Nadal: Byl to skvělý pocit. Ale prověří mě až dvouhra

6. 2. 2013, 14:47
Aktuality 22
Rafael Nadal včera odehrál první zápas po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena. Zatím jen ve čtyřhře, ve které s Argentincem Mónakem porazili české duo Čermák/Dlouhý. Mnohem více ale stav kolena prověří až dnešní dvouhra, uvědomuje si šestadvacetiletý Španěl.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Byl to skvělý pocit si zase zahrát a jsem moc rád, že jsem se toho dočkal po boku dobrého kamaráda Mónaka, navíc ve skvělé atmosféře," pochvaloval si Nadal po prvním soutěžním zápase po více než sedmiměsíčním půstu, po němž hraje na antuce v chilském Viňa del Mar. "Tento turnaj jsem si pro svůj návrat vybral proto, že je to v ideální čase a na ideálním povrchu."

Juan Mónaco a Rafael Nadal mají radost z postupu do 2. kola čtyřhryPo úterní výhře ve čtyřhře ho ve středu čeká zápas ve dvouhře proti dvaadvacetiletému Argentince Federicu Delbonisovi. "Ve čtyřhře je vynaložené úsilí vždy menší, takže uvidíme, jak to půjde zítra ve dvouhře a jaký bude můj zdravotní stav," řekl s ohledem na své zatejpované koleno.

"Nejsem stoprocentně fit, potřebuju ještě pár týdnů. Ale i když mě to bolí, tak to bolí a jsme s tím smířen. Jsem tu, abych hrál tenis, ať už s nebo bez bolesti. Čím více hodin na kurtu strávím, tím lépe. Dnešek byl důležitý, ale nejdůležitější je, že jsem vůbec tady. Není pochyb o tom, že výsledek tu pro mě není prioritou. Ale udělám všechno, abych hrál dobře a abych vyhrál," řekl odhodlaný Španěl.

"Jsem ve druhém kole čtyřhry a zítra mě čeká start ve dvouhře. Víc už o kolenu mluvit nebudu, jsem tu kvůli tenisu a abych se pokusil hrát co nejlépe," uzavřel nejlepší antukový tenista v historii open éry. Na oranžové drti 93 procent zápasů vyhrál.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ale áno, boli tam rezervy. Hlavne v pohybe to bolo markantné. Po prvých dvoch gemoch som sa veru bál aj debaklu..No aj v prípade dvoch kanárov by som si ten zápas užil. Vidieť Rafu znova na kurtoch je veľké zadosťučinenie.

A dokonca, už prvý duel ma napĺňa miernym optimizmom. Už v priebehu prvého zápasu sa Rafa dokázal celkom výrazne zlepšiť a verím, že v priebehu niekoľkomesačnej prípravy sa svojmu štandardu dokáže priblížiť..

Dnes bolo vidieť ako moc pre neho dnešok znamená. Také emócie snáď po vyhratých gemoch nad hráčom druhej stovky ešte neprejavoval. A čím viac sa zvyšoval rozdiel v skóre, tým lepšie Rafa hral. Hlavne z BH strany to bolo viditeľné, na moje prekvapenie aj solídne servoval. Uvidíme, čo prinesie ďalší priebeh turnaja.
Reagovat
Mayo
zopár intergalaktických úderov som tam postrehol a nebolo to najhoršie...bude to dobré
Reagovat
smazaný uživatel
Pár ich tam bolo, rovnako ako pár intergalaktických chýb..Delbonis skvele začal, potom však veľa kazil, neudržal loptu dlhšie v hre..Verím, že to bude dobré..Uvidíme, času dosť :)
Reagovat
Mayo
ja Rafovi verím, že sa dostane zase tam kde patrí :)
Reagovat
Mayo
je taaaam :) výbôrnô Rafa
Reagovat
Matti
Zatím je to jen velká dřina, nicméně po takové pauze, jsem vděčný i za toto.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, na začátku to vypadalo strašidelně, ale pak se Rafa přizpůsobil hře.
Snad se bude jen zlepšovat, aktuální forma nebude stačit na hráče v top10.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvý set je doma..Ale roboty ako na kostole :)..Rozhodnutie neist do Austrálie bol viditelne dobrý nápad..
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos pánes:-P
P.S: ten outfit, co má na sobě, je ten samej, co měl připraven na AO, že?
Reagovat
Mayo
outfit pánesa je pánesovský :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když to říkáš:-D...mně se nepáčí:-)
Jinak ale gratulace Rafovi k výhře:-))
Reagovat
Mayo
vďakis Djokárna :D :)
Reagovat
a.magerova
tak hodně zdraví a štěstí... a máš opravdu nádherné tričko!!! :-)))
Reagovat
Alois_Mlok
Tak hlavně že se Rafa nezapomněl zmínit, že to pořád bolí. Co kdyby náhodou prohrál, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ani nemusíš nikomu říkat,že jsi blb ,že? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěla jsem se jen zeptat, zda někdo nevíte, kde bude k vidění dnešní zápas.Děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
Víme. ATP Vina del Mar měl původně jít na italském Supertennisu až od čtvrtfinále v pátek večer. Jen kvůli Rafanovi se dnes bude vysílat jeho utkání. Tenis zadarmo na satelitu pro velkou část Evropy, většinou i v kvalitním HD obrazu. Velká pochvala.
Majitelé stupidních a nesmyslných monobloků pro příjem jen dvou satelitních pozic 23,5E + 19E ale mají smůlu, Hot Bird nechytají.

13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.streamhunter.eu/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji
Reagovat
Heather_Fedex
brozi, co se stalo?? to je snad poprve, co te nevidim opravovat mezery za teckou
;)))
Reagovat
Pe3k
Highlights, chvílemi jde vidět i tenisák :D
Btw. Nadal je ten kdo heká a má obvázané koleno :)
Reagovat
Pe3k
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist