Nadal bude světovou jedničkou, Berdych mu v Pekingu vzdal

5. 10. 2013, 07:22
Aktuality 170
ATP PEKING - Rafael Nadal se v pondělí po více než dvou letech vrátí na post světové jedničky. V Pekingu si první místo v žebříčku ATP zajistil postupem již do 13. letošního finále, do kterého se dostal přes Tomáše Berdycha. Český tenista dnes Španělovi vzdal už v průběhu prvního setu kvůli potížím se zády.
Rafael Nadal (© chinaopen.com.cn)

Tomáš Berdych, mimochodem jediný hráč současné Top 10 bez letošního titulu, dokázal Rafaela Nadala porazit naposledy před sedmi lety a v celkové bilanci s ním prohrával 3-15. A český tenista neuspěl ani dnes v Pekingu, kde už  v sedmém gamu úvodního setu kvůli zranění zad vzdal.

Osmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí začal zápas s Nadalem ztrátou podání, ale brejk si vzal vzápětí zpět a ve výměnách byl v úvodu suverénovi sezony vyrovnaným soupeřem. V páté hře ale znovu přišel o podání, pak nevyužil brejkbol a za stavu 2-4 se nechal ošetřovat. Zkusil hrát dál, ale za stavu 15-40 při svém servisu podal soupeři ruku a přiznat musel už 15. porážku v řadě.

"Jsem smutnej z toho, jak to dopadlo... problém záda," napsal na Facebook Berdych. "Sotva můžu sedět, natož vstát nebo chodit," uvedl pátý hráč světa pro web ATP a dodal, že je to čerstvé zranění. Přivodil si ho prý při dobíhání bekhendu. 

Už příští týden by Berdych měl startovat na turnaji Masters 1000 v Šanghaji, kde by mohl přidat další body v boji o Turnaj mistrů. Před ním má šanci bodovat ještě v Basileji a Paříži. Berdych vinou porážky po týdnu znovu ztratí post světové pětky, předstihne ho titž Argentinec Del Potro.

Sedmadvacetiletý Nadal na 14. turnaji sezony, kterou začal po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena až v únoru po Australian Open, postoupil už do 13. finále a díky tomu se poprvé od července 2011 a celkem potřetí v kariéře vrátí na post světové jedničky. Poprvé se levoruký Španěl dostal na výsluní 18. srpna 2008 a vydržel vládnout světovému tenisu 46 týdnů. Podruhé se vrátil na první pozici 7. června 2000 a přidal dalších 56 týdnů.

"Tohle je skvělý rok, bez debat jeden z nejlepších v mé kariéře. Být zpátky na vrcholu po více než půl roce bez tenisu je něco speciálního," řekl Nadal. "Ale nakonec je to jen číslo... Co mě dělá šťastným je to, že jsem zpátky."

"Je to opravdu neuvěřitelné, za jak krátkou dobu po svém comebacku se dokázal znovu stát světovou jedničkou... Je to opravdu obrovský úspěch," vyslovil Berdych slova uznání na adresu Španěla, proti kterému se mu daří ze všech hráčů na okruhu nejméně.

V čele žebříčku Nadal vystřídá Novaka Djokoviče, který nyní na prvním místě tráví svůj poslední 101. týden. Nadal se na trůnu usadí celkem 103. týden.

Právě se srbským rivalem se Nadal, který má v této sezoně bilanci 65 výher a pouhé 3 porážky, v neděli utkú o již 11. letošní titul. Djokovič zvládl semifinálový duel proti Francouzi Richardu Gasquetovi bez výrazných potíží a zvítězil 6-4 6-2.

"Soupeř začal dobře, ale nevydržel hrát stejně po celý zápas," řekl Djokovič na adresu Gasqueta. "Věděl jsem, že když budu hrát trpělivě a ve výměnách agresivně, tak se dostanu do rytmu a přeberu kontrolu nad vývojem zápasu. A to se stalo," dodal.

- ATP 500 PEKING -
(Čína, tv. povrch, 3.566.050 dolarů)
sobotní výsledky (05. 10. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Berdych (4-ČR) 4-2 skreč B.
Djokovič (1-Srb.) - Gasquet (6-Fr.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

170
Přidat komentář
SwissMaestro
Kde je možno sledovat souboj Nadal - Djoker? V tv to asi nikde není, co? :( Díky
Reagovat
gigin
Sport 1, Supertennis tv.
Reagovat
SwissMaestro
děkuju!
Reagovat
gigin
Rádo se stalo.
Reagovat
smazaný uživatel
DelPo, je to tam! Veliká gratulace ke třetímu titulu sezóny a k 16. celkem, jsi borec! :-D Krásná odveta za Rogers Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Juane! Paráda!
Reagovat
smazaný uživatel
Moje oblíbená strategie
http://www.y8.com/games/beavis_and_butt_head_court_chaos
Reagovat
Nola
Rafovci, klud, Rafa je po zásluhe NO1, gratulujem, zajtra verím, že Nole vyhrá, je to jeho turnaj, Peking mu svedčí, tak ako Rafovi Barcelona... ak náhodou prehrá, prežijem to, a pre všetkých, ktorým sa nepáči tenis Rafu, Noleho, Andyho, začnite sledovať trebárs šachy, tenis servis, volej umiera, dnešní menovaní excelentní hráči na returne by si s týmto zastaralým štýlom tenisu hravo poradili...
Reagovat
smazaný uživatel
mas pravdu v tom, ze nekteri tady slzici vzpominaci si prilis neuvedomuji, ze by mnohym z ery S-V byla dneska cestou na sako jednoduse ustrelena hlava.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)..Zabila
Reagovat
Nola
si fanynka Rogera a servismana Izzyho /som z toho zmatená, nie sú si vôbec podobní.../, ak sa nemýlim... napriek tomu, že doslova neznášaš Djokera/čo ma s.rie doslova, nepáčia sa ti slovanskí chalani? :D/ si normalny diskuter, ale kde sa berie v tebe laska k prepadu spanielskej ekonomiky ? myslíš, že Rafa nás Slovákov zachráni, aby sme sa im neskladali na dôchodky a vysokú životnú úroveň v EU?
Reagovat
smazaný uživatel
Kterej z dvojičky Becker-Edberg je pro tebe obranář? Když tahle rivalita má pro tebe šťávu. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
prosim te, kohouti zapasy.. ;-) Vzpomnela jsem si na Sveraka, deli lidi na vypravece a posluchace. Takova sestava je pry vzdycky radost. Dva vypraveci si moc nepokecaji. Ale dva posluchaci jsou teprve dokonale souzneni.. Z toho si odvozuji, ze zapasy dvou pinkacu bavi nejvic je samotne. Peking je dobyt! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No řeknu, nic moc. Turnaj ve Veverské Bytýšce byl lepčí. Nikdo nás tam nevočumoval.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
jackiec
myslel jsem to tak že nejlepší je souboje jsou buď obranář-útočník nebo v tomto případě 2 útočníci, to je největší nádhera, totální útok kdo je dřív na síti, ale 2 obranáři to je tragédie
Reagovat
Karl
ITF Solin (Chorvatsko, ženy) - na tp je špatně Bulharsko ;-) prosím o nápravu

V semifinále desítky v Solinu byly tři české zástupkyně. Z prvního semifinále postoupila Barbora Krejčíková nad Gabrielou Pantůčkovou bez boje, druhé semifinále ovládla Tereza Malíková, která porazila čtvrtou nasazenou Polonu Rebersakovou 3-6, 7-5 a 6-4. V Chorvatsku tak dojde na souboj nasazené jedničky a dvojky, ale i na české finále.

ITF Turecko - muži

Adam Pavlásek dnes postoupil do finále a ani ve čtvrtém utkání na turnaji tak neztratil set. Soupeřem mu ve finále bude Holanďan Niesten.
Reagovat
Karl
V Budapešti se zatím Kačence nesmírně daří, dnes po drtivém vítězství 6-0 a 6-2 nad Slovenskou Šrámkovou postoupila do finále. V něm si zahraje proti Italce Briantiové.
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa to bude podobne ako vo februari
ked bolo finale
Serena - Vicka
a už pred finale bolo jasne, že 1 bude Serena

bude sa situáacia opakovať a vyhra ten kto bude zosadeny z tronu
Takže Nole bude víťaz
a dúfam, že aj Del potro
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa není z těch co podlehnou euforii, bude hrát naplno, o tom jsem přesvědčený..
Reagovat
smazaný uživatel
To ja viem ale tipujem Novaka zda sa mi v lepšei forme na tomto turnaji
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som Rafov zápas s Fabiom a Noleho posledné dva a víťaz vyzerá byť jasný..Každý zápas je vsak iný, rozhodovať mozu nakoniec detaily..

Úprimne, radšej by som bol, aby sa Rafa na trón dostal v Tokiu..Takéto vzájomné zápasy na 500kách možu urcite skor pomoct Djokovicovi, nez Nadalovi..V prípade výhry moze získať stratené sebavedomie..Aj z tohto dovodu by bolo ideálne, aby sa po NY stretli najblizsie az v Melbourne, bohuzial dalsi stret prisiel uz v Pekingu..
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo jasné, že na seba za normálnych okolností narazia už v Číne. Aj ja to nevidím pre Nadala extra dobre, ale zase radšej prehrať Peking ako Turnaj majstrov a to Rafovi neskutočne prajem. Nemusí vyhrať nič, nech len dá Turnaj majstrov, aby vo vyhral všetko, čo mohol a aby si mohol otvoriť múzeum "Kompletná zbierka trofejí s najväčších podujatí (GS, OH, TM)"
Reagovat
Roger_Federer
proč tady zase už do předu bečíš?Když každý jejich zápas je vyrovnaný a rozhodují malé detaily, které tedky prostě chodí do Nadala?
Reagovat
Rafaeoli25
Forehande přiznám se, že už mě začínají tvé věčné obavy unavovat až s.át. Nevím proč chceš, aby se sobě vyhýbali, bojíš se, že Rafa prohraje? A v Pekingu?..zboří se svět kvůli 200 bodům, když se tak stane (já věřím, že ne). Já se na každej jejich souboj vždycky těším a přeju si ho, i když vim, že to bude mít těžký, pro mě za mě ať spolu hrajou patnáctkrát za rok a ať vyhraje ten kdo si to v danym mači zaslouží víc, já nestojim o lehký losy..
Reagovat
jackiec
taky nechápu ty spekulace, když jsou nejlepší ať hrají ve finále každý týden!není nic horšího než jak to je v atletice, všichni amíci se vyhýbají boltovi a pak spolu soupeří jen na MS ne olympiádě, jinak se mezi sebou schovávají, to je o ničem!
Reagovat
Roger_Federer
Vzpoura v NFF..RAFAEOLI, tvuj pan te potresta..
Reagovat
Rafaeoli25
To že fandíme jednomu hráči neznamená, že máme odlišné vnímání, já nejsem z těch, kteří mají strach ať už se to týká čehokoli, svět nikdy nepatřil tomu kdo není hráč a kdo se bojí nechť nechodí do lesa, strach je zhoubná věc..
Reagovat
Rafaeoli25
Nemáme odlišné oprava.
Reagovat
MarcelPersch
Priznam se, ze mam taky tuseni, ze by mohl Nole vyhrat, ale Rafu, nejvetsiho bojovnika v historii sportu odepisovat predcasne?

Rafa sice nehraje tak dobre jako v Americe(hlavne, co se tyce podani), ale urcite bude chtit vyhrat, navic bude urcite povzbuzeny tou vyhrou nad Fogninim. Tam kdyby to nebyl Fabio, tak asi prohral ve 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytočne sa to tu dramatizuje..Ja Rafovi zajtra verím, napriek tomu, že Nole sa javí v lepsej forme, kludne moze s Rafom opat prehrat..Predsa len psychická výhoda bude na Nadalovej strane. Len je skoda, že ju nevyuzije az v Melbourne, ale uz v Pekingu..to je vsetko.

Rovnako ako v roku 2011 po USO som chcel aby sa Rafa s Nolem stretol este pred Austráliou, rovnako z týchto dovodov..Vyplnit sa to mohlo vo finale DC, ale Nole sa v SF z repre odhlásil a Srbi do finále nepostúpili..Mozno si uvedomil, že po vitaznej serii s Rafom na velkých turnajoch by bolo zbytocne stavat ho na nohy v DC pravdepodobne hranom v Spanielsku..
Reagovat
Rafaeoli25
Korekce, Nole tehdy v sf DC s Argentinou hrál, ale křuplo mu v rameni a měsíc absentoval, takže to určitě jen tak nezabalil, no a kdyby Srbové bývali postoupili, finále by se bývalo hrálo u nich, ne ve Spain..
Reagovat
smazaný uživatel
Mesiac absentoval?..To sa mi nejak nezdá, ale nemám to overené ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Radek Štěpánek je ve finále challengru v Mons.. gratuluji a držím palce ve finále.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám taký pocit, že so Sijslingom sa zapotí, ten nemá bohvieakú formu, ale kožu lacno nepredáva, Štěpánkova pestrá hra by ale na jeho silové údery platiť mohla (H2H 0:0), tipnem favorita.
Reagovat
jackiec
ach jo, zas to trapné finále dvou vracečů, pinkalistů, chudáci se budou trápit 3 hodiny,rivalita bez šťávy, nepohledný tenis, nekonečné pinkání a čekání na chybu
Reagovat
gigin
Jj, lepší je čumět na to jak to Rožírek a jemu podobní perou rámama do tribun. Za hodinku hotovo a všichni jsou spokojení.
Reagovat
smazaný uživatel
A ako podľa teba vyzerá rivalita so šťavou, keď Nadal - Djokovič je pre teba o ničom?
Reagovat
jackiec
pořádná rivalita je mezi útočníkem a obranářem, ti dva hrají úplně stejně oba strašně defenzivně a neumí zakončit, jejich rivalita nebude nikdy jako fedex-nadal, agassi-sampras a borg-mcenroe, jestli mají výměnu o 54 úderech, tak je to politováníhodné že neumí zakončit výměnu, to není tenis, to jsou dva roboti co kloužou na hardu a čekaj na chybu, bum, bum, bum, bum, bum, bum, bum , buma a následuje 5cm aut, tenis o ničem
Reagovat
Rafaeoli25
Tak oni nemůžou za to, že ubráněj skoro všechno, v každý výměně jsou pokusy o zakončení, tvrdý rány, ale ani ty nezabíraj toť vše. Rozhodně to ale není nějaká bezcílná pinkaná na fyzičku, jak se někteří do omrzení snaží tvrdit..
Reagovat
jackiec
chybí mi u nich pořádný útok a přechod na síť, bohužel to na ni oba neumí a nevěří si, jinač by tam chodili, bohužel všici hrajou stejně, kdyby hráli radši pomaleji ale hlavně PESTŘEJI!no nic asi si pustím edberga s beckerem, to byly pro mě zlaté časy a nejpohlednější tenis:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak klasický "priamočiary" tenis dnes už praktizuje málokto, sevis-volej už vidíme len pomerne zriedka. Holt ja si ako mladší ročník nemôžem pamätať Edberga s Beckerom :(
Reagovat
jackiec
já hraju tenis rekreačně 20let, a jen jak vidím nadala s djokerem tak mě bolí nohy:)ty megavýměny mě nelákají, já chodí při první příležitosti na síť a sám chci ukončit výměnu, ani nerad hraju proti pinkalistům co jen brání a neumí tvořit hru
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ani ja nemám rád futbal s jedným útočníkom a klasické talianske catenaccio, ale sám považujem za paradox, že v tenise mi obranári nejako zvlášť neprekážajú.
Reagovat
Mayo
súhlasím s Tebou proste...treba uznať, že sú to fakt roboti kĺzajúci sa na harde (choré) a pinkaná to je ... treba to uznať no...a taktiež dúfam, že nebude každé druhé finále takéto obsadenie
Reagovat
gigin
Doufám, že současná NO.1 zítra rozmlátí budoucí NO.1 na sračky. Cítím to v kostech, že to tak bude.. Ajde Nole!!!!
Reagovat
tito
Sám jsem na to zvědav, cítím to přesně opačně :-)))
Reagovat
gigin
Uvidíme.. :)) Ale fakt mám tucha. Takového jsem dlouho neměl....
Reagovat
smazaný uživatel
Keby som si musel vsadiť, tak tento raz uprednostním Djokoviča, ale ako pravoverný Nadalista verím v úspech! Rafa by mohol potvrdiť návrat na čelo renkingu triumfom (ale nech si niečo nechá aj na TM)
Reagovat
smazaný uživatel
vamos Rafaaa! :-) Co bych pro tebe neudelala, tito!!??... :-)))
Reagovat
gigin
A že přivalí sojka a bude tu vamósovat jsem tušil taky. Prostě zatím všechno sedí a vychází..
Reagovat
tito
Děkuji velmi mnohokrát :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, ze me gigac nakrknul tema ramama - neco o tom vim, ulek, stres, panika, beznadej...a nevyhnutelna kapitulace, ja na vetsi hlavu presla davno! Ovsem k veci, vypada to padoursky, ale opravdu a nefalsovane preju vyhru Rafovi.. ;-)) Jeste trochu vazneji, gratulace, tobe zas preju soucasnou radost, bylo krusno fanouskum a je to velke zadostiucineni, vim. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Delpovi k 5. místu. Jestli se nemýlím je tam poprvé od toho zranění v roce 2010. Nevíte někdo jak to vypadá s jeho šancí na postup na třetí příčku, jestli je to reálné do konce roku nebo po AO, kolik bodů mu tak chybí? Murray dlouho hrát nebude přičemž obhajuje finále z Šhanghaje a SF TM, Ferrer zase vítěztví v Paříži a Valencii, Delpo snad jenom výhru v Basileji, tak to nezní zrovna jako sci-fi.
Reagovat
smazaný uživatel
Do háje Delpo, proč si byl minulý rok tak dobrý v hale? :D Ještě obhajuje SF Turnaje mistrů a Vídeň, tak asi nic noc :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro obhajuje vitaztvo v Basileji a finale z Viedne,5 miesto je realne,3 ci 4 miesto nie je scifi,ale take polo scifi,Ferrera by mohol aj dat,Murray ma vsak velky naskok
Reagovat
smazaný uživatel
Vídeň se navíc obhajovat nechystá...
Reagovat
Mayo
zase finále Nadal vs Djokovič..je to už nuda trocha...ináč na Djokoviča bude pekný kurz , oplatí sa biť...
Reagovat
Rafaeoli25
Ale žádná nuda, já chci posunutí rekordu v počtu vzájemnejch zápasů aspoň na 50, takže jen tak dál, jejich neuvěřitelná stabilita tak bude nesmazatelně zapsána do historie, i když je nesmazatelná už teď, 38 za šest let, co k tomu dodat :)
Reagovat
Mayo
neviem je to už stereotyp...ja by som privítal zmenu trošku už...
Reagovat
Sonja
Jj, Rafo, udělej Mayovi tu radost a nepostupuj už do finále, pls.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel , nikdo kromě Murrayho jim není schopný konkurovat a i když mají jejich zápasy větčinů vysoků uroven, už je to trošičku ohrané.
Reagovat
Mayo
ja napríklad s ním o finále s Murraym na GS a nie a nie sa ho dočkať to by som videl ako zmenu..a vôbec už dávno spolu nehrali finále nejakého turnaja...od Del Potra očakávam tiež nejaké veci ... a to si myslím, že tento rok ešte k finále djokovič nadal príde...:D
Reagovat
Mayo
sním samozrejme
Reagovat
smazaný uživatel
Jo , finále Murray- Nadal na GS bych chtěl vidět , ale zatím ne sa ho dočkat , myslím že finále Djokovic-Nadal tu tento rok eště bude určitě. Já spíš očekávám eště neco od Federera , Del Potro ten tom nedáva všecko.
Reagovat
Sonja
Radši bych viděla GS semifinále Nadal-Murray. Nejlíp už na AO.
Reagovat
Mayo
Sonja...obávam sa toho že to tak bude...že už v SF na seba budú môcť naraziť...čo je ale zlé...ale verím, že toho finále sa 1 x dočkám patrilo by sa
Reagovat
Rafaeoli25
Jaký stereotyp? Prostě oba prokazují vyjímečnou stabilitu výkonnosti, která nemá v dějinách tenisu obdoby, je to fascinující..vem si, že za šest a půl roku spolu hráli 38 zápasů, např.Sampras s Agassim za dvanáct let kdy byli oba na vrcholu jen 22!
Reagovat
Mayo
tak DelPo je truhlík...on radšej má futbal ako tenis :D ale môže vyhrať Wimbledon kľudne ak bude hrať ako tento rok...a to som si myslel, že tráva mu najmenej sedí :D
Reagovat
Sonja
Nn, to by znamenalo, že do něho nepostoupí Nole, což nepřipadá v úvahu.
Já bych tyhle dva upřímně nejradši viděla utkat se hned v 1.kole, ale to bohužel není možné:-D
Reagovat
Mayo
však áno majú stabilné výkony to nepopieram Rafaeoli
Reagovat
Mayo
to mi je jedno či bude vof inále Djokovič alebo ne :D ... nemusí byť každé Aussie vo finále :D
Reagovat
Rafaeoli25
Oni nemají jen stabilní, ale ultrastabilní výkonnost, už to, že po pouhých šesti letech drží rekord v počtu vzájemných zápasů to dokazuje, absolutní minimum výkyvů..
Reagovat
Rafaeoli25
Mně to osobně nevadí vůbec a budu rád, když se utkají i v Šanghaji, na TM i AO, jsou nejlepší, tak ať se poměřují co nejčastěji, pokud možno vždy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jestli pro tenis je to pravé když je to jenom o dvou hračích , ano sou vyjmeční a nejlepší ale prostě je to trochu nuda pořád to samé.
Reagovat
Reti64
Gratulace Novakovi k postupu do finále:-) Výsledek je dobrý, ale s hrou dnes úplně spokojený být nemůžu. Především první set byl hodně krušný, Richard se překonával a po zásluze vedl 3:1. Od té chvíle se Nole postupně stal pánem na kurtu a v dalším průběhu vyhrál jedenáct gamů ze čtrnácti, ale zítra to musí být přece jen o trošku lepší:-)) IDEMO!!!
Reagovat
Sonja
Já bych naopak Noleho výkon pochválila:-) Jo, byly tam chyby a byla tam i některá dost špatná rozhodnutí, ale dohromady se mi jeho hra líbila. Richard hrál zezačátku skvěle, pak nějak začal po fyzický stránce "uvadat" a Nole toho jak se patří využil...
Takže teď hlavně hodně štěstí do finále. Bylo by super, kdyby byl od začátku zápasu plně koncentrovaný a nedal hned Nadalovi výhodu setu. IDEMO!
Reagovat
Sonja
http://www.youtube.com/watch?v=MD6SLGZkt0g&feature=youtu.be

Sice ta výměna vznikla díky tomu, že si Novak úplně bezdůvodně vybral hrát kraťas (kterej se mu ještě navíc nepovedl:-D), ale výměna, kterou diváci asi nejvíc ocenili:-)
Reagovat
Sonja
Takže další finále jedničky a dvojky...
Reagovat
MarcelPersch
Nole hraje fakt dobre, Rafa bude muset lepe servirovat nez v minulych zapasech, jinak by to asi bylo spatne. Vamos Rafa a Serena.
Reagovat
Mayo
vamos Rafa - pánes (:
Reagovat
Sonja
Hm, tak toto je od Gasqueta úplně jiné představení než v jejich posledním zápase v Montrealu. Výborná hra a Novak se dnes bude muset hodně snažit. Zrovna proměnil až 6.bb v gamu...
Reagovat
MarcelPersch
Už v zápase s Rafou hrál lépe než kdy jindy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovi post svetove jednicky uprimne preju.Za vykony v teto sezone si to zaslouzil,i kdyz mam radeji jine hrace,ale to je veci osobniho vkusu a uhlu pohledu kazdeho sportovniho fandy.Ja jen doufam,ze to neohrozi Berdychuv boj o TM a hlavne finale v Srbsku.Byla by to skoda a tezka komplikace jednak pro nas tym a jednak pro me osobne,jelikoz uz mam listek koupenej :(...
Reagovat
Roger_Federer
opet potřeba zatouhnout do diskuze jmeno Roger Federer proč?
Reagovat
smazaný uživatel
Srovnání, nechápu čemu an tom nerozumíš.

Nadal vs. Federer
Nadalův fanoušek vs. Federerův fanoušek

Už chápeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Dominik, aký je kurz, že nechápeš?..;)
Reagovat
Roger_Federer
opet potřeba zatouhnout do diskuze jmeno Roger Federer proč?
Reagovat
Jimbo
Nechápu ten údiv nad výkony Nadala - to, co předvedl v předchozím zápase, kdy byl skoro na lopatě. Dominance vypadá trochu jinak. Ale uznávám, že je neustále dominantní na okruhu, jak si neustále tahá kalhoty vepředu i vzadu - to je skutečně chuťovka.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ve všech zápasech určitě úchvatně nehrál, nicméně důležitá jsou čísla a ta mluví jasně: 65:3, což dělá tuto jeho sezonu jednou z nejdominantnějších v historii tenisu..ty 65:3 za jednoznačnou dominanci nepovažuješ?
Reagovat
Mayo
65:3 neni dominancia...hlavne , že tu vypisuje trápne vyťahovanie trenírok ktoré robí už 10 či koľko :D je mi to furt smiešne
Reagovat
Mayo
ťažko sa dá HERNE odohrať všetky zápasy na najvyššej úrovni to je asi jasné
Reagovat
Vojtiik
gratuluju rafovi a do dalsich dni si preju jen trochu fanouskovskeho rozumu a tolerance, aby se to tu dalo vydrzet... koukam ze uz vylezli z nor Secaa a Barney, uvidime, kdo dal
Reagovat
smazaný uživatel
:-) já už dávno nejsem co jsem býval, takže buď v klidu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz moze nastať niekolko scenárov..

Ak Rafa získa na turnaji majstrov+AO cez 2000 bodov, post jednotky by mal udržať aj počas antukovej sezóny 2014..Ak mu však tieto dva turnaje nevýjdu, Nole si moze vziať post už na jar..Samozrejme svoju rolu moze zahrať aj Miami..

Moj odhad je však taký, že Rafa moze reálne prísť o titul až počas USO 2014..To čo totiž stratí na Masters, prípadne RG doženie totiž na Wimby a AO..Koniec sezóny 2014 bude otvorený..
Reagovat
Mayo
hlavne by som bral aby vyhral Aussie 14 nech aj tam zmaže tú "1"
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS Rafa. Zdravej Rafa je hráč co se nedá porážet!
Reagovat
Sonja
Ale dá...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to těžké, vím... ale nedá :-)
Reagovat
Sonja
Ne, není to těžké, protože to není pravda:-) Těžké je číst tady podobné nesmysly. Chápu, že máš radost, že je Rafa no.1 a že je v letošní sezoně nejlepším hráčem, ale o to víc mě zaráží, že máš potřebu tu šířit tyhle alibistické kecy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě zas překvapuje že máš potřebu mi to vyvracet, evidentně mám radost a trošku přeháním. Na druhou stranu zas tak daleko do pravdy nejsem, když to trošku uprvím. Jedinej kdo je schopnej ho zdravého porážet je Novak na hardu (kde osobně ho považuju za nejlepšího hráče všech dob)... takže zas tak z cesty to není.
Reagovat
Mayo
neporaziteľný hráč neexistuje
Reagovat
smazaný uživatel
A to píšu kde prosím tebe? =)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesúhlasím s headlinom článku..Mal byť v znení:

Nadal bude svetovou jedničkou, vyplatí Petrík dohodnutú stávku, alebo naplní papierové predpoklady a celé ďalšie svoje posobenie na TP bude za sraba??

Ono človeka v týchto situáciách skor zamrzí vlastná doverčivosť, naivita a presvedčenie v ilúziu Fair play, pretože nech mám s Petríkom akékolvek vzťahy, tak to kilo by som mu poslal..Teraz si poviem, že sa do budúcna z toho poučím a za pár dní urobím to isté, za dobrotu na žobrotu..:)
Reagovat
tito
Nutno říct, že jsi pašák, když jsi do takové sázky šel. Kdo by tušil, že to Rafa zvládne, navíc takto brzy. Pe3k prohrál přes skvělý vstupní kurz, ale měl výtečnou možnost ti to zpětně vrátit, kdyby peníze poslal. Bohužel pro něj zareagoval dle očekávání a zůstane tlučhubou. Ničím jiným.
Reagovat
smazaný uživatel
já to vidím spíš na sraba, losera a největšího trapáka TP .)
Reagovat
smazaný uživatel
Petrík sa zapredal za 100euro, každý má svoju cenu..

Anyway, asi v tom bolo aj fanúšikovstvo, ale veril som..Veril som, že sa po návrate stane jedným z dvoch najlepsich a aj na Noleho musí príst slabsia chvílka..Uvidíme ako dlho to tejto dvojici vydrží, ja tipujem 3roky urcite mozno 4..
Reagovat
smazaný uživatel
Loni se tady jeden degen ...24 opakovaně dušoval, že pokud Roger vyhraje Wimbledon, tak odejde z portálu a když se tak stalo, tak se začal nejdříve vymlouvat a posléze napsal (i přes důkazy), že nikdy nic takového nezveřejnil
Reagovat
Pe3k
To jsem přesně čekal, že ty přídeš s tím, že ty by jsi mi to poslal ROFL :D
Reagovat
Roger_Federer
honeni ega.Život z tebou musi byt strašne težky...maš se hodne rad
Lidi te nemaji moc radi že?
Reagovat
Pe3k
Není jak když fanoušek Nadala, který porušuje snad všechny dané pravidla mluví o fair play :D

Forehand z tebe chčiju magi v kostce :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal = ten který rozplakal šampióna (Federera)
Forehand = ten který rozplakal Pe3ka
Reagovat
Pe3k
Trošku jsi to popletl. Patří tam rozesmál ...
Reagovat
smazaný uživatel
Frustrated Federer Fans..S vami je ťažká diskusia..

Jeden argumentuje nejakou dohodou medzi 24kou a Petríkom. WTF, a čo ja s tým?Ako to súvisí s dohodou?

Druhý, zrejme ten istý sa obhajuje porušovaním Fair Play Nadalom. WTF, a čo ja s tým?Ako to súvisí s dohodou?

A tretí si trepe vlastnou cestou. Chýba vám rozum, s vami sa dá fakt diskutovať len v rozmedzí jednotkovej sústavy, nechápete hlbším súvislostiam.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, Dominik..

Kludne vymysli stávku, ja ti tie prachy v prípade výhry milerád poslem ;) Ukáž sa.
Reagovat
Roger_Federer
Ja se nesazim.. A co tyka sportovnich sazek nahližim na ne jako na investice..

Dale, pokud si se vsadil z Pe3kem je vaše vec a nezajimame to..
Reagoval jsem na toto:Nesúhlasím s headlinom článku..Mal
byť v znení: Nadal bude svetovou jedničkou,
vyplatí Petrík dohodnutú stávku,
alebo naplní papierové predpoklady a
celé ďalšie svoje posobenie na TP
bude za sraba??

Honiš si zde ego..
Jednou provždy bych rad podotl, že nesouhlasim z n vyjadřovanim nicku Pe3k a hlavne vulgarnimi uražkami smerem k Nadalovi..

K tobe a stadečku tupounku to už je jina vec. Dekuji
Reagovat
Mayo
3-4 roky títo dvaja nebudú diktovať ani omylom
Reagovat
MarcelPersch
Jeste by mne zajimalo, jaka pravidla Rafa porusuje, jen tak pro uplnost.
Nejak mi to k Rafovi, ktery je urcite nejpokornejsi hrac na tour. To se o Rogerovi,i kdyz ho mam rad, kolem roku 2008 prohlasoval, ze s Rafou prohrava jen kdyz hraje spatne.
Reagovat
MarcelPersch
Jeste by mne zajimalo, jaka pravidla Rafa porusuje, jen tak pro uplnost.
Nejak mi to k Rafovi, ktery je urcite nejpokornejsi hrac na tour. To se o Rogerovi,i kdyz ho mam rad, kolem roku 2008 prohlasoval, ze s Rafou prohrava jen kdyz hraje spatne.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/berdych-vzdal-semifinale-proti-nadalovi-fdp-/tenis.aspx?c=A131005_095721_tenis_ma

Tak ať se dá brzy do kupy a není to nic vážnýho.
Reagovat
smazaný uživatel
a máme novú svetovú jednotku :) Rafa príznačne stopol Djokovičovu éru kraľovania na 101 týždňoch a tento pondelok začne pridávať ďalšie k svojim 102 týždňom, čím vlastne Novaka uzemnil a potvrdil, že z tejto dvojice je právoplatne lepší hráč.
ak však chce pomýšlať na trón Federera, na to musí získať ešte 4 GS (najlepšie nejaké mimo antuku), aspoň raz alebo dvakrát World Tour Finals a byť na 1.mieste ATP aspoň 200-250 týždňov.
Vtedy sa nám náš Rafa stane zrejme najlepším hráčom v Open ére.
Reagovat
Pe3k
Tvá matematika je trošku mimo. Nadal musí získat 18 gs. Musí být světová jednička déle než 302 týdnů a musí vyhrát 7 x turnaj mistrů...Good luck Rafo :D
Reagovat
SwissMaestro
Naštěstí nám může Roger ještě nějaký ten velký titul stále přidat. Jinak psát, že je Nadal lepší jak Djokovič na základě téoé sezóny je ošidné. Nadal je sice famózní, ale přeci jenom je mnohem odpočatější než Djokovič, který neměl žádnou podobnou přestávku....to se poté síly hledají o něco lépe.
Reagovat
Rafaeoli25
Humorista seš fakt dobrej, rozhodně Rafa získá víc titulů na USO, AO a ve Wimblu než Rožér na RG. Co se týče počtu týdnů na prvním místě klidně se tím zaklínej jak chceš, hlavní kritérium jsou gs tituly..
Reagovat
MarcelPersch
Klid. Tydny Nr. 1 a pocet nepretrzitych ctvrtfinale na GS, pocet titulu na WTF taky. To ostatni, ale bude v Rafove, popr. nektere z nich i v Novakove rezii.
Reagovat
smazaný uživatel
No vieš, AK bude počet GS vyrovnaný (17 alebo 18), bude sa prihliadať na ďalšie kritériá. A tými sú počet týždňov na 1.mieste a napr. počet víťazstiev na World Tour Finals - čo je vlastne 5.najdôležitejší turnaj na svete. V tom zatiaľ vedie Roger, lenže ak by Nadal získal aspoň 1-2 tituly z WTF a mal 250 týždňov na 1.mieste - už by boli viac ako vyrovnaní, lebo pre Rafu zase hovoria tituly z Masters Series a aj tolko spomínané H2H.

H2H by som však nebral ako merný ukazovateľ, lebo to je smerodajné len pri hráčoch rovnakého veku, čo Federer s Nadalom rozhodne nie sú. A navyše viac ako polovica súbojov sa hrala na antuke, čiže to zvýhodňovalo Rafu. Ostal by som pri merných jednotkách úspešnosti hráčov - a tým sú tituly.
A v prvom rade ide o grandslamy. Potom o tituly z Masters Cupov / počet týždňov ako Nr.1.
A až potom ostatné tituly či úspechy. Pre Rafu 81 víťazná séria na antuke, pre Rogera 23 SF na grandslamoch v rade, alebo účasť v 18 finále grandslamu z 19. Takže nehovor prosím, že som mimo :)
Reagovat
Pe3k
Jsi hodně mimo, ale neboj. Od fanouška Nadala se nic jiného nečeká :)
H2H je nejméně důležitá statistika a dokud jí nezačali fanoušci nadala vytahovat, tak se o H2H nikdo nestaral.

Federer drží všechny nejdůležitější rekordy.
Reagovat
Amputace
Až přestane držet ten v počtu získaných GS, většina ostatních přestane lidi rychle zajímat, tomu věř.
Reagovat
Mayo
Nadal nemusí dokazovať , že je lepší ako Djokovič nejakými týždňami...13 ku 6 hovorí jasnou rečou
Reagovat
Rafaeoli25
Stejně tak ošidné je v tom případě mluvit o Noleho vyjímečnosti jen na základě jediné sezony, jinak jak to, že není Rafa lepší, když nad ním celkově vede o víc jak 20 titulů a 13:6 na gs tituly..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teraz si si pekne nakakal do vlastného, lebo ja fandím Federerovi ! :)
Reagovat
kada.tom
Tomášovi přeju, aby se co nejrychleji dal do richtiku :-)

A Rafovi samozřejmě gratulace - je opět tam, kam patří! Snad tam vydrží co nejdéle (ideálně pár let) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi k návratu na trůn, plně si to zaslouží za to, jak se vrátil a všechny (včetně mě) zaskočil. Hlavně na hardech, na antuce se to tak nějak dalo čekat, IW je fialová antuka skoro. Po Wimbledonu jsem mu nevěřil, ale ukázal mi, že ho není nikdy radno odepisovat. Prokázal svou velikost a to, že patří mezi nejlepší hráče historie a co se týče mentality, nepoznal jsem na kurtu silnějšího hráče. Takže gratulace, minimálně do AO na trůnu vydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě vy si to taky pořádně užijte a oslavte to, po těch měsících čekání na návrat a nejistot ohledně kolen, si to taky zasloužíte. Snad budou příští rok všichni tři top ogaři v nejlepší kondici a pobijou se o grandslamy, už se teď těším na novou sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne nech je nazad Andy nay bude veľká konkurencia
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ať to pořádně doléčí a potrénuje, aby vydržel celou sezonu i na antuce, v DC ukázal i na ni pokrok, asi cítil, že záda mají dost, tak do toho dal všecko.
Reagovat
Rafaeoli25
Díky za gratulaci, od tebe mě těší, jednu věc ale mám, jak by mohl Rafa přijít o first place už po AO, když Nole až do Dubaje včetně s jedinou vyjímkou obhajuje plný počet? A to neberu v potaz, že Rafa bude do února jen připisovat..
Reagovat
tito
díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám, že o ni přijde, jen, že po Australian Open tam určitě ještě bude, protože v Melbourne taky nic neobhajuje.
Reagovat
MarcelPersch
Ja si myslim, ze jestli letos jeste uhraje nejaky body + vyhraje treba AO a loni totalne nepropadne, nezrani se, bude svetova jednicka cely pristi rok.
Reagovat
MarcelPersch
* pristi rok
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Tome..Tú svetovú jednicku som si viac menej uzil uz po USO, Peking bol len formalita..

Ale uz je to oficial, takze Vamos!..
Reagovat
Matti
Díky a těším se na budoucí souboje s Andym.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde se díváte na Petru? Bude i v TV? Poraďte. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.drakulastream.eu/static/popups/1748541021352900.html
Reagovat
SwissMaestro
Já se na ní dívám na Slovak Sport 1
Reagovat
smazaný uživatel
Petra
hra neskutočne keby bol este menši počet tych takých blbých chýb a samozrejme vyrovnanosť vykonov tak je svetova 1!!!!!!!!!!!
To teraz neprehanam
Reagovat
Rafaeoli25
I kdyby Rafa na trůnu vydržel zase jen rok (pevně věřím, že to bude mnohem déle), tak tři roky na prvním místě pro tebe znamená věčná dvojka? Já ti něco řeknu, i kdyby Rafa vyhrál USO nebo Wimbl pětkrát šestkrát, budeš ho strhávat o sto šest. Kdyby se po takový pauze vrátil v takovym stylu Roger, jen bych mu uznale s otevřenou pusou tleskal, protože tohle je prostě vyjímečný. Jak už jsem ale včera psal, radost mi zkazit nemůžeš, navíc je to obrovská satisfakce po tom všem co na jeho adresu od jeho nepřejícníků padlo..
Reagovat
Pe3k
Padlo a teprve padne až vyjdou na povrch jeho pozitivní testy na doping...Do té doby si to užívejte :)

Btw. Nadal byl jako dvojka 3x déle než jako jednička...
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, tvojí jedinou chimérickou nadějí na jeho zpochybnění je doping, toho se ale nedočkáš, tím si můžeš být jistý, zoufalci typu Koellerera mohou řvát jak chtějí, jinak jdi do háje, Rafa byl dvojka už od devatenácti, zatimco Féďa ještě ani v jednadvaceti nevěděl co druhý místo znamená, ani třetí a čtvrtý ty komiku jeden. A opakuju, např.Lendl byl sice jednička přes pět let, grandslamů ale vyhrál jen osm, takže tohle kritérium prostě nejdůležitější není, tak se s tîm smiř..
Reagovat
Amputace
To sice je, ale nutno dodat, ze dvojkou byl už v osmnácti letech. V tomto věku Federer ještě ani nevěděl, jak vypadá centerkurt.
Reagovat
George_Renel
to u Tomáše nebude nic vážnějšího. Byla by to v této fázi sezóny škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečne to už bude aj na papieri

ale Tomáš a skreč
to mi nepasuje dajak
ale som písal ze už včera s Isnerom to bolo zle
Reagovat
Sonja
S tím, kolik bodů Nole počínaje Montrealem obhajoval, to byla jen otázka času no:-) Gratuluju.
Reagovat
SwissMaestro
Příští rok tou jedničkou bude třeba Roger.....obhajovat toho opravdu moc nebude :D
Reagovat
smazaný uživatel
13.02.2013 12:24: Pe3k Re: forehand
...
...No nic, raději šetři na těch 100 eur. Nadal bude vynechávat turnaje na hardu, takže se ani teoreticky na první flek dostat nemůže...
Reagovat
tito
Jsem zvědav, jestli největší zastánce Rogera dodrží gentlemanskou dohodu.
Reagovat
Sonja
Teď ho tu Barney bude stíhat jak armstrong čtyřiadvacítku:-DDD
Reagovat
MarcelPersch
to je trefne :D
Reagovat
Pe3k
Po bitvě každý generál...

Forehand extrémně zbohatl (ROFL) takže když mu pošlu těch 100 eur tak si toho ani nevšimne :D

Měli byste si užívat ten fakt, že i přes veškerou pravděpodobnost se běhavec a vracečka Nadal dokázal dostat na první flek. Samozřejmě je to jen dočasné a věčná dvojka se vrátí, tam kam patří...

Gratulka všem Nadalovcům :)
Reagovat
Matti
Však on se Rafa v pondělí vrátí, tam kam patří, nic se neboj.
Reagovat
smazaný uživatel
A hele, návrat staré legendy nebo jen trapný pokus o fake? Ale i tak, tento týpek mě vyburcoval k napsání prvního komentu po několika měsících...
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím místního tanečníka v hovnech, jak se vede? Jaký je to pocit, dívat se, jak tebou tolik nenáviděný Rafa, který měl být dle zaručených prognóz, fanatických elegánovců, už několik roků na invalidním vozíčku, opět dominuje světovému tenisu, zatímco vyhořelý arogatní dědek ze švajcu nezadržitelně padá ke dnu?? :D
Reagovat
Pe3k
Že jsi žumpa, podobně jako další Nadalovci, už všichni víme, tak proč tomu nedat trochu úroveň?
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně už to vypadá, že jsi ty onen legendární Barney, kterého jsem tady stíral před 2-3 lety. Jo, vede se fajn, dík za optání. Mezitím, cos tady nebyl (asi těžká doba dospívání a starosti se střední školou), tady dělal hlavního nadalovského šaška ...24, který byl skutečně skoro tak trapný jako ty. Jinak, já si tu dobu bez tebe tady užil, Rog byl opět jedničkou (i když dle tebe už měl být loni pryč ze stovky) a pořád mě baví. Takže jo.
Reagovat
PetaM
Gratuluji :) :)
Reagovat
PetaM
Samozřejmě k postu světové jedničky, ne k poražení Berďi ... :D
Reagovat
rychlej
je to ze dvou důvodů.Tomášovy potíže a Rafa bude 1.
Reagovat
PetaM
:D :D :D Tak tak :D :D
Reagovat
tito
Vamos Rafa. Zcela zaslouženě! Škoda jen té chybějící rozinky v podobě napínavého zápasu. Doufejme, že u Tomáše jsou to jen přechodné obtíže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist