Nadal: Chtěl jsem získat před Davis Cupem sebevědomí

26. 11. 2009, 10:27
Aktuality 24
Rafael Nadal chtěl přijet na finále Davis Cupu proti českým tenistům povzbuzený titulem na Turnaji mistrů. Z Londýna ovšem odjíždí už v pátek po základní skupině, o čemž rozhodla jeho porážka s Rusem Davyděnkem. "Kdybych Turnaj mistrů vyhrál, tak bych odtud odjel na Davis Cup s mnohem větším sebevědomím." řekl Nadal.
Profily hráčů
Rafael Nadal

V Londýně ale rodák z Mallorky nejdříve nestačil na Švéda Robina Söderlinga a po něm ani na Davyděnka, přičemž nezískal ani set. "Je to divný pocit prohrát dvakrát v jednom týdnu," řekl Nadal. "Nejsem z toho nadšený, ale ani zničený. Pracuji na tom, abych si zase věřil, ale momentálně nevím, jak jsem daleko od své nejlepší formy."

Světovou dvojku ještě ve městě nad Temží čeká duel se Srbem Novakem Djokovičem. "Na ten se normálně připravím a teprve po něm se začnu soustředit na Davis Cup," prohlásil Nadal, který by měl být v Barceloně jedničkou Španělů v boji o salátovou mísu.

Nadal měl na Turnaji mistrů šanci vrátit se na první místo žebříčku ATP, ale to by musel v Londýně vyhrát. "Nepřijel jsem sem pro první místo. Nebyl to můj cíl, protože nehraji dost dobře, abych byl světovou jedničkou. Chybí mi sebevědomí a dělám chyby," řekl.

Nadal má za sebou špatnou druhou polovinu sezony. Po výhře na Australian Open prohrál se Söderlingem na Roland Garros a následně měl problémy s koleny. Osm týdnů proto nehrál.

Na kurty se Nadal vrátil v srpnu, ale nedominoval jako dříve. I proto nyní plánuje, že nebude mít po Davis Cupu žádné volno. "Přestávek jsem měl letos podle mého názoru až dost," usmál se Nadal. "Jsem fit, abych mohl tvrdě trénovat na rok 2010," dodal.

pva, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
podla mna su tenisti najvytazenejsi sportovci ,ved si zoberte ze hraju od zaciatku januara az po koniec novembra to je 11 mesiacov ,ktori sport na svete sa hra dlhsie?
a december akurat mozu zacat trenovat na novu sezonu lebo Australia preveri kazdeho po kondicnej stranke(vysoke teploty a 5 setovve zapasy).
takze ziadne volno a hned tvrda praca.
gl
Reagovat
smazaný uživatel
zalezi ale ci hovorime o top hracoch ktory tym ze vyhravaju zapasy dostavaju sa daleko na turnajoch alebo obycajnych hracovh lebo praveze si myslim ze tenista dojde odohra hodinu a pol zapas postupi a na druhy den vypadne a zas caka tyzden na dalsi turnaj naopak nhl 82 zapasov len zakl. cast NBA deto
Reagovat
smazaný uživatel
Čítam Ťa a je to tak, ako hovoríš. Fede hrá turnaje len čo musí a napriek tomu, nabehá kilometrov jedna radosť. Samozrejme aj niektorí iní.
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo ten este nema isty postup ak Davydenko da Soderlinga. Novak by mal dat Rafu v dvoch setoch a neveim ako rozhoduje ked maju zhodne skore setov ci vzajomny zapas ci skore gamov kazdopadne aj keby Novak nevyhral Turnaj majstrov a nepredbehol ho tak je to len otazka par tyzdnov lebo RAfa v Australii bude maximalne vo stvrfinale dajme tomu semifinale keby dostal vo stvrfinale Verdasca ktory s niim prehra aj ked je lepsi. Kazdopadne aj Semifinale keby dosiahol strati 1280 bodov pricom Novakovi staci obhajit stvrfinale co dokaze lahko si myslim a uz bude svetova dvojka ak by nedajboze Novak isel dalej a Rafa fakt skoncil vo svrtfinale tak Novak ako dvojk abude mat aj slusny naskok:D
Reagovat
smazaný uživatel
len si si zabudol predstavit dalsiu cast sezony kde rafa na trave a RG a nadalsich turnajov neobhajuje nic takze ked aj padne na 3,4miesto po wimbledone je min zase 2 a na RG rafu buduci rok nik nezastavi
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ci sa dostane spat pred Novaka ak ho predbehne totizto zacne antukova sezona kde Rafa vyhral skoro vsetko okrem RG a na RG aj Djokovic vypadol dost skoro kazdopadne na daky cas si myslim ze Novak bude dvojka nebude to proste ze na tyzden ci dva
Reagovat
smazaný uživatel
ked som myslel ze sa rafa vrati na druhe miesto tak som mylel ze az za novaka roger bude musiet obhajovat 4Gfinale a z toho 2tituly to neni uz mozne to co tu roger predvadza ze prakticky hra 5,6rokov vzdy finale uz pomaly ale iste bude koncit a murray mohol v tomto roku ukazat ze on je buduca 1ale nedokazal to prave naopak novak ukazal velke zlepsenie vyborny tym a je jediny co moze sem tam porazit buduci rok rafu aj na antuke aj ked by som bol rad keby to tak nebolo a novak bol az "druhy "za rafom
Reagovat
Kox
Už se těšim na začátek roku tohle je podle mě nejmíň zajímavý období v tenise. Haly fakt ne. Nejlepší jsou americký betony(austrálie je skoro stejná) a tráva. Už se na to strašně těšim. Příde mi že na začátku roku to má prostě spád tyhle turnaje sou moc zdlouhavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger obhajuje ale len na GS on zas moze nahrabat body na inych turnajoch. Ja verim ze este jeden rok vydrzi inac Roger a Novak su moji najoblubenejsi hraci cize ak Roger prenecha Novakovi prve miesto budem rad lebo chlapec ma potencial len ta jeho psychika a rozculovanie mu kazilo casto zapasy- typicky Srb. Ked da dokopy hlavu tak bude jednicka aj Del Potro ma potencial ale ten dako po US open ako by mu to stacilo:D Roger dufam ze vydrzi este daky ten cas este mu chyba prekonat jeden rekord- pocet tyzdnov na cele rebricka celkovo
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by predbehol Djoker Nudala,tak sa podľa mňa do konca RG udrží na mieste minimálne 2-ky,dovtedy obhajuje Nudal kopu bodov a tam šanca teda je,následne zas cez leto a jeseň stratí veľa bodov Fedex,taže tam je veľká šanca jak pre Djokera či Murrayho,ktorí v tejto sezóne Grandslamy vobec nezvládli a tak do budúcna majúv hre kopu bodov...otázkou je,ako sa ostatní hráči(Delpo,Verdasco,Tsonga,Soderling,Roddick ani nie,ten sa už bude viac sústrediť na GS)budú prejavovať na Masters,tie by mohli byť dosť vyrované....

inak súhlas s Koxom, časť sezóny po US Open jednoznačne najnudnejšia,už nech je tomu koniec:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen trenuj Rafo jen trenuj budes to hodne moc potrebovat
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa musí holt dřít jak pes,páč chudák toho talentu moc nepobral
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) to je, ale myslim, že ted bude naopak velmi hladovy po vitezstvi, takze nepusti nic zadarmo :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak neviem,minulý rok sa sťažoval,že mal málo voľna po skončení sezóny(to pritom Turnaj Majstrov vynechal kvoli zraneniu úplne)teraz hovorí,že bude celú zimu trénovať,tak len aby sme zas po prehre na RG nepočuli vety o príliš náročnom programe:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavne by mal byť hladný po víťazstve nad Djokovičom, lebo ono nielenže je post svetovej jednotky preňho pasé, ale pri Novakovej prípadnej obhajobe titulu príde aj o miesto druhé a vzhľadom o bodom, ktoré obhajuje na začiatku roka, by si tam aj docela dlho pobudol, čož by určite málokomu ale vadilo...
Reagovat
smazaný uživatel
No veď. Na druhej strane, ak sa hráčovi nedarí, aj keď sa snaží, nemôže novinárom hovoriť, som ja ale kret..., som to poriadne.. pos. Takisto pred turnajom nemôže vypluť do sveta, ja tak zle hrajem, na čo som tu prišiel. To by spáchal harakiri. Je druhý na svete, hrať musí aj keď asi momentálne nemá príliš formu a chuť.
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa je asi Rafovi jedno či bude dvojka,trojka,štvorka. Hľadá spôbob ako sa z toho, čo ho postihlo, dostať psychicky a zdravotne. No a uvidíme, ako to bude dlho trvať a či vôbec. A sám povedal, je ešte mladý, uvidíme, či aj jeho telo. Neviem, ale myslím si, že AO asi neobháji. Do začiatku je cca 7 týždňov. Možno sa mýlim,dobre pre neho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi mu to jedno je,ale zas o niečom to svedčí,od mája porazil iba raz hráča svetovej desiatky,na Turnaji majstrov je zatiaľ najslabším hráčom,ale čo je hlavné,nie je to len o jeho hre,aj keď nehraje v pohode,ale súperi sa ho už neboja,upravujú si proti nemu skóre a vedia ako naňho zahrať,takže ani do budúcna to mať ľahké nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, soupeři se ho přestali bát (což se mimochodem stalo i Fedexovi). Rafa je bez šťávy, jak ztratil sílu a přesnost těch svejch dělovejch úderů, tak je všechno kouzlo pryč. On nějakou extra variabilní hru nikdy nepředváděl.
Reagovat
smazaný uživatel
ale tak to zase pravda není............Rafa má v repertoáru slušnou škálu úderu,ale on je obranář,to každý ví.....nikdy soupeře nepřehrával tlakem
Reagovat
smazaný uživatel
šak já vím, že to je pes obranář, ale mě prostě jeho hra nudí, to je to, ale to je můj problém, ne jeho, on s ní měl až donedávna slušný úspěchy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Záleži ako je na tom zdravotne. Jedna vec je, čo hovorí, druhá aká je skutočná pravda. Pokiaľ sa z toho dostane, samozrejme do formy sa dostať ešte môže. Ale konkurencia rastie aj jemu nielen Fedovi. Nakoniec je to dobré, napínavé a zaujimavé pre tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej,ale Federer vie prisposobiť docela pekne hru súperovi,on tiež nikdy moc netaktizoval,lebo kým vyhrával a dominoval,tak to nemal prečo robiť,ale práve v tomto roku po porážkach od Nadala a Murrayho sa konečne rozhodol trochu sa na nich dopredu pripraviť a práve to bolo vidno v zápasoch v Madride resp. Cincinnatti a to je dovod(okrem iných samozrejme)prečo sa dá úplne v pohode tipovať na Fedexa proti Murraymu...inak zatiaľ ešte Federer nehraje veľmi na taktiku voči Djokovičovi,lebo toho sa ešte nebojí,ale po prípadnej prehre napr.teraz na TM,by zmenil podľa mňa aj to...práve v tomto ohľade bude zaujímavé pozerať čo bude hrať na Delpa,či sa bude držať úspešných slajzovaných úderov(z backhandu) alebo nie...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, môže byť ako hovoríš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist