Nadal: Brzy vyhraju titul

8. 4. 2008, 13:57
Aktuality 4
Začátek dubna a Rafael Nadal stále bez titulu v nové sezoně? Něco podobného se stalo naposledy v roce 2004, kdy ještě Španěl nepatřil mezi úplnou tenisovou elitu. To ovšem Nadala nijak nezneklidňuje. Po Miami mám víc bodů, než jsem čekal, tvrdí.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Pár dní staré finále v Miami pro Nadala dopadlo stejně, jako další letošní důležité zápasy. V Čennaí ho smetl z kurtu Južnyj, v Melbourne prohrál 0-3 na sety s Francouzem Tsongou, v semifinále Indian Wells uhrál na Djokoviče pět gamů. Na Floridě pak nestačil na Rusa Davyděnka, kterému podlehl 4-6 2-6. Už samotný postup do finále ale Nadala povzbudil.

"Ten turnaj mi před antukovou sezonou dodal sebedůvěru," tvrdí světová dvojka. "Odehrál jsem velmi dobrý turnaj proti velmi dobrým hráčům. Pravidelně se teď dostávám do finále nebo semifinále, to je vždy pozitivní. Když se takhle daleko dostáváte každý týden, jednou konečně vyhrajete."

Není divu, že před turnaji na antuce Nadal hýří sebevědomím. Za poslední dva roky na ní prohrál jediný zápas, celkovou antukovou bilanci pak měl 57-1. Právě na pomalém povrchu si došel pro svůj zatím poslední titul. Získal ho loni v červenci po triumfu ve Stuttgartu.

"Samozřejmě je to těžké," komentuje španělský hráč dlouhé čekání na další úspěch. "Zároveň jsem ale se sebou spokojený. V posledních týdnech jsem se hodně zlepšil. Před sezonou jsem říkal, že mým cílem je získat po Miami 1.000 bodů do žebříčku. Budu jich mít 1.250, nebo tak nějak, takže jsem plán překročil. Za tři měsíce jsem získal hodně bodů, s tím jsem spokojený. Myslím, že brzy vyhraju další titul. Doufám. Doufám, že to bude v Monte Carlu," těší se na další z turnajů série Masters.

Právě na antuce má druhý hráč žebříčku ATP největší šanci zaútočit na dlouho nedosažitelného Rogera Federera. Švýcara ale Nadal rozhodně nepodceňuje. "Víte, za sebou máme teprve první tři měsíce. Roger prohrával víc, než je u něj zvykem, ale nehrál špatně. Do své obvyklé formy nemá daleko," říká Nadal, jehož nejbližším cílem je postup Španělska v daviscupovém souboji s Německem.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že to bude už ted v Monte Carlu!!!!!!!!!!!!§
Reagovat
smazaný uživatel
tam vyhraje Berdych nebo Štěpánek!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim s Alano
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist