Nadal: Deprese? Ty opravdu nemám

8. 2. 2013, 19:42
Aktuality 40
Španělský tenista Rafael Nadal popřel spekulace o tom, že trpí depresemi. Bývalý první hráč světa, jenž se po 222 dnech zdravotní pauzy vrátil na turnaji ve Viňa del Mar, ale v rozhovoru pro magazín Focus připustil, že pro něho byl loňský rok hodně těžký.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Pro žádného sportovce není samozřejmě snadné, když na několik měsíců vypadne. Já jsem navíc přišel o olympijské hry v Londýně. Měl jsem nést španělskou vlajku na slavnostním zahájení. Ale deprese? Ty opravdu nemám," řekl Nadal, jenž před nucenou pauzou hrál naposledy vloni v červnu ve Wimbledonu, kde vypadl s Lukášem Rosolem. 

Šestadvacetiletý Španěl pak léčil problémy s koleny, které ho pronásledují po celou kariéru. "Takové bolesti jsem ještě nikdy neměl. Při každém pohybu se mi chtělo křičet," přiznal. 

Nadal trpí Hoffa-Kastertovým syndromem, při němž otéká tuková tkáň pod čéškou. Problémy má především s levým kolenem. Když konečně bolesti pominuly, musel návrat na kurty na začátku roku znovu odložit kvůli žaludečním potížím.

Na okruh ATP se sedminásobný vítěz Roland Garros vrátil až tento týden v Chile a zatím se mu na antuce daří. Ve dvouhře je ve čtvrtfinále, ve čtyřhře si s Argentincem Juanem Mónakem zahraje semifinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sportfan.pl/artykul/djokovic-sztuczny-a-federer-janowicz-kpi-z-legend-tenisa-40366

Janowicz nerekl, ze Djoker je falesny!!!
Rekl, ze je takovy strojeny - myslel tim asi jeho zabavu:)))tezko rizt, ale ne to, co rika anglicky preklad!!!

Co se tyce Federera, tak ten preklad take ujel...

Ale v kazdem pripade v Polsku si moc fans neziskal:))))
A forum pod clankem je celkem dost drsne:)))
Ani si nepredstavuji, co by tam bylo, kdyby rekl to, co bylo v tom anglickem prekladu. On si proste jen tak zazertoval na jejich ucet,
ale kdo vi co nakonec vypustil.

Jinak tento portal je neco jako sportovni blesk...takze bych to bral dost z rezervou...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako je videt, ze ty preklady nekdy trochu ujizdeji...jen aby byla senzace
...je opravdu rozdil, co ctu v originale, a co ctu v te anglictine.
Rozdil jak svina:) V polsku ho kritizuji proto aby nezlehcoval takove velikany, ale na druhou stranu, kdyz je neciti, a citi jine, a nemel nejaky idoly, tak proc mu porad nekoho podsouvaji?

A potom tady zacnou vyjizdet moralizatori, kteri ho uci diplomacie, a nakonec jak jsem si to procetl jeste jednou poradne, tak fakt nic strasneho az tak nerekl, a dokazi si zive predstavit, jak to trochu jeste ten novinar toho sportovniho blesku hezky pribarvil...

...a proc? Jen proto, ze rekl, ze mu jsou tyhle noviny a podobne ukradene, aha, takze uz je jasny - jak afera Janowicz vznikla.

Super:DDDD)))) Tak to zas byla komicka akce:D)))))
Novinari a jejich kreace:)))))
Reagovat
smazaný uživatel
No mně anglický překlad nepřijde tak rozdílný;-)...
Každopádně se podle mě zbytečně moc angažuješ do obhajoby, Vlčku:-)
Reagovat
Nola
Jerzy nemá podporu doma? mne osobne stačí, že sa obul do dvoch lídrov rebríčka a je už celkom jedno čo povedal, alebo ako to myslel, ten chalan porazil Andyho v zápase, ktorý nič neznamenal /TOP 3 tento turnaj odignorovali/ prebojoval sa do finále a tam ho zotrel David.... pre Davida ten titul znamenal prelom v kariére a tak ho neodovzal ako Andy... uvidíme, čo Jura predvedie nabudúce, na AO mal problémy prehrať hráča o ktorom som v živote nepočula, vyrobil konflikt, na ktorý sa bude dlho spomínať, ako by bol jediný tenista, ktorého poškodili lajnoví rozhodcovia, ak chce získať rešpekt, nech si nabudúce rozmyslí čo vypustí z pusy, takéto kecy si môžu dovoliť hráči, ktorí už niečo dokázali...
Reagovat
gigin
Jenomže ten anglický překlad z polštiny byl dělaný pomocí googlu. Tak to tam bylo aspoň uvedeno.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdil v prekladu tam je:) O Janowicze mi tolik nejde:))))
Jestli bych uz nekomu fandil, tak to nebude on:P))))
Ja su ze stare skoly:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to podle toho vypada:DDD)))
Jinak o tomhle portale si myslim sve...

V kazdem pripade, mne osobne trochu zklamal na AO...Ale na moralizatora si hrat nebudu, ja se taky kolikrat prikladne nechovam:))). Vsak mna znas:)))
A hlavne gigosku je mnoho hracu, ktere bych tlacil s velkou chuti proti nemu:))) Ja to tolik nezeru:P))) Ty adorace:D)))
Reagovat
Fandina
Tak koukám, že ti poláci také umí podržet své krajany. Doufám, že jsem to špatně nepochopila, ale Agu prý také nemají rádi. A přitom již dva roky jí ostatní tenistky volí, jako nejvíc kamarádskou a když se dívám na různé mimosportovní rozhovory, tak tam působí jako smíšek a ty jak známo mají většinou ostatní v oblibě. Jerzy řekl co řekl, chtělo by to více diplomacie. Jinak se rozhoduje na hřišti. Spílat mu proto není důvod. Jeho pohled. Jiní vidí Noleho Rogera jinak. A tak je to normální.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ono je to dost těžký podržet někoho, kdo se chová jako namyšlená primadona. I když je to tvůj krajan. To se těžko snáší i u skutečných hvězd, ne tak u nuly typu Janowicze.

Ale jinak - i ti, kdo mu spílají, jen vyřadřují svůj pohled na něj, nic víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvni set zvladnuty celkem vpohode. :) Forehand bude mit radost:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to dnes vypla po prvních pár gamech, zdá se to jako jasná záležitost...ale na zápas s Chardym, pokud k němu dojde, mrknu...to by mohlo bejt zajímavější:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ďakujem. Aj som mal, hoci včera som to mohol sledovať len útržkovo. Druhý set som už videl takmer celý. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak za starych dob, co ho pamatuji na antuce, kdy se rikalo, ze tezko zvladne jiny povrch...
Ono jak nemuze tolik mozna behat, tak opravdu vyniknou vice ty jeho udery.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Hoffa-Kastertovým syndrom. To je ten, ktorý vzniká silovým herným štýlom.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jinak:-))))
Reagovat
spaniel
Ve skutecnosti vznika popotahovanim zarezaneho spodniho pradla, pri kterem si nevedomky stoupa na spicku leve nohy a tim nadmerne zatezuje kolenni cesku.
Reagovat
tito
Stupidní. Nehumorné. Gratulace nepřichází v úvahu.
Reagovat
spaniel
Nevadi. Jen by mozna bylo nacase priznat, ze jeho styl se na jeho zranenich podepisuje velkym dilem. Roky na to vsichni upozornovali a ted nemyslim tady, ale hraci a odbornici, ale vy jste furt zaslepeni. A ted co bude? 8 mesicu byl mimo, nastoupi a prvni co rekne je, ze ho koleno poboliva. Nac byla ta pauza? A jeho posledni interview co vyslo v L'Equipe je smesne. Ze se nedival na AO a Djokovic ma jen stesti, ze neni zraneny jako on. Asi byl zraneny i v 2011,kdyz s nim prohraval. Jak jinak, zdravy Nadal neprohrava. Porad stejna pisnicka.
Reagovat
W.G.M.
Bylo by mozne poslat nejaky link? Rada bych si to precetla :-). Jelikoz francouzstinou celkem solidne vladnu, chtela bych videt jeho presne vyjadreni, protoze se mi opravdu nezda, ze by to rekl zrovna takto :-).
Reagovat
tito
To byla odpověď na mou reakci? Musím přiznat, že jsem se rozesmál. Fakt nechápu souvislosti. :-))) A jinak - Nole jede a přeji mu. Gigine! Sonjo! Budu rád, když ho přejedeme na antuce. Zvláštní, že ? :-)))
Reagovat
tito
Jinak vítám W.G.M. Jsem rád, že jsi zde. :-)
Reagovat
W.G.M.
Ahoj :-), dekuji za privitani :-). Ja sem obcas nakouknu, zbezne prolitnu clanky a diskuze (moc se toho nezmenilo :-D) a zrovna ta Spanielova poznamka me zaujala a donutilo me se to po delsi dobe zalogovat :-).

Jsem rada, ze je Rafa zpatky, koukam ten po ocku na ten jeho zapas, ma silne okamziky, ale je videt, ze na spicku by s timhle mohl jen tezko vyrukovat, jeste bude podle me potrebovat dost casu. Na RG by ale uz mohl prijet v plne parade :-).
Reagovat
tito
Myslím, že do RG to zvládne. Doufám.....-)))
Reagovat
W.G.M.
Musi, neda se svitit, proste kvuli nam musi :-). At muzeme mit jeste trochu radost, kdyz uz jsme tu meli tak dlouhy nechteny pust ;-).
Reagovat
smazaný uživatel
No tak třeba na Andyho by na antuce možná stačilo i tohle. Ten je na antuce fakt strašnej. Ale proti Novakovi, Rogerovi, Davidovi a dalším bude muset předvést víc, to je jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám, že se dá do RG do kupy...a že ho Nole porazí:-)))
Reagovat
W.G.M.
No, my prirozene doufame v opak :-). Jsem zvedava, na kolika turnajich pred FO bude startovat, jsou tam Masters, tam bude spicka a teprve ty zapasy ukazou, jak na tom je a jestli ma sanci na obhajobu.
Reagovat
tito
:-))).
Mutademus- Led Zeppelin first album, B1
Sonja- doufám, že nejenom tam zvítězíme. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že mi hodně dlouho trvalo to rozluštit. Vlastně sem to sám ani nerozluštil. Ale jestli sem to dobře pochopil, chtěl si tim říct: "Tvůj čas přichází"? Jestli ne, tak se mi nesměj. Sem holt hudební barbar. :D
Reagovat
tito
Jo. Přesně. Když to neznáš, není se zač omlouvat. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidíme. Zatim mi spíš k Andymu sedí tahle:

http://www.youtube.com/watch?v=xLYiIBCN9ec

Hlavně ten refrén. I když teď po OH a UO už tolik ne.
Reagovat
tito
Přál bych ti, aby jsi to viděl optimističtěji. Žádné věci, které jsou tam jmenované. Nakonec ještě začnu fandit Andymu...Vaše malé společenství je fajn. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To né. Jen fandi Rafovi. Konečně se ti vrátil, tak užívej. :D My to zvládnem ve dvou. :DDD
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
Olympiada
je to takovy moderni slovo - deprese ..... ale pritom ti co si hrajou ze maji....tak ani netusi co vlastne to je
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, mezi depresí a smutkem je velký rozdíl.
Reagovat
spaniel
Gratuluji k prvnimu rozumnemu prispevku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve Sviňa Del Zmar se zrodil novej Nadal - Christian Garin, budoucí světová jednička:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval som ho, hral výtečne :) Popravde on ma na tomto turnaji zaujímal viac ako nejaký Nadal, ten jeho herný štýl mi prišiel podobný Berdychovi, ale taký viac antukový. Sám aj vraj povedal, že Tomáš je jeho obľúbený hráč, škoda že neporazil toho Chardyho. 1.set hral fakt geniálne, na servise stratil len 2 loptičky, z toho obe v poslednom geme, keď otočil z 0:30.
Keď stratil to vedenie 40:15 vo štvrtom geme v druhom sete, akoby ho to nalomilo, ale to bolo pri jeho veku len otázka času. Chlapec má len 16, neskutočné ! Ja som v 16 obdivoval Samprasa a on si to už válí na ATP Tour, hoci len ako divoká karta zatiaľ. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist