Nadal chce pomoct Španělům v semifinále DC proti Francii

4. 8. 2011, 19:57
Aktuality 3
Španělští tenisté se budou moci v zářijovém semifinále Davisova poháru opřít o výkony své největší hvězdy Rafaela Nadala. Desetinásobný grandslamový vítěz uvedl, že na rozdíl od červencového čtvrtfinále bude v duelu proti Francii 16. až 18. září kapitánu Albertu Costovi k dispozici.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Pokud mě povolá, budu tam," citovala agentura AP Nadala. Pětadvacetiletý Mallorčan poslední vítězné čtvrtfinálové utkání ve Spojených státech vynechal, protože potřeboval načerpat síly po náročné antukové sezoně a Wimbledonu, v němž ho o pozici světové jedničky připravil šampion Novak Djokovič. 

V současnosti je už Nadal fit a chystá se zahájit zámořskou část sezony s vrcholem na US Open. "Jinak bych nebyl na cestě do Montrealu," poznamenal k blížícímu se turnaji série Masters.

Španělé letos usilují o třetí daviscupový titul během čtyř let, Nadal má na kontě ještě prvenství z roku 2004. Semifinále se hraje na antuce v Córdobě, pouhých pár dní po skončení US Open, jež se koná na kurtech s rychlým povrchem.

V druhém semifinále si Srbové pozvou výběr Argentiny do bělehradské haly na rychlý povrch. Domácí by se měli opírat o aktuální světovou jedničku Djokoviče, Jihoameričané pravděpodobně o Del Potra s Nalbandianem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pe3k
Pěkná fotka takhle z profilu. Ani nejde poznat jakou lysinu má na hlavě.

Rafa podle mě drží nový rekord, kterého si bohužel nikdo nevšímá. Podle mě by, nebo bude hráč, který byl nejdelší počet týdnů klasifikován jako světová dvojka. Vezměte v úvahu, že byl na druhém místě v letech 2005,2006,2007,2008,2009,2010,2011. Tedy nevynechal ani jeden rok, aby se mohl pokochat druhým místem. Mrzí mě, že jsem nikde nenšel statistiky světových dvojek. Na postu světové jedničky vydržel o poznání kratší dobu, holt není pro tu pozici stavěný :(
Reagovat
smazaný uživatel
dalsi fanatik Svajciara?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist