Nadal dál ovládá antuku. Murray v Římě dohrál

29. 4. 2010, 23:15
Aktuality 105
ATP ŘÍM - Ani sedmý letošní pokus zastavit Nadala na antuce se 'zbytku světa' nepovedl. Rumun Hanescu uhrál se španělským favoritem pět her a do čtvrtfinále postoupil podle předpokladů Španěl. Čtvrtou prohru v posledních pěti zápasech si naopak připsala světová čtyřka Andy Murray.
Rafael Nadal

Rafael Nadal po suverénním triumfu v Monte Carlu minulý týden šetřil síly a nyní v Římě znovu působí neporazitelně. Z dodnes odehraných šesti letošních zápasů na antuce ztratil vždy maximálně jen šest her.

A ani Victor Hanescu na dominantní statistice španělského hráče nic nezměnil. Během utkání nevyužil žádný z pěti brejkbolů a Nadal se po 82 minutách radoval z výhry 6-3 6-2.

Ve čtvrtfinále čtyřnásobný vítěz turnaje utká se Stanislasem Wawrinkou, který se sice dostal do skvělé formy, ale proti Nadalovi bude stejně jako ostatní velkým outsiderem.

Švýcar je od února otcem a na antuce předvádí sebevědomé výkony. V Římě, kde si předloni zahrál finále, smetl Melzera, zdolal Berdycha a dnes nedal šanci ani finalistovi z Barcelony Robinu Söderlingovi. Wawrinka si připsal devátou výhru z posledních deseti utkání.

Na lepší časy se pomalu začíná blýskat Novaku Djokovičovi. Srb po nevydařených podnicích Masters na amerických betonech po semifinále v Monte Carlu postoupil už do čtvrtfinále v italské metropoli. Po výhře dvakrát 6-4 nad Brazilcem Belluccim tak stále platí, že na turnaji jiného přemožitele než Nadala nenašel.

Může se jím stát Fernando Verdasco. Finalista z Monte Carla a vítěz z Barcelony na Apeninském poloostrově zvádl i druhý zápas, když porazil krajana Guillerma Garciu-Lopeze.

"Nemyslím si, že budu favoritem. Ale předpokládám, že když budu hrát agresivně, mám šanci vyhrát," uvedl Djokovič před soubojem s Verdaskem. "Když jsme spolu hráli naposledy, tak jsem se na kurtu moc dobře necítil. Hodně jsem chyboval," připomněl srbský tenista 14 dní starý souboj, v němž se Španělem uhrál jen čtyři hry. Podobně skončilo i jejich první letošní setkání na exhibici v Kooyongu. Verdasco v osmi z devíti vzájemných duelů jen jednou neuhrál alespoň set.

Andy Murray sice včera ukončil sérii tří porážek výhrou nad Seppim, ale že antuka není jeho oblíbeným povrchem potvrdil hned v následujícím kole. Nestačil na Španěla Davida Ferrera, kterému za celý 96 minut trvající zápas nedokázal ani jednou sebrat servis. Sám o něj přišel dvakrát.

Až v tie-breaku třetí sady se v soutěži zachránil Federerův přemožitel Ernests Gulbis, který měl problémy s domácím Volandrim.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 eur) -
čtvrteční výsledky (29. 04. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Bellucci (Braz.) 6-4 6-4
Nadal (3-Šp.) - Hanescu (Rum.) 6-3 6-2
Ferrer (14-Šp.) - A. Murray (4-Brit.) 6-3 6-4
Wawrinka (Švýc.) - Söderling (5-Švéd.) 6-3 6-2
Verdasco (6-Šp.) - García-Lopez (Šp.) 6-4 7-6(2)
Tsonga (7-Fr.) - Giraldo (Kol.) 6-3 6-4
F. López (Šp.) - Ljubičič (11-Chorv.) 0-0 skreč L.
Gulbis (Lot.) - Volandri (It.) 6-2 3-6 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

105
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/jsi-opravdu-nejvetsi-bridil-na-svete-vzkazal-soud-britskemu-tenistovi-133-/tenis.asp?c=A100430_123406_tenis_bur
Reagovat
smazaný uživatel
aha:-)ted se asi petr divi ze se to netyka federera co???
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jisty druh dominance... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tenhle článek jsem už četl. Doufám, že Federer taky po zbytek svý kariéry nevyhraje žádnej zápas. Ale zázraky se dějí, a kdo ví jestli ho náhodou nějakej dobroděj neprokleje voodoo panenkou.
Reagovat
a.magerova
No super, tak až překonáme rekord v počtu týdnů na No1, vrhneme se na tady tento, ale počítala jsem to a to by znamenalo při účasti na 19 turnajích (letošní plán) ročně, tu bude Roger "muset strašit" ještě další 3 roky, což je pro ty co chtějí aby už nehrál dost zdrcující zpráva !!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za tim to je hooodně slušný! Docela prozíravost od pořadatelů, že je dali jako první, aby se vítěz byl alespoň trochu schopen dát do zítřka dohromady..
Reagovat
smazaný uživatel
Pekny tenis!
Reagovat
smazaný uživatel
A zaslouzeny vitez...
Reagovat
smazaný uživatel
To je. Ale nevim, jestli bude pro zbytek turnaje ještě použitelnej..?
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrál Verdasco?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby ten švýcarskej egoista neměl takové štěstí, bezpochyby by nevyhrál těch zatracených 16 Grandslamů. Jen si vemte loňské FO, kde nemocného Rafu porazil Soderling. Švédský přemožitel Nadala tedy postoupil až do finále, kde se v roli outsidera setkal s elegánem. Musím však uznat, že celý zápas byl poněkud zábavný. Nejlepší stejně bylo, jak tam chtěl jeden úchyl nasadit tomu arogantovi z Švýcarska červenou čepičku na hlavu. Když ten dobroděj věděl, že ho gorily v obleku(ochranka) zpacifikují, měl tam elegána rovnou zbít, aby byla nějaká sranda.

Federer nakonec na závěrečné konferenci ani nepodotkl, že k vítězství mu z devadesáti devíti procent pomohl Rafův nečekaný výpadek.

Tady aspoň vidíte, jak je Rožírek objektivní a ohleduplný. :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl jsem říct ''úspěchů'', neboť se jedná o číslo množné. :DDDDDDD
Reagovat
steve79
Petr: co to tady kecáš za nesmysl že Federerovo z 99 procent pomohl Nadalův výpadek.Je možná pravda že to měl o trochu lehčí, ale za víttězstvím musel porazit sedm těžkých soupeřů. Mě by zajímalo co ty máš v hlavě a kolik ti je let, protože tvoje názory by neměl ani 13 letej kluk.
Reagovat
steve79
A ještě bych si dovolil poznámku, jak můžeš tvrdit že Rafa vyhraje celej turnaj, protože narozdíl od elegána není arogantní. Vůbec to není o tom jestli je arogantní nebo ne. Záleží na výkonu přece. Tohle by jsi mohl aspon vědět. Taky si myslím že Rafa vyhraje celej turnaj, ale ne proto že není arogantní, ale protože na antuce momentálně lepšího hráče není.
Reagovat
smazaný uživatel
petre ty si uplny dement myslis si ze musis vzdy urazet federera?? omyl...nikoho to tu (mozna krome barneyho) nezajímá. tvoje ,,důležité´´pripominky k chování federera tu uz ctu porad. pokud se o tenis nezajímáš jako o hru tak bych byl rad kdybys sem uz nelezl
Reagovat
smazaný uživatel
Petr a Barney, to je nejspíš jeden a ten samej člověk. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A u toho Rogera. Kdyz mel problemy se zadama a nehral na sto procent, tak dovolil Nadalovi udelat z AO 2009 jedno z nejzabavnejsich finale poslednich let. Kdyz byl stoprocentne ok, tak rozsekal Murrayho behem chvilky. Takze tak.

Vítězem se stává fundovaný tenisový expert Chazy :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Diky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máme před sebou krásný tenisový den. Jak to dopadne, beru to od konce:

Vítěz:
Gulbis
Nadal (Wawřinec se jen tak nedá)
Ferrer (bude to asi super zápas)
Verdasco - Djoker (zápas dne? V současný formě by měl být vítězem Verdasco, ale! já očekávám, že se Djoker už dal dohromady.. takže si netroufám tipnout ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle ale neni tak mizerna diskuze. Jsem v ni totiz ja.. :D

Ferrer s Tsongou bude urcite skvelej zapas, Tsonga je presne ten hrac se kterym bude mit Ferrer problemy. Djokovic mel vcera neskutecnej zaver zapasu, kdyby hral takhle, tak to muze bejt brzo hotovy...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bezpochyby vyhraje celej turnaj, protože na rozdíl od elegána není arogantní, nenadává rozhodčím a nepřetvařuje se.

Jenom úplnej blbec si může myslet něco jiného. Toto platí zejména na elegánovce, protože ti si myslej, že ten jejich egoista je nejhezčí a nejlepší, ačkoliv existují i mnohem hezčí a lepší tenisté, než je tento švýcarskej arogant.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych tipoval Djokera, ale tolikrát jsem si naběhnul s nim ;). Na druhou stranu mi jak Verdaco, tak Djoker v tomhle přijdou velmi podobní..

Oceňuju u Gulbiho, že se mu podařilo zlomit prokletí, že po porážce Federera nebyl pro dalšího soupeře snadnou lapkou, zasloužil by si semi!
Reagovat
smazaný uživatel
Též tipuji Gulbise, Ferrera, snad Djoku. Nadal je bez debat, jen doufám, že Wawra nepodlehne pesimismu a melancholii a aspoň trošánku to Rafanovi zkomplikuje, nebo to bude další poprava tupým mečem.
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoň, že se Federer přihlásil do čtyřhry (jako by to tušil), snad se rozehraje, když obhajuje Madrid a FO.. Ale udivilo mě, jak nastoupil na kurt v super formě a pak zase upadl do psychických hlubin, nevidim do něj, tak nevim, co to s jeho psychikou a herním sebevědomím udělá do dalších zápasů v singlu..
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka mi přijde v tomhle velmi chladná hlava a psychicky vyrovnaný hráč. Pochybuju, že to zabalí už v šatně, naopak..
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, já zase doufám, že ten švýcarskej egoista prohraje ve čtyřhře, protože arogance mu teče z očí.

A ta tvoje otázka s tím sebevědomím je lehká; elegán je už moc slabej, bojí se mladších a talentovanějších hračů, jako je například Ernests Gulbis, a tudíž prohrává. Ty prohry mu přeju z celého srdce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez si myslim ze Wawrinka bude tvrdo vzdorovat. Vyradil Soderlinga ako nic dal Berdycha ktory ma formu plus v prvom kole tusim tiez vyhral dost suverenne. Samozrejme Rafa je momentalne v takej forme ze naozaj neviem ako by mohol prehrat ale veriim ze Wawrinka bude tazka skuska a keby doviedol set s Rafom do tie-breaku tak by si zasluzil urcite poklonu za svoj vykon. Dalej Gulbis nech menej riskuje a nebude tam tolko nevynutenych chyb potom vyhra zapas lahsie ako keby zase riskoval a hrali 3 sety ale verim ze vyhra chlapec je fakt dobry hrac. Ferrer da Tsongu, jedina vec v com je Tsonga lepsi je servis ale neverim ze ma sancu porazit Ferrera. Verdasco- myslim si ze teraz sa ukaze ta chyba co robi Verdasco na co som poukazoval pred turnajom uz hraje velmi vela zapasov v rade a myslim si ze prave dnes pociti unavu alebo daco sa prejavi a Djokovic ho porazi v 2 setoch
Reagovat
smazaný uživatel
No, máš pravdu a doufám, že to tak bude (ale juž jsem Wawru párkrát vnitřně rozkotaného viděl, ale fakt jenom párkrát).
Reagovat
smazaný uživatel
Elegán si už letos bezpochyby nezahraje finále na žádném z následujících turnajů, a pokud se mu podaří porazit aspoň nějakého hráče z první pětky, bude to obrovské překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt si myslis, ze to tu nekoho zajima? On i kdyby ted s tenisem skoncil, tak kdokoliv komu ty fandis ho neprekona ani kdyby se udrel.
Reagovat
smazaný uživatel
Milý Péťo, včera jsi mi neodpověděl, tak se tě zeptám ještě jednou: Bolela ta lobotomie?
Reagovat
smazaný uživatel
Nech ho byt :))) Ve trinacti ma na tuhle hloupost naprostej narok :))
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, Chazy, myslím, že třináctiletí jsou v tuhle hodinu všichni ve škole...
A vůbec, člověk by měl mít rozum už dřív než ve třinácti, ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Boze tieto komenty milujem ci uz na Rafu alebo Rogera ked velice vypisuju ludia.To ze Roger si tento rok este zahraje dakde finale je si myslim rovnako iste ako ze Nadal dneska da Wawrinku. Ak nevies tak aj v Estorile je turnaj o chvilku kde Roger ma startovat a kedze je to 250 neviem fakt kto by ho tam mal porazit. PLus US open, Wimbledon- si myslis ze nebude aspon na jednom vo finale ci co?:D jasne ze bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty už jdi taky do piče, to snad není možný co ty jsi za dementa. A to fandím Rafovi a Federera taky nemusím (omlouvám se za ta slova, ale jinak už to napsat nejde)
Reagovat
smazaný uživatel
Treba maj pocitace :))))...

No jak kdo, ale chovani v tomhle veku nic moc nepredurcuje. Ve trinacti mas jeste krasnej osvobozujici narok na to chovat se hloupe.
Reagovat
smazaný uživatel
Zřídil bych pro tyhle lidi (Petr, vapet, Andrew, Barney...) speciální diskusní sekci, ať se v ní vyřádí. Já, když otevřu diskusi k článku "Nadal dál ovládá antuku. Murray v Římě dohrál", si chci přečíst nějaké názory ostatních na současný herní projev Nadala a Murrayho, ne tyhle dokola omílané, tenisu se naprosto netýkající slinty. Prostě mě to okrádá o čas - a to mě štve...
Reagovat
smazaný uživatel
Idealni by byl nejaky zpusob ignorace. Zaskrtl by sis u cloveka neco a nemusel bys cist jeho prispevky. Problem je, ze tu ta diskuze na to neni moc uzpusobena. Ono totiz co delat, kdyz se zapoji do nejakyho inteligentniho vlakna. Aby ti pak nezmizelo cely.
Reagovat
smazaný uživatel
To je skvělý nápad!
Stačilo by, kdyby zmizela ta "jeho část vlákna" - tedy jeho příspěvek/příspěvky.
Vzhledem k tomu, že by si tyhle "tenisové myslitele" dala do ignoru většina zdejších účastníků, diskuse by se pročistila. Nemyslím, že by někoho z nich bavilo dlouhodobě psát jejich slinty, pokud by na ně nikdo nereagoval. Potravou duše každého provokatéra jsou negativní reakce na vlastní provokaci. Žádné reakce = hlad = smrt nicku... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale obávám se, že (jak už to tak na webu bývá) je počet příspěvků v diskusi i jedním z měřítek komerční úspěšnosti tenisportálu... :( Zbytek si jistě domyslíš...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne to vyzaduje praci a jak jsem si vsiml, tady nejsou schopni se vyvarovat ani opakovanym chybam v clancich:)) A to i pres upozornovani od ctenaru. Kazdopadne ten skvely napad uz jsem vymyslel i na jinem serveru a tam mi bylo receno, ze je to mimoradne slozity na uplatneni prave proto, ze ty diskuze na to nejsou delany.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak napis administratorum. Uvidime, jak se s tim poperou... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A k čemu máme notebooky, demente?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč lezeš do diskuzí, když si pak stěžuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste taky neskutecny ufnukanci, ja nikde doslovne nerikam ze mu to preju, jen rikam "snad ve prospech zabavnosti tenisu":P.. Mne je to jinak relativne fuk, at se zrani nebo nezrani, staci mi ze z nejakyho duvodu nebude hrat antukovy turnaje. Jinak nekdo bezejmeny se zranuje (a hur) neustale a vubec me to nezajima, tak proc nad tenisovym hrdinou hned brecet, to nechapu. Kdyz pro zraneni skonci, tak se objevi zas nekdo jiny.

A u toho Rogera. Kdyz mel problemy se zadama a nehral na sto procent, tak dovolil Nadalovi udelat z AO 2009 jedno z nejzabavnejsich finale poslednich let. Kdyz byl stoprocentne ok, tak rozsekal Murrayho behem chvilky. Takze tak.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale rekneme si na rovinu, ze Murray neni Nadal ;-), to srovnani neni moc spravne...
Reagovat
smazaný uživatel
Murray byl schopny na hardu Federera porazet, je to jeho nejlepsi povrch. Troufam si rict, ze proti letosnimu tenisu Federera ve finale AO by ani Nadal neuhral ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou ale kdyby... jiste vite, ze na AO ani Rafa urcite nemohl hrat na 100 %, mel zabandazovana kolena, sam rikal, po vypadnuti z FO a po odhlaseni z Wimbledonu atd., ze hral prakticky stale v bolestech, ale ze si na to zvykl, nicmene ze ted (rozumej tehdy) uz to bylo nesnesitelne. Mimochodem to s temi poblemy se zady u Rogera je pravda? Ja jsem tuto informaci nejak nikde nezachytila...
Reagovat
smazaný uživatel
Aby nedoslo k nedorozumeni, myslela jsem AO, kdy Rafa take vyhral...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz to rikam ja, tak to pravda bude :)).. Roger to v rozhovorech tvrdil a na ESPN delali grafickou analyzu jeho podani a bylo videt, ze vazne z nejakyho duvodu si nadhazoval uplne jinak, aby se mu snaz podavalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Chazy. Finále loňského AO stálo zato. Elegán tam fňukal jako malej fagan, protože neunesl, že je Rafa lepší než on. Avšak není se čemu divit, jelikož Federer je neobjektivní egoista, co nenávidí jakoukoliv prohru.
Reagovat
smazaný uživatel
Budu trosku spickovat ;-), ale nezacal to rikat az po prohranem finale? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejzajimavejsi na tomhle je, ze kdyz tam Roger fnukal, tak Nadal stal pri nem a nevysmival se mu. Zatimco jeho fandove snad ani nic jinyho neumi. Nevim proc Nadal pritahuje zakomplexovany ubreceny fandy.

Kazdopadne podobny emoce v tenise moc nenajdes. Jestli neco takovyho hledas, doporucuju stat se fandou Millwallu a pockat si na zapas s West Hamem United. Tam fnuka lidi, navic si tam muzes svoje problemy vybit na spouste deti a rodin ktery se prisli podivat na sport. Ale do tenisu podobny negativni emoce tahat fakt nemusis, vzdyt Roger a Nadal spolu souperi jen na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se to nejdriv nauc. Abych te vyvaroval tyhle uvaze, napsal jsem do toho prispevku jeste neco. Jestli mas problem se ctenim, tak si zvetsi pismo, jestli s chapanim, tak se nesnaz bavit s nekym chytrejsim nez jsi ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádnou rodinu nemám, je mi třináct let a chodím do 7.třídy.
Reagovat
smazaný uživatel
Musis me urazet poukazovani na snizeny intelekt? Ja jsem tvuj prispevek cetla velice pozorne a nic, co by zamezilo spekulacim (sakra, ber to spis jako legraci,ne?, vsiml sis tech smajliku? znamena to, ze to neni brano zcela vazne) o tom, ze to rekl po finale, tam neni: psal jsi, ze delali rozbor jeho podani a ze to tvrdil v rozhovorech. Nepsal jsi nic o tom, kdy ty rozhovory byly poskytnuty a delat zpetnou analyzu, no nevim, dalo by se rict, ze kdyz neco chces najit, tak to najdes (trosku neco jako placebo efekt, verim, ze mi pilulka pomuze, i kdyz nema zadnou ucinnou latku, tak mi pomuze...)
Reagovat
smazaný uživatel
1. Nikde jsem nepsal, ze ji mas
2. Prave jsi tak nejak ospravedlnil ty svoje komentare. Predpokladam ze Barney je na tom s tim vekem podobne.
Reagovat
smazaný uživatel
nyvytahuj stále tú záležitost se slzami na AO 2009, já videl brečet po neuspechu i velikány jiných sportú a nikdo to nepitvá, pelé, chr. ronaldo....
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, konecne jsi to trochu rozvedla, tak nejak jsem ocekaval, ze ta lehka provokace te k tomu dovede.

S tim souhlasim, Roger se mohl jen vymlouvat. Vsechny zpetny rozbory muzou byt naprosto mylny. Na druhou stranu je fakt, ze v tom finale obcas nedokazal ukoncovat lehky vymeny protoze se nestacil k tomu uderu vcas a spravne postavit, coz muze urcite souviset se zdravim. Jinak to je totiz neco, co ma hrac plne zmechanizovany. A kdyz vezmu jeho vykon na letosnim AO, nemam duvod si myslet, ze loni tam byl v poradku. Ale ja jsem za to rad - jak rikam, jeho zraneni dovolilo Nadalovi aby z toho udelal uzasny finale. Kdyby mel lehci zraneni letos, treba to mohla byt sranda i s Murraym.
Reagovat
smazaný uživatel
a apropo, který sportovec rád prohrává, skus neco povedet ovečkinivi po prohratém zápase...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo je chr. Ronaldo??
Reagovat
smazaný uživatel
No to bylo taky neco. Jsem na ten zapas koukal predevcirem, fakt neuveritelny. Sice jsem to Caps ani trochu nepral, ale jakym zpusobem postoupili, to je hnus. Catenaccio v hokeji :D..
Reagovat
smazaný uživatel
* ale jakym zpusobem vypadli,
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja osobne provokace nemam rada, nevidim v nich zadny prinos pro debatu...

Mne osobne, i kdyz Rogera nemam rada, nevadi, ze on a Nadal dominuji (uvidime, jak to bude ve zbytku sezony). Me to tak trochu fascinuje, jak mohou byt tak neuveritelne nad ostatnimi. A proc by meli bud ukoncovat karieru, nebo lezet nekde zraneni jen proto, aby ten zbytek mel sanci ziskat titul. V mych ocich by se naopak uroven cele souteze snizila, nikdo by nevycnival, pro ostatni by nebyla motivace se jim priblizit nebo vyrovnat... Hlavne jsou to osobnosti, ktere tahnou, zadny jiny tenista neni tak popularni jako oni, troufam si rict, ze kdyby prestali hrat, navstevnost turnaju by mohla zacit klesat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ja, ale obcas je nutna, kdyz nekdo potrebuje povzbudit aby svoje myslenky vic rozvedl.

Ja to naprosto chapu, je to logickej pohled. Ja na tenis nekoukam kvuli osobnostem, ale kvuli zabaveni se. Osobne zboznuju nektery udery tech dvou, na druhou stranu oba maji tak fantasticky podani, returny a mezihru, ze vetsinou tyhle udery ani nepotrebuji. Vychazi z toho tak, ze jejich zapasy jsou 6x nuda a pak zabavny finale. Kdyz koukam na sestrihy jejich uderu, tak se bavim, kdyz na zapasy, tak nudim. A ze by lidi min zajimal tenis a min lidi chodilo na turnaje? Ja nejsem poradatel, takze je mi to lhostejny. Mozna by snizeny zajem o tenis znamenal, ze by nebyl v takovy mire v televizi, ale televize ze zeme kde se turnaj porada by ho jiste vysilala a slo by to naladit na netu, takze je mi to totalne jedno.

Ja koukam na tenis kvuli napeti, nebavi me sledovat devastovni jednoho hrace za druhym. Ja proste dominanci ve sporte nenavidim. New York Yankees bych zakazal.
Reagovat
smazaný uživatel
No jasne, pokud nemas oblibene osobnosti, tak to asi nuda byt muze. Ja fandim Rafovi, kdysi jsem hrozne fandila Rafterovi (je fakt, ze u nej toho napeti bylo vzdycky vic :-) ) a prave ten pocit, ze fandis, ze chces, aby vyhral, ti to napeti stejne vyvola, protoze se porad tak podvedome bojis, ze by mohl prohrat, at uz hraje v jakekoliv forme. No ale je to individualni, kazdy to vnima jinak. Ja jsem mela obdobi, kdy jsem nefandila nikomu a pri sledovani zapasu jsem se skoro nudila. Na pohled to sice treba byly dobre zapasy, ale emoce se u me nikdy nedostavily, vic me vzrusovaly prenosy z Poslanecke snemovny :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam prave oblibnecu dost, takze tohle napeti zazivam taky. Jen ne u zapasu Rogera a Nadala, rozumis:))))... Ale treba Del Potrovi fandim behem cele jeho cesty na vrchol, tak treba mi to vydrzi a taky zaziju fandeni hvezde. Jinak me to potkalo snad jen u Hewitta, ale ten me dost omrzel kdyz byl svetova jednicka a vyhral GS diky chybe rozhodcich :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to chapu, ale jejich zapasy nejsou nastesti jedine, ktere vysilaji, tak vas to obcas z nudy vytrhne... ;-).
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, dal-li jsi zrovna ideální příklad. Yankees nevyhrály od roku 2001 do roku 2008 ani titul. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdej rok jsou favoriti na WS. Tady jde o dominanci v jinym stylu. Nejde mi o tituly. Jde mi o to, ze v MLB je platovy strop. Nikdo ho neprekracuje, protoze kazdy dolar zaplaceny hraci nad platovy strop musi odvadet jeste do MLB, takze plati hracum nad rozpocet dvojnasobek. Yankees je to jedno, strop totalne ignoruji a protoze ty prachy proste maji, tak preplaceji. Yankees jako snad jediny tym nemaji problem tradovat hrace proste jen za prachy. Yankees maji ceny listku takovy, ze si je 95% jejich fandu ani nemuze dovolit. Tam je ta nechutna financni dominance.

Ten klub ma 30 titulu a z toho 20 ma proto, ze je vyhravali v dobe, kdy byl baseball relativne poloprefisonalni sport a oni jakozto klub vlastneny zbohatliky jako jedini hracum platili. Takze meli ty nejlepsi hrace bez toho, ze by si kohokoliv vychovali. A ted je to stejny.

Mne je ten tym uplne odpornej. Jestli hledas ve sporte dominanci a fandeni jasnymu favoritovi, fandi Yankees.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, s platovým stropem máš pravdu, ale to už jsme od Federera s Nadalem zas někde trochu jinde - myslel jsem, že byla řeč o dominanci na hřišti...

Zrovna já nejsem ideální příklad někoho, kdo hledá dominanci ve sportu. Ve fotbale třeba už asi sedmnáct let fandím klubu, který za tu dobu nic pořádného nevyhrál (malé úspěchy ale byly... :). Na druhou stranu nevím, proč nefandit Federerovi, když se mi jeho styl prostě nejvíc líbí. To mám přestat fandit hráči nebo klubu vždy, když ser mu začne dařit? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To teda nejsme! Diky tomu jakou maji financni nadvladu, tak maji i jasnou nadvladu na hristi. Vzdyt se podivej co za ne hraje. Yankees hraji ligu, jedinou ligu. Neni snadny vyhravat trofej kazdej rok, presto jsou dominantim klubem. Verim tomu, ze kdyby hrali jeste treba ja nevim, 5 poharu, tak Yankees kazdy rok maji tri. To ze nevyhravaji kazdy rok je fakt jediny stesti, presto kazdy rok jsou jasnym favoritem. Kdyby tenis se hral jako liga, tak taky nevyhraje asi kazdej rok Federer. Je to nejdominantnejsi tym planety. Jinak ty se o baseball zajimas, nebo jen vseobecnej rozhled?

Jinak ja nikomu nerikam, ze nema fandit Federerovi. Ani ze kazdej jeho fanda je zakonite gloryhunter. Jen ja pro tu nadvladu nemam rad jeho a Nadalovy zapasy, protoze ani k jednomu z nich nechovam sympatie. Mimochodem jakymu tymu fandis ve fotbale?? Ja teda takovemu, ktery za celou svoji existenci je poprvy v prvni lize:D.. Ale neni to cesky, nefandim Strizkovu.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsem ti do vzkazu.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz se mi tam nechtelo zaplacavat diskusi, kdyz se vlastne ani nebavime o tenise... Ale vzkazy jsou nejake nefunkcni, nejde mi nic odeslat a zmizely mi i stare zpravy. Zvlastni. Tak jeste sem.

No nadvladu na hristi by Yankees meli, kdyby vyhravali rok co rok. A posledni desetileti meli nezvykle hubene. A zas tak velkymi favority rok co rok nejsou - v sazkovkach byva na jejich titul neco kolem 3,5. Na Lyon byl loni (kdyz to po letech poprve nezvladli) kurz na titul ve francouzske lize 1,1!
A co se tyce financi Yankees, taky me stve, ze porusuji stropy, ale aspon je to diky podpore privatnich sponzoru... Co mi prijde daleko horsi je, kdyz se do sportu pletla vlada a nejake kluby zvyhodnovala statni moc - jako Real Franco, Spartu komunisticti papalasi a Duklu vojaci. Ale to uz jsme uplne nekde jinde... :)

Na baseball se divam rad, ale vylozeneho favorita v MLB nemam. Na playstationu nicmene hraju za Cincinnati Reds. :-D

A ve fotbale je me srdce modrofialove, fandim Aston Ville. Komu ty? :)
Reagovat
smazaný uživatel
No nic mi nedoslo. Stejne uz je to spodek diskuze, tak snad nikoho neurazime.

No v tom ti mozna uznam ze mas pravdu, presto beru Yankees v tomhle smeru porad jako cislo 1. Uz jen ta jejich genialni reklama, tech jejich NY cepic co clovek vidi i tady v Praze :)))... v tomhle Amici umi. Jinak v USA tohle meli trochu jinak no, tam zas mela uchvatne navrch bila liga. Neskutecny ze prvni cernoch co tu linii cerny a bily ligy narusil byl az nekdy v sedesatych letech. Nenapadlo by me, ze mohli byt az tak silene pozadu v tomhle smeru.

Hahaa. Ja fandim Wiganu. Jsme letos byli dlouho jedinej tym, co u vas vyhral. I kdyz to byl teda megaluck, specialne kdyz se trefil ten drevak Rodallega.

Jinak kdybys mel nejak icq, tak sem s nim. Baseball fandu moc neznam. Kdyz playstation.. tak doufam, ze hrajes MLB The Show.
Reagovat
smazaný uživatel
Za chvili odjizdim palit carodejnice, tak jen strucne.
Wigan je sympaticky klub, jsem rad, ze se udrzel. Ale ten match, ktery zminujes, byl fakt cire Zlo! :)
MLB The show - yeees! Ale u me je zatim upozadeno jinymi hrami...
Icq mam tez, ale moc ho nezapinam. Zato jsem porad na Skypu a na Facebooku. Az se rozjedou ty vzkazy, poslu. Nebo posli ty, funguji-li ti.
Mej pekny den. Cau.
Reagovat
smazaný uživatel
no napisalo sprava odoslana tak snad to preslo
Reagovat
smazaný uživatel
nejdem sa dostat do diskusie neviem co s tym je kurna len tu to ide pisat
Reagovat
carolyn
tak to nevím, napiš adminovi vzkaz
Reagovat
carolyn
ani vzkaz ti nejde poslat, píše mi to že "uživatel sarkan neexistuje"
Reagovat
smazaný uživatel
no uz som skusal aj druhy nick a nic stale tam je uzivatel sarkan a nejde to ani odhlasit ani prihlasit a uz som pisal aj admin... a nic
Reagovat
carolyn
šlo ti to odeslat adminovi? nebo mám mu napsat já?
Reagovat
carolyn
zkus poslat vzkaz mě, zda ti to chodí, mě to tobě odeslat nejde
Reagovat
smazaný uživatel
nejde to vsetky vzkazy vymazane napisat sa tam da ale odoslat nie
Reagovat
carolyn
tak to ti asi ani admin nebude moci odepsat, snad mu to došlo nebo si to přečte tady a udělá s tím něco.
tak uvidíš třeba je to jen dočasná chyba a pak to půjde, nevím no
Reagovat
smazaný uživatel
ale takto to je uz asi tyzden no nahodil som novy nick a uspesne aktivovan ale sarkan tam je do paroma aj som to rusil a nic
Reagovat
carolyn
nechápu, ty sis založil jiný nick, ale pořád tam máš "sarkan"? v nastavení je zrušit účet, to ti taky nejde?
tak snad ti admin odepíše,
Reagovat
smazaný uživatel
ano presne tak ako pises stale tam je sarkan nechapem tu ide pisat a v diskusi nie a vsetky vzkazy v hajz....
Reagovat
carolyn
zkoušel ses přihlásit na nový nick na jiném počítači? no pokud ti admin neodepíše, dej vedět, pošlu mu vzkaz, třeba mu to od tebe nemuselo dojít. Já musím jít tak zatím....
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj a skus to potom ty
Reagovat
carolyn
no tak pokud si zrušil "sarkan" tak proto mi to ve vzkazech píše že uživatel neexistuje, jakej máš novej nick? tam by měly jít posílat vzkazy, jen tam máš špatně název místo nového ti tam zůstal sarkan. Jjj pak mu písnu, ale ted už fakt musím, čůs
Reagovat
smazaný uživatel
sekol som tam pazur ale nedosiel mi aktivacny kod tak neviem a nejde ani to
Reagovat
carolyn
Tak budeš muset si povídat jen tady v komentech :-P:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
chcem sa odhlasit a nejde to krna co s tym
Reagovat
smazaný uživatel
Váhal jsem jestli se mám vůbec dívat na tento zápas a musím konstatovat, že jsem udělal dobře, když jsem se rozhodl ho shlédnout. I když skóre vypadá nudně, zápas to byl velice dobrý s pěkným tenisem. Rafovi gratuluji, od začátku si držel tempo a 100% soustředěnost, ale taky musím smeknout před Victorem. Včera hrál skvěle, na síti byl hodně dobrý a díky tomu, že zápas už neprohrál v kabině, předvedl výborný tenis. Kdyby hrál proti jinému soupeři takhle, tak jeho šance jsou vysoké, ale tady bohužel dostal toho nejlepšího.
Reagovat
smazaný uživatel
jj velmi slusna variabilna hra ale zmeny v hre nastali aj u rafy uz z drvivej vacsine utokov strieda strany co je na prospech uz to neni to co byvalo 7,8nekutocnych topspinov do beckhandu a az potom na forhand rafova hra sa tym stava lepsia a este menej citatelna ,razancia stupa vidno ze ma natrenovane oproti mynulemu konca roku ked nebol schopny dat vytazny uder ,este by mohol obmedzit to neustale dobiehanie kratasov s tym ma vzdy vytoci ze sa takto prehana
Reagovat
Matti
Přesně tak. Hanescu hrál výborně, z backhandu i forehandu to palil, podání mu šlo,kraťasy,winnery, ale Rafa přesto s přehledem. A kdokoliv jiný by měl s takhle hrajícím Hanescem velké problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
nezvyknem tu nikoho urazat ale tebe chazy dobre jebe ako mu mozes priat zranenie to si prial aj rogerovi 5rokov?? ked sa s nim nedalo hrat ?prave by si sa mal tesit ze je aspon ako tak zdravy a opat v blizkej dobe moze dojst na dalsiu uzasnu bitku medzi rogerom a rafom stale v tenise neni nic lepsie aj ked zapasy potra na US OPEN ci rodiccka na W boli krasne stale to neni to co predvadzaju roger s rafom,ako keby si uz rafa nevypucul dost pred kazdym turnajom odpovedat ci ho bolia kolena v bulvaroch sa nemozu dockat kedy mozu napisat uzasnu spravu ze rafa ukoncil karieru ma 23 ale ten psychicky tlak si uzil riadny a viem si ho predtavit ako sa citil pred rokom ked nemohol takmer chodit a musel sa odhlasit zW uz si vytrpel dost snad nas uz bude nielen jeho fans ale vobec fans tenisu opat bavit stylom tenisu a bojovnostou aky nema obdobu
Reagovat
smazaný uživatel
Musim se přidat, přat někomu zraněni aby si ostatni zahrali je pitomost, pokud na to nemaj, musej se prostě snažit:)A jinak Rafa co předvadi je prostě masakr, drti prostě každeho, přeju mu vitěztvi v cele antukove sezoně hlavně RG! A co se tyče Federera - eleganovce jak mu tady každej řika. Viděl jsem prvni set s Gulbisem a musim konstatovat čistě nezaujatě a nestranně, Federer je na tom kurtě elegantni - ma stylove oblečeni,ale o to nejde on je na kurtě elegantni - pohybuje se, trefuje udery, prostě čistě a lehce, je to impozantni, tvaři se sice přisně a i jakoby ho to občas nebavilo,ale že dokaže občas hrat s takovou razanci a vypadat, že se ani nezadejcha, to jsem nevidel teměř u nikoho. Oba dva to jsou tenisovy velikani a rivalove, ale i uznani hodny lide. Každy ma své fanoušky a odpurce, každy z nich ma jinou hru,ale oba dva jsou neskutečne v tom co dělaji. Tenis co davaji v telce by měl bavit a když hrajou tyhle dva,tak občas mě dokaži zvednout z gauče:)
Bavi mě docela i Gulbis, sice riskantni chlapec,ale připomina mi Safina:) Snad tuto sezonu bude pokračovat v naplnovani sveho talentu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Příznivec (nejen) Federera smeká před výkonem Rafy. Při každé nemožné pozici jsem se už po pár minutách sledování utkání opravdu těšil, jaký neskutečný úder Nadal vytáhne. Hanescu se držel věru statečně (finále z Monte Carla s Verdascem bylo vážně spíše pro zasmání), sázel solidní winnery a držel se dobrým prvním servisem. Ale mnoho míčů, které už vypadaly na jistý úspěch pro Rumuna, Rafa spektakulárně vrátil. Vítězně:).
Byla to paráda. Pokud se oprostíte od sympatií a antipatií ke konkrétním hráčům, můžete si pak užtívat čistě jen tenis. A ten dnešní se mi vážně líbil.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že jsem to neviděl, dnes jsem viděl jen Gulbise s Volandrim a to byla taky kvalitní antuková bitva teda.
Reagovat
smazaný uživatel
Já měl dneska volný den, viděl jsem i Gulbise... jo, to byla skvělá podívaná. I když chování italských fanoušků bylo občas nepříjemné, atmosféra tomu zápasu dodávala hodně na atraktivitě. Shlédl jsem i návrat Dinary. I když mi jako světová jednička úplně neseděla, mám ji celkem rád a za úspěšný, i když zprvu nervózní strat, jí gratuluju. Možná není nejvýraznější osobnost ženského tenisu, ale každopádně tam chyběla.
Reagovat
smazaný uživatel
No, smekam taky, kazdopadne mi turnaje znechucuje stejne jako to casto dela Federer. Ja tu sportovni dominanci proste nenavidim, Rafa takhle dela z celyho turnaje frasku, kdyz je uz prakticky predem rozhodnuto :))).. Snad Federer pujde vykonostne dal dolu, Nadal se zas zrani a budou to bitvy mezi tema hracema sice o uroven niz, ale vyrovnanejsima. Tohle je pekelna nuda. Neskutecny zakonceni 10 vymen v 1 hodinovym zapase o 16 gamech nikdy nevynahradi 3 setovou bitvu 17. a 20. hrace zebricku ktera prinasi napeti.
Reagovat
smazaný uživatel
To mu tedy přeješ "hezké" věci, aby se zranil!!! Kdyby neměl problémy se zdravím, tak je 1. pořád a ten elegán, (jak o RF pořád píší) by se mu koukal na paty!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist