel, ale byl po tý dlouhý pauze úplně z formy ... :)
Reagovat
ArcusII
No ale jestli přijede, tak to tak bude... není možný se dostat do zápasů takhle rychle, tak ať klidně přijede, bude mít to vítěztví větší váhu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafíku rozhodni sa..Mam ci nemam kupovat listok..
Reagovat
Roger_Federer
Listek si klidne kup, ale Nadala uvidis tak akorad na obrazku..Mistifikuje obecenstvo..dřive jak v lednu nebude hrat ani kdyby si urezal druhou nohu..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Už sa tolko neopakuj..
Reagovat
Roger_Federer
a ty viš jak dojet do Prahy?a najdes tam Sazka Arenu..?at se tam nestratis, přecejenom nejsi zvykli na velkomesta.
Reagovat
smazaný uživatel
Mna ale tvoj bezvyznamný názor vobec nezaujíma..Neviem prečo más potrebu na mna stále reagovat..Ukaz konecne trochu hrdosti..
Reagovat
Roger_Federer
fascinujes me, tvoje arogance a nabubřelost...nutnost me neustale atakovat.
Reagovat
Sonja
děláš si prdel? Dyť napadáš ty:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kalí vodu, předsedo.
Reagovat
smazaný uživatel
*Poslechni...
*Aaa Ty bys do ty Prahy chtel?
...
*A co Ti jeste rikali?
57
*Co 57?
Biografu tam maji
*Holuby Ti tam nenechaji. Pac jim serou po sochach!
*A to Ti nevadi?

Tak uvidime jestli prijede nebo ne.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Po žních měl jít k Turkovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nas soudruh je magor a musi pracovat pod dohledem zkuseneho pracovnika...Psychicky by pobyt ve meste nevydrzel.

*Ale nemuzes napsat magor!
Polovicni blazen bych napsal...
Ota rikal, ze je momentalne zaostalej!

Takze uvidime...ale po znich uz je:D)))
Reagovat
tommr
koukám, že hlášky z Vesničky se dají použít skoro všude ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist