Nadal bude v Barceloně útočit na sedmý titul. Už počtvrté proti Ferrerovi

28. 4. 2012, 18:27
Aktuality 97
ATP BARCELONA - Rafael Nadal dnes po setech 6-0 a 6-4 zvítězil nad Fernandem Verdaskem a v katalánské metropoli si zahraje po roce znovu o titul. Stejně jako loni bude jeho soupeřem David Ferrer, který po dvou tiebreacích zdolal Kanaďana Raonice.
Rafael Nadal

Celkem šest triumfů si už Rafael Nadal odvezl z turnaje v Barceloně. V zítřejším finále se o první úspěch v druhém největším městě Španělska bude snažit ale David Ferrer. Ten zde prohrál s Nadalem ve finále už třikrát - v letech 2008, 2009 a 2011.

Světová šestka David Ferrer postoupil do finále po těsném vítězství nad Milosem Raonicem 7-6(2), 7-6(5). Raonic po postupu přes Murrayho nasázel Španělovi patnáct es a i když ani jednou neztratil podání, z postupu se po dvou úspěšných tiebreacích radoval 30letý Ferrer. V první sadě bylo k vidění deset neproměněných brejkbolů, ale ve druhé jen jeden, který David Ferrer nevyužil. Turnajová trojka ztratila v Barceloně zatím jenom jeden set, když ve čtvrtfinále odvracela tři mečboly proti Felicianu Lopezovi.

„Mám k tomuto turnaji speciální vztah. Doufám, že se splní můj sen a konečně zde zvítězím,“ řekl po úspěšném semifinále Ferrer. „Byl to hodně těžký zápas. Raonic má jeden z nejlepších servisů na okruhu, velmi se zlepšuje a navíc je stále hodně mladý. V tiebreacích jsem byl hodně soustředěný a hrál jsem v nich lépe než on, to byl klíč k úspěchu,“ dodal španělský vítěz už tří letošních turnajů. Ferrer letos vyhrál 28 zápasů a jen čtyřikrát odcházel z kurtu poražen.

Pětadvacetiletý Nadal může získat druhý titul za sebou - před týdnem poosmé v řadě ovládl turnaj v Monte Carlu.

Výsledky 28. 4. 2012 - Barcelona (antuka, dotace 2.072.500 eur):

Dvouhra - semifinále:

Nadal (1-Šp.) - Verdasco (9-Šp.) 6-0 6-4
Ferrer (3-Šp.) - Raonic (11-Kan.) 7-6(2) 7-6(5).

 

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

97
Přidat komentář
Stan_Borowitz
proč se raději nekoukáte na finále v Barceloně místo toho nesmyslného dohadování? Je přece jasné, že Federer i Nadal patří do absolutní historické extratřídy a že jeden z lepší v tom, druhý zase v onom. Oba si zaslouží obrovský respekt a ne plivance znevažující úspěchy toho druhého. Djokovič je rozhodně také velký hráč, ale zatím z historického pohledu o kategorii níž. Má ale dost času a tenisového umu na to, aby se ještě dokázal posunout výš. Tož asi tak.
Reagovat
dappe
Podle čeho se určuje to, že Federer hrál ve slabé konkurenci? Já to od nikoho, kdo by rozumněl tenisu nikdy neslyšel, takže se ptám...Celá tahle debata je úplně o ničem. Vůbec nemůžete vědět, jak by v tý konkurenci Nadal uspěl. Když se utkal s hráči jako Davydenko, Nalbandian v jejich plné formě, tak prohrával. Se Safinem či Hewittem prakticky nehrál. Roddick z let 2003 - 2005 by na tehdy rychlých površích s Nadalem rozhodně vyhrávat mohl. A všichni tito skvělí tenisté, v této jak píšete slabé éře, nevyhráli téměř nic, proč asi?
Reagovat
Pe3k
Nadal by asi těžko uspěl v době kdy se hrál styl servis síť a povrchy byly mnohem rychlejší, kdežto Federer je úspěšný v old school tenisu i v moderním stání na základní čáře a čekání kdo zkazí...
Reagovat
dappe
Ted dokonce koukám, že ten klaun Forehand to období označil, za období temna. Nejhorší je, když se někdo snaží být objektivní a nerozumí tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukaš zle, keďže nevieš čítať. Ten termín nie je z mojej hlavy..Skús si to prečítať znova a možno prehodnotíš toho klauna, možno sa v ňom aj nájdeš ;)..Držím palce..
Reagovat
dappe
Přečetl jsem si to znovu, navíc všechno co jsi tady dneska napsal. I když máš v některých věcech pravdu, tak většinu si zkresluješ ve svůj prospěch, fakta skoro žádný, spíš výmysly. Takže asi tak.
Reagovat
spaniel
To jsi o nem zjistil az ted? Ztrata casu, nesnasi Federera a je schopny te motat tydny a hazet pseudofakta pro Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
No konečne. Kde si bol tak dlho, meškáš...Federerovi nefandím, ale rozhodne mám voči nemu viac rešpektu, než ty alebo tvoj súkmeňovec Pe3k k Nadalovi, ktorého posielate na na invalidný vozík, či nadávate do simulantov....A už keď sme pri pseudofaktoch, skús mi povedať, ktoré z mojich uvedených čísiel boli nepresné..Lebo mám pocit, že faktov sa držím skôr ja s Bernym. Apropos, všimol si si kto zase rozvíril diskusiu?..Lebo znova napádaš reakciu a nie podnet..Čiže ti nesedí skôr typ názoru ako nejaký princíp.

Na záver ešte dappe..S tou konkurenciou..Myslím si to preto, že si tých hráčov pamätáme a môžeme ich ako tak porovnať. Roddicka so Samprasom, či Aggasim..Jasné, že je iná doba, ale proste Andymu vždy niečo chýbalo..Ostatní hráči ako Gonzales, Hewitt, Safin, Davydenko, či Nalbandian nikdy nedokázali dlhodobo držať krivku svojich výkonosti..Prehrávali kade s kým, nie iba s Rogerom..Uznávam, že tie porovnania sú ošemetné, no myslím si, že napríklad Ferrero rozhodne nebol lepší hráč ako Ferrer alebo Baghdatis, či Gonzales lepší ako Murray..Opakujem však, že za to Federer nemôže, dokázal tej dobe dominovať tak ako nikto iný žiadnej inej...16GS mu nikto nevezme a pravdepodobne ani nikto tak skoro nedobehne..V rámci udržania svojej glorioly slávy by však určite mal pridať ešte nejaký významný GS triumf.
Reagovat
spaniel
Dival jsem se na tenis, tak promin za to zpozdeni. A s tou objektivitou to neprehanej, moc dobre si pamatuju hodne tvych vyroku. Prakticky po kazde vyhre Federera za to mohl slaby vykon jeho soupere, to je snad v kazde diskusi. Jeho zena vypada jako krava a je to zlatokopka :) To jsou skutecne tenisove vyroky a znamka objektivniho experta. A k te dobe temna...no, kdyz to rekli komentatori na Eurosportu, tak to musi byt pravda :D

Ale je zbytecne se hadat, kazdy ma sveho oblibence a pro me osobne by byl Federer 1000x lepsi nez Nadal, i kdyby bylo h2h 20:0. Proste proto, ze Federer je genius, ktery hraje kreativni utocny tenis s pestrou skalou uderu, kdezto Nadal hraje 3 udery dokola a clovek, aby cekal treba na kratas pul turnaje. Proste ubehana uhekana nuda. Jedine cim me fascinuje je bojovnost a pohyb, nevim, kde se to v nem po tech maratonech a zdravotnich komplikacich bere.
Reagovat
smazaný uživatel
Pýtam sa ťa na tie pseudofakty a ty znova úplne odveci vytiahneš nejaké veci z minulosti, skreslené a vytrhnuté z kontextu..Pamätám si situáciu, kedy som si dovolil utiahnuť z Rogerovej manželky. Nebolo to plánované, celé vlákno sa nieslo v úsmevnej atmosfére, kedy ktosi napísal, že Nole je dlžný Rogerovi bonboniéru za vyradenie Rafovho najväčšiho súpera v Paríži. Na to som dodal, že by to mala byť čokoláda kvalitná, presne tá, ktorá sa vo švajci narodila a má podobizeň kravy Mirky...Ešte aj dnes mi to príde ako slušný joke, ktorý vznikol absolútne prirodzenou cestou v rámci diskusie. Chápem, ak je niekto vzťahovačný na svojho favorita, no takto vnímať nevinný vtípať na jeho okolie mi príde veľmi prehnané..Nehovoriac ak sa to používa proti nemu na podkopanie jeho objektivity..

+ Čo sa týka druhej polovice príspevku, znova len chválospevy Federera a urážky Nadala, zrejme nemá cenu obšírnejšie reagovať..Mal som tu názorový konflikt s viacerými, no vždy sme sa aspoň nejakým spôsobom dokázali posúvať, ty však vždy prídeš s niečim uplne mimo..Priznávam, je to pre mna veľmi vyčerpávajúce opakovať niečo 100krát.
Reagovat
spaniel
Dik ze jsi potvrdil co ti vadi. A to je, ze se nedokazi posouvat :) Protoze to je to, o co ti jde. Aby se ostatni posouvali, aby vzali tvuj nazor, protoze ty se vydavas za nejakeho vrchovate objektivniho, pritom tomu neni nikdo dal nez ty. Kdyz na neco poukazu, je to mimo a vytrhnute z kontextu :) Zajimave ze ty kecy jsou vzdy na Federera, jeste jsi nic takove nanapsal na Rafu. Jsi takovx mimon, ten "vtip" nebyl vtipny ani tehdy a ani dnes, mas dost ubohy smysl pro humor. A co ta zlatokopka? Tu jak zahrajes do autu? Taky vtip? Asi zadna manzelka neni dal od oznaceni zlatokopka nez prave Mirka. Neni dost hezka aby byla lovkyne uspesnych. Kazdy ma modelku, kterou za par let vymeni, Federer se na olxmpiade zamiluje do tenistky, jsou spolu pres 10 let, maji deti a ona je zlatokopka? :D Pan objektivni jen co je pravda.

A opakovat se fakt nemusis...me nikam neposunes na te tve silene sachovnici pseudoargumentace.
Reagovat
smazaný uživatel
Prepáč, ale si strašne hlúpy človek.
Reagovat
spaniel
Wow, tak ted jsi me dostal. Takovy argument, no to uz jo. To jsme si mohli vsechny ty kecy odpustit. Mohl jsi hned sklouznout do sve primitivni podstaty a byl by pokoj. Zdar bačo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhľadom na obsah príspevkov a následné reakcie, ktoré sa aj v dlhodobom horizonte absolútne vymykajú bežnému chápaniu som dospel k tomu názoru. Je to môj osobný názor, na ktorý mám právo. Nie je na tom nič primitívne, keďže po svete sa bežne pohybujú aj hlúpi ľudia. Ak to tvrdíš, znova sa dostávame k podstate problému, popremýšľaj o tom..
Reagovat
spaniel
Nemam o cem premyslet. Ja vim ze hloupy nejsem, dokonce vim, ze ani ty ne, jen se proste neshodnem. Myslim jsi, ze jsi namysleny arogant, ktery si mysli, ze jeho nazor je ta jedina pravda. Obvinujes druhe, pasujes jr za hlupaky a pritom jsou tvoje prispevky casto na podobne urovni. To je vse.
Reagovat
smazaný uživatel
Fascinuje ma ako môže fanúšik RF, hráča, ktorý dosiahol 10 zo svojich 16 GS v čase, ktoré je všeobecne považované za obdobie temna práve konkurenciou?!..To ti nie je trápne?..Mal by si sa radšej zamyslieť prečo v čase, kedy sa všetci traja stretávajú na okruhu a presiahli vek juniorov má Roger 6GS, kdežto Rafa 8 a Novak 5?..Dúfam, že mi odpovieš, táto otázka mi totiž vŕta hlavou..Búra nastolené dogmy, vieš?...Ak by si chcel argumentovať svojou obľúbenou antukou, pýtam sa prečo Roger neodpovedá trávou, kde je o poznanie menšia konkurencia, než na antuke. Tam totiž na výhru GS nestačí jeden úder...Prečo nemá ROger s Nadalom bilanciu 10-2 na betóne, keď je taký gerov a vraj najlepší hráč betónu ever?..Uspokojíš sa so 7:6?..Mimochodom v súčasnosti 7 hráči TOP 10 sa dostali na RG minimálne do SF..To je teda fakt biedna konkurencia..Proste drístaš Pe3k..Snažíš sa oslabiť hodnotu antukových titulov, pritom hodnota titulov do r. 2007 je práve achylovou pätou Federera..Takže by som bol na tvojom mieste doma tíško šúchal nohami... Antuka je vážny povrch v hierarchii tenisových povrchov hneď za hardom, ďaleko pred trávou a halou..Dokazujú to aj hlavné turnaje v kalendári (hardy 6ks:AO, IW, Miami, Cincinnati, Montreal, USO..Antuka 4ks: MC, Madrid, Rím, RG..Tráva 1ks:Wimbledon, Hala 3ks: Paríž, Shanghai, turnaj majstrov + žiadny GS)..Suma sumárum, ak by chcel niekto negovať hodnotu titulov na tráve, či v hale má na to právo...Mal by pravdu v tom, že sú to porchy na ktorých sa hrá najmenej a tvoria len akési krovie tenisového roku.

P.S - To tvoje čiernobielé videnie. Skús si zrátať body z minulého roku a tretiny toho súčasného, kedy Rafa nevyhral žiadny turnaj na harde. Napriek tomu mal viac bodov, než Roger s titulmi..Radšej bude sledovať finále GS ako oslavovať IW.
Reagovat
Pe3k
Zvykl jsem si, že věci vidíš jen tak aby to hrálo do karet Rafovi, takže mě tyhle tvé zcestné komentáře už nijak nepřekvapují...

Nadal porazil Federera už v roce 2004. Takže pokud sníš svůj sen o slabé konkurenci musíš do ní nutně zahrnou i svého oblíbence Rafu...Žádná všeobecně známá slabá konkurence neexistuje. Je to pouze a jedině směšný výplod fanoušků Nadala, které nebere nikdo vážně (nikdo na kom opravdu záleží).

Antuka je vážný povrch :D hláška dne. Wimbledon je nejslavnější turnaj světa a nejdůležitější nejen pro Federera či Samprase, ale i pro Djokovice a Nadala a pro celý tenisový svět.

Prečo nemá Roger s hafíkem bilanci 10-2? Protože jejich vzájemá utkání se odehrála na těch nejpomalejších hardech viz Miami. Na rychlých kurtech na wtf je bilance 4:0 pro Federera.

Nadal má víc bodů než Federer? No tak super. Sice je Nadalovi 25 a Federer bude mít 31 a bodový rozdíl 900 ti příde důležitý? Mě osobně příde důležitý rozdíl mezi Djokovicem a Nadalem a ten činí více než 3500!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má 30 rokov, pekný gól do vlastnej siete :)..A v podobnom duchu pokračuješ aj naďalej..To, že Nadal porazil Federera už v roku 2004 dokazuje aký výnimočný talent to bol, no nemení to nič na fakte ohľadom konkurencie. Normálne uvažujúcemu človeku je totiž jasné, že 17 ročný Nadal ešte nie je Nadal vo svojej plnej kráse..Wimbledon je výnimočný turnaj hlavne svojou históriou a tradíciou, preto ho všetci milujú. No nič to nemení na tom, že je trvá len 2 týždne a boduje sa rovnako ako iné GS.. V preklade, ten kto nevie hrať na tráve, stratí len minimum, keďže tráva je len epizódka..Na antuke si to dovoliť nemôže, preto je antuka pre hráča dôležitejšia, to sú čisté fakty!..A v hale sa nehrá GS, tým je povedané všetko.

Prečo nie je 10:2..Tak vážení, vraj preto, lebo sa hrá na najpomalších povrchoch hardu :))..Poprosil by som tento výrok zarámovať a umiestniť do zlatej kroniky tenisportálu ako jednu z mnohých perál pána Pe3ka..
Reagovat
Pe3k
Federer mám 30 roků, to každý ví, vůbec nechápu o jakém golu mluvíš. Aha takže podle tvé logiky (nic logického tam není) je Nadal v 17 letech dost dobrý na to, aby porazil Federera, ale není dost dobrý na to, aby byl jeho konkurence? Vskutku úsměvné.

No pochybuju, že průměrný divák se na wimbledon dívá jen k vůli hitorii a tradici. Wimbledon je nejdůležitější turnaj pro tenis a je důležitější jak celá antuková sezona dohromady. Trvá 2 týdny a boduje se jako ostatní gs? No tak dík za info, to je mi opravdu novinka...

Ještě sis nestačil všimnout, že hard má rozdílné rychlosti? Ani nevíš, že Federerovi vyhovují ty nejrychlejší povrchy a Nadalovi ty nejpomalejší? Trošku ten tenis sleduj a dozvíš se spoustu zajímavých věcí a pokud něčemu nerozumíš, nestyď se zeptat...
Reagovat
Berny
Kolego stejne jako ve tvych komentarich, tak v jinych uz 8 let musim poslouchat neco z cehož citim ze slovo ,,pomalý povrch" je neco jako v dnesnim svete ,,politik".. neco co jako smrdí.. Co je spatneho na tom ze nadal vladne pomalejsim povrchum, a co je dobreho na tom ze roger tem rychlejsim ?
Reagovat
Heather_Fedex
bilance na jednotlivych povrsich: beton: federer > nadal
trava: federer > nadal
antuka: nadal > federer
=> nadal ma pozitivni bilanci s rogerem pouze na pomalych povrsich. kdyby se povrchy neustale nezpomalovaly, tak rafael nema s rogerem pozitivni bilanci.
to, ze se kurty zpomalujou, je holy fakt. proto se v soucasnosti dari hracum, kt. hraji udrzbu od zakladni cary. pripominam forhande: tohle rikaji i odbornici.
tak uz se prestan klubcit jak malej kluk a prijmi nazory i tech druhych ://
Reagovat
Pe3k
Nic, naopak je to ideální. A až do roku 2008 to ideální bylo :D Mě jem mrzí ta nevyrovnanost, kde 8 z 10 hráčů světové desítky jsou hardaři (:D) a 2 antukáři. A z toho ten druhý antukář toho prvního není schopen na antuce porazit, tak co to je za konkurence?

Btw. za chvíli se uvidí jako ideální případ finále chalengeru v Barceloně kde hrají dva antukáři...Asi všichni ví kdo vyhraje, což je dost divné to vědět takhle předem vzhledem k tomu jak velká je konkurence na antuce...Nechci nijak shazovat Ferera je to můj nejoblíbenější španělský tenista, ale pokud uhraje set, bude to překvapení...
Reagovat
smazaný uživatel
No, ak si ma chcela uzemniť, tými akože znamienkami , tak si sa kruto preratala :)...Tráva, či betón sú totiž de facto vyrovnané, otázka jedného dvoch zápasov nič neznamená, o tom sa predsa nemusíme baviť, v budúcnosti sa to preklopí na stranu Nadala....Antuka je už teraz zjavne na jeho strane, s tým sa nedá nič robiť, nikdy sa nedalo..+ Na kdyby sa nehrá, to sama vieš...Kdyby mal dnes Rafa 30 rokov, boh vie koľko by mal GS..Ja sa neklbčím, len reagujem znova na podnet, ktorý znova vyšiel od toho istého jedinca..

Petríček, v 17 rokoch si mužský tenista ešte nemôže dlhodobo držať krivku výkonnosti, to je predsa jasné. Rovnako je jasné, že GS sú bodované po 2000 bodov..A tvrdiť, že Wimbledon je viac ako celá antuková sezóna..To môže povedať iba absolútny tenisový diletant..+ Nikde nepíšem o typoch hardu, rovnako ako nepíšem o typoch antuky..Príde mi to odveci, keďže to je proste Hard a antuka..To tvoje sekundárne delenie je tá pomyselná slamka, ktorej sa z posledných síl chytáš..Proste, nemáš ako, nemáš čím, uznaj fakty, bude ti ľahšie..Uvidíš..
Reagovat
Pe3k
Jasně, tráva a beton sou vyrovnané :D Další perla antuka je už teraz na straně Nadala. ROFL antuka byla na straně Nadala už od prvního zápasu v roce 2005 a bude až do toho posledního.

Není jak napsat kdyby a na konci napsat, že důležité jsou fakta :D Antuka je nejnudnější a nejnezajímavější část sezony. Jediné co bude zajímavé bude jak porazí Djokovic Nadala ve finále Roland Garros.

Btw. až bude mít Nadal 30 bude rád, když nebude chodit o berlích.
Reagovat
Heather_Fedex
presne, na kdyby se nehraje, takze: uz nikdy nechci videt napsane/slyset, ze KDYBY roger nemel tak slabou konkurenci v letech 2004-2007, tak by neziskal tolik gs titulu. a take uz nikdy se nevymlouvej, ze KDYBY nebylo novaka, tak je nejlepsim hracem historie rafael. a na zaver: uz nikdy neargumentuj tim, ze KDYBY nebyly hraci na konci sezony tak unaveni, tak by roger nikdy neziskal turnaj mistru.
hawgh
Reagovat
Berny
tyjo chlape a nebude to tim ze nadal je tak dobry oproti ferrerovi nez ze ferrer neni konkurence ? :D omg. Vcelku se rozesmivavam :D. Stale si mi nedokazal vysvelit proc 8 z TOP 10 povazujes za hardaře, chci fakta ne nazor :-). A rikas ze je jasne kdo vyhraje, ano je to vysoce pravdepodobne, ale provedu analogii, Roger - Roddick finale W 05, hrali proti sobe 2 nejvetsi souperi na trave, nebylo tehdy taky jasne uz pred zapasem kdo vyhraje ? nechce se mi to hledat, ale kurz na rogera byl podobny jak dneska na rafu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo mi vkladáš do úst slová, ktoré som nepovedal. Sorry, ale prekrúcaš...Ja som nepísal špekulácie s "KDYBY", konštatoval som. To, že bola slabšia konkurencia je fakt...To, že Rafa mal dobrú sezónu, ale dominoval Novak je fakt..Nikdy som nepísal, že by bol Rafa naj, ak by nebolo Djokoviča..Naopak už niekoľkokrát som písal, že celý mýtus Best ever je len pojem pre štatistikov...

A nikdy som sa nevyhováral, únava na konci sezóny je zjavná ale ako dôvod prehry som to nepokladal..takže si si to proste celé preformulovala na svoj obraz, alebo si to proste blbo pochopila..

+ Petríček a vari nie je ich vzájomná bilancia na tráve, či betóne vyrovnaná?..Veď o tom je reč..Bilancia turnajových víťazstiev nie je relevantná, keďže sú v diametrálnom odlišnom veku..To si nepostrehol?

V 30 Nadalových rokoch to bude presne 7 rokov, čo Federer nezískal žiadny GS..
Reagovat
smazaný uživatel
Že se kurty neustále zpomalují, za to snad může Rafa? Rafa má na antuce nejlepší pohyb, je to pro něj přirozenější povrch, to se má jako omlouvat, že umí hrát tak, aby ostatní přehrával, to samé Isner, má se snad omlouvat, že dává jedno eso za druhým?
Každý hráč využívá svoje přednosti, Rafa se musel z antukáře na začátku kariery zlepšit na všech površích tak, aby uspěl..má nejvíc antukových titulů, ale to z něj nedělá hráče, který hraje jen udržbu od základní čary, jinak by asi těžko mohl získat karierni gs a být tolikrát ve finále W.
Já se ráda podívám jak na Djokoviče, tak na Rogera v hale, na trávě, nebo na Rafu a Davida na antuce..mám ráda i Johna, taky za ním nevidím jen servis, jako někdo vidí u Rafy jen udržbu od základní čáry.
Reagovat
Heather_Fedex
a vis proc se rafa zlepsil? protoze se kurty zpomalujou a to znevyhodnuje hrace, kt. hraji na siti.
Reagovat
tito
:-))) Jinak David začal pěkně zostra a Rafu přetlačuje- jestli sleduješ...
Reagovat
tito
V tom nemůžu souhlasit. Rafa se zlepšil, protože na sobě pracuje jako málokdo. To ostatní jsou jen holé spekulace - jak by bylo, kdyby bylo.
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem to uvedla jako 1 z tisic duvodu. ano, rafa se casem naucil hrat i na lepsich povrsich, to je pravda.
pro vsechny: rafaela respektuji, je to vynikajici hrac a zarucene jeste ziska nekolik rg+ mozna ao. na antuce je dominantnejsi, nez roger na trave, ale predci jen se hraje vic titulu na antuce nez na trave. tot vse
Reagovat
tito
Díky. Svým příspěvkem jsi mi udělala radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hodne zlepšil backhand, nemyslíš?..Vidím zatiľ jeho tretí antukový match a som príjemne prekvapený, hrá veľmi dobre..
Reagovat
tito
Jak bekhend tak servis šel o level výše. Ale David dnes výtečný. Taková trochu turbo antuka :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A proč se zlepšil třeba Isner?
Protože na sobě neustále pracuje, zlepšil hodně pohyb.. a třeba zrovna John na antuce porazil nadávno Rogera a s Rafou hrál vyrovnaný pětiseták na RG, jak píše Tito, to ostatní jsou jen spekulace..
Reagovat
Berny
Ja nemuzu souhlasit s letitým mýtem ze antuka napomaha udrzbe, to proste neni pravda, murray ma nejl.udrzbu na okruhu proc je to jeho nejslabsi povrch ? to stejne simon a monfils. Ted k te antuce samotne, antuka urcite napomaha dobihat vice micku skrz moznosto skluzu, ovsem to neznamena ze jen sluzami vyhrajete zapas, na antuce nemusite utocit ? Musite dat mnohem vice uderu na ukonceni vymeny, mnohem vice utocnych uder. Dnesni antukovy tenis je o tom kdo ze stojite na base-care a cekate na chybu ? To si poustite snad 30 let stare videa ne ? Hodte sem link kdy nekdo za poslednich 5 let vyhral zapas tim ze stal na care.
Reagovat
Berny
Kteri hraci dneska hraji na siti ? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Davídek sa zlepšil, nikto o tom moc nehovorí, nepíše..Ale zlepšil sa...Celkovo dosť nedocenený, je dokonca v tieni Del Potra, či Tsongu, zrejme neprávom..

Súhlasím s tým, čo si písal. Celý pojem "antukár" je pri svetových hráčov nezmysel..Akýsi prežitok...Antukár je v dnešnej dobe Ramirez Hidalgo, ktorý namiesto Cincinnati ide na turnaj do Casablancy, či Sao Paola. Hráč, ktorý vypadáva v prvých kolách iných turnajov. Interpretovať tento pojem na Nadala a celkovo deliť hráčov špičky do tejto predpotopnej škatuľky je hlúposť.
Reagovat
gigin
Djokárnu na vás !!! A hlavně na tita !!!!! :-D
Reagovat
tito
Když se dva perou, třetí se směje. Že Gigine ? :-))))
Reagovat
gigin
Nesmyslné hádky. Tys to říkal už minule .. Tím se nechci dotknout žádného z příspěvkářů. Každý má svou pravdu, přece !!
Reagovat
tito
Ještě, že jsou zde ženy. Ty jsou k názorům oponentů vstřícnější. A co? Už jsi jí našel? Tu krásnou, milou, inteligentní a vzdělanou fanynku Novaka, která dosud jen sledovala diskuse?
Reagovat
smazaný uživatel
Galileo Galilei - a přece se točí..pravda je jen jedna přece :-)))))
Reagovat
gigin
To je asi marnota. Taková, která by splňovala všechna tvá uvedená kritéria neexistuje :-( To spíš získá Rafa nějaký GS, než se mi toto podaří !!
Reagovat
tito
Gigin - Dva jsou na cestě.
Ema - Tvá, pochopitelně :-))))
Reagovat
gigin
Však s tím měl taky pěkné popotahovačky !! :-D
Reagovat
gigin
Dva kusy těch fanynek ??
Reagovat
tito
Ale no tak. Takhle se o dámách nemluví. Víš moc dobře, o čem jsem psal :-)))).
Reagovat
gigin
Já nevěřím tomu, že myslíš 2 GS !! Měl jsem tě za soudného člověka, tito ...
Reagovat
tito
Já ti dám nekalendářní grandslam. To by se ti zachtělo, co ? Ne, nic!! Nejdříve si vezmeme cihlu a pak travku.
Reagovat
gigin
No já si tu travku fakt asi brzo vemu, z těch tvých špičkových prognoz !! :-)) Tito, letošní RG je náš !!! Prosím tě už to pochop ...

No anebo taky ne .. :-)))))
Reagovat
tito
No někdo z nás si možná tu travku bude po RG muset dát. To je pravda :-))). Ne, máte dobře našlápnuto a my uděláme vše pro to, aby se vám to nepovedlo. Ale kdyby náhodou a to zcela náhodou, tak popřeji.
Reagovat
gigin
Já to vím ... jsem z toho nervozní, jak panna za soumraku ... těším se na řežby. Taky samozřejmě na ostatní hráče !! Je to prostě super pocit, no .. ale to tu nemusím kecat, že jo .. :-))
Reagovat
tito
Neboj. My budeme jemní. Ani nepoznáš, že je po všem. 3 sety. Ty panno za soumraku.-.:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Fazil: Prr s tymi vyhláseniami..Rafa ma 25 rokov,este ten primát moze stratit..Na najlepsieho hraca svojho povrchu historie potrebuje podavat konstantne vykony celú kariéru..Tituly mu nikto nezoberie, ale dominanciu stratit moze..Tym pádom stráca na sile aj jeho primát..Neurobme rovnaku chybu ako pri Federerovi,kedy mnohí v tomto veku zbrklo vyhŕkli best ever a teraz to korigujú..Rafa potrebuje este vyhrat zo 2-3 RG a pridat niekolko MAsters..
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak. Rafael to ma daleko slozitejsi ve smyslu, ze celou karieru musi rvát se prave s Federer....kdezto svycar jen svoji pulku drahy.... RF je daleko horsi-vse tomu jednoznacne nasvedcuje......2:8
Reagovat
smazaný uživatel
V súčasnoti to tak vnímame...No na druhú stranu...Rivalita Nadal-Djokovič pomaly vytláča rivalitu Federer-Nadal..Po skončení kariéry všetkých troch bude práve Nadal ten, ktorý bude najpamätnejší..Skutočný warrior..
Reagovat
Pe3k
Ano Nadal může být, ale není...Djokovic vede o 3500 bodů a porazil jej 7 krát v řadě. Navíc Nadal je na pozici dvojky mnohem déle než na pozici jedničky a v kombinaci s faktem, že ve svých 25 není schopen za celý rok vyhrát jinde než na antuce je pro něj post nej hráče nenávratně ztracen.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer Nadala neporazí na GS 7 rokov v rade a nikto z toho nerobí kovbojku..

Vo svojich 25rokoch zažil Djokoviča, ktorý vyhrával celý rok, táto bilancia je hodne skreslená..+ počet týždňov na poste jednotky mňa osobne moc neirituje...Pre mňa je dôležitejšie, že Nadal hrá už 7 rok prvé husle tenisu, dlho s Federerom a teraz už druhý rok S Djokovičom..Navyše obaja sú len na začiaku svojho vzťahu..S tým už Roger moc neurobí, vymenil si miesto s Nolem, len Rafa je večný, chápeš ;)..To je to, čo sa ti snažím naznačiť..Všetko naznačuje to, že títo dvaja majú pred sebou ešte roky vzájomného nezabudnuteľného zápolenia, ktoré ľudia ocenia a porovnajú až neskôr..
Reagovat
Pe3k
Tebe neirituje to chápu :D ale pokud chceš posuzovat nej hráče tak fakt, že není ani schopen být světovou jedničkou ho z celé konverzace diskvalifikuje.

Navíc je potřeba si uvědomit, že tvé názory zajímají jen ty největší blázny zde na tenisporálu viz ...24 kdežto můj názor je stejný jako názor největších tenisových legend a odborníků jako jsou Sampras, Borg, Aggasi, Nadal a mohl bych takhle pokračovat dlouuho, ale ty už víš kam to vede...Fakt je ten, že věčný je Roger on transcendentoval tenis na úroveň umění a Nadal s Djokovicem mu jen zdatně sekundují :)
Reagovat
smazaný uživatel
slysis dobre ty pitomce-co je na tom tak nesrozumitelne ? 7 let ho neporazil !!!! Nejzdravejsi tenista historie, neni schopen ani udolat nejnemocnejsiho hrace v dejinach !!!! Blbe
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bol svetovou jedničkou, zatiaľ dlhšie ako Djokovič. Zrejme si nepochopil, takže zopakujem. Nadal hrá už 7 rok prvé husle tenisu, väčšinou s Federerom, teraz s Djokovičom..Federer sa niečim podobným pochváliť nemôže, keďže vo finále je miesto vždy len pre dvoch...A Každé jedno finále podobné tomu z USO alebo AO nepriamo oslabuje RF vs. RN, keďže sa dostáva na pretras niečo nové, avšak opäť s Nadalom..Chápeš?..

Mimochodom, vždy keď začneš argumentovať akýmsi výpočtom osobností, s ktorými sa zhoduješ, viem že si v úzkych.....Vieš, vždy je ľahšie hovoriť "my všetci" ako "ja sám"..Skús argumentovať vecne a nie akýmis teóriami, inak to nemá význam...+ mimochodom slabšia konkurencia do r. 2007 je fakt, spomínali to viacerí, okrem iného aj v médiach moderátori v Eurosporte dokonca spomenuli termín "obdobie temna"...A to sú výlučne profederovskí..
Reagovat
Stan_Borowitz
vstupuji do vaší nesmyslné diskuse faktickou poznámkou určenou zejména pro pana "....24". Od roku 2007 do roku 2012 podle mého názoru uplynulo 5 let, nikoli 7. Ale můžu se samozřejmě mýlit, proto nebudu napodobovat tvé výrazy na adresu oponenta v diskusi.
Reagovat
fazil
rafa maximalne 63 63. kdo videl jeho zapasy, nemuze cekat nic jinyho.. na antuce to snad ani neni clovek..neuveritelny. holt nejlepsi antukar vsech dob a myslim, ze tento primat mu uz nikdo nikdy nemuze vzit...
Reagovat
Pe3k
Djokovic ho na antuce porazí kdykoliv bude chtít. Nadal těží ze směšné konkurence na antuce viz Verdasko či Ferer, které na antuce poráží i hráčí jako Raonic...Pokud vypustíme Djokovice je druhý nejlepší antukář současnosti Roger Federer což je ideální soupeř pro Nadala...Jukni na světovou desítku, krom Nadala je tam antukář jen Ferrer, který vyhrává pouze malé turnaje kde se ti nejlepší ani nezůčastňují. Takže kde je antuková konkurence? Žádná není, jen Djokovic a to není konkurence, to je Nadalův kat.
Reagovat
Berny
Federer a Djokovic myslim nejsou ani ,,betonáří", antukari nebo hraci jen na travu, jsou komplexni na vsechny povrchy ( btw coz si myslim i o rafovi), proc teda ani je nepovazujes za konkurenci ? Toto je dost pseudomysleni, jinak rafa ma s djokovicem 10:2 na antuce a s federerem 12:2 to jako ignorujes ? Jaky kat ? A coze je federer idealni souper ? to ze s nejuspesnejsiho hrace vsech dob pro sebe udelate idealniho soupere mluvi taky o nejakych kvalitach ne ? Rekni mi teda jaka je konkurence na trave ci betonu dle teto logiky ? vsichni to maji stejne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaksi termin antukovy specialista uz neexistuje-neni to mozny ! I Korda zminuje stereotypni styly.....jestli Rafael obcas krouti spinu vic - tak v tom urcite netkvi jeho genialita. Samozrejme je zbytecne upresnovat jeho nejuspesnejsi bilanci ze vsech treba na trave za poslednich par let......

Co se tyce vzajennosti s Novakem - tak jenom pouzit lonske dva kratke zapasy je hloupoučké ! Jsou stejne staří a tenis uz hrajou leta..... treba jen na Roland maji statistiku myslim 3:0 pro Nadal ( bez ztraty setu )

Pe3k jsi opravdu hodne hodne bezcenej
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander " Federer je třetim nejlepsimm antukarem vsech dob !!
Reagovat
Pe3k
Vesměs souhlasím s tím co si napsal, ale to nemění nic na věci, že nejslabší konkurence je na antuce.

Samozřejmě Federer, Djokovic a Nadal jsou komplexní hráči. Nemají téměř žádné slabiny a jsou schopni vyhrávat tituly na všech površích (více méně). Jsou to legendy sportu, všichni 3 jsou fenomenální a můžem být rádi, že sledujeme tenis v době, kdy se společně setkávání tak výborní hráči.

Zmiňoval sem Nadala, který ať chcete či ne, nebyl schopen vyhrát turnaj za poslední rok jinde než na antuce. A většina jeho titulů jsou z antuky a naprostá většina jeho pozitivních bodů v h2h jsou z antuky...Nechápu jak fanoušci Nadala můžou být tak slepí a tvrdit tady, že vlastně na antuce je stejná konkurence jako na hardu to je čirá de.ence. 90% světové špičky jsou hráči hrající mnohem lépe na hardu než na antuce a jediný soupeř Nadala co jej na antuce může porážet je Djokovic a to až od roku 2011 tedy 6-7 let hrál Nadal antukový monopol.
Reagovat
smazaný uživatel
jsi opravdu hodne hodne tenisove hloupej
Reagovat
tito
Nesmyslná debata o ničem. Já se hlavně těším na Wimbledon. Třeba tam opět "antukový specialista" bude hrát finále (pošesté) a třeba získá opět titul ( potřetí) .....:.-))))
Reagovat
Berny
hele tak h2h ma hodne skvele diky i antuce ale i bez ni by mel stale h2h s TOP 4 nasledujici 6:8 s rogerem(to zas nekdo muze rict ze roger si to ,,nahonil" v hale, 0:4), s djokovicem horsi 7:12, a s murrayem 9:5, myslim ze to nejsou uplne spatne cisla.

Dale k tem titulum za posledni rok, ano nevyhral, ale znamena to ze hral prd ? Ne, dostal se do finale vsech 4 GS, do finale hardu IW i Miami, hral dobre na vsechn povrsich, to ze se mu nepodarilo vyhrat (a casto k tomu chybelo par gamů) jeste nezmena ze nehral na betone za posledni rok ze vsech hracu krom djokina nejlepe ne ? to ze roger vyhral X nepodstatnych malych titulu kde spousta TOP nehrále, nebo Murray vyhral male turnaje ci cinncinati kde se mu djokovic zranil je nedela prece lepsimi ne ? Berdych taky mel top sezonu 2010 kde paradoxne nevyhral zadny turnaj.

Jinak k tomu monopolu, uz v roce 2005 mel rafa hardcore soupere na antuce, gaudio ci coria, prvne zminovany ho porazil 2x. V roce 2006 odvracel matchballe proti rogerovi, odehral X tezky matchu s coriou, djokovic byl uz v roce 07-08 na antuce fenomenalni, a roger také, to ze je vsechny dokazal porazit a zvratit hodne tezkych matchu prece neznamena ze ti hraci tady nebyli ne ? Djokin mel matchballe uz v madridu 2009, cili za celou jeho eru tu byli hraci kteri ho mohli porazit a taky parkrat porazili.

A jinak rozeberme si tu spicku od roku 2005, protoze nesouhlasim s tim ze TOP hraci jsou lepsi na hardu. Toto je vycet hracu kteri od roku 05-11 zakoncili sezonu v TOP 10: federer, nadal, roddick, hewitt, davydenko, nalbandian, agassi, coria, ljubicic, gaudio, blake, robredo, ancic, f.gonzalez, ferrer, djokovic, gasquet, murray, tsonga, simon, del potro, soderling, verdasco, berdych, youzny, fish, tipsarevic, almagro ( 28 hracu se v TOP 10 za minulych 7 sezon vystridalo), kdo z nich je lepsi na hardu nez na antuce ? Dle me: roddick, hewitt, ljubicic, blake, ancic, murray, tsonga, fish, tipsarevic (9) .. polemizuj :-)
Reagovat
gigin
Opatrně s těma prognózama !!! :-)) Brká se ti po Wimblíku ??!! :-))))))
Reagovat
tito
A že jsi se chytil, co?:-) Dáme společné finále, to je jasné.Bez kompromisů. To už je obehraná písnička. A v něm po mnoha skvělých výměnách, mnohokráte provolaném vamoooos a idemooo vyhraje španělský toreador!!!
Reagovat
gigin
Dívej, je nedělinka, je tam krásně, já ti v podstatě nechci kazit povedený den. Nechám to tentokrát tak, bez odezvy :-)) Ale na druhou stranu, co !! NE !! NIC !! A tentokrát ne ve čtyřech, ale ve třech !!!
Reagovat
tito
Taky ze starého přátelství již nebudu provokovat.. Ale proti gustu žádný dišputát. Když to chcete dostat takhle rychle, nejsem proti!! :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zvlastni, ale me osobne se Rafael libi nejvice prave na trave - co se tyce libivosti, utocnosti, kreativity....
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden fanatikFederer nebyl schopen zaznamenat v letosni sezone u Svycara jeho neprehlidnutelny totalne novy prvek v technice urcityho uderu........amateri
Reagovat
Pe3k
Né díky i antuce, ale jen díky antuce...Ano jeho bilance by byly změněny z pozitivních na negativní, to mluví za vše.

Nepsal sem že hrál prd. Psal sem, že nevyhrál titul. Finalisty si nikdo nepamatuje, jen vítěze. Roger vyhrál tituly malé i velké viz. Paris atp 1000, Indian wells atp 1000, World tour final.
O tom že je Murray lepší sem nepsal a ani bych ho sem tak celkově nepletl...

Gaudio ukončil kariéru 2006 a Coria porazil Nadala naposledy když bylo Nadalovi 16, podobně jako Ferrer (na antuce). Djokovic je jediný Nadalův soupeř a to až od roku 2011 (on clay).

No pěkně si je vynechal :D Takže dopíšu ty co ti chybí. Davydenko? Toho si vynechal proč? To je podle tebe antukář?Nalbandian nehraje na antuce zle, ale největší úspěchy? Hard a finále wimbledonu...Berdych to je snad antukář? Del Potro.
Nebudu je všechny vypisovat, vypíšu jen antukáře to je o dost kratší...

Coria, Gaudio, Verdasco, Almagro. Z toho Coria a Gaudio ukončili kariéru brzy, Verdasko Nadala neporazí ani kdyby si zlomil nohu a Almagro by v budoucnu mohl, ale spíš ne. Ať se na to koukám jakkoliv konkurence na antuce byla mezi lety 2005-2011 téměř nulová.
Reagovat
Berny
hey v tomto se asi neshodnem, mel by ty bilance horsi avsak ne spatne, s rogerem ma 6:8 ale nikde neni psane ze kdybych tech 14 antukovych zapasu hrali na na trave ci betonu ze by je rafa nemohl vyhrat ? mohl.

Dale nemyslim ze finalisty si nikdo nepamatuju, nejsou zcela k zahozeni. To ale neni podstatne. Podstatne mi prijde tva logika kdo je konkurence. Takze pan Coria porazil rafu kdyz mu bylo 16, ale kdyz snim odehral v roce 2005 ve finale ROMA 5ti-setovy super match a neporazil ho (chybely 3 mice)tak pro nej nebyl konkurence jo ? Pouze hrac ktery ho porazi je pro nej konkurence jo ? chapu to dobre ? Porazil nejuspesnejsiho hrace vsech dob 12/14 utkani na antuce, az na par vsechny byli mega vyrovnane, to neni konkurence jo ? Kdo ji teda kdy mel ? J.C. Ferrero ? Costa ? Muster ? Vilas ? kdo ? A proc Djokovic neni jeho konkurence to stale nechapu ? Uz v roce 08 odehrali hodne vyrovnane matche (napr. semi Hamburg), v roce 09 utekl z matcheballů proti hracovi ktery nebyl konkurence ano ?

Ted k tomu vyctu, dopredu jsem vedel co napises. Nerekl jsem ze ty ktere jsem nevypsal jsou antukari, jsou to ale hraci kteri hraji na vsech povrscih +- stejne, cili jsou stejnou konkurenci na vsech turnajich, a kdyz uz jsme u toho davydenko vyhral 10/21 turnaju na antuce (a navic antuka netvori ani 1/3 turnaju ktere hraci objizdeji), nalbandian je komplexni tenista a stejna konkurence vsude( v hale mozna lehce vetsi), zatapel vzdy vsem a vsude. Ale nerikam ze je nutne antukar, je komplexni, to stejne djokin a federer. Berdych toho nejvic dokazal na wimlbedonu a rollandu, to ze v prvnim pripade se do finale dostal a v druhem o 1 set ne, neznamena ze tam je lepsi, podle me hraje vsude stejne, v DC to ukazuje dobre. Del potro ? Ano ten taky hraje stejne vsude, opet to ze v roce 09 v semi FO 5ti-setak s rogerem prohral a o 3 mesice pozdej na US vyhral neznamena ze tam hral hure, slabsi je na trave urcite ne na antuce. Pouze par hracu nejsou na antuce konkurencí, at uz je to roddick, blake, fish...
Reagovat
Berny
To ze hraci maji mene titulů z antuky a tudiz proto je asi nepovazujes za konkurenci je zapricineno za dvou duvodu, kdyz uz nekdo na antuce saha po titulu tak je tam nadal a v zavesu federer s djokinem, a za druhe je dulezite si uvedomit ze se hraje na antuce mene nez 1/3 turnajů a predevsim jen 1 GS, tyto informace pak vsechno zkreslují tak ze rafa to vyhrava jak kdyby zadarmo..
Reagovat
Berny
A dale by mne teda zajimalo jako mel konkurenci sampras a federer na trave ? Ziskali tech 13 titulů vlastne zadarmo ze ?
Reagovat
Pe3k
Však já sem netvrdil, že je to špatná bilance. Pro Rafu určitě špatná není. Co kdyby se těch 14 zápasů hrálo na rychlých kurtech v hale?

Jistě že finalista není k zahození, ale já netvrdil že je. Cortia zahrál 1 pěkný a vyrovnaný zápas v roce 2005 a pak už nic a to je podle tebe konkurent mezi lézy 2005-2011? Federer je sice nejúspěšnější a nejlepší hráč všech dob, ale to neplatí na antuce, právě díky Nadalovi. Pro Nadala je to stále ideální match up. Jeho jednoruční backhand mu nadmíru vyhovuje.

Djokovic Nadala porazí kdekoliv. Je to jeho největší rival. V budoucnu se ukáže jak se jejich bilance a kariéry vyvinou, ještě to nechci hodnotit...

Pokud chceš jmenovat nějaké antukáře z historie, tak bych pak především zmínil Bjorna Borga. Ten měl velmi těžkou konkurenci a i tak dokázal vyhrál 11 gs dříve než Nadal a s lepší bilancí. Fakt, že se téměř nezůčastnoval AO a skončil v 25 z něj dělá nepřekonatelnou překážku právě pro Nadala.

No pokud je pro tebe Berdych a Davydenko antukář, asi se neshodnem nikdy...

Co se týče konkurence na trávě tak Federer potkal i Samprase, mnohokrát hrál s Rodickem, Hewitem a musel se vypořádávat s Nadalem, které je pro něj noční můra i na trávě. Jelikož se na trávě prakticky hraje jen 1-2 turnaje ročně tak je pro všechny dost těžké mít nějaké solidní výsledky a nelze to srovnávat s antukovou sezonou. Každý kdo má trošku solidnější servis je na trávě velmi nebezpečný soupeř.
Reagovat
Berny
Kolego nevim jestli neumis cist:-) ale nenapsal jsem ze by byli antukari, uz me to nebavi ale zkusim to jeste jednou, kdyz nekdo vyhraje pulku svych titulů na antuce, nemuzes rict ze na ni nehraje dobre a neni konkurencí. Kdyz je berdych takovy bejk na hardu tak kam to dotáhl na US a AO ? nic moc:-).

K RF/RN .. tak nejenom ze odmitas antuky, tak uz i hardy nejsou vsechno dobré ? Klidne at se hraje i 50 utkani v hale, tam mel RF navrch predevsim proto, ze se hraje na podzim kde je nadal o dost slabsi nez prvni 2/3 sezony. Nicmene se na to nevymlouvam. Venku maji 5:2 pro nadala, to neni zle. Nerikam ze coria(diky veku samo) byl jeho konkurentem 6 let, byl treba 2 roky, pak zas byl roger a novak, furt tam byli velká esa. Nadal snad muze za to ze roger hraje backhand jednoruc ? Kdyz je teda tak lehke ho porazit, proc s nim ma pozitvni bilnaci jen on a murray ? Federer je na antuce stejne dobry jak vsude jinde, to ze mu nadal ukradl tuto poctu tak za to prece nemuze.

Djokovic porazil nadala vsude, nicmene nadal ho porazil vsude také, a opakovane. A nemyslim ze ho porazi levou zadni jak se muze zdat.. stale je nadal ten kdo ho nejvicekrat v kariere dal..

Koho mel Borg za tezkou konkurenci oproti nadalovi ? to si poslechnu.
Reagovat
Berny
Jinak vrchol pokrytectvi co si napsal o federerovi skrz samprase. Takze coria nebyl konkurenci pro nadal protoze s nim hral 1x, za to Pete pro Rogera je konkurenci ? :D Protoze spolu hrali 1x :D. A roger se teda musel s nadalem vyrovnavat na antuce protoze pro nej je nocni mure, ale nadal se s rogerem vyrovnavat na antuce nemusel protoze ho proste na ní dokazal vicekrat porazit. To je nekoncna smyscka toto mysleni, neexistuje absolutne zadny pripad jak by historie v letech 05-11 musela probihat abys rekl ze nadal mel konkurenci, protoze kdyz nadal nekoho porazi tak to nic neznamena a kdyz s nekym prohraje tak to znamena jeste mene, protoze nadal vyhral vsechny turnaj.. z 29 moznych za tech 7 let .. zanechal k rozebrani 2x rim, 2x hamburg, 1x FO, 2x madrid.. a kdyz je nekdo vyhraje tak stejne neni konkurenci.

A dale z jakeho duvodu je roddick a hewitt konkurenci pro rogera ? Roddick W nikdy nevyhral, hewitt jednakrat v meziéře.. proc nemi argumentovat muzes a ja djokovicema,nebo i soderlignem a kymkoliv vlastne dalsim argumentovat nemuzu ?
Reagovat
Berny
Napis mi prosim jak by musela probihat antukova historie v letech 05-11 aby si uznal ze nadal mel konkurenci ? fakt me to zajima. Protoze ja tam tu moznost skrz tve uvahy nevidim. Fakt mi napis kdo co by mel vyhrat, aby si rekl ze nadal to nema zadarmo. Dekuji jsem opravdu zvedavy, prtooze pokus se budes drzet soucasneho modelu mysleni tak ta rovnice nema reseni. Good luck
Reagovat
Pe3k
No pokud si opravdu myslíš, že Berdych je antukář, ok nebudu se přít...Typický antukář :D Proč to Tomáš nedotáhl na US Open a AO nikam daleko, je otázka spíš pro něj nemyslíš? Předpoklady k tomu má. Letošní AO hrál náhodou Berdych supr.

tak nejenom ze odmitas antuky, tak uz i hardy nejsou vsechno dobré ? Tahle věta nedává smysl. Nenku mají bilanci 5:2? To teda nemají...Ano nějaká ta esma tam byla, ale určitě né antuková esa...Proč Murray neporáží tak často RF jako Nadal? Murray rozhodně nemá takový přeliftovaný forehand a nehraje mu to tam celý zápas furt dookola jako Nadal. Jiná taktika, jiná technika.

Jasně furt dookola h2h. Ano Rafa má lepší bilanci, ale nebude to trvat dlouho a bude to opačně. Už na konci letošní sezony může být bilance pozitivní pro Djokovice. Stavět vše na h2h to zavedli fandové Rafy, to je jediný argument, kterým se dookola oháníte a je to směšné, protože h2h se bere v potaz až nakonec.

Psal sem, že Fedex potka i Samprase, né že si konkurovali. Konkurují si, ale né přímo. Všichni ví jak to je. Pete končil Federer začínal, oba sou králové wimbledonu a tenisu obecně a Federer jej v r 2009 překonal.

Nechci žáden příklad z hisotrie, já nechci polemizovat, jen uvádím fakta a fakt je, že na antuce nebyla až do roku 2011 žádná vážná konkurence. Nechci nijak shazovat Rogera je to fenomenální hráč i na antuce, ale na Rafu prostě neumí. Novak ten to měl v sobě už dlouho, ale prodal to až minulou sezonu.

Rodick byl několikrát ve finále wimbledonu a bohužel pro něj Federera porazil nedokázal. Kdo se dostával pravidelně do finále RG v letech 2005-2011 jen Federer a Nadal a jelikož je pro Rafu Fedex přijatelný soupeř, bylo pro ně celé polo protihráčů zcela ieální. Z čehož o5 plyne, že konkurence na antuce byla slabá, konkuroval jen Federer.
Reagovat
Berny
Myslel jsem ze se chces bavit vazne asi ne, takze nenapsal jsem ze berdych je antukar, btw kdyz s navratilem vybira berda povrch casto vybiraji antuku. Nema horsi vysledky na antuce nez kdekoliv jinde, jestli si schopen dokazat opak sem s tim.

Ano maji 5:2 pro rafu na outdoor hardech (rafa 2x miami, 2x AO, 1x dubai - 2x miami roger). Pletu se ?

Dale nepsal jsem proc murray neporazi rogera tak casto, psal ze kdyz je to tak lehke pro rafu( a jak vidim tak nedocenitelne do vas) porazit tak super hrace jak je roger, tak proc s nim maji pozivitni bilanci jen 2 hraci ?

Jinak ano na konci roku to muze byt 17:20 ale take 25:14 :D to nemuzes vedet.

Cituji ,,já nechci polemizovat, jen uvádím fakta a fakt je, že na antuce nebyla až do roku 2011 žádná vážná konkurence" .Zatim uvadis jen nazor ne fakta, na zaklade jakych fakt rikas ze konkurenci nebyla ? Roddick se dostal do finale 3x, Soderling 2x je v tom rozdil ? Ja to vidim +- na stejno, ojedinele se do finale W dostal berdych, stejne jako Puerta 05 do FO, 3x se dostal do semifinale W djoko, 3x Murray oproti tomu se 3x do semifinale FO dostal djoko, 2x davydenko. Finale W vyhral od roku 05 4 roger, 2x rafa, 1x djoko, na FO 6x Rafa, 1x Roger.. ja to vidim furt docela stejné.
Reagovat
Berny
Prosim moc prosim, napis mi kdo by mel ktery z tech 7 turnajů od roku 05-11 na antuce co rafa nevyhral vyhrat, aby veta - NA ANTUCE BYLA KONKURENCE - byla dle tebe pravdiva. Nebo kdo by kde jak mel hrat aby to byla pravda. Citim ze na to nechces odpoved protoze vis ze to nema reseni dle tveho uvazovani, schvalne me trumfni. Mala napoveda to ze NADAL NEMA NA ANTUCE KONKURENCI este nekoresponduje s tim ze na ANTUCE NENI KONKURENCE :-)
Reagovat
Berny
došly argumenty ? :-)
Reagovat
Berny
Skrz tvou logiku jde dopredu odhadnout vse co reknes protoze pokud by vsechny ostatni turnaje na antuce vyhral 1 clovek, tak reknes ze mel jen 1 soupere a to neni konkurence, pokud by kazdy turnaj vyhral 1 clovek tak reknes ze to neni konkurence protoze nevyhravali opakovane, pokud vsechno vyhraje roger tak to neni konkurence protoze na nej rafa umi a to je preci hracka, jediné co me napada je ze rafa by tech turnajů vyhral půlku a tu druhou pulku cca 15 titulu by si rozebrali 3 hraci po 5 turnajich (bez rogera samo) tak reknes ze tu bude konkurence ( to je dost realny priklad, bohuzel rafa nemuze za to ze vsechny vzdy porazil :D), tak chlape jaka je teda tva teorie ? Dale vidim tvuj rozpor v tom ze at napises cokoliv tak to zakoncis tim ze prece to stejne nejsou antukari, protoze maji mene titulů z antuky nez hardu, coz je logicke kdyz rafu nejsou schopni porazit a maji na to tak malo pokusu.. ale to uz jsem psal.. moc se tesim :D
Reagovat
Pe3k
Sory, ale dívám se na tenis. Dohadovat se s tebou nemá cenu, vidím, že jsi fanatický fanoušek Nadala a to je pro mě dead end. Ze začátku jsem myslel, že jsi normální, ale pokud máš Berdycha za antukáře, tak už nevím co bych ti měl psát. Otevři oči a smiř se s realitou, na antuce je nejslabší konkurence v historii. Tedy byla ted už je zde alespoň Djokovic.
Reagovat
Berny
Hele pripadam si jak kraus s katerinou jasquet :D , co je to teda ten antukar ? ja jsem tak hloupej ze nevim. Ani jednou sem nerekl ze je antukar, tys to vytahl 4x :D asi berdovi napisu mail.

Jinak cekal jsem ze nic nevymyslis, protoze si mi nerekl zadna fakta. Vubec nejsem fanaticky vyznavac, jak jsem parkrat rekl, dokazu o rafovych slabinach napsat bakalarku:-). Jen bych chtel vedet za jakych podminek by antukova konkurence v letech 05-11 nebyla slaba ? je to tezka otazka ? co by se muselo stat.. aby tomuto tak bylo.. :-) dekuji za odpoved
Reagovat
Berny
a proc vubec povazujes i ferrera za antukare ? loni 2 finale masterů, na TM si vedl skvele, + semifinale v AO. Nemyslim ze napr.loni v jeho nejlepsi sezone by mel lepsi vysledky na antuce :-). Krom travy hraje stejne vsude.
Reagovat
Berny
Taky uz stebou neminim dohadovat, ale vcelku se bavim. Dam ti par rad kdyz nekomu chces rikat jestli je neco silne nebo slabe tak prvne musis vedet co to ta antukova konkurence je, a kdyz se te na to uz po páte ptam mohl bys mi odpoved, protoze jsem celou dobu byl slusny, nicmene pokud neumis priznat prohru a vytahnes pouze to ze jsem fanatik tak je mi z tebe smutno.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapasy mi unikajú,výsledky vsak nie..Finale si urcite nenecham ujst, David nie je bez sance..Na ceste do finale čelil tazsim protivníkom,nez Rafa,moze ho to nakopnut....Na druhej strane verim,ze Rafa bude chciet pridat druhy antukovy triumf v sérii,co by bol skvel odrazovy mostik do antukovej sezony a Rafa by urcite utocil aj na zvysné tri antukove vavríny..Drzim palce..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist