Nadal byl zvolen nejlepším evropským sportovcem roku

26. 12. 2010, 18:49
Aktuality 14
Králem evropských sportovců v roce 2010 byl v anketě tiskových agentur zvolen španělský tenista Rafael Nadal. Vítěz tří letošních grandslamových turnajů vyhrál podruhé a v 53. ročníku vystřídal na trůnu svého švýcarského rivala Rogera Federera.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadal, jenž poprvé vyhrál v roce 2008, prodloužil nadvládu tenistů na sedm let. Pětkrát zvítězil Federer, který v roce 2004 ukončil tříleté kralování německé legendy formule 1 Michaela Schumachera.

Anketa tiskových agentur o nejlepšího evropského sportovce roku 2010:
1. Nadal (Šp./tenis) 179 b.
2. Vettel (Něm./formule 1) 155
3. Vlašičová (Chorv./atletika) 114
4. Björgenová (Nor./běh na lyžích) 93
5. Iniesta (Šp./fotbal) 85
6. Xavi (Šp./fotbal) 81
7. Lemaitre (Fr./atletika) 62
8. Wozniacká (Dán./tenis) 51
9. Ammann (Švýc./skoky na lyžích) 46
10. Loeb (Fr./rallye) 45
...
34. Sáblíková (ČR/rychlobruslení) 7

Čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky letos vyhrál tři grandslamy v řadě - French Open, Wimbledon a na US Open zkompletoval sbírku grandslamových titulů. Sezonu zakončil jako suverénní světová jednička.

Na dalších místech za Nadalem skončili mistr světa formule jedna Sebastian Vettel z Německa, který na vítěze ztratil 24 bodů, a chorvatská výškařka Blanka Vlašičová. Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková získala sedm bodů a obsadila 34. místo.

Na osmém místě skončila nejlepší tenistka současnosti Caroline Wozniacká z Dánska.

V tradiční anketě polské tiskové agentury PAP hlasovali zástupci 25 evropských agentur včetně České tiskové kanceláře.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
a.magerova
1. místo OK
ale proč je Sáblíková až 34. to nechápu :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tento rok to má zaslouženě... taky nechápu, co dělá Sáblíková až na 34. místě. Vždyť ta holka jezdí jako ďábel a nemá konkurenci.:)
Reagovat
smazaný uživatel
holt rychlobruslnení je s popularitou (a ta se rozhodně týká i tiskových agentur) trochu někde jinde, než tenis, fotbal, atletika... Do mnoha sportů nevidím, tak nemůžu soudit, nakolik si Nadal zaslouží první místo mezi všemi sportovci, ale co se tenisu týče, naprosto souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si to zasloužil :).
Reagovat
smazaný uživatel
a co Roger??
Reagovat
smazaný uživatel
:D dobrej joke :DDDDD
Ten lůzr by akorát mohl získat cenu - palič mečbolů :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Vy mě tak můžete příště s Brozem víš co, když jste se mi tady minule smáli do ksichtu za to, že jsem ten tvůj termín "lůzr" napsal špatně :)) začni u sebe a pak kecej....jestli je tady někdo "lůzr", jseš to možná tak ty....jestli nejseš spokojenej se svým životem, tak zvedni p**** a začni něco dělat....každým dalším komentářem se jenom čím dál víc ztrapnuješ.....až dokážeš víc než Roger, potom přijd a piš tady o někom, že je "lůzr"...jenomže tohle nemá cenu ti říkat, ty to stejně nepochopíš...ubožáku :D
Reagovat
smazaný uživatel
A kdyby něco, tak Federer tu cenu vyhrál celkem 5x....to je určitě víc, než co o sobě můžeš říct ty :D
Reagovat
smazaný uživatel
Roger měl za sebou jednu ze svých průměrných sezón, ale ostatní tenisti by si o tom mohli nechat leda tak zdát! Když jsem se jednou koukal na to co Roger dokázal, tak jsem zůstal dlouho sedět s otevřenou pusou... je to něco úžasného a nechápu, že se pořád najdou lidi, kteří jeho kvality neuznají. Jednou bych rád viděl všechny jeho poháry a ocenění :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáši, nemáš náhodou IQ tykve? Ten tvůj "looser" přece mělo být anglické slovo. Je zcela běžné, že do češtiny pronikají cizí slova, jejichž psaná podoba se i oficiálně počeští (jak je na tom aktuálně lůzr, netuším). Směje se snad někdo slovům fotbal a hokej? Přepis do češtiny je evidentně chybný, ale po desítkách let existence těchto slov už nikdo o změně na "futbol" a "haky" nemůže ani uvažovat.
Reagovat
smazaný uživatel
sice nevím, jaký mám IQ, ale když někam něco píšu nebo si něco čtu, rozhodně se nezabývám takovýma volovinama, jako jsou nějaký malý gramatický chyby....nepotřebuju si tady hrát na nějakýho profesora češtiny jako ty...neboj, vím že to slovo je anglické, ale nepochopím, proč si tady zrovna někdo jako Barney hraje na velkýho češtináře ...no nic

Není pochyb o tom, že Nadal vyhrál zaslouženě, letos byl o třídu nad všemi ostatními...ale psát o Federerovi jako o "lůzrovi"? Koukněte se na to, co dokázal....nemusíte ho mít rádi, ale jeho kvality uznat prostě musíte, tak jako já uznávám Nadala, i když ho nemám rád...
Reagovat
smazaný uživatel
Drobné gramatické chyby rozhodně nejsou voloviny a zabývat by ses jima měl, protože chyba jako chyba, nejde moc rozdělovat na větší a menší. Já třeba považuju za drobnou chybu něco a la zeugma, ale jinak by sis na to dávat pozor určitě měl - speciálně když jsi v diskuzi a tvůj psanej projev je tím hlavním, podle čeho budeš posuzovaný. Když sem přijdeš a budeš psát "lýbyt se" a místo V používat W, zcela určitě bude každý ignorovat myšlenku ve tvém příspěvku a komentovat jen tvojí negramotnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to nemyslel...asi jsi mě špatně pochopil, myslel jsem tím, že mě celkem štve, když tady třeba někdo někoho plísní za to, že nedává mezery za větné čárky....rozumíš, ono se to sice má tak psát, ale tady v diskuzích to podle mě zas tak důležité není
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to pak jo, ale stejně je ideální si zautomatizovat bezchybný styl písma všeobecně.

Každopádně je fakt, že zrovna Barney je takový anti-češtin, takže od něj to musí vážně pobavit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist